FINAŁ 1 ligi - Łomianki (21-23.IV)
Moderator: Moderatorzy
-
Pafnucy
Nie...
Nie martwcie sie zawodniczi z Muksu. Nie wyszlo tym razem, wyjdzie nastepnym. Pozdrawiam was serdecznie. Jestescie mlodym zespolem i wszystko przed wami.Pokazecie klase w boju o tytul mistrzowski w juniorkach mlodszych!!!!!! A tak na marginesie nie bulwersuj sie tak Majonez i nie twoja sprawa skad mam takie informacje o was. 
-
gosc
najstarsze dziewczyny w SMS to faktycznie rocznik 87 i one w duzej mierze decyduja o sile zespolu........ idac dalej za rok zespol ten bedzie, sila rzeczy, slabszy, to co mialby robic w e-lidze????Dobrze sie tak stalo jak jest,tym bardziej ,ze Pzkosz to bankrut zalega wiele pieniedzy tu i ówdzie:)) a udzial ,,slabszego,, SMS-u tylko pogłebilby deficyt. I liga to dokladnie to co jest potrzebne szkole-pozdro
... dodając jeszcze słówko do mądrych słów gościa powyzej - podobnie wygląda sytuacja z MUKSem - dla nich (w wielu przypadkach jeszcze młodszych zawodniczek niż w SMSie) awans teraz to też pod względem sportowym i finansowym samobójstwo!
Jeszcze raz dodam - szkoda, że piątkowy mecz Toruń - Leszno nie kończy tego turnieju... teraz ostatni dzień to gra o pietruszkę
Jeszcze raz dodam - szkoda, że piątkowy mecz Toruń - Leszno nie kończy tego turnieju... teraz ostatni dzień to gra o pietruszkę
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
-
kibic sms-u
-
obserwator- fan
nie uwazam wcale ze mnie atakujesz pisze tutaj bo jest to forum na ktorym jak mysle wyrazamy swoje opinie na dany temat.
Nie umniejszam wcale sukcesu Torunianek ale moim zdaniem, wynik tego meczu pokazuje ze mlode dziewczyny trenujace w szkole nie odstaja wcale od najlepszej jak piszesz druzyny 1 ligi, dlatego powinny dostac szanse gry w ekstraklasie gdyz jak juz pisale mogly by sie tam bardzo wiele nauczyc, a tak rozgrywajac przez caly sezon niemalze wszystkie mecze z zespolami o wiele slabszymi nie zdobyly zbyt duzo doswiadczenia dlatego sadze ze poszezenie ekstraklasy jest dobrym pomyslem. Dziewczyny powinny grac z najlepszysymi, uczyc sie gry na najwyzszym poziomie od zawodniczek z ekstraklasy. Dziewczyny z rocznika 87 rzeczywiscie odchodza, ale czy tak samo nie bylo rok temu? W zeszlym roku mowilo sie to samo i jak widac niesłusznie.
A co do wczorajszej decyzji sedziego to moze i nie powinien zagwizdac w tak kluczowym momecie ale zawodniczka wlozyla rece co dalo mu pretekst do zagwizdania faulu.A co do dzisiaj to w koncowce poszlo kilka nieslusznych gwizdkow na korzysc torunia.[/u]
Nie umniejszam wcale sukcesu Torunianek ale moim zdaniem, wynik tego meczu pokazuje ze mlode dziewczyny trenujace w szkole nie odstaja wcale od najlepszej jak piszesz druzyny 1 ligi, dlatego powinny dostac szanse gry w ekstraklasie gdyz jak juz pisale mogly by sie tam bardzo wiele nauczyc, a tak rozgrywajac przez caly sezon niemalze wszystkie mecze z zespolami o wiele slabszymi nie zdobyly zbyt duzo doswiadczenia dlatego sadze ze poszezenie ekstraklasy jest dobrym pomyslem. Dziewczyny powinny grac z najlepszysymi, uczyc sie gry na najwyzszym poziomie od zawodniczek z ekstraklasy. Dziewczyny z rocznika 87 rzeczywiscie odchodza, ale czy tak samo nie bylo rok temu? W zeszlym roku mowilo sie to samo i jak widac niesłusznie.
