Ślęza Siechnice - AZS Wrocław 93:73

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Adam
Żak

Ślęza Siechnice - AZS Wrocław 93:73

Postautor: Adam » 20 listopada 2004, 15:48

Po pierwszej kwarcie ekipa Ślęzy przegrywała z Wrocławiankami 15:25. Druga ćwiartka to już zdecydowane ataki Ślęzy i po 3 minutach 28:27. Później dwie celne trójki i było 36:28. Wynik do połowy wynosi 50:32 8)

Poza tym Mario był w telefonie ledwo słyszalny, bo tak głośny jest doping Rafała & ekipy!

Szkoda, że nie mogłem wybrać się na to spotkanie... :cry:
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2004, 16:41 przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.

Adam
Żak

Postautor: Adam » 20 listopada 2004, 16:41

Po 3 kwartach było 73:51, a na koniec 93:73. Dobrze zagrały Stempniewicz i Sklepowicz.

Pozdro dla Maria który teraz ma 80 minut, żeby zdążyć na mecz Odra - Gorzów :) oraz wielkie pozdro dla Ślęza-Fans! Oby tak dalej!

Rafał Szeremeta

Postautor: Rafał Szeremeta » 20 listopada 2004, 21:21

W pierwszym meczu w nowym sezonie 2004/2005 w II lidze WTK Ślęza pokonała we własnej hali AZS Uniwersytet Wrocław 93:73 ( 15:25, 35:7, 23:19, 20:12 )

Widzów: 250 (komplet)

Punkty dla Ślęzy: Chrzczanowicz 18, Kącka 15 (1 za 3), Stempniewicz 14 (2 za 3), Tomalik 10, Dudkiewicz 7 (1 za 3) oraz: Walichniewicz 11 (1 za 3), Sklepowicz 10, Zatorska 4, Jamińska 4, Ring 0.

Więcej informacji o meczu: http://wtksleza.webpark.pl/index2.html

Pozdrowienia dla Mario, który odwiedził nas i był na tym meczu.

Pozdrowienia dla Adama i wszystkich znajomych kibiców Odry Brzeg.

Było głośno, wesoło i było super. Pierwsza przeszkoda pokonana, teraz wyjazd na mecz z rezerwami CCC (Orłem Polkowice). Oczywiście na wyjeżdzie nie zabraknie kibiców Ślęzy.

Poczytałem sobie trochę oba fora i martwi mnie mała ilość widzów na meczach ekstraklasy. Na szczęście w Siechnicach był komplet i jak tak dalej pójdzie, to na następny mecz trzeba będzie dostawiać krzesła, ławki itp :)

Super hala, co Mario pewnie Wam opisze :)

Pozdrawiam wszystkich.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 20 listopada 2004, 23:44

Gdzie są te Siechnice? I czemu Ślęza niegra we Wrocławiu?
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 21 listopada 2004, 18:02

Maras Siechnice są między Brzegiem, a Wrocławiem - już chyba takim leniem nie jesteś, by zerknąć na mapę czy atlas...

Jeśli chodzi o halę to rzeczywiście robi wrażenie - nowa, kameralna, im. H. Wagnera, a doping dodaje dodatkowego uroku. Dla mieszkańców Siechnic koszykówka żeńska przy dopingu była czymś nowym, ale część ludzi załapała o co w tym chodzi i sądzę, że podczas kolejnego meczu w Siechnicach będzie ponad komplet i ludzie wesprą Ślęza-Fan's w dopingu.

Początek meczu był taki jaki sobie wyobrażałem. AZS Wrocław objął szybko prowadzenie i przejął inicjatywę. Zawodniczki Ślęzy sprawiały wrażenie spiętych i brakowało pomysłu na grę. Brakowało zbiórek i celnych trafień w dogodnych sytuacjach. Uwagi trenerki Ingi Ryng przyniosły jednak efekt. Znakomite wejście miała Sklepowicz i Chrzczanowicz. Przebudziła się Dorota Stempniewicz, która zaliczyła sporą liczbę przechwytów. A co najważniejsze zawodniczki Ślęzy zaczęły walczyć na desce i mocnko kryć w obronie. To przyniosło zamierzony efekt. AZS Wrocław nie miał pomysłu na dobrze grające dziewczyny WTK. Ślęza wygrała zasłużenie, a najlepszą zawodniczką meczu dla mnie osobiście była Dorota Stempniewicz.

Cieszę się, że miałem przyjemność zobaczenia tego meczu, spotkania się z Ślęza Fan's których serdecznie pozdrawiam. Do zobaczenia na kolejnych meczach i zapraszam również do nas do Brzegu.
..you got to lose, to know how to win..

