Ja juz sie wypowiadałem w tej kwestii - absolutnie forum powinno byc dla osob zarejestrowanych. To w zaden sposob nie ogranicza swobody ani "równosci" osob wypowiadajacych sie gdyz kazdy moze sie zalogowac. Nie jest to ani trudne ani czasochlonne.
80% wpisów (albo i wiecej) osob niezalogowanych nic nie w nosi do dyskusji na forum poza skrajnym debilizmem lub prowokacjami.
Lotos Gdynia - Cukierki ODRA Brzeg
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- Edzia
- Junior
- Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P
Greebo pisze:Ja juz sie wypowiadałem w tej kwestii - absolutnie forum powinno byc dla osob zarejestrowanych. To w zaden sposob nie ogranicza swobody ani "równosci" osob wypowiadajacych sie gdyz kazdy moze sie zalogowac. Nie jest to ani trudne ani czasochlonne.
80% wpisów (albo i wiecej) osob niezalogowanych nic nie w nosi do dyskusji na forum poza skrajnym debilizmem lub prowokacjami.
...czasem nawet wpisy osób zarejestrowanych nie wnosi nic do dyskusji...
A forum tylko dla zarejestrowanych tesh pewnie niewiele pomoże, bo zaloguje sie taki Marian, by mieszać i wprowadzać chaos... Blokady takich użytkowników tesh nic nie dadzą, bo zarejestrują się z innego IP...
Ja uważam, że trzeba na głupoty anonimów nie reagować... I tyle...
Choć zdaję sobie sprawę, że czasami się nie da...
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Edzia pisze:.... A forum tylko dla zarejestrowanych tesh pewnie niewiele pomoże, bo zaloguje sie taki Marian, by mieszać i wprowadzać chaos...
Mariana to Ty w to nie mieszaj
A w kwestii formalnej, dotychczas opowiadałem się za forum otwartym dla wszystkich, jednak po ostatnich prowokacjach osób z Gdyni nieco zmieniłem zdanie. Tak jak pisałem wcześniej, proponuję na okres próbny uniemożliwić pisanie postów przez osoby niezarejestrowane i to tylko w "Aktualnościach" (bo w tym dziale najczęściej dochodzi do kłótni, często prowokowanych przez gości). Myślę, że taka okresowa blokada pozwoliłaby ocenić jej zasadność i skuteczność. Kto wie, może dzięki temu atmosfera by się uspokoiła i nie byłoby tylu kłótni, prowokacji i bicia piany???
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Edzia pisze:Greebo pisze:Ja juz sie wypowiadałem w tej kwestii - absolutnie forum powinno byc dla osob zarejestrowanych. To w zaden sposob nie ogranicza swobody ani "równosci" osob wypowiadajacych sie gdyz kazdy moze sie zalogowac. Nie jest to ani trudne ani czasochlonne.
...czasem nawet wpisy osób zarejestrowanych nie wnosi nic do dyskusji...
A forum tylko dla zarejestrowanych tesh pewnie niewiele pomoże, bo zaloguje sie taki Marian, by mieszać i wprowadzać chaos... Blokady takich użytkowników tesh nic nie dadzą, bo zarejestrują się z innego IP...
Ja uważam, że trzeba na głupoty anonimów nie reagować... I tyle...
Choć zdaję sobie sprawę, że czasami się nie da...
Owszem, czasem wpisy osob zalogowanych tez nic nie wnosza, ale jesli pojawiaja sie czesciej u jakiejs konkretnej osoby to łatwo je pomijac przy czytaniu (a ideałem byłaby opcja "ignorowania" postow wybranych osób).
Poza tym takie posty u osob nie zalogowanych zdarzaja sie jednak duzo rzadziej.
Blokady IP oczywiscie sa do obejscia, ale wymagaja troche wysiłku. Wiec jesli ktos zamierza wpisac sie tylko raz by "namieszac" na forum to koniecznosc rejestracji moze go do tego zniechecic, a nie powinna zniechac osb chcacych pisas z sensem w sposob w miare regularny.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
- Edzia
- Junior
- Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P
Marian pisze:Edzia możesz mi powiedzieć który mój wpis wprowadza chaos, jak narazie widzę to ty tylko tu mieszasz
ej, no, bez osobistych urazów
"Oto jest miłość.
Edzia pisze:Marian pisze:Edzia możesz mi powiedzieć który mój wpis wprowadza chaos, jak narazie widzę to ty tylko tu mieszasz
ej, no, bez osobistych urazówto imię jest ino przykładowe
każdy może sobie wpisać dowolnego Henia czy Jadwinię
![]()
A Edzie? Edzie tez sobie mozna wpisac zamiast Mariana?
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
ann pisze:dokładnie tak samo, jak i każdy temat dotyczący Wisły Kraków zawsze schodzi na zagraniczny skład i nieogrywanie młodych zdolych Polek.
tak więc Kibic nie irytuj się, kwestia przyzwyczajenia
Ann prawie zawsze masz racje ale nie w tym przypadku. Co innego jest pisanie o grze polek w Wiśle {każdy z nas i tak wie jak z tym jest } a obrażaniem koszykarek i wyzywaniem ich. Do tego się nie przyzwyczaje za bardzo je lubie
http://www.lechiarugby.pl !!
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Copy Bunny into your signature