A co do wczorajszej decyzji sedziego to moze i nie powinien zagwizdac w tak kluczowym momecie ale zawodniczka wlozyla rece co dalo mu pretekst do zagwizdania faulu.A co do dzisiaj to w koncowce poszlo kilka nieslusznych gwizdkow na korzysc torunia.[/u]
Gratulacje dla Torunia
To jedziemy sie w nowym sezonie pierników najeść!
Już sie nie moge doczekać!
Dzieki wszystkim za piękną i emocjonującą relacje!
Toruń widziałem w zeszłym roku na AMP w Katowicach i już wtedy prezentował sie nieźle, no i teraz widać tego potwierdzenie że nie przez przypadek Toruń jest akademickim wicemistrzem Polski!
Witamy w ekstraklasie
To jedziemy sie w nowym sezonie pierników najeść!
Już sie nie moge doczekać!
Dzieki wszystkim za piękną i emocjonującą relacje!
Toruń widziałem w zeszłym roku na AMP w Katowicach i już wtedy prezentował sie nieźle, no i teraz widać tego potwierdzenie że nie przez przypadek Toruń jest akademickim wicemistrzem Polski!
Witamy w ekstraklasie
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
Mimo wszystko, pomimo całego szacunku dla SMS-u, jakie świadectwo wystawia tak nieokazałe zwyciestwo z młodym rywalem? Przecież Becia Predehl i Sowina to byłe reprezentantki Polski,a Boria to także nie nowicjuszka.....
Graty jednak dla Torunia, to drużyna niegdyś znakomicie zadomowiona w ekstraklasie, wszystko posypało się od momentu gdy Quay rzutem na taśmę w ostatniej chwili wyeliminował "Katarzynki" z play off, a te następnie w ohydnym stylu z łoskotem spadły z ekstraklasy. Zespół poźniej jeszcze awansował,ale jak się okazało dogorywał. Na szczęście dziewuchy wzięły się w garść, ustabilizowała się sytuacja finansowa i od razu efekty...
Mam cichą nadzieję, ze do Torunia powróca dawne ikony tego zespołu czyli np Dota Piątkowska oraz Ilonka Jasnowska. Myślę, że na CCC będzie już zbyt wiekowa, ale nie zdziwię się gdy na zakończenie kariery Toruń namówi ją do powrotu.
Wychowanką Torunia jest Lamparska, ale nie sądzę aby Szymonowi a także innym kibicom Włókniarek spodobała się propozycja powrotu zawodniczki na stare śmieci
.
Ogólnie bardzo sie więc cieszę ,że stara Firma wraca do ekstraklasy, w której się niegdyś nieźle zadomowiła. Nie mam tez nic przeciwko do ewentualnego powrotu do nazwy AZS Zapolex Toruń
, albo jak kto siegnie pamięcią AZS-DGG... itp 
Graty jednak dla Torunia, to drużyna niegdyś znakomicie zadomowiona w ekstraklasie, wszystko posypało się od momentu gdy Quay rzutem na taśmę w ostatniej chwili wyeliminował "Katarzynki" z play off, a te następnie w ohydnym stylu z łoskotem spadły z ekstraklasy. Zespół poźniej jeszcze awansował,ale jak się okazało dogorywał. Na szczęście dziewuchy wzięły się w garść, ustabilizowała się sytuacja finansowa i od razu efekty...
Mam cichą nadzieję, ze do Torunia powróca dawne ikony tego zespołu czyli np Dota Piątkowska oraz Ilonka Jasnowska. Myślę, że na CCC będzie już zbyt wiekowa, ale nie zdziwię się gdy na zakończenie kariery Toruń namówi ją do powrotu.
