AZS Poznań vs Odra Brzeg 75:64

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Ziutek_mrksfan
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Ziutek_mrksfan » 27 marca 2006, 23:31

Wera ma ogromny talent, którego nie można zmarnować poprzez sadzanie ją na ławie w Wiśle lub Lotosie. Powinna grać jako podstawowa rozgrywająca chociażby w AZS-ie Poznań lub Meblotapie Chełm.
MRKS MRKS TO NASZE ŻYCIE TO NASZA DUMA JEST
www.sportpabianice.fora.pl

DZIEN DOBRY CZESC I CZOLEM
PYTACIE SKAD SIE WZIALEM?
JESTEM WESOLY ROMEK
MAM NA PRZEDMIESCIU DOMEK
A W NIM WODE SWIATLO GAZ
ZASPIEWAM JESZCZE RAZ
:lol: 8)

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 27 marca 2006, 23:49

Do Mytka... Ależ ja akceptuję Twoje zdanie... rusz tylko głową starając się zrozumieć JEDEN prościutki fakt - chcesz mieć taką zawodniczkę w zespole, to musisz w nią ZAINWESTOWAĆ... przede wszystkim czas na parkiecie! Tak trudno to zrozumieć? Pokaż mi koszykarkę, która mając propozycję gry w lepszym zespole, na dodatek mając obiecane sporo minut na parkiecie, wybierze taki, w którym w meczu o ... dobra - nie "o nic", a o małą stawkę, wpuszcza się ją na 6 minut! Nie interesuje mnie czy jesteś wrogiem Olimpii, czy wrogiem Mieszka Gniezno... to nie ma tu NIC do wiatraka... przed poprzednim sezonem odeszły z Poznania dwie bardzo zdolne koszykarki, teraz zapowiada się, że tak zrobią następne (oby nie... )... czego nie potrafisz tu zaakceptować? Ty mi piszesz coś o "akceptowaniu", a zamykasz oczy na oczywiste fakty...

"Polityka działaczy AZSU"... no cóż Mytku drogi... bez żadnego sarkazmu i ironii tym razem - od tego sezonu ten temat jest nam - kibicom Olimpii niestety o wiele blizszy niż powinien :( Niestety ma też wpływ na to, jak wygląda po częsci sytuacja zespołu, któremu my kibicujemy - właściwa polityka mogłaby sprawić, że najlepsze w Polsce młode zawodniczki zostałyby w Poznaniu... O wielu już sprawach pisałem ja - "wszystkowiedzący chłopaczek" (pozdrawiam kulturalną inaczej Pink Panter :lol: ), widzianych od drugiej strony - o tym, co słyszałem w klubie, o tym, co się niepodobalo we współpracy, o pewnych faktach zadzwiających wręcz - np brak trenerów AZSu na jakichkolwiek meczach Olimpii (ich brak na finałach MP to już skandal zresztą)... o kilku sprawach, o których pewnie napisałem za duzo... Liczyłem, ze ktoś rozsądny to przeczyta i może coś się zmieni. Oczywiście Wy widzicie wszystko inaczej - Wasze prawo... dla Was trenerzy AZSu nie powinni być obecni na takich meczach, młode powinny cały czas siedzieć na ławce, bo w ciągu 6 minut zagrają słabiej niż Monika S. na przykład... Wasze prawo tak oceniać. Polityka ta jednak i decyzja Wery ma spore znaczenia, bo pokazuje pewien kierunek myślenia... czy coś się zmieniło jesli chodzi o rozwijanie i dawanie szansy poznańskiej młodzieży. Te 6 minut chcesz czy nie to kroczek bliżej do powtórzenia sytuacji sprzed roku - rację ma tu Ziutek... tylko myli sie w jednym przypadku... Lotos może zaoferować kontrakt w ktorym młoda zawodniczka dostanie 20 minut na boisku (a może już to zrobił ;) )... i może te obietnicę zrealizować. Gorzów od dawna pokazuje, że bez problemów młoda zawodniczka może liczyć na to samo - na grę. 6 minut w meczu o znikomą stawke pokazuje, że w Poznaniu nadal niewiele się zmieniło :?

Tyle w temacie...

gryglu
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: gryglu » 28 marca 2006, 12:29

kxxxxx wysiadam z wami .....

A tego nie pamietacie??

