Czas na FINAŁY MP - juniorki starsze (Gorzów 15-19.III)

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Żołnierz1

Re: kilka faktów z życia Lotosu

Postautor: Żołnierz1 » 23 marca 2006, 21:45

A tak na marginesie. Sugerujesz ,że tylko zoorganizowanie finału gwarantuje Mistrzostwo Polski Lotosowi?? :lol: :lol: Tak odbieram żal o spóżnienie się z papierami. co roku finał? :lol:

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 23 marca 2006, 21:46

Dl mnie szkoda tylko zawodniczek które w innym klubie mogłyby sie rozwijac i być gwiazdami, a tak siedzą w cieniu "wielkich gwiazd" Lotosu, które zreszta zawiodły. Co do teorii ze Gdynia oddała mecz z Gorzowem, jakos mi sie nie chce w to wierzyć...no chyba ze ktos przedstawi mi jakies niezbite dowody, bo jak narazie padaja chamskie dla dziewczyn z Gorzowa pomówienia.
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Gość

Postautor: Gość » 23 marca 2006, 21:52

elen pisze:Dl mnie szkoda tylko zawodniczek które w innym klubie mogłyby sie rozwijac i być gwiazdami, a tak siedzą w cieniu "wielkich gwiazd" Lotosu, które zreszta zawiodły. Co do teorii ze Gdynia oddała mecz z Gorzowem, jakos mi sie nie chce w to wierzyć...no chyba ze ktos przedstawi mi jakies niezbite dowody, bo jak narazie padaja chamskie dla dziewczyn z Gorzowa pomówienia.

Całkowicie się zgadzam. Kupuje się graczy. Wydaje się kasę. A napewno w Gdyni są młode miejscowe dziewczyny które zagrałyby z sercem i bez kasy. Dla Klubu dla miasta dla Siebie. Specjalna przegrana? no to już pomówienie. No tak. Ale nawet jeżeli autorka ma racje ,to ,,kryminał,, dla tych co sprzedali. Więc Droga Andziu kto szprzedał ten mecz? Imienie.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 23 marca 2006, 22:05

Anonymous pisze:Więc Droga Andziu kto szprzedał ten mecz? Imienie.
:D
Ostatnio zmieniony 23 marca 2006, 22:06 przez Mikey, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 23 marca 2006, 22:06

Imiennie. :lol:

yyyyyyyy

re

Postautor: yyyyyyyy » 23 marca 2006, 22:07

zgadzam się w 100% ... zastanawia mnie tylko jeden fakt jaki sens jest w kupowaniu dziewczynz polski w tym samym roczniku co tutejsze ,sciaganie ich do gdyni,wynajmowanie mieszkan,zalatwianie szkoły i miliona innych rzeczy ni i placenie pieniezkow bo oczywiscie zadna "charytawnie" nie zagra. jesli od ładnych kilku lat (z moich obliczen ok 8) w gdyni sa dziewczyny miejscowe,ktorej trenuja,dlaczego im nie daje sie sznasy,te zabiegi w zaden sposob nie kalkukluja sie klubowi,po co inwestowal w te dziewczyny tyle lat,wkladal pieniadze,dla mnie to strasznie dziwne.Ktos powie ze rodowite gdynianki nie weszlyby do finalow,tylko faktem jest to ze to wlasnie one bez zadnych wzmocnien z Polski zdoyly brazowy medal MP kadetek,to chyba swiadczy o tym ze te dziewczyny potrafia grac,no ale jesli ktos przez lata skutecznie zabija w nich ambicje to sie nie dziwie ze sytuacja jest jaka jest!!!tu panuja jakies chore zasady...

Żołnierz1

Re: re

Postautor: Żołnierz1 » 23 marca 2006, 22:12

Może i rodowite by nie zdobyły ale nierodowite też nie zdobyły. Ale napewno byłaby walka o każdy centymetr parkietu i żal,że tyle kasy się wydaje póki co w próżnie . Że nie promuje się tych brązowych (Gratuluje!!!). Żal. Jak znam życie co niektórzy na głowie staną w Juniorach!

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 23 marca 2006, 22:15

Dlatego cieszy postawa drużyny które mimo wszystko staraja sie grac swoimi wychowankami przedewszystkim, nikt nie neguje raczej jednego, dwóch kontraktów, ale granie w wiekszości zawodniczkami pozyskanymi to juz cos dziwnego, a jeszcze dziwniejsze jest w takim razie szkolenie zawodniczek w takim klubie...bo po co?? Moze ktos jest w stanie odpowiedziec mi na to pytanie!
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

yyyyyyy

re

Postautor: yyyyyyy » 23 marca 2006, 22:29

i dlaczego co sezon zmieniany jest trener???a kazdy ktory przychodzi jest mlodszy i mniej doswiadczony od poprzednika? ale na te pytania chyba nigdy nie poznamy odpowiedzi

Żołnierz1

Postautor: Żołnierz1 » 23 marca 2006, 22:36

Materiał o zwolnieniu trenera wyczytany z Wyborczej. A tak na marginesie ,,Andzia,, to facet! :lol: :lol: :lol: Na koniec napisał. ,,widziałem,, (r. męski) :lol: :lol: Wstydzimy się czegoś?

