AZS Poznań vs Odra Brzeg 68:49

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 26 lutego 2006, 20:39

to ze kibicow z Brzegu bylo 8 to zadne wytlumaczenie, AZS P-Ń w Polkowicach kibicowal w 4 i dobrze im to wychodzilo.
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
Mlody
Żak

Postautor: Mlody » 26 lutego 2006, 20:46

no i co z tego ze ich bylo 4 ze nas bylo 8 dajcie sobie juz spokoj teraz juz sa wojny o kibicowanie hehe a o co pozniej??
Jakie zalożenie masz??Proste Walczyć i Wygrywać!!!!!!!!!

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 26 lutego 2006, 20:56

ginda pisze:to ze kibicow z Brzegu bylo 8 to zadne wytlumaczenie, AZS P-Ń w Polkowicach kibicowal w 4 i dobrze im to wychodzilo.

Byłem na kilku meczach w Polkowicach i przy tamtejszej drętwocie to i jeden ostry by zagłuszył!

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 26 lutego 2006, 21:05

Anonymous pisze:No was było 14 z tego co widziałem a my nie dopingowaliśmy naszej druzyny bo przyjechalimy tylko po to żeby popatrzec na mecz i im przeszkadzać potem troche obrzucic błotem a na końcu kilka pobić :lol: :lol: Za stanów sie co piszesz człowieku bo to juz szczyt :!: :evil: A nie trzeba skończyć szkoły muzycznej żeby odróżnić napieprzanie w bęben od rytmu (co prawda równie głośnego) no chyba że ktoś miał 2 z muzyki...

Kibicowaliśmy do końca naszej ekipie ale skoro Wy mówicie że nie to dobra bo my naćpani byliśmy i niewiele pamiętamy :lol:

Pozdro dla kibiców z Poznania :!:

P.S. W rzutach osobistych wygrał Młody z Burym tak więc rywalizację tą wygraliśmy :wink:

brawo bardzo konsekwentna wypowiedz a moge cie zapewnic ze za stanawiam sie co pisze! POZDRO :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 26 lutego 2006, 21:09

FAIR PLAY pisze: a Brzeg - z calym szacunkiem dla was - oprocz bebnow nie dopingowal specjalnie swoich dziewczyn...!

Człowieku gdzieś Ty był? Tak się akurat złożyło, że siedziałem w środkowej części trybun, po mojej lewicy brzescy fani, po prawicy słyszałem fanów AZS-u. Miałem doskonałą miejscówkę, gdyż dźwiękowo było stereo :wink: Słyszałem znane mi piosenki kibiców Odry, ale także słyszałem śpiewających fanów z Poznania - więc w czym problem??!!

Czytam niektóre wypociny to śmiać mi się chce :lol: :lol: Każdy to mądrzejszy i ma swój patent na doskonały doping.. :shock: :?

Pozdrawiam wszystkich idealnie kibicujących kibiców :roll:
..you got to lose, to know how to win..

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 26 lutego 2006, 21:17

A tak lekko podsumowując to nie rozumiem dyskusji. Jedni śpiewają, drudzy walą w bębny, inni" kręcą " syrenami lub dmuchają w trąbki, inni wznoszą pijackie okrzyki w stronę sędziów, a jeszcze inni siedzą jak na kazaniu w kościele i tylko się gapią. To ich sprawa, a krytykowanie jednych przez drugich jest niezrozumiałe. A jak ktoś się drze, śpiewa,ryczy,klapie klapeczkami, wali pałką w bęben lub śpiewa arie operowe to jego sprawa. A najlepsze to liczenie w ilu i co i jak , przecież i tak to jest niezmierzalne i oceny są subiektywne.
Na każdej sali są służby porządkowe - one oceniają co wolno , a co nie.
Do Polkowic nawet soku w plastikowej butelce nie można wnieść, a w Poznaniu na małej salce można było walić w bębny i drzeć się na całego.

Może jako podsumowanie napiszę motto, które wisiało w Tatrach koło Morskiego Oka na taborisku - gdzie kiedyś przebywałem całymi tygodniami. Otóż każdego przybywającego pod namioty witał napis na wejściowej bramie.