"Jelenia góra a co to kxxxx jest ,Jelenia góra..."

dla mnie jest to powod zeby nie lubic brzegu!! nie wiem czy reszta fan klubu azs kk jg ale ja nie lubie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i nie wiem dlaczego taka afera....

koniec tematu

mod: istotnie, ostatnio nastąpiło lekkie rozluźnienie - ale koniec z tym :evil:
Ostatnio zmieniony 29 marca 2006, 13:16 przez gryglu, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek Obrazek

Hamulec
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Hamulec » 28 marca 2006, 13:34

Jak dla mnie to w tym nie ma ani jednego przezwiska :twisted: może nie do końca znasz ten tekst :lol: :lol: :lol:

Hamulec
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Hamulec » 28 marca 2006, 13:38

no chyba że słowo "wies" tak bardzo obraża ciebie :lol: :lol:

gryglu
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: gryglu » 28 marca 2006, 14:04

moze nie znam całoego tekstu ael uraziło mnie to co usłyszałem
Ostatnio zmieniony 29 marca 2006, 13:19 przez gryglu, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek Obrazek

Hamulec
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Hamulec » 28 marca 2006, 14:15

To ty bardzo wrazliwy jesteś skoro cie to aż tak bardzo dotkneło :lol: :lol: :lol:

gryglu
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: gryglu » 28 marca 2006, 15:35

moze tak moze nie to zalezy na jakim punkcie :D:D
Ostatnio zmieniony 29 marca 2006, 11:46 przez gryglu, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
MIREq
Żak

Postautor: MIREq » 28 marca 2006, 15:39

Aprzestancie jak nioe lubi to nie ( niekazdy jest idealny :wink: )!! Koleś ma swoje zdanie i nie będe go prosił zeby nas lubił. Ma swoje powody i może nie lubic połowy kibiców wPolsce i tak to większoś gówno obchodzi :D
\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 28 marca 2006, 20:52

Seba pisze:
"Polityka działaczy AZSU"... no cóż Mytku drogi... bez żadnego sarkazmu i ironii tym razem - od tego sezonu ten temat jest nam - kibicom Olimpii niestety o wiele blizszy niż powinien :( Niestety ma też wpływ na to, jak wygląda po częsci sytuacja zespołu, któremu my kibicujemy - właściwa polityka mogłaby sprawić, że najlepsze w Polsce młode zawodniczki zostałyby w Poznaniu... O wielu już sprawach pisałem ja - "wszystkowiedzący chłopaczek" (pozdrawiam kulturalną inaczej Pink Panter :lol: ), widzianych od drugiej strony - o tym, co słyszałem w klubie, o tym, co się niepodobalo we współpracy, o pewnych faktach zadzwiających wręcz - np brak trenerów AZSu na jakichkolwiek meczach Olimpii (ich brak na finałach MP to już skandal zresztą)... o kilku sprawach, o których pewnie napisałem za duzo... Liczyłem, ze ktoś rozsądny to przeczyta i może coś się zmieni. Oczywiście Wy widzicie wszystko inaczej - Wasze prawo... dla Was trenerzy AZSu nie powinni być obecni na takich meczach, młode powinny cały czas siedzieć na ławce, bo w ciągu 6 minut zagrają słabiej niż Monika S. na przykład... Wasze prawo tak oceniać. Polityka ta jednak i decyzja Wery ma spore znaczenia, bo pokazuje pewien kierunek myślenia... czy coś się zmieniło jesli chodzi o rozwijanie i dawanie szansy poznańskiej młodzieży. Te 6 minut chcesz czy nie to kroczek bliżej do powtórzenia sytuacji sprzed roku - rację ma tu Ziutek... tylko myli sie w jednym przypadku... Lotos może zaoferować kontrakt w ktorym młoda zawodniczka dostanie 20 minut na boisku (a może już to zrobił ;) )... i może te obietnicę zrealizować. Gorzów od dawna pokazuje, że bez problemów młoda zawodniczka może liczyć na to samo - na grę. 6 minut w meczu o znikomą stawke pokazuje, że w Poznaniu nadal niewiele się zmieniło :?

