CCC Polkowice - Cukierki Odra Brzeg 73:57
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
Don Igłata
- Młodzik
Anonymous pisze:Don Igłata pisze:1. Ostrowia wygrała z Meblotapem - jesteśmy "Czerwoną Latarnią".![]()
2. Popatrzcie na ilość asyst ( znów ) - nie gra zespół, tylko indywidualne popisy.![]()
3. Popatrzcie na ilość zbiórek ! Gdzie są Ci co twierdzili, że można grać
( dobrze ) bez centerek?4
4. Resztę (jasną) taktownie przemilczę.
Może jasniej... czy te wszystkie uwagi dotycza tylko Ostrovii
Rzeczywiście mylące. Te uwagi dotyczą Brzegu! - cyt. " jesteśmy Czerwoną Latarnią! " tzn. - na końcu tabeli ( dla nielicznych niewiedzących ).
-
Don Igłata
- Młodzik
Pytanie - jak to jest, że drużynie z Brzegu ( woj. opolskie ) na meczu z Polkowicami ( wrocławskie ) sędziują sędziowie z ... Wrocławia !!!!
Dostałem tą szokującą informacje na GG. W 100 % za tą wieść nie biorę odpowiedzialności. Chodzi o sędziów Szczerba i Pujdak. Na parę minut przed końcem meczu przy niedużej przewadze CCC ( Cu Clux Clan )
2 techniczne dla zawodniczki i trenera i ... po meczu. Kto był i wie?
Kibice z Polkowic! - Jak to się Wam podoba?
Dostałem tą szokującą informacje na GG. W 100 % za tą wieść nie biorę odpowiedzialności. Chodzi o sędziów Szczerba i Pujdak. Na parę minut przed końcem meczu przy niedużej przewadze CCC ( Cu Clux Clan )
Don Igłata pisze:Pytanie - jak to jest, że drużynie z Brzegu ( woj. opolskie ) na meczu z Polkowicami ( wrocławskie ) sędziują sędziowie z ... Wrocławia !!!!![]()
Te techniczne to tylko efekt tego co Szczerba i Putyra (taki łysy, napakowany-nie Pujdak) wyczyniali wcześniej... A dużo tego było. Z ciekawszych smaczków wymienię tylko sytuację, w której Kłosińska rzuciła z faulem (!) za trzy, a panowie podyktowali... uwaga... dwa rzuty wolne! Oczywiście zaliczając trafienie za trzy punkty. Takich dziwnych sytuacji było więcej, ale to już historia. Szczerba mił nam już nie sędziować meczów i było o tym głośno 2 lata temu - widać w Polkowicach wszystko możliwe.
Zaraz wrzucę kilka zdjęć z meczu, a tekstowo będzie trochę później.
-
Don Igłata
- Młodzik
Adam pisze:qiero pisze:simon pisze:wydaje mi się, że autor miał na myśli MeblotapAnonymous pisze:Don Igłata pisze:1. Ostrowia wygrała z Meblotapem - jesteśmy "Czerwoną Latarnią".![]()
2. Popatrzcie na ilość asyst ( znów ) - nie gra zespół, tylko indywidualne popisy.![]()
3. Popatrzcie na ilość zbiórek ! Gdzie są Ci co twierdzili, że można grać
( dobrze ) bez centerek?4
4. Resztę (jasną) taktownie przemilczę.
Może jasniej... czy te wszystkie uwagi dotycza tylko Ostrovii
Autor zdecydowanie miał na myśli Cukierki.
Tylko Orlik!![]()
P.S.
Przecież tu piszą fachowcy. Termin "Czerwona Latarnia" to nie neologizm!
Dawno, dawno używany zwrot. Kto ostatni po zwycięstwie Ostrowa nad
Chełmo- Lublinem ( mam pewność, że nikt się nie obrazi - jak się mylę, z góry przepraszam ) też jasne. No ale ... - dobra nie ma sprawy.