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 21 listopada 2004, 20:54

Tak tak Mario już znalazłem na mapie! Leniem niejestem.

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 21 listopada 2004, 20:57

MARAS pisze:Tak tak Mario już znalazłem na mapie! Leniem niejestem.

to jeszcze spojrz do slownika bo "nie" z czasownikami piszemy oddzielnie :D:D:D

Rafał Szeremeta

Postautor: Rafał Szeremeta » 21 listopada 2004, 21:25

Warto jeszcze poruszyć jedną sprawę. Jak na II ligę, to sędziowanie było całkiem, całkiem. Tylko kilka razy musieliśmy wywrzeć nacisk :wink: :lol: na dwóch młodych, wrocławskich sędziów. W ostatniej kwarcie był już spokój :lol:

Trochę brakuje nam centymetrów w zespole :(
http://wtksleza.webpark.pl/sklad.html

Do Brzegu wpadniemy. Tak jak się wstępnie umawialiśmy Mario. Czyli w jednej z przerw w rozgrywkach II ligi.

Pozdrawiam.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 21 listopada 2004, 23:51

Rafał zaloguj się na forum nie bądź tylko gościem.

naiwny

Postautor: naiwny » 22 listopada 2004, 08:47

Rafał Szeremeta pisze:Pierwsza przeszkoda pokonana, teraz wyjazd na mecz z rezerwami CCC (Orłem Polkowice).

Z tymi rezerwami CCC to lekka przesada. W drugiej drużynie gra tylko K. Salska, bo o grze B. Tomskiej to raczej mówić nie można. Pozostałe dziewczyny to uczennice gimnazjów i pierwszych klas ogólniaka, które o koszykówce co nieco wiedzą, ale nie umieją tego wykorzystać na parkiecie. Zupełny brak obrony i nieporadność w ataku. Cieszy jedynie ambicja.
Szkoda Salskiej, która męczy się w takiej grze. Walczy o pozycję, nawet rozgrywa, ale w pojedynkę sama meczów nie wygra. Może Ewa Portianko coś wyciśnie z tych dziewczyn i będziemy mogli się cieszyć z 1 ligii, ale to chyba jeszcze nie w tym sezonie. Mimo wszystko trzymamy kciuki.

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 22 listopada 2004, 18:11

MARAS pisze:Rafał zaloguj się na forum nie bądź tylko gościem.

MARAS coś Ci powiem, a raczej napiszę - gościem na forum to tak na prawdę jesteś Ty - resztę sobie poczaszkuj... :lol:
..you got to lose, to know how to win..

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 22 listopada 2004, 19:04

MARIO pisze:

MARAS coś Ci powiem, a raczej napiszę - gościem na forum to tak na prawdę jesteś Ty - resztę sobie poczaszkuj... :lol:

:lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink: oj Maras Maras

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 22 listopada 2004, 22:54

Maras podpowiem Ci, postudiuj trochę historię KKForum a będziesz wiedział skąd te teksty Mario i Viallosa.

Rafał Szeremeta

Postautor: Rafał Szeremeta » 24 listopada 2004, 01:45

naiwny pisze:
Rafał Szeremeta pisze:Pierwsza przeszkoda pokonana, teraz wyjazd na mecz z rezerwami CCC (Orłem Polkowice).

Z tymi rezerwami CCC to lekka przesada. W drugiej drużynie gra tylko K. Salska, bo o grze B. Tomskiej to raczej mówić nie można. Pozostałe dziewczyny to uczennice gimnazjów i pierwszych klas ogólniaka, które o koszykówce co nieco wiedzą, ale nie umieją tego wykorzystać na parkiecie. Zupełny brak obrony i nieporadność w ataku. Cieszy jedynie ambicja.
Szkoda Salskiej, która męczy się w takiej grze. Walczy o pozycję, nawet rozgrywa, ale w pojedynkę sama meczów nie wygra. Może Ewa Portianko coś wyciśnie z tych dziewczyn i będziemy mogli się cieszyć z 1 ligii, ale to chyba jeszcze nie w tym sezonie. Mimo wszystko trzymamy kciuki.

W II lidze ten zespół występuje jako rezerwy CCC, chcociaż rzeczywiście jest to stwierdzenie nieco na wyrost. Słyszałem, że Salska ma kontuzję. Zobaczymy czy wystąpi w niedzielnym meczu Orzeł - Ślęza? Ale stawiam, że raczej nie.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 24 listopada 2004, 09:45

MARIO pisze:

Mario nie narażaj się i bez żadnych podtekstów!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”