Czas na FINAŁY MP - juniorki starsze (Gorzów 15-19.III)

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

ziulaaa
Nowy na forum

Postautor: ziulaaa » 17 marca 2006, 21:18

wielkie gratulacje dla Stalowej Woli !!!!!!!!

w tej druzynie nie ma nawet zawodniczki z rocznika 86!! :)) nie chce mowic co bedzie za rok, dwa :))))
a co?

.:marcin:.

Postautor: .:marcin:. » 17 marca 2006, 21:19

Seba pisze:
.:marcin:. pisze:
Seba pisze:Bartek SZACUNEK! Wiem, że chciałeś wygrać... wiem, że robiłeś wszystko... wiem, jak się czujesz... :( Masz rację - najbardziej szkoda Osanek :(((( Dzis sport przegrał, ale może ta nauczka spowoduje, że zawodniczki (WSZYSTKICH KLUBÓW!!!!) będą wychodziły ZAWSZE na boisko, by wygrać... czasem wiedząc, że ich zerowa mobilizacja spowodować może płacz tych, którzy sobie na to niczym nie zasłużyli:(

Pozdrowionka... i trzymaj sie!

i po co byly Twoje wczesniejsze ostre slowa?? oskarzanie o nieuczciwość??

(...)

Uważasz, że wyrolowanie Osy Zgorzelec po przez kompletne olanie przez zawodniczki z Gdyni dzisiejszego meczu, to nie nieuczciwość? :shock: :shock: :shock: Ostre słowa sa tu jak najbardziej na miejscu! Sport dziś PRZEGRAŁ... Osanki płaczą, bo wygrały sobie awans, który koszykarki z Gdyni swoją postawą im odebrały :( Bartek potrafił się zachować, jak człowiek honoru... Ty jak widzę zupełnie nie :?

Olimpia... tak się składa, że juz wczoraj mieliśmy pierwsze miejsce zapewnione... i jaki dziś wynik? Myślisz, że Bytom chciał wrócić do domu bez wygranej???? Że prowadząc większość meczu, na koncu odpuscił??? :shock: Zastanów się czasem co piszesz... Olimpia dziś wygrała... choć nie musiała... ale jest lepsza, więc wygrała...

POWODZENIA Bartek jutro... wiem, jak się czujesz, ale jutro też jest dzień... i niech wygra lepszy!!!

napisze może inaczej: nigdy nie uwierze w to że podłożyly się i specjalnie zagrały kaszanę, damski basket ma to do siebie ze ta sama druzyna gra diametralnie odmiennie na wet w odstepie jednego dnie (vide: chocby ostatnie 2 mecze Lotosu z Cukierkami)

no taki jest sport, ktoś wygrywa, ktos przegrywa, ale oczywiscie na pewno nie mam racji

Gość

Postautor: Gość » 17 marca 2006, 21:19

Seba ! juz zapomniales jak Olimpia poszla na uklad z Kusym i wyeliminowala MUKS.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 17 marca 2006, 21:24

Kilka zdjęć Osanek z dzisiejszego spotkania z Bydgoszczą...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zdjęcia: Kośmi, Talar i Żołnierz:)

Póki co tyle... pózniej może więcej:)

Przyjaciel Seby

Uczciwość

Postautor: Przyjaciel Seby » 17 marca 2006, 21:30

Seba! Napisz wszystkim jak Olimpia, Twoja ukochana, spuściła w sportowej walce MUKS przegrywając w ostatnim meczu z Kusym? Badź człowiekiem honoru! Napisz o Fair Play, o uczciwości, o płaczu zawodniczek MUKSu. A może ten mecz (Olimpia-Kusy) też sędziowała Karina i nie dała Wam wygrać? Spisek na całego... Ps.Oj człowieku! Lecz się, lecz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Seba
Oldboy

Re: Uczciwość

Postautor: Seba » 17 marca 2006, 21:33

Przyjaciel Seby pisze:Seba! Napisz wszystkim jak Olimpia, Twoja ukochana, spuściła w sportowej walce MUKS przegrywając w ostatnim meczu z Kusym? Badź człowiekiem honoru! Napisz o Fair Play, o uczciwości, o płaczu zawodniczek MUKSu. A może ten mecz (Olimpia-Kusy) też sędziowała Karina i nie dała Wam wygrać? Spisek na całego... Ps.Oj człowieku! Lecz się, lecz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Po pierwsze - układ? :shock: :shock: :shock: taaaaa... Kusy tu nawet pokazuje, że to silny zespół! A Olimpia nie jest żadną potegą - z Kusym przegraliśmy też rok temu niestety... Masz dowody, że układ, to bardzo proszę... chetnie się o takowych dowiem szczerze mówiąc! Nawet dziś po ostrej kłótni z jedną z zawodniczek zostałem zapewniony, że zagrały wtedy walcząc o zwycięstwo...