Andzia

żołnierzu

Postautor: Andzia » 23 marca 2006, 22:39

Z jakiej racji KOZIOROWICZ miałby prowadzić zespół ???
Zespół prowadzi trener BS i on ponosi wszelkie konsekwencje !!

Jak wyglądałby LOtos jako klub , kgyby zrobiono taki numer , czy klub wyglądałby wtedy wiarygodnie ??? chyba nie !!

To że nie trzymały się razem , to nie jest winą trenera ??? , czyż to nie on decyduje również o atmosferze w druzynie ???

Nie chciał finałów w Gdyni , bo właśnie nie chciał ,żeby mu Koziorowicz stał nad głowa . To miało być jego własne złoto !!! Żołnierzu , obudź się !!

Andzia

facet

Postautor: Andzia » 23 marca 2006, 22:41

jestem facetem , nigdzie nie napisałem , że nim nie jestem

a czy ty jestes żołnierzem , czy strazakiem ??

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Re: żołnierzu

Postautor: Szymon » 23 marca 2006, 22:45

Andzia pisze:Z jakiej racji KOZIOROWICZ miałby prowadzić zespół ???
Zespół prowadzi trener BS i on ponosi wszelkie konsekwencje !!

Jak wyglądałby LOtos jako klub , kgyby zrobiono taki numer , czy klub wyglądałby wtedy wiarygodnie ??? chyba nie !!

Hahahaha..... jakoś w ubiegłym roku podczas finałów juniorek w Gdynii nie było takich problemów i to właśnie Koziorowicz prowadził drużynę gospodarzy a Szwecowa była jedynie "marionetką".
Czy wobec tego klub z Gdynii wygląda wiarygodnie :?: :?: :?:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Andzia

rok 2005

Postautor: Andzia » 23 marca 2006, 22:48

Wyglada wiarygodnie , bo ta para prowadziła wszystkie mecze w takim składzie od poczatku do końca , a nie w meczu finałowym
Szwecowa jest z resztą w porównaniu z kol. BS trtenerem pełną gębą .

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 23 marca 2006, 22:57

Bartosz Słomiński nie jest już trenerem juniorek GTK VBW Gdynia

KOSZYKÓWKA

W mistrzostwach Polski juniorek starszych zawodniczki GTK VBW Gdynia spisały się fatalnie. Zajęły dopiero czwarte miejsce, choć miały w składzie siedem reprezentantek Polski i przez wszystkich uważane były za murowanego faworyta do złotego medalu.

Tuż po mistrzostwach trener drużyny Bartosz Słomiński złożył rezygnację. Nie dość, że nie osiągnął postawionego przed nim celu, to jeszcze pojawiły się podejrzenia, że zespół grał przeciwko niemu. Sam Słomiński nie chce tego komentować.

- Myślałem, że uda mi się dogadać z dziewczynami - mówi. - Nie udało się, zawiodłem, więc chcę odejść. Niezależnie od tego, czy moja rezygnacja zostanie przyjęta czy nie, odejdę z Gdyni najpóźniej po zakończeniu sezonu - podkreślał jeszcze wczoraj przed południem.

Po mistrzostwach trener był ostro krytykowany, kibice zwłaszcza na forach internetowych nie przebierali w słowach.

- Nie jestem jakąś szmatą, żeby mnie tak obrażać, ale nie chcę odejść z tego powodu. Nie udało mi się zrealizować celu sportowego i to jest główna przyczyna - podkreśla Słomiński.

W środę wieczorem w jego sprawie spotkali się prezes Lotosu Gdynia Mieczysław Krawczyk i dyrektor GTK Gdynia Bogusław Witkowski. Postanowili, że Słomiński poprowadzi drużynę już tylko w dwóch najbliższych meczach I ligi.

- Na pewno wina nie leży w 100 proc. po stronie trenera, dlatego trzeba wyciągnąć wnioski na przyszłość, bo zamierzamy nadal zdobywać medale w rozgrywkach juniorskich - mówi "Gazecie" Witkowski. - Ale słaby wynik w mistrzostwach Polski był tym elementem, który podsumował pracę trenera Słomińskiego, i podjęliśmy decyzję, że musimy się rozstać - kończy dyrektor.

Komentarz

Kozioł ofiarny

Za porażkę GTK w mistrzostwach Polski obwiniono trenera Bartosza Słomińskiego. Na pewno ma on w niej sporą rolę, do której sam się zresztą przyznaje. Jest jeszcze człowiekiem młodym i koszykówki z pewnością będzie się jeszcze długo uczył. Tym bardziej że jest to gra, w której taktyka odgrywa ogromne znaczenie. Czasem niewielkie błędy trenera decydują o porażkach.

Jeśli jednak w drużynie jest siedem reprezentantek Polski różnych kategorii wiekowych, a trzon zespołu stanowią zawodniczki, które rok temu zdobyły mistrzostwo Polski juniorek, to trener nie może być jedynym kozłem ofiarnym. Najlepsze koszykarki nawet z beznadziejnym trenerem nie zajęłyby czwartego miejsca. Wniosek z tego, że albo grały przeciwko niemu (czyli de facto także przeciw sobie), albo po prostu nie są najlepsze.

Michał Sielski (Gazeta Wyborcza)

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”