Przed meczem: AZS Poznań - "Włókniarz" PZU Polfa P

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Przed meczem: AZS Poznań - "Włókniarz" PZU Polfa P

Postautor: MirU <poznań> » 16 listopada 2004, 15:40

Piszcię co sądzicie o tym meczu tutaj a nie jak to było przed tem w innym temacie 8)

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 16 listopada 2004, 16:00

Włókniarz wygra pewnie i wysoko ok.20 punktami. I tyle w tym temacie.

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 16 listopada 2004, 19:24

a wiec takze krotko i zwiezle: wloknarz jest faworytem, mam nadzieje ze mecz bedzie zaciety. moze pokusimy sie o niespodzianke w poznaniu?

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 16 listopada 2004, 19:29

niespodzianki nie będzie, bo nie ku niej podstaw, za duża róznica w potencjale chociażby rezerwowych
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 16 listopada 2004, 19:53

co do potencjalu to zgadzam sie w 100%, ale moze........kto wie......?
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2004, 20:05 przez Mytek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 16 listopada 2004, 19:55

Mytek pisze:co do potencjalu to zgadzam sie w 1005, ale moze........kto wie......?
no ale może co? podaj mi prosze choc jedną zawodniczke AZS która na swojej pozycji jest lepsza od rywalki z Polfy
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 16 listopada 2004, 20:16

np: Krupa,Mrozina oraz Reda Aleliunaite-Jankowska[ta ostatni aprezentuje ostatnio niezla forme]. nie trwiedze ze sa one lepsze od woich odpowiedniczek z Polfy, ale mam nadzieje ze nawiaza rownorzedna walke. tak jak napisalem: to Polfa jest zdecydowanym faworytem. to jest sport, moze akurat bedzie niespodzianka?mam nadzieje ze tak[choc mowia za nadzieja matko glupich.....] wszystko okaze sie w piatek!

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 16 listopada 2004, 20:35

Ja juz kilka razy podawalem ten przyklad. Koszykówka to nie piłka nozna, gdzie jedna akcja może zdecydowac o wyniku, a jeden bład bramkarza czy obrońcy moze zaprzepaścic trud calego zespołu. Ja oczywiście rozumiem wiarę w własny zespół, ale powiem sczerze ze wiara kończy się tam gdzie różnica między zespołami jest większa niż jedna klasa. I tak np wiezryłem po cichu w ŁKS w meczach które wygral ale w spotkaniu z LOtosem czy Polfą... Dlatego tez sądze że nie ma dla Was podstaw do szukania zwycięstwa włąsnie w meczu z Pabianicami.
Obrazek

Obrazek

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 16 listopada 2004, 22:13

Prosze bardzo Mikey:

Krupa jest lepsza od Perllińskiej ( za Krupą przemawia doświadczenie i wola walki do końca)
Mrozina jest lepsza od Lamparskiej ( dlaczego to ja wiem)

Reszta pozostanie milczeniem!
I niegadaj tu o pewniakach bo Wisła też miala wygrać z Dynamo Tbillisi a przegrała! Mniejsza o dyscyplinę ! Kumasz to? W koszu zdarzały się już większe niespodzianki jak choćby porażka na olimpiadzie Dream Teamu z USA z Portoryko :D :D
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 16 listopada 2004, 22:22

nie sadze aby miedzy azs a polfa byla roznica WIECEJ niz jednej klasy. na pewno nie! moze i polfa jest lepsza,ale na pewno nie o wiecej niemiejmy jedna klase! wszystko okaze sie w piatek! miejmy nadzieje ze bedziesz mogl zmienic zdanie na ten temat po piatkowym spotkaniu tych druzyn.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 16 listopada 2004, 22:33

Krupa jest lepsza od Perllińskiej ( za Krupą przemawia doświadczenie i wola walki do końca )

jest lepsza? - no w/g mnie nie jest - natomiast tego na czerwono nie rozumiem zupełnie - znaczy "Perła" nie ma woli walki tak silnej jak Krupa? - nie zgadzam się, zwłaszcza stawianiu krupy za wzór w tej "dyscyplinie"...

