Kto powinien zostać w AZS-ie na przyszły sezon??

Moderatorzy: Nas, Mytek, Bury

BORSUK
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Kto powinien zostać w AZS-ie na przyszły sezon??

Postautor: BORSUK » 26 marca 2006, 19:36

Kto waszym zdaniem powinien (zasługuje) na pozostanie w AZS-ie na przyszły sezon a kto powinien odejść??

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 26 marca 2006, 20:55

o odchodzeniu narazie nie bede mowił, ale powinniśmy postarać się zatrzymać u nas Barborę - młoda i perspektywiczna zawodniczka. Dobrze byloby takze "wykupić" Werę - z tych samych powodow. No i najwazniejsze: Kulfon musi zostac tez wykupiona - nie wyobrazam sobie 1st piątki AZSu w przyszlym sezonie bez niej :!:

Witamy na forum, Borsuk :D :D
reloaded :]

Awatar użytkownika
Łukasz-fan
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Łukasz-fan » 26 marca 2006, 21:16

No więc przede wszystkim jestem za tym aby w AZS została Barbora ale wiadomo, że to mało prawdopodobne, mogła by zając miejsce Redy, którą osobiście po tym sezonie bym skreślił. Teraz kwestia Wery, myslę iż byłoby warto naprawde wykupić jej karte z Olimpii dopóki nie zrobią to inne kluby, bo to naprawde może być przyszłość a do tego można by na niej kiedyś w przyszłości zarobić niemałe pieniądze. Kolejna kwestia to z całą pewnością wykupienie Joanny Jarkowskiej, która mimo wielu krytykantów była jedną z najlepszych i najrówniejszych zawodniczek w tym sezonie. Natomiast co do reszty koszykarek to powinien zdecydować sztab szkoleniowy gdyz on najlepiej będzie wiedział jaka zawodniczka bedzie przydatna do gry a jaka nie. Aha jeszcze jedno podpisać kontrakt z Agatą Rafałowicz za nią reczę głową, że już niedługo będzie jedną z najlepszych jedynek w Polsce i mam nadzieję, że się nie przeliczę.

I jeszcze jedno najważniejsze nie dotyczące zawodniczek lecz sztabu szkoleniowego. Musi w nim znaleźć się miejsce dla P. Romana Habera! gdyz to już połowa sukcesu i nic więcej dodać!!

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 27 marca 2006, 07:49

O Werze napisał Seba w "koszykówce młodzieżowej"...Nie ma dla niej perspektyw, jesli po zdobyciu MVP Mistrzostw Polski gra tylko 6 minut w składzie. Kluby już sie o nią biją, a z tego co wiedze to AZS P. jakos nie wykazuje wielkiego nią zainteresowania. Moze sie zdziwic jak w nastepnym sezonie wera nawet nie bedzie chciała rozmawiac o grze!
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Ziutek_mrksfan
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Ziutek_mrksfan » 27 marca 2006, 12:01

myślę, że Weronika Idczak będzie w przyszłości bardzo dobra
MRKS MRKS TO NASZE ŻYCIE TO NASZA DUMA JEST
www.sportpabianice.fora.pl

DZIEN DOBRY CZESC I CZOLEM
PYTACIE SKAD SIE WZIALEM?
JESTEM WESOLY ROMEK
MAM NA PRZEDMIESCIU DOMEK
A W NIM WODE SWIATLO GAZ
ZASPIEWAM JESZCZE RAZ
:lol: 8)

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 27 marca 2006, 18:07

Ziutek_mrksfan pisze:myślę, że Weronika Idczak będzie w przyszłości bardzo dobra

Ameryki nie odkryłeś :lol: :lol:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 27 marca 2006, 19:18

17 letnia zawodniczka... juz widze jak wyjezdza do KRAKOWA, GDYNI, PABIANIC! Napewno Weronika juz wyjezdza z Poznania :evil:

Nie ma sensu rozmawiac o tym kto powinnien zostac ale powinnismy mowic o tym kto powinien przyjsc pod skrzydla trenera szajka! Nie mozemy stracic SIBY, KULFONA, CIECIERY, MROZIKA I WALIGORY! to sa zawodniczki ktore w Poznaniu musza zostac za wszelka cene jesli myslimy o utrzymaniu zespolu. Posostale zawodniczki stanowia bardzo wazna podpore podstawowego. PUMA, REDZIA i wszystkie młode zawodniczki sa niezbedne, jednakze trzeba sie liczyc z tym ze ktos moze wycignac je z AZSu.

