Agata Nowacka !!
Moderatorzy: Kuba, brzydki, ginda
nie macie się o co kłócić ?
ja wiem, że prawa autorskie ale chyba nikt sie nie obrazi ?? a co do zdjęć to kurde ciężko znaleźć Agaty zdjęcia na których fajnie wygląda, zawsze zacięta w walce jest
---------->
Kuba jak jakieś nowe wieści odnośnie stanu zdrowia polkowickiej koszykarki to proszę daj znać.
---------->
Kuba jak jakieś nowe wieści odnośnie stanu zdrowia polkowickiej koszykarki to proszę daj znać.

dawno nic nie pisałem
postanowiłem poszerzyć swoje informacje z anatomii człowieka a dokładniej z zakresu uszkodzen wiązadeł krzyżowych...
Dla zainteresowancyh tutaj
ale co ciekawego
Jak długo pacjent pozostaje w klinice?
Po operacji rekonstrukcji więzadła krzyżowego - przez około 4-5 dni po zabiegu. Więc Agata jutro wychodzimy do domu??:)
Kiedy po zabiegu można zacząć chodzić?
Można tego samego dnia, jeżeli nie ma przeciwwskazań ze strony chirurga lub ze strony anestezjologa.
Kiedy można rozpocząć treningi?
Pierwsze ćwiczenia z obciążeniem (np. na siłowni) można rozpocząć po około 3 miesiącach od zabiegu. Chodzi o to, aby przeszczep zdążył uzyskać odpowiednią wytrzymałość mechaniczną.
Czy nowe więzadło może ulec zerwaniu?
Może, zwłaszcza gdy pacjent nie przestrzega zaleceń lekarza i zbyt wcześnie podejmuje forsowne treningi lub zaczyna uprawiać wyczynowe dyscypliny sportu. Szczególnie niebezpieczny jest okres pomiędzy 8 a 12 tygodniem po zabiegu, gdy z przyczyn naturalnych spada wytrzymałość mechaniczna przeszczepu -->
Kuba mówił, że Agata czyta forum to aby pamiętała o przestrzeganiu zaleceń lekarza
i 90% zabiegów się udaje
ost. taki zabieg na kolanie Agaty się nie powiódł więc teraz juz ma 130% szans powodzenia 
postanowiłem poszerzyć swoje informacje z anatomii człowieka a dokładniej z zakresu uszkodzen wiązadeł krzyżowych...
Dla zainteresowancyh tutaj
ale co ciekawego
Jak długo pacjent pozostaje w klinice?
Po operacji rekonstrukcji więzadła krzyżowego - przez około 4-5 dni po zabiegu. Więc Agata jutro wychodzimy do domu??:)
Kiedy po zabiegu można zacząć chodzić?
Można tego samego dnia, jeżeli nie ma przeciwwskazań ze strony chirurga lub ze strony anestezjologa.
Kiedy można rozpocząć treningi?
Pierwsze ćwiczenia z obciążeniem (np. na siłowni) można rozpocząć po około 3 miesiącach od zabiegu. Chodzi o to, aby przeszczep zdążył uzyskać odpowiednią wytrzymałość mechaniczną.
Czy nowe więzadło może ulec zerwaniu?
Może, zwłaszcza gdy pacjent nie przestrzega zaleceń lekarza i zbyt wcześnie podejmuje forsowne treningi lub zaczyna uprawiać wyczynowe dyscypliny sportu. Szczególnie niebezpieczny jest okres pomiędzy 8 a 12 tygodniem po zabiegu, gdy z przyczyn naturalnych spada wytrzymałość mechaniczna przeszczepu -->
i 90% zabiegów się udaje

Agata wracaj szybko do zdrowia 
http://www.lechiarugby.pl !!
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination
-
Kibic MRKS-U
- Amator
Kuba pisze:Agata, nawet gdyby nie czytała forum, to zapewne będzie pamiętała o zaleceniach lekarza, gdyż jest PROFESJONALISTKĄ w każdym calu.![]()
nie wiedziałem, że taka platoniczna miłość może kogos (Bodzio) zachęcić do podłębiania swojej wiedzy z dziedziny biologii
Poza tym już niebawem będzie magistrem fizjoterapii więc chyba wie co robi.
Witam
tydzień w stolicy polskich tatr minął i znowu jestem na forum
1. Spoko tekst na stronie głównej...tylko nie napisałaeś Kuba gdzie mieszka dokładnie heh
może potrzebuje osoby, która skoczy po bułki z rana
heh albo wyjdzie z psem
2. No co do pogłębiania wiedzy z biologii...to pierwszy raz w moim życiu heheh
3. Pół roku to brzmi optymistycznie, będzie dobrze
...bo musiało być dobrze heh
tydzień w stolicy polskich tatr minął i znowu jestem na forum
1. Spoko tekst na stronie głównej...tylko nie napisałaeś Kuba gdzie mieszka dokładnie heh
3. Pół roku to brzmi optymistycznie, będzie dobrze

-
Kibic MRKS-U
- Amator
Ty byś był 1 po te bułki <lol>:)Bodzio pisze:Witam![]()
tydzień w stolicy polskich tatr minął i znowu jestem na forum![]()
1. Spoko tekst na stronie głównej...tylko nie napisałaeś Kuba gdzie mieszka dokładnie hehmoże potrzebuje osoby, która skoczy po bułki z rana
heh albo wyjdzie z psem
3. Pół roku to brzmi optymistycznie, będzie dobrze...bo musiało być dobrze heh
Niezwyciężone niebiesko-biało zielone !