AZS Poznań vs Odra Brzeg 75:64
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
Ziutek_mrksfan
- Amator
- Kontaktowanie:
walczyć Stal Brzeg walczyć 
MRKS MRKS TO NASZE ŻYCIE TO NASZA DUMA JEST
www.sportpabianice.fora.pl
DZIEN DOBRY CZESC I CZOLEM
PYTACIE SKAD SIE WZIALEM?
JESTEM WESOLY ROMEK
MAM NA PRZEDMIESCIU DOMEK
A W NIM WODE SWIATLO GAZ
ZASPIEWAM JESZCZE RAZ

www.sportpabianice.fora.pl
DZIEN DOBRY CZESC I CZOLEM
PYTACIE SKAD SIE WZIALEM?
JESTEM WESOLY ROMEK
MAM NA PRZEDMIESCIU DOMEK
A W NIM WODE SWIATLO GAZ
ZASPIEWAM JESZCZE RAZ
-
Don Igłata
- Młodzik
Kuba pisze:nie wiem jaką Gryglu ma "motywacje" ale jeśli Kibice Odry mogą nie lubić CCC to dlaczego Grygu nie moze nie lubić Odry?
To jest pytanie typu takiego, że każdy wie , że nie jest możliwe aby sam pytający był tak mało inteligentny żeby sam nie znał odpowiedzi.
-Za co nie lubimy CCC szeroko i nie raz o tym pisaliśmy. -
Za co ten Gryglu nas nie lubi (a ma prawo) niech napisze! Chcemy choć mieć szansę poprawy!!!
No mi sie nie chciało pisać wczesniej bo nie ma oczym
!!!! Oczywiscie gratulacje dla Poznania
!!! A BRZEG jak zwykle nie wygrał na wyjeździe- bo poco ( jedynie w JG, ale to jakoś oczywiste
)
Zobaczymy w BRZEGU jak bedzie ale fajerwerków też nie oczekuje, ale oczywiście wierze w brzeski zespół 
\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/
- MirU <poznań>
- Kadet
- Kontaktowanie:
Mytek pisze:(...) Wtedy na parkiecie pojawila się Wera - liczyłem, ze łupnie jakąś trójkę, ale niestety nie:/ (choc mi sie wydaje, ze cos rzucila - staty mowia jednak inaczej) - ale ogołem Wera nie zachwyciła przez te pare minut, wiec nie ma sie co dziwić, ze zbyt dlugo sobie nie pograła... (...)
Tekst roku!
Koszykarki AZS Poznań wygrały z Cukierkami Odra Brzeg
Poznanianki wygrały 75:64 i mają 11 pkt przewagi przed rewanżem.
Bardzo dobra gra w drugiej połowie meczu wystarczyła poznaniankom, by przed rewanżowym spotkaniem w Brzegu mieć 11 pkt zaliczki.
Poznański AZS gra z Cukierkami o miejsca 5.-8. - rywalizacja odbywa się w systemie mecz i rewanż. W pierwszej połowie poznanianki zapewne były jeszcze myślami przy środowej klęsce w Pabianicach, która zakończyła marzenia AZS o awansie do czołowej czwórki. W Cukierkach brakowało podstawowej rozgrywającej Oleny Proszczenko, ale świetnie zastępowała ją Magdalena Rzeźnik. Momentami przewaga Cukierków wynosiła ponad 10 pkt. Tuż po przerwie AZS jednak wyrównał (40:40), a już w czwartej kwarcie spokojnie powiększał przewagę. Pod tablicami walczyły Joanna Jarkowska i Słowaczka Barbora Gatialova, a piłkę nieźle rozgrywała Monika Sibora.
Rewanż za tydzień w Brzegu.
AZS Poznań - Cukierki Odra Brzeg 75:64
Kwarty: 13:18, 19:21, 24:16, 19:9.
AZS: Sibora 16 (4), Waligórska 13 (1), Jarkowska 12, Ciecierska 11, Mrozińska 6 oraz Gatialova 12, Pamuła 3 (1), Aleliunaite-Jankowska 2, Idczak 0. Cukierki: Rzeźnik 19 (3), Czebotowa 8, Chełczyńska 7, Babicka 7 (1), Makowska 4 oraz Koc 16, Morka 3 (1).
grand (Gazeta Wyborcza)
Poznanianki wygrały 75:64 i mają 11 pkt przewagi przed rewanżem.