Po drugie - w meczu tym zagraliśmy osłabieni... zabrakło Wery, która musiała oszczędzać siły na mecz w barwach AZSu... w składzie AZSu była także Agata, która też musiała więc zagrać trochę mniej niż zwykle :(

Po trzecie - za brak mobilizacji na ten mecz niektóre nasze zawodniczki zostały ostro skarcone... także tu na forum! Jeśli chcesz, to sobie zajrzyj na podforum Olimpii... nie wszystkie moim zdaniem walczyły na 100%, o czym WYRAZNIE napisałem, a czego widać zauważyć już nie łaska...

Po czwarte - przeczytaj sobie wypowiedz trenera Waszego zespołu... odwracanie teraz kota ogonem niewiele pomoże...

Pozdrawiam moich przyjaciół

Żołnierz1

Postautor: Żołnierz1 » 17 marca 2006, 21:57

ja pisze:czy dla was najwazniejesze jest sedziowanie nie mozecie pisac o koszykowce(o grze dziewczyn)tylka roztrzasac decyzje sedziow!ja uwazam ze karina bardzo dobrze sedziuje i nie uwazam ze dzieki niej w tamtym roku wygrala gdynia!lepszy wygrywa!!

A widziałeś chociaż jeden mecz Kariny w Gorzowie? Uwielbiam tych piszących za płotu. :lol: W Gorzowie zero kibiców z Lotosu ale każdy wszystko wie. Może ruście ..... i przyjedzcie.

Awatar użytkownika
ananas
Żak

Postautor: ananas » 17 marca 2006, 22:07

Dziewczyny z Gorzowa zagrały piękny mecz, łzy radości spływały im po policzkach... natomiast w oczach niektórych zawodniczek Gdyni widziałem łzy nieszczęscia... tak szczerze to za bardzo nie lubie zawodniczek z Trójmiasta, ale jestem pewien, iż dzisiaj się nie podłożyły AZSowi :!: Dlaczego tak sądzę - bo walczyły do końca, bo nie chciały się pogodzić z decyzjami, bo walczyły :!: :!: :!: :!: :!: :!: Wasze zdanie może być inne...

P.S Atmosferka na meczu całkiem niezła - ale na jutrzejszym meczu z CCC musi być jeszcze lepsza :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
...:::Literka A, literka Z, literka S jak AZS!!!
Bo najlepszy w świecie jest nasz GORZOWSKI AZS:::...

ŻOŁNIERZ1

Postautor: ŻOŁNIERZ1 » 17 marca 2006, 22:11

Przyjaciel Seby pisze:Seba! Napisz wszystkim jak Olimpia, Twoja ukochana, spuściła w sportowej walce MUKS przegrywając w ostatnim meczu z Kusym? Badź człowiekiem honoru! Napisz o Fair Play, o uczciwości, o płaczu zawodniczek MUKSu. A może ten mecz (Olimpia-Kusy) też sędziowała Karina i nie dała Wam wygrać? Spisek na całego... Ps.Oj człowieku! Lecz się, lecz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Najpiękniesze jest to,że znawcy Kariny nie widzieli jej w akcji na mistrzostwach w przeciwieństwie do kibiców w Gorzowie czy też kibiców na meczu Pabianicach a bronia jej jak Zawisza Czarny. WIELKI SZACUNEK BARTEK ZA TWOJE SŁOWA CHOC WIDZISZ ŻE NIE MOŻESZ MÓWIĆ TO CO MYŚLISZ-MYŚLIMY ŻE BĘDZIE NA PARKIECIE. A twój zespół? Jest i tak dla mnie zdecydowanym faworytem. Ale Mi w pamięci z tych Mistrzostw zostana trzy rzeczy: Kiepskie sędziowanie we wszystkich meczach, to co zrobiono z Osa oraz zachowanie Twojej zawodniczki która grała w Olimpii. A która siedząc za mną w czasie meczu Olimpii z Kusym cieszyła się wraz z innym grajkiem Lotosu z tego ,że Olimpia straciła 3 punkty. Ale jakże jej było głupio jak po chwili zawodniczka Olimpii która zawaliła sprawę rzuciła 3. Uśmiech zginął a ja usłyszałem wyrzuy: ,,no co? zrewanżowała się,,. jak szybko się zapomina gdzie się uczyło kosza. Kto podał rękę pierwszy. Ale to norma. Dlatego zawodniczki które nie mają szacunku dla przeszłości zostają.......... kto o nich pamięta choć miały talent. a ta panna to niech sobie przypomni jak skończyły jej koleżanki. I liga. Jakaś pseudo Francja. SZACUNEK BARTEK.

Żołnierz1

Postautor: Żołnierz1 » 17 marca 2006, 22:15

I PROSZĘ NIE PYTAĆ MI SIĘ O KIM MOWA? Każdy kto zna trochę kosza wie kto może błysnąc takim zachowaniem 1metr od kibiców z Poznania.