-
Don Igłata
- Młodzik
Adam pisze:Don Igłata pisze:Pytanie - jak to jest, że drużynie z Brzegu ( woj. opolskie ) na meczu z Polkowicami ( wrocławskie ) sędziują sędziowie z ... Wrocławia !!!!![]()
Te techniczne to tylko efekt tego co Szczerba i Putyra (taki łysy, napakowany-nie Pujdak) wyczyniali wcześniej... A dużo tego było. Z ciekawszych smaczków wymienię tylko sytuację, w której Kłosińska rzuciła z faulem (!) za trzy, a panowie podyktowali... uwaga... dwa rzuty wolne! Oczywiście zaliczając trafienie za trzy punkty. Takich dziwnych sytuacji było więcej, ale to już historia. Szczerba mił nam już nie sędziować meczów i było o tym głośno 2 lata temu - widać w Polkowicach wszystko możliwe.
Zaraz wrzucę kilka zdjęć z meczu, a tekstowo będzie trochę później.
Dzięki Adam - tym razem zazdroszczę, że nie byłem na meczu. Czekam na tekst. A Polkowice muszą być rzeczywiście bardzo cienkie jak do takich metod sięgają.
Z ciekawszych smaczków wymienię tylko sytuację, w której Kłosińska rzuciła z faulem (!) za trzy, a panowie podyktowali... uwaga... dwa rzuty wolne!
taka sytuacja jest zrozumiała o ile sędziowie orzekli tzw. faul po rzucie - wtedy, jeśli zespół broniący ma na koncie oczywiście odpowiednią ilość fauli dyktowane są 2 rzuty (lub jeśli nie to piłka z boku) - to całkiem co innego niż faul przy rzucie za który jest jeden dodatkowy rzut (lub jeśli rzut kluczowy nie celny - oczywiście 3 rzuty)
Wydaje mi się simon, że tak własnei było - faul po rzucie Kłosińskiej.
Mimo tego sędziowie faktycznie mieli słabszy dzień i bardziej poszkodowaną z tej strony drużyną napewno jest brzeska.
Jednak napewno nie zgodzę się z twierdzeniem, ze CCC jest takie słabe, aby chwytać się takich sposobów. Byliśmy w tym meczu napewno lepszą drużyną, cały czas prowadziliśmy. niezwykle rzadko nasza przewaga schodziła poniżej 10 pkt.
Koniec dyskusji na temat sędziów z mojej strony.
Pozdrowienia dla Adama, Maria i Wojtka (?), którzy zawitali do nas na mecz.
Mimo tego sędziowie faktycznie mieli słabszy dzień i bardziej poszkodowaną z tej strony drużyną napewno jest brzeska.
Jednak napewno nie zgodzę się z twierdzeniem, ze CCC jest takie słabe, aby chwytać się takich sposobów. Byliśmy w tym meczu napewno lepszą drużyną, cały czas prowadziliśmy. niezwykle rzadko nasza przewaga schodziła poniżej 10 pkt.
Koniec dyskusji na temat sędziów z mojej strony.
Pozdrowienia dla Adama, Maria i Wojtka (?), którzy zawitali do nas na mecz.
sędziowie faktycznie mieli słabszy dzień i bardziej poszkodowaną z tej strony drużyną napewno jest brzeska
a Kuba ma ode mnie mój osobisty złoty medal "fer-plej"
Ps.Coś mi się wydaje, że to magia tego forum - tu wogóle powoli zaczynają się dziać ciekawe rzeczy...
Ps.2 - jeszcze chwila i ja sam przyznam, że Pabianice były od nas zespołem lepszym w minioną sobotę...
simon pisze:Z ciekawszych smaczków wymienię tylko sytuację, w której Kłosińska rzuciła z faulem (!) za trzy, a panowie podyktowali... uwaga... dwa rzuty wolne!
taka sytuacja jest zrozumiała o ile sędziowie orzekli tzw. faul po rzucie - wtedy, jeśli zespół broniący ma na koncie oczywiście odpowiednią ilość fauli dyktowane są 2 rzuty (lub jeśli nie to piłka z boku) - to całkiem co innego niż faul przy rzucie za który jest jeden dodatkowy rzut (lub jeśli rzut kluczowy nie celny - oczywiście 3 rzuty)
Byłem jakieś 4 metry od tej sytuacji. Faul był ale przy rzucie.
Adam pisze:simon pisze:Z ciekawszych smaczków wymienię tylko sytuację, w której Kłosińska rzuciła z faulem (!) za trzy, a panowie podyktowali... uwaga... dwa rzuty wolne!
Byłem jakieś 4 metry od tej sytuacji. Faul był ale przy rzucie.
no to oszukali... - innej ewentualności nie ma
Kuba pisze:Pozdrowienia dla Adama, Maria i Wojtka (?), którzy zawitali do nas na mecz.