Bardzo dobra gra w drugiej połowie meczu wystarczyła poznaniankom, by przed rewanżowym spotkaniem w Brzegu mieć 11 pkt zaliczki.
Poznański AZS gra z Cukierkami o miejsca 5.-8. - rywalizacja odbywa się w systemie mecz i rewanż. W pierwszej połowie poznanianki zapewne były jeszcze myślami przy środowej klęsce w Pabianicach, która zakończyła marzenia AZS o awansie do czołowej czwórki. W Cukierkach brakowało podstawowej rozgrywającej Oleny Proszczenko, ale świetnie zastępowała ją Magdalena Rzeźnik. Momentami przewaga Cukierków wynosiła ponad 10 pkt. Tuż po przerwie AZS jednak wyrównał (40:40), a już w czwartej kwarcie spokojnie powiększał przewagę. Pod tablicami walczyły Joanna Jarkowska i Słowaczka Barbora Gatialova, a piłkę nieźle rozgrywała Monika Sibora.
Rewanż za tydzień w Brzegu.
AZS Poznań - Cukierki Odra Brzeg 75:64
Kwarty: 13:18, 19:21, 24:16, 19:9.
AZS: Sibora 16 (4), Waligórska 13 (1), Jarkowska 12, Ciecierska 11, Mrozińska 6 oraz Gatialova 12, Pamuła 3 (1), Aleliunaite-Jankowska 2, Idczak 0. Cukierki: Rzeźnik 19 (3), Czebotowa 8, Chełczyńska 7, Babicka 7 (1), Makowska 4 oraz Koc 16, Morka 3 (1).
grand (Gazeta Wyborcza)
-
gryglu
- Nowy na forum
- Kontaktowanie:
GURU pisze:Kuba pisze:nie wiem jaką Gryglu ma "motywacje" ale jeśli Kibice Odry mogą nie lubić CCC to dlaczego Grygu nie moze nie lubić Odry?
Ale wszyscy wiedza czemu my nie lubimy CCC a nie wiemy co on od nas chce mimo ze nie jest z Polkowic, czyli nie jest to odwet
hmm widze ze u was słabo z pamiecią skoro nie pamietacie co spiewaliscie na meczu w jeleniej gorze na klub, miasto i tak dalej ......
gryglu pisze:GURU pisze:Kuba pisze:nie wiem jaką Gryglu ma "motywacje" ale jeśli Kibice Odry mogą nie lubić CCC to dlaczego Grygu nie moze nie lubić Odry?
Ale wszyscy wiedza czemu my nie lubimy CCC a nie wiemy co on od nas chce mimo ze nie jest z Polkowic, czyli nie jest to odwet
hmm widze ze u was słabo z pamiecią skoro nie pamietacie co spiewaliscie na meczu w jeleniej gorze na klub, miasto i tak dalej ......
Ja sie na ten temat nie wypowiem bo byłem w tym czasie w Anglii wieć mnie tam nie było.
IDŹ SWOJĄ DROGĄ NIE DAJ SATYSFAKCJI WROGOM
- Brodacz
- Żak
- Kontaktowanie:
Sory a czy mogłbys przytoczyć to co śpiewaliśmi
Bo za cholere nie moge sobie przypomniec
Pewnie było cos takiego tylko nie pamiętam co
A ja powiem że miałem (i mam nadal) bardzo poważny powód aby nie lubic kibiców z Jeleniej Góry ,no bo klub jest OK.
Kiedy ktos przyjeżdża w gości i nawet nie jest to kibic druzyny przyjezdnych a jedynie chciał wiedzieć jak zakończy sie batalia a o ekstraklase, to nie grozi mu sie obiciem ryja jeżeli nie ściągnie szlika swojego klubu
Więc o czym Ty człowieku mówisz wogóle?
Siedząc w szaliku Stali Brzeg jakiś jegomość (może nawet Ty kto to wie
) podchodzi i mówi ze mam ściagnąć ten szalik jak nie chce go stracić i dostaj w ryj po meczu
Więc nie smuc mi tu głodnych kawałków jacy to my jesteśmy źli, że przyjechaliśmy do Was i poleciały epitety.No i powiedz teraz że nie miałem powodu
Przy tej sytuacji były trzy osoby z tego forum.
