AZS Gorzów Wlkp. - Wisła Kraków 60:72

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

AZS Gorzów Wlkp. - Wisła Kraków 60:72

Postautor: Viallos » 13 listopada 2004, 16:40

info Klaudia - Gorzów W.
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2004, 19:33 przez Viallos, łącznie zmieniany 1 raz.

Beata
Nowy na forum

Postautor: Beata » 13 listopada 2004, 19:22

AZS Gorzów - Wisła Kraków 60 : 72

Statystyki:
http://www.plkk.pl/mecz.asp?r=EK4&m=30

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 13 listopada 2004, 21:36

Beata skąd jesteś z Gorzowa? Bo pojawiły się nowe twarze na tym forum!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 13 listopada 2004, 21:39

MARAS pisze:Beata skąd jesteś z Gorzowa? Bo pojawiły się nowe twarze na tym forum!

Jak by chciała ci powiedzieć skąd jest to by napisała w swoim opisie. A ty jak byś przeczytał uważnie jej posty do byś się domyślił skąd Sherlocku. :lol:

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 13 listopada 2004, 21:41

Tak na marginesie to jakaś nikła ta wygrana Wisły.

Wedle statystyk Koniecki grał non-stop najlepszymi zawodniczkami nie oszczędzając ich :roll: Troszke dziwne.

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 14 listopada 2004, 01:08

Podoba mi się gra AZS PWSZ Gorzów Wlkp.Jak nasze drużyny zmierzą się 4 grudnia to będzie bardzo wyrównane i ciekawe widowisko dla kibiców obydwu drużyn.

P.S
Ładna ta wasza sala po przebudowie, mam pytanko ile teraz ma pojemności...??

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 14 listopada 2004, 01:16

a "Skoriusza" nawet w składzie... :cry:

Nie no - Koniecki w/g statystych to nie grał najlepszymi, tylko prawie wszystkimi (cóż jeśli wszystkie dobre :wink: )
Gorzów zaś sprawia naprawdę solidne wrażenie - z meczu na mecz! Ciekawie to będzie wyglądało w konfrontacji w ełksą - ten mecz może sporo wyjaśnić w kwestii "miejsc w szyku" zespołów z Łodzi i Gorzowa - myślałem, że będą za nami, ale...

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 14 listopada 2004, 01:25

Według mnie to z Gorzowem będziecie mieć wielkie problemy. Ta drużyna naprawdę jest dobra i kto wie ale może pokusić się nawet o czwarte miejsce w lidze.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 14 listopada 2004, 01:33

nie zaprzeczam - nie potwierdzam. Znaczy, że my będziemy mieć problem - to jasne, ale to 4 miejsce... no nie wiem...
Wiesz - każdy mecz jest inny, jest inna taktyka i to że ktoś nisko przegrał a kto inny przegrał wysoko z kimś tam naprawdę o niczym nie świadczy. Popatrz na to tak - na razie my wygraliśmy WSZYSTKO co było do wygrania... Gorzów jest beniaminkiem, grał we własnej hali do tego pod okiem nowego sponsora - nie wypada nie "zawalczyć" bez względu na to jakie to przyniesie konsekwencje w kojkach następnych. ŁKS podszedł do swojego meczu z "potentatem" całkowicie "z marszu" - mówiłem Ci o co chodzi... Dla nas to był wyjazdowy trening - a może graliśmy ewidentną bzdurę (jak na mecz z Wami) w 3 i 4 kw. właśnie ze względu na przygotowywanie wariantów na przyszłość? Ja bym z ocenami miejsca "postoju" Gorzowa jednak jeszcze zaczekał...

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 14 listopada 2004, 02:04

Spokojnie, jeszcze nikomu nie przydzielam miejsc :lol: . Nadal zresztą uważam że Polkowice są czwartą siłą w lidze. Jednak na razie drużyna dowodzona przez A.Nowakowskiego zawodzi a beniaminek z Gorzowa sprawia bardzo korzystne wrażenie. I jeśli sytuacja ta się nie zmieni to gorzowianki mogą sprawić sporą niespodziankę. Co do Waszego meczu z AZS Gorzów to bedziecie musieli naprawdę zagrać na innym, o wiele,wiele wyższym poziomie co dziś... tzn. wczoraj.

Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 14 listopada 2004, 02:09

często tak się gra - jak przeciwnik pozwala. Pabianice pozwoliły dziś tylko w 1 połowie - a w 2... nawet nie pytaliśmy... :lol: :lol: :lol:
Oczywiście, że Gorzów sprawia niezłe wrażenie - ale powtarzam = mówisz to po właśnie dziś... wczorajszej kolejce i wczorajszych meczach - spójrz globalnie na rundę a nie sugeruj się ostatnim meczem - to daje przypuszczenie, że siły są conajmniej wyrównane...

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 14 listopada 2004, 15:25

Widziałem że w TV że hala w Gorzowie jest jużwykończona, a nowa trybuna oddana do użytku! Może ktoś z Gorzowa mi powie czy wy kibice kupujecie bilety na mecze kilka dni wcześniej czy w dniu meczu! Bo zainteresowanie z tego co wiem jest ogromne!

feri

Postautor: feri » 14 listopada 2004, 16:03

kilka odpowiedzi na pytania:
- Wisla grala w silniejszym skladzie, bo po kilku minutach na poczatku AZS Gorzow prowadzil 8:2 :) i niezle zmotywowal Wislaczki, pozniej caly mecz przewaga w granicy 10 punktow - a wiec nic pewnego, dlatego graly silniejszym skladem. AZS bardzo ambitnie, ale bardzo niecelnie, nie pamietam ani jednego celnego rzutu za 3, natomiast Wisle wszystko wchodzilo. Przy lepszej skutecznosci AZS moglby pokusic sie o zwyciestwo :)
- Bilety po 5 i 10 zl mozna bylo kupic jeszcze przed meczem, choc gdy kupowalem 3 godziny przed, zostalo podobno jeszcze tylko kilkanascie wejsciowek.
- Hala bardzo ciekawa po przebudowie, zwlaszcza nowa trubuna - mimo filarow bardzo dobra widocznosc (filary cienkie) super atmosfere wytwarza, bo jest mala, niska, ale pojemna. Ciezko bedzie tutaj innym, gorszym od Wisly zespolom wywiezc zwyciestwo :) Nie jest to byla hala Stilonu, jak ktos pytal, tylko nowa uczelniana hala PWSZ, przerobiona z wojskowej. Pojemnosc 1000. Pozdrowienia z Gorzowa.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 14 listopada 2004, 21:15

AZS PWSZ TelecoMedia Gorzów - Wisła Can Pack Kraków 60:72

Ireneusz Klimczak 14-11-2004 , ostatnia aktualizacja 14-11-2004 13:07

W Gorzowie w meczu ekstraklasy kobiet nie było sensacji, ale gospodynie spisały się bardzo dobrze.

Gdy w 11. min Amerykanka Shannon Johnson wybijając piłkę z autu odbiła ją sobie od pleców Katarzyny Czubak, bezkarnie wbiegła pod kosz zdezorientowanych gorzowianek, zdobyła dwa punkty i do tego była jeszcze faulowana, fani już wiedzieli, że przyjechała wielka koszykówka. - Takie zagrania widziałam wcześniej w rozgrywkach męskich, ale u kobiet nigdy - opowiadała zawodniczka AZS PWSZ TelecomMedia Marta Żyłczyńska. - W ogóle nie byłyśmy przygotowane na takie rozwiązanie rywalki.

"Pee Wee" Johnson pokazała jeszcze kilka innych "kosmicznych" zagrań, ale krakowianki wcale nie rozbiły gorzowskiego beniaminka. To gospodynie w 4. min po celnych trafieniach Agnieszki Szott prowadziły 8:2. Liderka AZS PWSZ TelecomMedia rozegrały z reprezentantem Polski w Eurolidze bardzo dobry mecz. Zdobyła 21 pkt przy świetnej skuteczności 62 procent.