-" Tutaj wolno wszystko, oprócz tego czego nie wolno".
Ostatnio zmieniony 26 lutego 2006, 21:23 przez Don Igłata, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
steve_bramkarz
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: steve_bramkarz » 26 lutego 2006, 21:19

a mi się wydaje, że WY wszyscy zazdrościcie Brzeskim Kibicom tego co robią i co mają :D !!!! Mówie wam wszyscy :/ dla mnie to żenada :/ tragedia :/ pozdrawiam was kibiców moich kochany z Brzegu i Ziomów!!
...w.w.j.d.?...

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 26 lutego 2006, 21:25

steve_bramkarz pisze:a mi się wydaje, że WY wszyscy zazdrościcie Brzeskim Kibicom tego co robią i co mają :D !!!! Mówie wam wszyscy :/ dla mnie to żenada :/ tragedia :/ pozdrawiam was kibiców moich kochany z Brzegu i Ziomów!!
:shock: :shock: :shock: Przepraszam Steve a co Wy macie czego np my nie mamy?????
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
steve_bramkarz
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: steve_bramkarz » 26 lutego 2006, 21:31

Mikey pisze:
steve_bramkarz pisze:a mi się wydaje, że WY wszyscy zazdrościcie Brzeskim Kibicom tego co robią i co mają :D !!!! Mówie wam wszyscy :/ dla mnie to żenada :/ tragedia :/ pozdrawiam was kibiców moich kochany z Brzegu i Ziomów!!
:shock: :shock: :shock: Przepraszam Steve a co Wy macie czego np my nie mamy?????

a o co wam chodzi, że macie coś do nich?? a mają coś w sobie czego Wy nie macie... czego to się sam dowiedz... a ta rozmowa naprawde jest bezsensu... :/
...w.w.j.d.?...

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 26 lutego 2006, 21:32

Zapewniam was że niczego wam nie zazdrościmy!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 26 lutego 2006, 21:36

... dokladnie niczego! :?
Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 26 lutego 2006, 21:50

steve_bramkarz pisze:
Mikey pisze:

a o co wam chodzi, że macie coś do nich?? a mają coś w sobie czego Wy nie macie... czego to się sam dowiedz... a ta rozmowa naprawde jest bezsensu... :/
Jesli powiedziałeś A to powiedz B nie wykręcaj się od odpowiedzi a jeśli rozmowa nie ma sensu nie rzucaj na przyszłosć takich mało poważnych tekstów na wiatr. Zapewniam Cię ze narodem wybranym w żeńskim koszu nie jesteście i zazdroscić Wam my przynajmniej nie mamy czego... :shock:
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Bury
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Bury » 26 lutego 2006, 21:57

Zwycięstwo koszykarek AZS Poznań

grand 26-02-2006 , ostatnia aktualizacja 26-02-2006 20:40

Poznański AZS rozegrał jedno z lepszych spotkań w tym sezonie i pewnie pokonał 68:49 nieco wyżej notowany zespół Cukierków Odra Brzeg.

Już przed tym spotkaniem poznanianki zapewniły sobie siódme miejsce przed fazą play-off, koszykarki z Brzegu miały jeszcze teoretyczną szansę na zajęcie piątej lokaty, ale same musiały wygrać w Poznaniu i liczyć na porażkę we własnej hali AZS Gorzów. Już pierwszy warunek nie został spełniony. Akademiczki w sobotę potwierdziły, że są w niezłej formie. Najlepsze spotkanie w sezonie rozgrywała Monika Sibora, tradycyjnie już wspierała ją Monika Ciecierska. Nawet Barbora Gatialova, która nie zdobyła punktu, zebrała jednak pięć piłek i pięciokrotnie blokowała rzuty rywalek. Poznanianki już w pierwszej połowie wywalczyły sporą przewagę - w 17. min po trafieniu z dystansu Sibory prowadziły 26:16. Drugą kwartę celnym rzutem zza połowy boiska zakończyła 17-letnia Weronika Idczak, która coraz odważniej poczyna sobie na parkietach ekstraklasy. AZS wygrywał 36:22 i choć w trzeciej kwarcie przez moment przewaga poznanianek stopniała do 6 pkt, to później ich wygrana nie była już zagrożona.

Kolejne spotkanie akademiczki rozegrają za dwa tygodnie - w ćwierćfinale play-off zagrają w Pabianicach z Polfą. Rywalizacja będzie się odbywać do dwóch zwycięstw.
AZS Poznań - Cukierki Odra Brzeg 68:49

Kwarty: 17:12, 19:10, 13:14, 19:13.