No i to juz Ci odpowiedziałem na pytanie które jeszcze nie padło "dlaczego?". Prosze bardzo
Mimo tego pozdrawiam
A ja powiem że miałem (i mam nadal) bardzo poważny powód aby nie lubic kibiców z Jeleniej Góry ,no bo klub jest OK.
Kiedy ktos przyjeżdża w gości i nawet nie jest to kibic druzyny przyjezdnych a jedynie chciał wiedzieć jak zakończy sie batalia a o ekstraklase, to nie grozi mu sie obiciem ryja jeżeli nie ściągnie szlika swojego klubu
Więc o czym Ty człowieku mówisz wogóle?
No i to juz Ci odpowiedziałem na pytanie które jeszcze nie padło "dlaczego?". Prosze bardzo
Mimo tego pozdrawiam
Ja go znam to jest ten no...
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
Seba pisze:Mytek pisze:(...) Wtedy na parkiecie pojawila się Wera - liczyłem, ze łupnie jakąś trójkę, ale niestety nie:/ (choc mi sie wydaje, ze cos rzucila - staty mowia jednak inaczej) - ale ogołem Wera nie zachwyciła przez te pare minut, wiec nie ma sie co dziwić, ze zbyt dlugo sobie nie pograła... (...)
Tekst roku!))
![]()
... MVP i mistrzyni Polski nagrodzona ... 6 minutami (a znając życie nawet mniej)... a ten się nie dziwi
W takim razie pożegnaj drogi Mytku Werę, bo musiałaby być nienormalna chyba, by wybrać grę w takim klubie, mając oferty z całej ligi pewnie teraz. Jej koleżanka - Asia Zalesiak, została nagrodzona za wicemistrzostwo wyjściem w pierwszej piątce i 24 minutami na parkiecie... no ale cóż... co Poznań to Poznań - tu faktycznie "nie ma się co dziwić, że zbyt długo sobie nie pograła"
Pogra dopiero gdzie indziej...
... o Agacie czy wybranej do pierwszej piątki finałów MPJS Karolinie Budeń nawet nie wspominam...
((
to, ze Wera jest MVP, Mistrzynią Polski itp...itd.. to nie oznacza od razu ze ma grać bardzo dlugo (lub długo) na parkiecie - chyba powinienes wiedzieć, ze nie grają Jej tytuły, tylko ONA
Daję sobie reke uciać, ze gdyby zagrala lepiej przez te 6 minut(a weszła juz w pierwszej polowie -w waznym momencie meczu), to i dluzej by zostala na parkiecie
Jak Szajek zdejmuje z parkietu slabo grającą np. Redę to jest dobrze, ale jak zdjemie z parkietu slabo grającą Werę to juz jest źle
Seba - szanuje sobie Twoją osobę, masz naprawde duuzą wiedzę - ale jak przeczytalem ten post to po prostu zjechalem z krzesla na ktorym siedzę
Acha - zeby nie było, ze ja cos Werze ujmuję - nic z tych rzeczy. Jest juz świetna zawodniczką - a jej talent z pewnością bedzie sie jeszcze rozwijał, ale wedlug mnie miala w sobotę slabszy dzień. Nie wątpię, ze bedzie lepiej - w koncu juz nieraz w tym sezonie pomagala AZSowi wygrać spotkanie:]
reloaded :]
- Gwynbleidd
- Kadet
- Kontaktowanie:
-
Don Igłata
- Młodzik
gryglu pisze:GURU pisze:Kuba pisze:nie wiem jaką Gryglu ma "motywacje" ale jeśli Kibice Odry mogą nie lubić CCC to dlaczego Grygu nie moze nie lubić Odry?
Ja byłem na inauguracyjnym meczu w Jeleniej Górze. Było bardzo sympatycznie. Nic na Jelenią nie śpiewaliśmy. W przerwie meczu i po rozmawialiśmy z kibicami z Jeleniej. Było super bez najmniejszego zgrzytu . Zawsze też teksty na forum o Jeleniej były z typu " podtrzymanie na duchu". Może to Tobie Gryglu coś się z pamięcią dzieje?
Może nas z kimś pomyliłeś? A może to o nie ligowy mecz między nami biega? Jakiś strasznie tajemniczy jesteś! Bez niedomówień - napisz śmiało o co biega!
-
sawa_JGora
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”