PP: PZU Polfa - Meblotap AZS Chełm 95:62

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

PP: PZU Polfa - Meblotap AZS Chełm 95:62

Postautor: Viallos » 24 listopada 2004, 20:45

Najskuteczniejsze: Pantelejeva i Trześniewska po 21pkt oraz Cybulak 14, Marchanka 13

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 24 listopada 2004, 21:00

Mecz bez historii. Meblotap próbował, walczył przez trzy kwarty i to wszystko. Silną stroną drużyny z Chełma były dziś rzuty za trzy punkty. Nie liczyłem ale myśle że coś ok. 10 wpadło. Kilka słów o trenerze przyjezdnych. Ma facet zdrowie. Cały czas się wydzierał i gestykulował. Na jednym z czasów zaczął rzucać tablicą o podłogę :lol: . Dosłownie wulkan.
Dobrze by było żeby wreszcie tęgie głowy z plkk przejrzały na oczy! Po cholere rozgrywać taki Puchar Polski? Drużyny wystawiają rezerwowe składy, byle tylko szybko przegrać i mieć spokój z poronionym pomysłem panów działaczy! Mecze w środe i w czwartek, pustki na hali, jednym słowem- wszyscy mają w dupie te rozgrywki! Owszem, gdyby była jakaś motywacja finansowa za wygranie meczu(tak jak w nieistniejącym już Pucharze Ligi w piłce nożnej) może i by to inaczej wyglądało. Ekhh.. szkoda słów.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 24 listopada 2004, 21:36

No chyba po to są te rozgrywki żeby narażać zawodniczki na dodatkowe kontuzje.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 24 listopada 2004, 21:47

Eeee.. przesadzacie! Gdyby nie te poronione, kretyńskie i zupełnie zbędne rozgrywki, trener Haber NIGDY nie wpuściłby na parkiet żadnej Olimpijki ;) A tu proszę - debiut aż dwóch... Ala Szarowska nawet zdążyła zdobyć dwa punkty (drugą była Ania Urban). Bardzo jestem ciekaw ile czasu przebywały na parkiecie... i ciekawe czy naszym 18-latkom będzie dane jeszcze nań wrócić w jakimś meczu.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Gość

Postautor: Gość » 24 listopada 2004, 21:52

Trening dla rezerw tylko dlaczego trzeba tak daleko jechać.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 24 listopada 2004, 22:11

Anonymous pisze:Trening dla rezerw tylko dlaczego trzeba tak daleko jechać.

Dlatemu od tysiąca lat na każdej wersji KKForum WRZESZCZĘ bez przerwy o zasadności wprowadzenia ligi rezerw :D Mecze "młodzieżówek" (do lat 23) poprzedzałyby główne, seniorskie widowiska. W przypadku spotkania rozgrywanego dwa razy po 15 minut wystarczyłaby godzina, półtorej przed meczem ekstraklasy. Stanowiłoby to dobrą rozrywkę dla zbierajacych się kibiców i dużą motywację dla młodych zawodniczek, które nigdy nie grają przy tak licznej i "poważnej" publiczności. Końcowe wyniki ligi miałyby wpływ na tabelę ekstraklasy - najlepszym dodawano by punkty bonusowe, najgorszym zaś takie punkty by zabierano - zmusiłoby to w końcu niektórych do rozpoczęcia szkolenia młodych zawodniczek, bo takie punkty mogłyby być języczkiem u wagi w przypadku rozdziału medali czy miejsc spadkowych. Organizacja meczów rezerw razem z głównym widowiskiem zminimalizowało by poważnie koszty - nie trzeba wynajmować sali, przejazd ekip związany jest z główną wyprawą na mecz itp. To tak w wielkim skrócie...

Póki co pozostaje nam debilny Puchar dla NIKOGO!

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 24 listopada 2004, 22:21

Seba pisze:Dlatemu od tysiąca lat na każdej wersji KKForum WRZESZCZĘ bez przerwy o zasadności wprowadzenia ligi rezerw :...