Tyle w temacie...

a gdzie ja wyraziłem taką opinię :?: :shock: nigdzie :!: Niech "młode" graja jak najwiecej - to jest moje zdanie, ktore "wyznaję" juz od dlugiego czasu. Spytaj takze innych kibicow AZSu - odpowiedzą dokladnie to samo. Ale jak "mloda" gra slabo w spotkaniu o znaczącą stawkę (bo takim są spotkania z Brzegiem - przynajmniej dla nas, kibicow - a dla zawodniczk tez) to po prostu schodzi z boiska :wink:
Co do reszty opinii wyrażonych przez Ciebie w zacytowanym fragmencie (o nieobecnosci naszych trenerow, o tym ze dobre poznanianki sa zmuszone do wyjazdu...) - zgadzam się. Z reszta o tym dyskutowaliśmy juz nieraz i znasz moją opinię na ten temat.
Tak generalnie mowiac(pomijajac ten temat), to chyba dobrze byloby w niedlugim czasie poruszyć watek wspolpracy na linii AZS-Olimpia w tym sezonie i poddać go pewnej ocenie...
Tymczasem powoli zaczyna zblizać się drugi mecz z Brzegiem - mam nadzieje, ze nasze wrocą w tej wyprawy z tarczą :D Moze byc ciezko, bo z zespole Odry zagra juz kapitan Proszczenko...poza tym ten teren nie jest raczej szczesliwy dla AZSU - ostatnio wygralismy tak chyba 3 lata temu - w tym roku Szajek, a w zeszłym roku Haber dość wysoko przegrywali na wyjeździe - mam nadzieje, ze ta karta sie odwróci :wink:
reloaded :]

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 28 marca 2006, 21:05

gryglu pisze:kxxxxx wysiadam z wami .....

A tego nie pamietacie??

dla mnie jest to powod zeby nie lubic brzegu!! nie wiem czy reszta fan klubu azs kk jg ale ja nie lubie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i nie wiem dlaczego taka afera....

koniec tematu

Zapraszamy na turniej do Brzegu ... i sobie zaśpiewaj, że Brzeg to wieś.
Całości Ci nie podam, nie znam tego tekstu. Życzę Ci, aby w Twoim "kibicowaniu" było to najstraszniejsze i najtragiczniejsze przeżycie,
oraz trzymam kciuki za to, byś wyszedł bez szwanku po tej traumie spowodowanej kontaktem z" brzeskim bydłem". :shock:

Awatar użytkownika
Brodacz
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Brodacz » 28 marca 2006, 22:02

gryglu pisze:kxxxxx wysiadam z wami .....

A tego nie pamietacie??

koniec tematu

No i nie można tak było od razu? A nie kręcic i tylko prowokowac do domysłów i pochopnych opinii??Spoko fajnie że jesteś szczery i wypowiadasz sie otwarcie.Ja też napisałem wcześniej szczerze za co Was nie lubie i mamy oto kącik szczerości :wink: :lol: Spoko nie przejmuj sie nie jestes pierwszym który nas nie lubi :lol: :wink:
Ja go znam to jest ten no...:)

zenon
Nowy na forum

Postautor: zenon » 29 marca 2006, 10:24

Seba pisze:niestety wyganianie Jej z Poznania - już teraz bowiem połowa klubów ekstraklasy może jej zagwarantować pewnie w kontrakcie 20-25 minut gry, a często i pierwszą piątkę.

Trochę chyba jednak jesteś przewrażliwiony. Żaden normalny klub nie zgodzi się na wpisywanie do kontraktu czasu gry. Idczak może nie powinna grać 6 minut, ale 12. Tyle że na Boga - dziewczyna ma w nogach cały sezon - grając w Olimpii, w juniorkach starszych, pogrywając minuty w AZS, a do tego trenując. A przecież ma dopiero 17 lat - chcesz by skończyła jak choćby Agnieszka Szott, która grała gdzie się dało i ile się dało, i teraz są tego efekty?

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 29 marca 2006, 10:40

zenon pisze:
Seba pisze:niestety wyganianie Jej z Poznania - już teraz bowiem połowa klubów ekstraklasy może jej zagwarantować pewnie w kontrakcie 20-25 minut gry, a często i pierwszą piątkę.

Trochę chyba jednak jesteś przewrażliwiony. Żaden normalny klub nie zgodzi się na wpisywanie do kontraktu czasu gry. Idczak może nie powinna grać 6 minut, ale 12. Tyle że na Boga - dziewczyna ma w nogach cały sezon - grając w Olimpii, w juniorkach starszych, pogrywając minuty w AZS, a do tego trenując. A przecież ma dopiero 17 lat - chcesz by skończyła jak choćby Agnieszka Szott, która grała gdzie się dało i ile się dało, i teraz są tego efekty?