Wychowanką Torunia jest Lamparska, ale nie sądzę aby Szymonowi a także innym kibicom Włókniarek spodobała się propozycja powrotu zawodniczki na stare śmieci
Ogólnie bardzo sie więc cieszę ,że stara Firma wraca do ekstraklasy, w której się niegdyś nieźle zadomowiła. Nie mam tez nic przeciwko do ewentualnego powrotu do nazwy AZS Zapolex Toruń
-
Gość
gosc pisze:najstarsze dziewczyny w SMS to faktycznie rocznik 87 i one w duzej mierze decyduja o sile zespolu........ idac dalej za rok zespol ten bedzie, sila rzeczy, slabszy, to co mialby robic w e-lidze????Dobrze sie tak stalo jak jest,tym bardziej ,ze Pzkosz to bankrut zalega wiele pieniedzy tu i ówdzie:)) a udzial ,,slabszego,, SMS-u tylko pogłebilby deficyt. I liga to dokladnie to co jest potrzebne szkole-pozdro
Nie masz racji "gosciu":
-kondycja finansowa i zadłużenie PZKosz-a nie musi mieć wpływu na szkołę.Chodzi o to,że SMS-u nie utrzymuje PZKosz
-o sile zespołu decydują wszystkie zawodniczki grające w meczu.
-SMS nie jest słabszy z roku na rok.Już tak myślano na początku poprzedniego sezonu(jak odszedł rocznik 84) ale dziewczyny grały w finale o wejście do Ekstraklasy.
-w szkoleniu SMS-u chodzi o znajdowanie "talentów" i poprzez szkolenie przygotowywanie tych dziewczyn do gry w Pierwszej Reprezentacji.
-szkole potrzebna jest Ekstraklasa,ponieważ chodzi o naukę i grę z najlepszymi drużynami w Polsce.
Ja też cie pozdro.
-
Gość
Anonymous pisze:gosc pisze:najstarsze dziewczyny w SMS to faktycznie rocznik 87 i one w duzej mierze decyduja o sile zespolu........ idac dalej za rok zespol ten bedzie, sila rzeczy, slabszy, to co mialby robic w e-lidze????Dobrze sie tak stalo jak jest,tym bardziej ,ze Pzkosz to bankrut zalega wiele pieniedzy tu i ówdzie:)) a udzial ,,slabszego,, SMS-u tylko pogłebilby deficyt. I liga to dokladnie to co jest potrzebne szkole-pozdro
Nie masz racji "gosciu":
-kondycja finansowa i zadłużenie PZKosz-a nie musi mieć wpływu na szkołę.Chodzi o to,że SMS-u nie utrzymuje PZKosz
-o sile zespołu decydują wszystkie zawodniczki grające w meczu.
-SMS nie jest słabszy z roku na rok.Już tak myślano na początku poprzedniego sezonu(jak odszedł rocznik 84) ale dziewczyny grały w finale o wejście do Ekstraklasy.
-w szkoleniu SMS-u chodzi o znajdowanie "talentów" i poprzez szkolenie przygotowywanie tych dziewczyn do gry w Pierwszej Reprezentacji.
-szkole potrzebna jest Ekstraklasa,ponieważ chodzi o naukę i grę z najlepszymi drużynami w Polsce.
Ja też cie pozdro.
- w takim razie mógłbyś coś więcej o finansowaniu Szkoły? Mógłbyś napisac np ile rok temu zarabiał jej dyrektor i ile zarabiają trenerzy?
- pierwsza liga ma się tak do ekstraklasy, jak maluch do ferrari.
- "talenty" znajduje zdecydowanie ktoś inny... SZKOLI je potem przez nawet 8-10 lat...
- czy Szkole potrzebne są baty w 80% spotkań w e-klasie i dwa razy większe wydatki niż obecnie? O walce o wynik ZA WSZELKĄ CENĘ nie wspomnę...
-
Mayonez
MUKS !!!
Smutno mi z powodu wysokiej porażki MUKS-u z Lesznem... Wiem, że One miały znacznie większe aspircaje i za wszelką cenę chciały awansować do Ekstraklasy... Ja nadal w Nie wierze i sądze, że za rok dadzą z siebie wszystko i będą grały na najlepszych parkietach w Polsce
Ja będe zawsze z WAMI dziewczyny !!
P.S. Pafnucy, nadal nie rozumiem o co Ci chodzi i nie wiem kim hesteś, może jakaś mała podpowiedź ??
P.S. Pafnucy, nadal nie rozumiem o co Ci chodzi i nie wiem kim hesteś, może jakaś mała podpowiedź ??