Sędziowie
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Moim zdaniem obojętnie ile cweli bedzie, jednak trzeba ich wysłas spowrotem na jakieś kursy przygotowawcze!!! Bo ostatnie dokonania trójki sędziowskiej pokazuja że nawet jakby byli co 2 metry z tym co teraz reprezentują to dalej byłoby nieciekawie!!!! Wiec SZKOLENIE SZKOLENIE i jeszcze raz SZKOLENIE
!!!
\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/
- Gwynbleidd
- Kadet
- Kontaktowanie:
- hellraiser
- Junior
2 oszustów na boisku to już za dużo a jak bedzie3 to ja przestane chodzić na mecze bo nie będzie co ogładąć po 1 kwarcie żadna z zawodniczek nie będzie mogłą wyjśc na parkiet z powodu fauli.
JAk dla mnie 2 ..........................................
CZY WYGRYWASZ CZY NIE JA I TAK KOCHAM CIĘ .......ODRA, ODRA
eeee....ja miałam kiedyś akcje, że sędzia miał do mnie wąty o to, że mnie skurcz w łydce złapał, albo jak jakaś zawodniczka zrobiła na mnie ofens, i upadłam na 4 litery, to sędzia przebiegając za mną, kolanem mnie w głowę uderzył...to jest fajny sędzia...
:D:D Wiecie jak z takimi się miło pracuje???
....::::Baby can you listen to me::::....
....:::No metter who you like, love is more important::::....
hmmm dziś miałem okazje oglądac pierwszy raz na zywo mecz z trójką arbitrów... cóz mozna powiedzieć? niewiele sie zmieniło. choć w pamięci utkwiły mi dwa momenty z dzisiejszego meczu:
1) Siwa penetruje pod kosz, ładuje się w tłum krakowianek, rzuca, sędzia robi ruch jak do odgwizdania faulu (który moim zdaniem był), piłka wpada do kosza, ale sędzia nie gwizdze... o co chodzi? czy nagle stwierdził, ze to nie faul? stojąc metr od sytuacji? nie wiemy
2) opadającą piłke zbiera Ela Trześeniwska. wytrąca ją jej Perovanovic, ale ta udarza ją w nogę (sędzia nic) po czym trafia nogę Eli. Co robi sędzia? gwizdze "noge" Elce i daje piłke Wiśle...
ogólnie - dla mnie nie ma znaczenia ilu jest arbitrów. moze byc ich nawet 10 (kazdy na jedną zawodniczkę
) ale niech pokazują ze nie przypadkiem mają uprawnienia sędziowskie na wysokim szczeblu... jedynym sedzią, do ktorego nie mam zadnych wątpliwości i którego bardzo lubie (pare razy rozmawiałem z nim) jest Roman Putyra. nie wiem jakie jest zdanie forumowiczów na jego temat, ale moje - pozytywne.
1) Siwa penetruje pod kosz, ładuje się w tłum krakowianek, rzuca, sędzia robi ruch jak do odgwizdania faulu (który moim zdaniem był), piłka wpada do kosza, ale sędzia nie gwizdze... o co chodzi? czy nagle stwierdził, ze to nie faul? stojąc metr od sytuacji? nie wiemy
2) opadającą piłke zbiera Ela Trześeniwska. wytrąca ją jej Perovanovic, ale ta udarza ją w nogę (sędzia nic) po czym trafia nogę Eli. Co robi sędzia? gwizdze "noge" Elce i daje piłke Wiśle...
ogólnie - dla mnie nie ma znaczenia ilu jest arbitrów. moze byc ich nawet 10 (kazdy na jedną zawodniczkę
Kuba pisze: moze byc ich nawet 10 (kazdy na jedną zawodniczkę) .
Wyobrażasz sobie 10 gwizdków na raz?
Najbardziej podoba mi się, jak niektórzy sędziowie podniecają się przy ofensach...
Wyobrażacie sobie gdyby 10 sędziów na raz tak pokazało??
....::::Baby can you listen to me::::....
Iza pisze:Kuba pisze: moze byc ich nawet 10 (kazdy na jedną zawodniczkę) pozytywne.
Wyobrażasz sobie 10 gwizdków na raz?![]()
Najbardziej podoba mi się, jak niektórzy sędziowie podniecają się przy ofensach...
Wyobrażacie sobie gdyby 10 sędziów na raz tak pokazało??:D:D
Niepotrzebne wtedy byłyby cheerleaderki
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
- ginda
- Senior
- Kontaktowanie:
jak dla mnie bylo kilka bledow, ale dosc pozytywnie w moich oczach wypadli sedziowie, wiadomo ze kilka bledow moze sie przytrafic, gorzej jak jest ich masa a wedlugo mnie dzis ich sporo nie bylo.
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować
- 19andrew81
- Żak
Powiem tak poziom sędziowski w Polsce w kosza i nie tylko jest w opłakanym stanie i napewno coś trzeba z tym zrobić. Ja zagłosowałem na trzech sedziow poniewaz wierze w to ze z trojki moze predzej trafi sie jakis uczciwy i normalny niz z dwojki sedziowskiej
chociaz w sumie to jedna "mafia" banda cweli i zlodzeji

Wojny się nie uniknie można ją tylko przełożyć aż wróg będzie silniejszy
- 19andrew81
- Żak
A co do "najlepszych" szarych sweterkow to ja mam swoja czarna liste a wyglada ona nastepujaco:
1. Dariusz Szczerba(chociaz gdzies od 1,5 roku juz nam nie sedziuje, ma nawet zrobiona swoja flage u nas)
2. Zamojski
3. Mojka
4. Zalewski
5. pan Wacuś
6 inni
Niestety odkad chodze na kosza(sezon 1998/99) to moze 2-3 razy zdazylo sie normalne poprawne sedziowanie a nie musze Wam pisac co nasz kwiat polskiego sedziowania potrafi wyprawiac na meczach to wola o pomste do nieba no ale panowie komisarze bedacy na meczach raczej nigdy nie widza bledow tych imbecyli z parkietu mowiac ze sedziowanie w dzisiejszym meczu bylo dobre. A z tym cyrkiem naprawde trzeba cos zrobic

1. Dariusz Szczerba(chociaz gdzies od 1,5 roku juz nam nie sedziuje, ma nawet zrobiona swoja flage u nas)
2. Zamojski
3. Mojka
4. Zalewski
5. pan Wacuś
6 inni
Niestety odkad chodze na kosza(sezon 1998/99) to moze 2-3 razy zdazylo sie normalne poprawne sedziowanie a nie musze Wam pisac co nasz kwiat polskiego sedziowania potrafi wyprawiac na meczach to wola o pomste do nieba no ale panowie komisarze bedacy na meczach raczej nigdy nie widza bledow tych imbecyli z parkietu mowiac ze sedziowanie w dzisiejszym meczu bylo dobre. A z tym cyrkiem naprawde trzeba cos zrobic
Wojny się nie uniknie można ją tylko przełożyć aż wróg będzie silniejszy
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”