Co to za wykrzyknik przy moim imieniu!!
Wracając do meczu - uważam, że sam fakt, iż sędziowie są z Wrocławia -województwo Dolnośląskie z tego samego co drużyna CCC to wydaje mi się dziwny! Tym bardziej, że jednym z sędziów był "lubiany" przez kibiców z Brzegu (również przeze mnie) "szanowany" D. Szczerba! To absurd, dwa lata temu pan D. Szczerba pokazał na co go stać, gwizdał jak mu sie podobało! To samo było widoczne w meczu w Polkowicach. Błędy w jedną i w drugą strone, ale niestety więcej na niekorzyść Odry! I nie chce gdybać co by było gdyby nie zagwizdał tak czy inaczej. CCC było zespołem lepszym i napewno by wygrało, nawet bez błędów sędziego. Drażniące jest dla ucha zrzucanie winy na sędziów, na brak sali (prawie 2 miesiące ćwiczenia na małych salach), zespół ma 7 nowych zawodniczek powodują, że zespół Odry gra poniżej oczekiwań. Nie ukrywajmy, że problem tkwi w osobie trenera, który nie ma własnej koncepcji na grę. Jego prowadzenie zespołu polega na ciągłym pobieraniu informacji od Algisa, który siedzi na Litwie i ma głęboko w **** koszykówke w Brzegu. Co to za trener pracujący w ekstraklasie, który nie ma własnej filozofii gry? Pobiera informacje dotyczące przygotowania motorycznego od Algisa mnoży przez dwa i myśli, że zawodniczka będzie dwa razy szybsza, zwinniejsza. Niby wszystko dobrze, jeśli chodzi o matematykę
Widziałem dwa mecze Odry i chciałbym zaznaczyć, ze zespół w miarę prezentuje się w obronie (są pewne braki ale można je jeszcze nadrobić). Natomiast kompletnie nie ma pomysłu na grę pozycyjną! Rozgrywająca trzyma piłkę a pozostałe patrzą sie na nią! Zupełny brak gry jeden na jeden! Po raz kolejny wychodzi beztalencie pana K. Kubiaka, który nie potrafi nauczyć prostej zagrywki dziewczyn. Może zamiast telefonu do Algisa trzeba sie wyprać po ksero albo jaką radę
Mam nadzieję, że zarząd Odry podejmie jakieś zdecydowane kroki i podziękuję za "owocną" pracę panu K. Kubiakowi. Gdyby jednak zarząd obawiał się zmiany to apeluje do trenera: "Miej pan honor"!
Ostatnio zmieniony 14 listopada 2004, 21:40 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
CCC Polkowice - Cukierki Brzeg 73:57
Greg 14-11-2004 , ostatnia aktualizacja 14-11-2004 19:45
Osłabione brakiem dwóch podstawowych zawodniczek - Ilony Jasnowskiej oraz Urszuli Stempniewicz koszykarki CCC Polkowice bez problemu ograły zespół Cukierków Brzeg 73:57
- Drżę o wynik, bo my właściwie nie mamy składu - martwił się przed meczem z Cukierkami Brzeg prezes CCC Polkowice. Jego drużyna przystąpiła do meczu osłabiona brakiem kontuzjowanych Urszuli Stempniewicz oraz Ilony Jasnowskiej. Jakby tego było mało, Olga Żytomirska oraz Edyta Koryzna wystąpiły na własne życzenie, bo ostatnio nie trenowały z powodu choroby. Obawy polkowickiego prezesa o wynik były o tyle uzasadnione, że dotąd drużyna trenera Andrzeja Nowakowskiego spisywała się po prostu kiepsko. W sobotę jego podopieczne nie zagrały jakoś olśniewająco, ale ich gra w zupełności wystarczyła na pokonanie słabego zespołu z Brzegu. Polkowiczanki grały nierówno. W pierwszej kwarcie zagrały niezwykle skutecznie i efektownie, w drugiej kompromitująco słabo, ale na szczęście rywalki dostroiły się to tego poziomu. Przez 8 minut tej części meczu obie drużyny zdobyły łącznie pięć (!) punktów, a kwarta skończyła się wygraną Odry 6:5 (!).