No a pamiętam, że coś takiego istniało. Również jestem za wprowadzeniem tego i wiem, że w Brzegu są ludzie związani teraz, czy w przeszłości z koszykówką, którzy twierdzą, że to był znakomity pomysł. Póki co, zapewne pozostaje to tylko w sferze marzeń nielicznych osób lub raczej osób, które niewiele mogą...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 24 listopada 2004, 22:28

O ile się nie mylę rezerwy zgłaszały do rozgrywek tylko ci, którzy mieli "za duzo" zawodniczek - istniały np w sezonie 1996/97 rezerwy Olimpii w pierwszej lidze. Jednak chyba nigdy nie połączono takich osobnych rozgrywek, nie związanych np z pierwszą czy druga ligą, bezpośrednio z zawodami ekstraklasy. A tylko tak moim zdaniem można mysleć o zminimalizowaniu kosztów organizacji i dobrym rozwoju tych, które teraz siedzą na ławkach marnując talent i zapał. Pomysł jest świetny... wiadomo... sprawdzał się, jak ktoś kiedyś pisał, już na Węgrzechi, i naprawdę dziwię się, że wymyśla się nowe, bezsensowne rozgrywki nabijające koszty (wynajęcie hali i podróż na takie mecze jak dziś), zamiast przy okazji spotkania ekstraklasy godzinkę wcześniej pozwolić pograć trochę tym, które potem w głównym meczu będą i tak siedziały na ławce - tak jak Pamuła i Olimpijki w AZSie.

Hmmm... a moze popracujemy trochę wspólnymi forumowiczów siłami nad dopracowaniem projektu i za jakiś czas, dokładnie opracowany i podpisany przez tyle osób związanych z basketem ile sie tylko nam uda pozyskać, wyślemy gdzie trzeba? ;))

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 24 listopada 2004, 22:46

Seba pisze:O ile się nie mylę rezerwy zgłaszały do rozgrywek tylko ci, którzy mieli "za duzo" zawodniczek - istniały np w sezonie 1996/97 rezerwy Olimpii w pierwszej lidze ...

Jeśli chodzi o to co ja pamiętam, to na początku lat 90-tych w Brzegu (nie wiem jak w innych miastach) przed meczem I ligi grały młodzieżowe zespoły grających klubów. A z opowiadań koszykarek Stali, które grały w latach 80-tych wiem, że istniała własnie liga rezerw.

A co to twojego pomysłu z projektem, to wydaje mi się, że jesteś zbyt dużym optymistą :)

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 24 listopada 2004, 22:55

Tak daleko to ja niestety pamięcią nie sięgam - starość nieradość, ale nie aż taka.. hihihi... A co do optymizmu - no przecież nie mówię, że nas ktoś posłucha, ale może w końcu czas zastanowić się, jak system rozgrywek widzieliby kibice, jak według nas choć trochę poprawić system szkolenia i wprowadzania "młodych" do poszczególnych zespołów. A przy okazji takiej dyskusji, naprawdę o poważnych tematach, trochę wspólnie popracować nad wspomnianym projektem przeznaczonym dla władz PLKK. Myślę, że jesteśmy w stanie na tyle go dopracować, by potem móc bez obaw kompromitacji przedstawić go do zaopiniowania trenerom w klubach celem wybadania, czy te pomysły wogóle mają sens :D I nie mówię tu tylko o tym, co ja powyżej - czyli lidze rezerw, ale o wszelkich pomysłach Forumowiczów. Spadamy tak nisko z naszą dyscypliną, że może czas trochę "pogłówkować" co można zmienić tak od zaraz, małym nakładem sił i pieniędzy... a nawet trochę zaoszczędzić ;)

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 24 listopada 2004, 23:10

Oczywiście masz rację, co do tego nie mam wątpliwości. Tylko zapewne doskonale zdajesz sobie sprawę, że ci na górze sa głusi na mądre pomysły i wolą swoje... Wydaje mi się, że jedynym sposobem jest trafienie do nich przez kluby, tak jak napisałeś o trenerach, gdyby im to sprzedać i gdyby kluby wywarły nacisk na tego typu zmiany, mogłoby to przynieść efekt. Tak mi się przynajmniej wydaje.

