Lotos celuje w tytuł mistrza Euroligi
Piątek, 26 listopada 2004r.
- Nie jesteśmy słabym zespołem, a jednak z tak dobrze grającym Lotosem byliśmy bez szans - komplementował gdyńskie koszykarki Miodrag Veskovic, trener Parmy po przegranym 75:89 meczu Euroligi.
Posiadacie w Gdyni wielką drużynę, która ma w tym sezonie duże szanse na wygranie Final Four - dodał serbski szkoleniowiec.
Wypowiedź tę starał się stonować trener Lotosu Krzysztof Koziorowicz, przypominając że w składzie Lotosu gra wiele młodych zawodniczek, które popełniają jeszcze dużo błędów. Z tej grupy w czwartkowym spotkaniu najlepiej wypadła Ewelina Kobryn. A trzecia kwarta w jej wykonaniu była popisem dojrzałego, pełnego ekspresji i skutecznego basketu. Kobryn grała w tym spotkaniu 23 minuty. Zdobyła 12 pkt. zaliczyła 8 zbiórek i 1 blok.
Dobre humory w gdyńskiej ekipie po tym spotkaniu popsuła nieco kontuzja Agnieszki Bibrzyckiej, która z powodu bólu w lewym kolanie nie dotrwała do końca zawodów. - W piątek rano byłam u lekarza. Kolano jest przeciążone. Przez kilka dni będę musiała odpocząć i poddać się zabiegom rehabilitacyjnym. Mam nadzieję, że do czwartku zdołam się wykurować i na mecz z Samarą będę gotowa do gry - powiedziała nam popularna ,Biba".
Zwycięstwo Lotosu mogło być w tym meczu jeszcze bardziej efektowne. Na sześć minut przed końcem gdynianki prowadziły 89:60. Wówczas trener Koziorowicz wprowadził na parkiet rezerwowe. Każda z nich tak bardzo chciała zdobyć swoje punkty, że nic z tego nie wyszło. Otrzymały surową lekcję, ale mamy nadzieję, że nauka ta nie pójdzie w las.
Najlepszy w Europie
Gordana Grubin
kapitan Parmy
- Lotos to najlepszy zespół w jakim miałam przyjemność gry w Europie. Z Gdynią łączą mnie miłe wspomnienia i bardzo chciałam tutaj zwyciężyć. Niestety, oprócz mnie, tylko dwie koszykarki z Parmy posiadają doświadczenie z gry w Eurolidze, a to za mało aby wygrać w Gdyni. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś tu wrócę i wygram. Dzisiaj Lotos był dla nas za silny.
Dostrzegam postęp
Tatiana Troina
środkowa Lotosu
- Rozegrałyśmy dzisiaj bardzo dobre spotkanie i mam nadzieję, że w kolejnych meczach będziemy grały jeszcze lepiej. Jesteśmy już zupełnie inną drużyną, niż jeszcze kilka tygodni temu. Gramy zespołowo, pomagamy sobie w obronie i potrafimy skutecznie kontrować. Parma nie była wcale łatwym przeciwnikiem. Pokonanie jej kosztowało nas dużo wysiłku. Odczułam to na własnej skórze, walcząc pod koszami.
Wyniki i tabela
Grupa C
- Vojvodina Nowy Sad - SGAU Samara 74:88
- Lotos Gdynia - Lavezzini Basket Parma 89:75
- Dexia Namur - Gespe Bigorre Tarbes 80:66
- Pauzował: Szolnok
1. Samara 3 6 244:186
2. Lotos 3 6 258:224
3. Tarbes 4 6 276:285
4. Dexia 3 5 231:219
5. Parma 4 5 306:318
6. Szolnok 3 4 194:230
7. Vojvodina 4 4 268:315
Adam Suska - Dziennik Bałtycki
Lotos celuje w tytuł mistrza Euroligi
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
Stały gość
Re: Lotos celuje w tytuł mistrza Euroligi
Nie twórz SZTUCZNIE PROWOKACYJNIE nowych topików.Ten artykuł powinnien się znaleźć w topiku LOTOS-PARMA wraz z innym pomeczowymi relacjami z różnych gazet.
LOTOS CELUJE W TYTUŁ EUROLIGI TO JEDYNIE NAGŁÓWEK DZIENNIKARSKI A NIE ŻADEN CEL LOTOSU.
No chyba że ....ale to nie na tym forum tylko na forum kkforum.prv.pl TAM TO SIĘ PRZYJMIE
LOTOS CELUJE W TYTUŁ EUROLIGI TO JEDYNIE NAGŁÓWEK DZIENNIKARSKI A NIE ŻADEN CEL LOTOSU.
No chyba że ....ale to nie na tym forum tylko na forum kkforum.prv.pl TAM TO SIĘ PRZYJMIE
Re: Lotos celuje w tytuł mistrza Euroligi
Stały gość pisze:(...) ...ale to nie na tym forum (...)
O widzisz - i tu jest różnica
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”