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 16 listopada 2004, 22:40

MARAS pisze:Mrozina jest lepsza od Lamparskiej ( dlaczego to ja wiem)

Facet nie rozśmieszaj mnie. Co to za porównanie - po pierwsze chyba nie ta pozycja, po drugie chyba nie ta klasa :wink:

Na twoje pierwsze porównanie bardzo trafnie odpowiedział Simon. Kto jak kto, ale za Krupą nie przemawia wola walki.

MARAS pisze:Reszta pozostanie milczeniem!

I bardzo słusznie - po co sie więcej ośmieszać.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 16 listopada 2004, 22:50

MARAS pisze:Prosze bardzo Mikey:

Krupa jest lepsza od Perllińskiej ( za Krupą przemawia doświadczenie i wola walki do końca)

I niegadaj tu o pewniakach bo Wisła też miala wygrać z Dynamo Tbillisi a przegrała! Mniejsza o dyscyplinę ! Kumasz to? W koszu zdarzały się już większe niespodzianki jak choćby porażka na olimpiadzie Dream Teamu z USA z Portoryko :D :D
hahahahah w czym jest Krupa lepsza? Już ja widziaem Krupę w tym sezonie, jak rękawami oddychała po dwóch kwartach. Alicja nie bez powodu jest w kadrze i wydolnosciowo bije Krupę na głowe, zabiega ją jak zajaca, jest lepszą snajperką, szybszą zawodniczką, a co do woli walki do końca... sugerujesz e inne zawodniczki nie walczą? POz atym Lamparska nie jest zawodniczka pierwszej piątki z tego co zauwazyłem. Mówisz ze reszte pominiesz milczeniem... Wcale sie nie dziwię bo tam AZS nie ma juz zadnych atutów(może poza trójkami Lorek). Redę tez widziałem nie raz i nie powiesz mi ze jest w stanie zatrzymać Elkę, Gabi i Leo. W ostatecznosci spójrz na ławkę trenerską :?
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 16 listopada 2004, 23:13

MARAS pisze:Prosze bardzo Mikey:

O ile porownanie Krupy do Perlinskiej rozumiem, to wcale nie rozumiem porownania Mroziny do Lamparskiej :?

Postaram sie wiec przyblizyc poszczegolne sklady:

AZS Poznań - Polfa Pabianice

Krupska-Tyszkiewicz - Głaszcz
Karpińska - Pantelejeva
Ciecierska - Jaroszewicz
Jankovska - Trześniewska
Mrozińska - Toma

Sibora - Perlińska
Pamuła - Korzhenevska
Lorek - Lamparska
Malendowicz - Ivlieva
Jarkowska - Krystofova

Teraz mozesz porownac zawodniczki na pozycjach. Milej zabawy

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 17 listopada 2004, 00:07

Spoko, spoko, w sumie to dobrze że wierzą w swój zespół. Tylko z zestawienia które przedstawił Wojteg to ja wyrażnie widzę że na każdej pozycji nasze zawodniczki są lepsze. No powiedzmy że wyrównanie widziałbym dwie pary: Krupa-Jarzynka i Ciecierska-Jaroszewicz. I to wszystko. Tak sobie czaszkuję że jeśli chodzi o Krupę to ten mecz bedzie dla niej udręką. Będzie musiała się męczyć na początku z Jarzynką, która zostanie w pewnym momencie zamieniona na "świeżą" Alicję (lub odwrotnie- bez znaczenia). I prędzej czy później nie wytrzyma tego.Ktoś wspomniał o ławce trenerskiej. W tym elemencie to już wogóle nie ma czego porównywać. Reasumując. Wszystkie atuty leżą po naszej stronie.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”