Po przerwie już tak źle nie było. Polkowiczanki zaczęły grać skutecznie i szybko uzyskały wysoką przewagę, momentami sięgającą powyżej 20 punktów. Wydawało się, że już emocji w tym meczu nie będzie. Tymczasem drużyna gości w 33. minucie zmniejszyła dystans do siedmiu oczek. Koszykarki Odry wciąż były w grze. Końcówka jednak należała do polkowiczanek, które dużo lepiej wytrzymały ten mecz pod względem kondycyjnym. Koszykarki z Brzegu nie nadążały w obronie, a także często nie potrafiły powstrzymać udzielających się emocji. Najlepsza w zespole gości - Joanna Chełczyńska za niesportowe zachowanie została ukarana przewinieniem technicznym. Ta sama kara spotkała trenera Cukierków Krzysztofa Kubiaka.
CCC Polkowice - Cukierki Odra Brzeg 73:57 . Kwarty: 23:9, 5:6, 22:14, 23:28
CCC: Kłosińska 18, Nowacka 13, Marczewska 12, Koryzna 12, Pałka 12 oraz Waligórska 6, Żytomirska 0, Salska 0.
Cukierki: Chełczyńska 12, Drozd 11, Proszczenko 7, Dąbrowska 7, Pietraszek 2 oraz Koc 10, Kędzior 5, Babicka 2, Pietrzak 1, Hołowczyc 0.
źródło: Gazeta Wyborcza
Greg 14-11-2004 , ostatnia aktualizacja 14-11-2004 19:45
Osłabione brakiem dwóch podstawowych zawodniczek - Ilony Jasnowskiej oraz Urszuli Stempniewicz koszykarki CCC Polkowice bez problemu ograły zespół Cukierków Brzeg 73:57
- Drżę o wynik, bo my właściwie nie mamy składu - martwił się przed meczem z Cukierkami Brzeg prezes CCC Polkowice. Jego drużyna przystąpiła do meczu osłabiona brakiem kontuzjowanych Urszuli Stempniewicz oraz Ilony Jasnowskiej. Jakby tego było mało, Olga Żytomirska oraz Edyta Koryzna wystąpiły na własne życzenie, bo ostatnio nie trenowały z powodu choroby. Obawy polkowickiego prezesa o wynik były o tyle uzasadnione, że dotąd drużyna trenera Andrzeja Nowakowskiego spisywała się po prostu kiepsko. W sobotę jego podopieczne nie zagrały jakoś olśniewająco, ale ich gra w zupełności wystarczyła na pokonanie słabego zespołu z Brzegu. Polkowiczanki grały nierówno. W pierwszej kwarcie zagrały niezwykle skutecznie i efektownie, w drugiej kompromitująco słabo, ale na szczęście rywalki dostroiły się to tego poziomu. Przez 8 minut tej części meczu obie drużyny zdobyły łącznie pięć (!) punktów, a kwarta skończyła się wygraną Odry 6:5 (!).
Po przerwie już tak źle nie było. Polkowiczanki zaczęły grać skutecznie i szybko uzyskały wysoką przewagę, momentami sięgającą powyżej 20 punktów. Wydawało się, że już emocji w tym meczu nie będzie. Tymczasem drużyna gości w 33. minucie zmniejszyła dystans do siedmiu oczek. Koszykarki Odry wciąż były w grze. Końcówka jednak należała do polkowiczanek, które dużo lepiej wytrzymały ten mecz pod względem kondycyjnym. Koszykarki z Brzegu nie nadążały w obronie, a także często nie potrafiły powstrzymać udzielających się emocji. Najlepsza w zespole gości - Joanna Chełczyńska za niesportowe zachowanie została ukarana przewinieniem technicznym. Ta sama kara spotkała trenera Cukierków Krzysztofa Kubiaka.
CCC Polkowice - Cukierki Odra Brzeg 73:57 . Kwarty: 23:9, 5:6, 22:14, 23:28
CCC: Kłosińska 18, Nowacka 13, Marczewska 12, Koryzna 12, Pałka 12 oraz Waligórska 6, Żytomirska 0, Salska 0.
Cukierki: Chełczyńska 12, Drozd 11, Proszczenko 7, Dąbrowska 7, Pietraszek 2 oraz Koc 10, Kędzior 5, Babicka 2, Pietrzak 1, Hołowczyc 0.
źródło: Gazeta Wyborcza
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”