Co do młodych: opinia moja o werze powyzej. Jagódka obowizkowo :D i od nowego juz na parkiecie, Ala i Ania miejmy nadzieje ze juz jako zawodniczki AZSu. Agata mysle ze jako olimpijka ale takze zawodniczka AZSu. Domnika Górczak dawno jej nie widzielius,my na parkiecie ale licze na wyleczenie z kontuzji i powrot na poznanski parkiet.

Pominalem jedna zawodniczke - BARBORE GATIALOVA - ostatni mecz swietny w jej wykonaniu - to sie zgodze, ale jeszcze przekonanydo niej nie jestem. Owszem jest to zawodniczka bardzo przydatna ale jesli REDZIA by grala a nie "grała" to...!

To tyle jesli chodzi o moja opinie, osobiscie jestem ze tym zeby nie zmieniac bardoz mocno skladu bo jesli chcemy miec dobra druzyne musimy miec zgrana druzyne, a jesli chcemy miec zgrana druzyne to musi tyo byc druzyna z jakims doswiadczeniem nie tylko takim ze poszczegolne zawodniczki maja doswiadczenie ale musi to byl team ktory wie jak razem pokonac najlepszych.
Obrazek

Awatar użytkownika
Łukasz-fan
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Łukasz-fan » 27 marca 2006, 19:39

elen pisze:O Werze napisał Seba w "koszykówce młodzieżowej"...Nie ma dla niej perspektyw, jesli po zdobyciu MVP Mistrzostw Polski gra tylko 6 minut w składzie. Kluby już sie o nią biją, a z tego co wiedze to AZS P. jakos nie wykazuje wielkiego nią zainteresowania. Moze sie zdziwic jak w nastepnym sezonie wera nawet nie bedzie chciała rozmawiac o grze!

A może człowieku tak ruszysz głową to mloda perspektywiczna zawodniczka, ale należy imbecylu pamętać iż ona ma dopiero 17 lat, dlatego bardzo rozsądnie trzeba z nią postepować, nie może grać po 40 minut w ekstraklasie w 1 lidze oraz rozgrywkach ligowych juniorów, bo nikomu nie jest potrzebna inwalidka w tak młodym wieku! Jeśli Wera miała by grać wszedzie to jej kolana i stawy wyglądały by pewnie ... Dopiero gdy AZS wykupi Wera i ta nie będzie miała już nadmiaru spotkań w sezonie nic nie stanie na przeszkodzie by grała po 20-30 minut w ekstraklasie! Wiadomo, że młodość rządzi się wlasnymi prawami i Wera chciała by grać jak najwięcej, ale dopóki ędzie miała tyle na głowie musi się pogodzić z tym, że nie może wszędzie grać po 40 minut!

Pozdrawiam to było by na tyle, teraz najpierw pomysl niż zaczniesz pisac jakies bzdury czy cos podobnego.

a teraz do Wery!

Weronika Twoje miejsce jest już w profesjonalnej druzynie, druzynie na poziomie ekstraklasy, wystarczy tylko włożyc jak najwiecej serca i zaangazowania w treningi a na pewno bedzie dobrze!

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 27 marca 2006, 19:48

Łukasz-fan pisze:
elen pisze:O Werze napisał Seba w "koszykówce młodzieżowej"...Nie ma dla niej perspektyw, jesli po zdobyciu MVP Mistrzostw Polski gra tylko 6 minut w składzie. Kluby już sie o nią biją, a z tego co wiedze to AZS P. jakos nie wykazuje wielkiego nią zainteresowania. Moze sie zdziwic jak w nastepnym sezonie wera nawet nie bedzie chciała rozmawiac o grze!