AZS: Sibora 22 (2x3), Ciecierska 17, Mrozińska 9, Jarkowska 6, Waligórska 0 oraz Aleliunaite-Jankowska 5, Idczak 4 (1x3), Szarowska 3 (1x3), Pamuła 2, Gatialova 0, Urban 0, Rafałowicz 0. Cukierki: Chełczyńska 13, Proszczenko 12 (2x3), Makowska 7, Koc 4, Babicka 4 oraz Czebotowa 4, Morka 3, Rzeźnik 2.

-------------------------------------------------------------------------------------
Z tego co się orientuje to w pierwszej fazie Play-Off gra się do trzech zwycięstw :wink:
Jakby ktoś mnie szukał to jestem w Muzeum Ziemi Podlaskiej...
http://www.historia-sportu.cba.pl portal o historii nie tylko koszykówki...

MuFa
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MuFa » 26 lutego 2006, 22:05

ja piernicze, czcza gadanina wyszla. Do Seby, to nie chodzilo mi o zagluszanie dopingu tylko niejako przeszkadzanie druzynie przeciwnej ale to tylko taki maly moj wniosek, a poza tym jak teraz patrze i czytam teksty o przechwalaniu sie to naprawde to nie ma sensu, nie uwazam ze ktokolwiek moze komus pozazdroscic dopingu lub formy w jakiej sie on odbywa bo kazdy robi to tak jak mu sie najbardziej podoba i sadze powinnismy tutaj bardziej czerpac wzorce z pozostalych bo kazdy od kazdego moze sie czegos nauczyc (no prawie od kazdego :twisted:, kazdy wie o kogo mi chodzi heh :D ) kazda oprawa meczu moze byc lepsza od innej zdaniem jednych a gorsza zdaniem innych, i wynikac to moze badz z zawisci badz tez z obiektywizmu i uznania tego co inni na meczu potrafia stworzyc, nikomu osobiscie niczego nie zazdroszcze, bo kazdy na swoim podworku moze pokazac cos dobrego a pozniej pokazac na przyklad efekt swojej oragnizacji lub zapalu w dopingowaniu, i nie ma sie co przechwalac ze ludzi z Brzegu bylo 8, Was z Poznania 14 i jedni byli lepsi od drugich. Tak jak juz powiedzialem wyzej powinnismy raczej wymieniac swoje uwagi w celu ciaglego polepszania atmosfery na meczach a przchwalanie sie w ilosci bebnow syren i ludzi bedacych na meczach pozostawic w tyle.

Żołnierz1

Postautor: Żołnierz1 » 26 lutego 2006, 22:12

Hmm. Nie byłem na meczu. Oglądałem. Wyszło tak ,że trudno było wydac wyrok. Kto i co spiewał. Ale czy to ma znaczenie? Fajnie,że ktoś przyjechał. Fajnie ,że miejscowi dopisali. I tyle. Trzeba uszanować,że takie wycieczjki na kobiecym koszu ,to rzadkie zjawisko. I tu ukłon w stronę Brzegu! Ale bez przesady panowie. Nie jesteście jedyni którzy ujeżdzają po Polsce. Jeżdzi ŁKS, Włókniarz, AZS P- choć jakby mało, pikniki z Lotosu,Unia Swarzędz, Olimpia. Przepraszam jak kogoś nie wymieniłem. I nie czuje czego miałbym wam zazdrościć? Myślę,że póki co to daleko Wam do ...... Olimpii. Wspólne obozy z zespołem. Imprezy przy grillu. Czy też choćby dyskoteki w Wągrowcu. Kto z nas nie pamięta ...... Imprez z rosjankami i innym znanymi zawodniczkami z polski (nazwisk nie wymienię). Wtajemniczeni wiedzą o kogo chodzi. I to nie był jeden sezon. Lata. Choćby wyjazd do Gdyni na finał. Mógłbym tu rzucać przykładami. Ale po co? Wszyscy kibice są Si. No może chłopaki z Brzegu tylko coś wam podpowiem. Lubię czytać o waszej przyjażni z Włókniarzem. Może byście od czasu wspomogli ziomali. Ale tak jak mówiłem. Pełen szacunek ,że jeżdzicie. Super sprawa.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”