Zespół Wisły szybko jednak zwarł szyki i zaczął przede wszystkim dominować pod koszami. Koszykarki z Krakowa zebrały aż 14 piłek w ataku, a prawie każde ponowienie akcji kończyło się punktami dla drużyny gości. Pierwszą kwartę wiślaczki wygrały ośmioma punktami, w kolejne dorzuciły kolejne dwa. W Gorzowie nie było jednak tak jak we wcześniejszych pojedynkach Wisły żadnego pogromu. Drugą połowę nasz beniaminek zremisował. Ostatnią kwartę zwyciężył jednym punktem. - Najważniejsze, że mój zespół, też młody, wytrzymał psychicznie - mówił trener krakowianek i kobiecej reprezentacji Polski Arkadiusz Koniecki. - W takich meczach nie gra się łatwo. To my musieliśmy wygrać, a gospodynie chciały się pokazać, nie miały nic do stracenia. Gratuluję rywalom tak przyszłościowego zespołu, nastawionego na nowoczesną, szybką, widowiskową koszykówkę.

Trener gospodyń Dariusz Maciejewski był dumny ze swoich podopiecznych. - Przed spotkaniem nawet nie śniłem, że Wisłę uda nam się zatrzymać na 72 punktach. Krakowianki faktycznie też mają sporo młodych zawodniczek, ale za to ogranych w rozgrywkach europejskich i naszej ekstraklasie, my dopiero poznajemy zasady walki na najwyższym poziomie - mówił gorzowski szkoleniowiec. - Kibice, których dzięki nowej trybunie jeszcze nigdy nie było tak wielu, na pewno nie żałowali, że zjawili się w hali. Po tak znakomitej reklamie kobiecego basketu jestem pewien, że fanów będziemy mieli coraz więcej.

AZS PWSZ TELECOMMEDIA GORZÓW - WISŁA CAN PACK KRAKÓW 60:72 (13:21, 20:24, 14:15, 13:12)

AZS PWSZ: Szott 21, Żurowska 14, Żyłczyńska 5, Czubak 0, Suwary 0 oraz Kaszewska 9, Anaejionu 6, Kozdroń 5, Semerda 0.

Wisła: Kress 15, Trafimava 10, Krawiec 10, Johnson 7, Czarnecka 2 oraz Perovanović 12, Czepiec 9, Kenig 5, Skerović 2, Radwan 0.

źródło: Gazeta Wyborcza

Obrazek

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 14 listopada 2004, 21:54

feri pisze:kilka odpowiedzi na pytania:
- Wisla grala w silniejszym skladzie, bo po kilku minutach na poczatku AZS Gorzow prowadzil 8:2 :) i niezle zmotywowal Wislaczki, pozniej caly mecz przewaga w granicy 10 punktow - a wiec nic pewnego, dlatego graly silniejszym skladem. AZS bardzo ambitnie, ale bardzo niecelnie, nie pamietam ani jednego celnego rzutu za 3, natomiast Wisle wszystko wchodzilo. Przy lepszej skutecznosci AZS moglby pokusic sie o zwyciestwo :)
- Bilety po 5 i 10 zl mozna bylo kupic jeszcze przed meczem, choc gdy kupowalem 3 godziny przed, zostalo podobno jeszcze tylko kilkanascie wejsciowek.
- Hala bardzo ciekawa po przebudowie, zwlaszcza nowa trubuna - mimo filarow bardzo dobra widocznosc (filary cienkie) super atmosfere wytwarza, bo jest mala, niska, ale pojemna. Ciezko bedzie tutaj innym, gorszym od Wisly zespolom wywiezc zwyciestwo :) Nie jest to byla hala Stilonu, jak ktos pytal, tylko nowa uczelniana hala PWSZ, przerobiona z wojskowej. Pojemnosc 1000. Pozdrowienia z Gorzowa.

Dzięki za wieści z Gorzowa , może spotkamy się 4 grudnia przy okazji wiesz jakiego meczu! Wiem gdzie to jest i jaka to hala jest bo byłem tam we wrześniu na turnieju, hala jest na terenie jednostki wojskowej( byłej)!
A jescze jedno macie klub kibica albo wiara przychodzi na hale w szalikach???

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”