A może człowieku tak ruszysz głową to mloda perspektywiczna zawodniczka, ale należy imbecylu pamętać iż ona ma dopiero 17 lat, dlatego bardzo rozsądnie trzeba z nią postepować, nie może grać po 40 minut w ekstraklasie w 1 lidze oraz rozgrywkach ligowych juniorów, bo nikomu nie jest potrzebna inwalidka w tak młodym wieku! Jeśli Wera miała by grać wszedzie to jej kolana i stawy wyglądały by pewnie ... Dopiero gdy AZS wykupi Wera i ta nie będzie miała już nadmiaru spotkań w sezonie nic nie stanie na przeszkodzie by grała po 20-30 minut w ekstraklasie! Wiadomo, że młodość rządzi się wlasnymi prawami i Wera chciała by grać jak najwięcej, ale dopóki ędzie miała tyle na głowie musi się pogodzić z tym, że nie może wszędzie grać po 40 minut!

Pozdrawiam to było by na tyle, teraz najpierw pomysl niż zaczniesz pisac jakies bzdury czy cos podobnego.

a teraz do Wery!

Weronika Twoje miejsce jest już w profesjonalnej druzynie, druzynie na poziomie ekstraklasy, wystarczy tylko włożyc jak najwiecej serca i zaangazowania w treningi a na pewno bedzie dobrze!

Nie no w obrażaniu to ty dobry jestes!!! Wera ma wkładac wiecej serca i zaangażowania w treningi...dobre sobie. Ta zawodniczka została MVP Mistrzostw Polski. Zreszta kiedy ma sie rozwinąc, w wieku 30 lat. Ona jest ambitna chce grac, pokazac się. Klub z Gdyni tylko czeka na takie zawodniczki. Zreszta podejrzewm ze nie tylko Lotos, ale inne kluby tez chciałby widziec ja w swoim składzie
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Łukasz-fan
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Łukasz-fan » 27 marca 2006, 19:55

elen pisze:
Łukasz-fan pisze:

a teraz do Wery!

Nie no w obrażaniu to ty dobry jestes!!! Wera ma wkładac wiecej serca i zaangażowania w treningi...dobre sobie. Ta zawodniczka została MVP Mistrzostw Polski. Zreszta kiedy ma sie rozwinąc, w wieku 30 lat. Ona jest ambitna chce grac, pokazac się. Klub z Gdyni tylko czeka na takie zawodniczki. Zreszta podejrzewm ze nie tylko Lotos, ale inne kluby tez chciałby widziec ja w swoim składzie

A ty nadal swoje a niech sobie idzie do Lotosu, Wisły etc masz racje rzeczywiście moze się uniosłem, przepraszam Ciebie. A w Lotosie będzie grać pierwsze skrzypce Podobnie jak Urbaniak i Leciejewska :shock: Przepraszam Cię za to bo zapomniałem że zjadlaś wszystkie rozumy i nawet już wszystko wiesz o obciażeniach jakie zachodzą w czasie treningów u nastolatek! Pewnie ukończyłaś Akademie Medyczna w Poznaniu:D A Ty Wera słuchaj naprawde jesteś już gwiazdą nad gwiazdami niech Ci wlewają dalej, ale mam nadzieję, ze masz dobrze poukładane w głowie i uważasz ta panią za troche niekompetentną. Miejsce w składzie zespołu ekstraklasy trzeba wywalczyć na treningach a nie na meczach i turniejach juniorskich to może tylko pomóc w selekcji. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 marca 2006, 19:56 przez Łukasz-fan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 27 marca 2006, 19:56

widac kretynie ze jestes z gorzowa i nie rozumiesz co to znaczy ze zawodniczka 17 letnia nie jest zachartowana jak np. 23 latka :/ zrozum ze ludzie ktorzy opiekuja sie nia wiedza co robia. a kolega Łukasz-fan nikogo nie obrazil tylko tradycyjnie ty to odbierasz jako atak na wielce szanownego "elen"!
jedna sprawa to chec zespolu do pozyskania zawodniczki a druga to chec zawodniczki do przejscia do innego zespolu. I zeby nie bylo ze znowu zaczepiam pana z gorzowa...!!
Obrazek

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 27 marca 2006, 20:04

Nie no spoko, nie wiem tylko gdzie napisałem ze zjadłem wszystkie rozumy, ale niestety musze sie z toba Łukasz-fan zgodzić. Masz racje ze jesli przejdzie do Lotosu lub Wisły to bedzie grzac ławe, ale taka jest metalność młodych zawodniczek. Liczy sie ze zagra w koszulce dobrej druzyny, a ze beda to tylko dwie minuty, cóż...Rozumiem ze jako młoda zawodniczka nie powinna grac bardzo wiele, ale moze AZS powinien wykupic jej karte z Olimpi i miec ja tylko dla siebie. Nie uważasz ze byłoby to jakies rozwiązanie. I przepraszam jesli cie w jakis sposób uraziłem. Nie miałem ten na celu.