_zenon

Postautor: _zenon » 17 marca 2006, 22:17

Czy Lotosowi zależałoby na tym, by się podłożyć Gorzowowi i trafić na silniejszą Olimpię niż Stalową Wolę? Wątpię...

Natomiast co do meczu Olimpia - Kusy. Gdyby Olimpia chciała i musiała wygrać, zagrałaby pierwszym składem cały mecz. Przecież Idczak i Rafałowicz nie zagrałby przeciwko ŁKS tego samego dnia w PLKK ani minuty - tłumaczenie, że musiały się oszczędzać jest bez sensu.
Czy to był gest antymuksowski? Daleki jestem od oskarżeń - raczej to było rozprężenie. Awans pewny, nie ma co ryzykować zdrowia. A MUKS sam był winien - po co przegrywał w Szczecinie, skoro ma skłąd na medal MP.
Jeżeli ktoś nie awansuje, sam jest sobie winien - trzeba było wygrać wszystko, tak jak zrobiła Olimpia w Gorzowie. I nie byłoby problemu...

Aśka

...

Postautor: Aśka » 17 marca 2006, 22:17

Piszecie, że teraz dziewczyny ze Zgorzelca są w rozpaczy i wylewają gorzkie łzy, a przecież gdyby Gorzów dzisiaj przegrał (jak wszyscy z góry zaplanowali) płakałyby dziewczyny z Gorzowa. Dlaczego jedne łzy mają byc ponad drugimi?:/ Czy Gorzowianki nie wywalczyły sobie uczciwie półfinałów wygrywając ze Zgorzelcem? Troche obiektywizmu, a nie kierowac się tylko i wyłącznie sympatią, antypatią i emocjami przede wszystkim...

Żołnierz1

Postautor: Żołnierz1 » 17 marca 2006, 22:22

_zenon pisze:Czy Lotosowi zależałoby na tym, by się podłożyć Gorzowowi i trafić na silniejszą Olimpię niż Stalową Wolę? Wątpię...

Natomiast co do meczu Olimpia - Kusy. Gdyby Olimpia chciała i musiała wygrać, zagrałaby pierwszym składem cały mecz. Przecież Idczak i Rafałowicz nie zagrałby przeciwko ŁKS tego samego dnia w PLKK ani minuty - tłumaczenie, że musiały się oszczędzać jest bez sensu.
Czy to był gest antymuksowski? Daleki jestem od oskarżeń - raczej to było rozprężenie. Awans pewny, nie ma co ryzykować zdrowia. A MUKS sam był winien - po co przegrywał w Szczecinie, skoro ma skłąd na medal MP.
Jeżeli ktoś nie awansuje, sam jest sobie winien - trzeba było wygrać wszystko, tak jak zrobiła Olimpia w Gorzowie. I nie byłoby problemu...

A może ktoś pomyśli dlaczego tak było? A może jest tak ,że Olimpia to 6 zawodniczek. I takie mecze są okazją do tego aby grały rezerwy? Żeby przypadkowo nie złapać kontuzji? Żeby się ograły? Jeżeli nie w takich meczach to w jakich mają to robić? My nie mamy jak Lotos 12 graczy. Nie mamy kasy. I te 6 pozostałych zespołów na mistrzostwach też tego nie ma. Więc dlatego z Kusym grały częściowo rezerwy. Ale przecież Kusy to dobry zespół! Przecież to Gdynia miała z nimi kłopoty! Nie zabierajcie dziewczynom ze Szczecina tego co to ich! Ale właśnie ta mieszanka plus to że awans był pewien spowodował,że przegraliśmy z nimi w Poznaniu.

Żołnierz1

Re: ...

Postautor: Żołnierz1 » 17 marca 2006, 22:27

Aśka pisze:Piszecie, że teraz dziewczyny ze Zgorzelca są w rozpaczy i wylewają gorzkie łzy, a przecież gdyby Gorzów dzisiaj przegrał (jak wszyscy z góry zaplanowali) płakałyby dziewczyny z Gorzowa. Dlaczego jedne łzy mają byc ponad drugimi?:/ Czy Gorzowianki nie wywalczyły sobie uczciwie półfinałów wygrywając ze Zgorzelcem? Troche obiektywizmu, a nie kierowac się tylko i wyłącznie sympatią, antypatią i emocjami przede wszystkim...

Nie ma żadnej antypati do Gorzowa! To dobry zespół. I dla mnie faworyt do medalu co pisałem przed mistrzostwami na forum. Chodzi tylko o to co było mówione przed meczem a o czym wie 3-4 osoby. A już napewno nikt z Lotosu ,bo na mistrzostwach są osoby z Gorzowa Poznania Swarzędza i dziś dotarli z Zgorzelca.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 17 marca 2006, 22:40

Stalowa Wola
Obrazek

Kusy Szczecin
Obrazek

Karina
Obrazek

kibice Osanek;)
Obrazek

Obrazek