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 25 listopada 2004, 07:57

Dziś w Pabianicach PZU Polfa - ŁKS

Obrazek

W pierwszych meczach półfinałowego turnieju Pucharu Polski koszykarek nie było niespodzianek. Wygrały drużyny ŁKS i PZU Polfy, które dziś o godz. 18 spotkają się w hali przy ul. Grota-Roweckiego 3.
Zwycięzca awansuje do finałowej czwórki, w której automatycznie są uczestniczące w Eurolidze Lotos i Wisła. Finał odbędzie się 5-6 marca.
Czwartego finalistę wyłoni turniej w Gorzowie, gdzie grają miejscowy AZS oraz CCC Polkowice, Cukierki Odra Brzeg i AZS Poznań.

* ŁKS - Ostrovia 54:50 (21:17, 11:11, 9:16, 13:6)

ŁKS: Szymańska 15, Kasprzak 13, Owczarek 12, Makowska 4, Arażny i Golemska po 3, Kozińska i Włodarska po 2, Estkowska, Jędrzejewska i Rajkowska 0.

W łódzkim zespole nie wystąpiła Birute Dominauskaite, która była na konsultacji lekarskiej.

* PZU Polfa - Meblotap Chełm 95:62 (21:17, 17:16, 23:20, 32:8)

Polfa: Trześniewska i Pantelejewa po 21, Koreniewska 14, Iwliewa i Krystofova po 11, Głaszcz 8, Jaroszewicz 5, Perlińska i Lamparska po 2, Szemraj 0.

- Dziennik Łódzki

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 25 listopada 2004, 20:30

Jesli chodzi o lige rezerw to również pamietam że były takie rozgrywki prowadzone w latach 80 i na początku 90.
Jeśli zaś chodzi o pomysł Seby to jestem za! Można coś porobić i poczaszkować. Osobna sprawa to kwestia finalizacji naszych pomysłów. ""Misie"" z plkk napewno nas oleją (tak jak olali Viallosa w sprawie portalu). Jedyne wyjście to tak jak napisał qiero udać się z naszymi projektami do naszych klubów. Może gdyby większość klubów wywarło presję na centrali to by się udało wdrożyć jakieś zmiany.

P.S. Viallos, żeby mi to ostatni raz było!!!
Ostatnio zmieniony 25 listopada 2004, 20:55 przez Szymon, łącznie zmieniany 1 raz.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 25 listopada 2004, 20:46

tak jak olali Viallosa z portalem

Powiem tak. Panowie z PLKK sa za tym aby promować ich znaczek, oni nasz też wstawią do partnerów i na tym praca się kończy. Aha - moga pomóc w dostępie do netu na salach - to akurat mogę sam sobie załatwić. :wink:

Nalegałem aby przed meczami informowali o stronie portalu www.kkforum.pl przez podanie krótkiej informacji ustnej (podobnie mówi się o tym iż gramy piłkami firmy M...) - jednak dla nich jedno zdanie wypowiedziane przed meczem ma tak niesamowitą wartość że szkoda gadać. A przecież większośc osób które interesują się mocno koszem kobiet już ten adres znają i dlatego ważne aby poznawało go coraz więcej ludzi nawet tych przygodnych. Mało tego proponowałem w zamian umieszczenie reklam firm które współpracują z PLKK - niestety - wciąż utrzymuję korespondencję i wydaje mi się że to walenie głową w mur. :?

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 25 listopada 2004, 21:01

Wiadomo nie od dziś, że w PLKK ludzi rozsądnych ubywa wprost proporcjonalnie do spadku liczby widzów na meczach, ale również tam muszą się jednak liczyć z pewnymi sprawami. Trochę abstrahując od rzeczywistości - tworząc logiczny projekt rozgrywek, za którym stanęliby kibice (podpisy pod projektem naprawdę dużej liczby osób) oraz zdobywając poparcie klubów (przynajmniej niektórych -bo na Lotos np bym nie liczył) dla korzystnych dla nich rozwiązań musiałby odbić się jakimś echem również w tych skostnialych strukturach. Mecze jedynie w weekendy, poprzedzone spotkaniami rezerw (tylko Polki, młode, te które teraz grzeją ławy), likwidacja Pucharu Polski i jeszcze kilka zmian to chyba dość ciekawe pomysły - również dla większości klubów.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”