A co to ciebie Fair Play to juz gdzies napisałem ze mam głeboko w poważaniu co piszesz, na mój czy inny temat. Wiec powodzenia...
Obrazek

Awatar użytkownika
Łukasz-fan
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Łukasz-fan » 27 marca 2006, 20:13

No ale ja to samo mam na myśli no to najważniejszy kompromis, ja też uważam, iż AZS musi wykupic karte Wery i wtedy będzie zupełnie inna sytuacja.
Pozdrawiam i dobrze, że to wytłumaczyliśmy sobie w normalny sposób. Wera po prostu nie może tak wiele grać i tutaj był podstawowy problem w zespołach juniorskich oraz 1 ligowym była niezbędna natomiast w AZS mozna ją było zastąpić.

Pozdrowienia dla kibiców z Gorzowa!!

Awatar użytkownika
pink panter
Amator

Postautor: pink panter » 27 marca 2006, 20:53

no i jak zwykle dyskusja zaczęła się od jednego kto zjadł wszystkie rozumy..."seba"
bo czasami nie rozumie się tego że chcieć a móc jest daleka droga, wszyscy oczekują żeby Wera grała po 30 a nawet 40 minut w meczach ekstrklasy, oczywiście mogła by grać ale by musiała zrezygnować z grania w juniorkach, pierwszej lidze, bo sorki ale w tak młodym wieku można bardzo szybo załatwić kariere młodej zawodniczce.
a przykład jets przynajmiej mi bardoz dobrze znany: Aga Szot w wieku 15 lat grała juniorki i ekstraklase a jak była młodsza to ciągneła jeszcze kadetki juniorki i co było tylko możliwe, i niestety widizcie jak kontuzje się za nią ciągną, bo te przemęczenia i przesilenia wychodzą niestety jak jest się troszke starszym i najczęściej jak się jest w szczytowej formie, więc proszę cię Seba przestań pisać że co to za AZS Poznań który wpuszcza zawodnicze na 6 czy 10 minut, ty lepiej pomyśl co jest lepsze dla wery granie w wieku 17 po 40 minut w ekstraklasie a potem w wieku 21-22 lat kontuzja za kontuzją :?: :?: :?: przemyśl to dobrze chłopcze jak jeszcze raz takie bzdury napiszesz :!: :!: :!:

ps. sorki że wracam do tego tematu ponownie ale jak to przeczytałam to mnie coś trafiło :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
My court my rules !!!

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 27 marca 2006, 21:59

elen pisze:Nie no spoko, nie wiem tylko gdzie napisałem ze zjadłem wszystkie rozumy, ale niestety musze sie z toba Łukasz-fan zgodzić. Masz racje ze jesli przejdzie do Lotosu lub Wisły to bedzie grzac ławe, ale taka jest metalność młodych zawodniczek. Liczy sie ze zagra w koszulce dobrej druzyny, a ze beda to tylko dwie minuty, cóż...Rozumiem ze jako młoda zawodniczka nie powinna grac bardzo wiele, ale moze AZS powinien wykupic jej karte z Olimpi i miec ja tylko dla siebie. Nie uważasz ze byłoby to jakies rozwiązanie. I przepraszam jesli cie w jakis sposób uraziłem. Nie miałem ten na celu.

A co to ciebie Fair Play to juz gdzies napisałem ze mam głeboko w poważaniu co piszesz, na mój czy inny temat. Wiec powodzenia...

racja Elen. W Poznaniu juz od paru lat wystepuje taka sytuacja, ze mlode zdolne Poznanianki wyjzezdzja w mlodym wieku z Poznania, by potem wrocic po paru latach:/ Wera to mega-wartosciowa zawodniczka i baaardzo perspektywiczna - chcialbym ją widziec z przyszlym sezonie juz jako Akademiczkę :D
reloaded :]

Wróć do „AZS Poznań”