:) W takim razie uważasz Lotos za klub nienormalny ;) Bo takie kontrakty tam sa podpisywane ... i co lepsze - klub się z tego wywiazuje. Zresztą myślę, że jest to dobre wyjscie w przypadku młodej zawodniczki zapewnić sobie możliwość gry, taką umową. Porównanie natomiast do Agnieszki Szott jest lekko dziwne, bo jest różnica zagrać 20-25 minut RAZ czy DWA w sezonie w ekstraklasie (gdy jest okazja, a taka właśnie była), w sytuacji gdy od tygodnia nie grało się meczu, a i weekend cały wolny, a grać CAŁY SEZON po 35-40 minut, jak miało to miejsce kiedyś w przypadku Agnieszki. Prosiłbym jednak o rozsądne czytanie i nie wymyślanie rzeczy, o których nie piszę. No chyba, że napisanie, że 6 minut to ZA MAŁO i porównanie do Aśki Zalesiak (24 minuty) oznacza według Ciebie żądanie gry po 35-40 minut w kazdym meczu? :shock: :shock: :shock:

A swoją drogą jakoś nie widziałem tu tylu obrońców "męczonej" grą koszykarki, gdy AZS ściagał ja bezsensu w środku rozgrywek finałowych z Gorzowa na jeden dzień :?

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 29 marca 2006, 11:10 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.

zenon
Nowy na forum

Postautor: zenon » 29 marca 2006, 11:10

Seba pisze:
zenon pisze:

:) W takim razie uważasz Lotos za klub nienormalny ;) Bo takie kontrakty tam sa podpisywane ... i co lepsze - klub się z tego wywiazuje. Zresztą myślę, że jest to dobre wyjscie w przypadku młodej zawodniczki zapewnić sobie możliwość gry, taką umową. Porównanie natomiast do Agnieszki Szott jest lekko dziwne, bo jest różnica zagrać 20-25 minut RAZ w sezonie w ekstraklasie, w sytuacji gdy od tygodnia nie grało się meczu, a i weekend cały wolny, a grać CAŁY SEZON po 35-40 minut, jak miało to miejsce kiedyś w przypadku Agnieszki. Prosiłbym jednak o rozsądne czytanie i nie wymyślanie rzeczy, o których nie piszę. No chyba, że napisanie, że 6 minut to ZA MAŁO i porównanie do Aśki Zalesiak (24 minuty) oznacza według Ciebie żądanie gry po 35-40 minut w kazdym meczu? :shock: :shock: :shock:

A swoją drogą jakoś nie widziałem tu tylu obrońców "męczonej" grą koszykarki, gdy AZS ściagał ja bezsensu w środku rozgrywek finałowych z Gorzowa na jeden dzień :?

Pozdrawiam.

To jeżeli Lotos podpisuje takie kontrakty, to znaczy że nie jest normalnym klubem. Nie ma sportowca, który by trzymał równą (oczywiście wysoką) formę przez cały sezon. Zapewnianie w tym momencie 25 minut w sytuacji, gdy ktoś nie jest w formie, jest dla mnie śmieszne.

A to, że się od tygodnia nie grało, oznacza że w ekstraklasie trzeba od razu grać 20-25 minut? Na szczęście nie, zwłaszcza, gdy się ledwo co skończyło 17 lat. Niech dziewczyna po pięciu meczach rozegranych w pięć dni trochę odsapnie.

Piszesz o Agnieszce Szott i całym sezonie po 35-40 minut. A ile minut grała Idczak w juniorkach i pierwszej drużynie Olimpii? Dodaj do tego kilka minut spędzonych na boisku dzień wcześniej lub później w AZS i jeszcze dołóż treningi. A na koniec dodaj ubiegłoroczne przygotowania do ME kadetek i sam turniej. Wtedy miałą 16 lat, teraz ma 17. Jeżeli jesteś w stanie zagwarantować, że tak młody organizm to wytrzyma i w przyszłości nie będzie miała kontuzji, to przyznam Ci rację.

Moja opinia jest taka - Szajek powinien jej pozwolić grać przez 10-15 minut. Wystawianie jej np. na dwie minuty w końcówce meczu (jak w trzeciej grze z Polfą), to błąd. Ale w życiu bym nie pozwolił, by tak młoda dziewczyna miała grać przez trzy czwarte meczu na tym poziomie i przy tym obciążeniu. Może i byłoby to z korzyścią dla zespołu, ale na pewno nie w przyszłości dla niej.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”