AZS Gorzów W. - ŁKS 55:49

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 27 listopada 2004, 18:56

Niestety... oczywiście brawa za walkę, szkoda tylko że cała dogrywka bez punktu...
Hersi - dzięki, świetna robota :)

majonzl

Postautor: majonzl » 27 listopada 2004, 19:12

Coś dziwnie duzo naszych fauli w taku podczas tej dogrywki :roll:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 27 listopada 2004, 19:18

duane
Nowy na forum

Postautor: duane » 27 listopada 2004, 21:21

Szkoda, że się nie udało dzisiaj, ale brawo za walkę :) .

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 27 listopada 2004, 23:38

Gratuluję zwycięstwa AZS PWSZ Gorzów Wlkp nad ŁKS-em. Jestem ciekaw jak będzie wyglądać mecz AZS PWSZ Wlkp. vs AZS Poznań 4 grudnia. Z całego serca wierzę, że nasza drużyna wyjedzie z Gorzowa ze zwycięstwem a my kibice razem z zawodniczkami. Ale to dopiero za tydzień, już czekam na to spotkanie z wielką niecierpiliwośćią. Pozdrawiam wszystkich kibiców AZS PWSZ Gorzów Wlkp. i do zobaczenia w sobotę 4 grudnia.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 28 listopada 2004, 17:52

Ekstraklasa koszykarek: Porażka ŁKS

Jerzy Walczyk, Pabianice, ik, Gorzów 28-11-2004 , ostatnia aktualizacja 28-11-2004 17:09

Zabrakło sekund

Również dogrywka zadecydowała o wyniku meczu AZG Gorzów z ŁKS. W 13 min łodzianki prowadziły 19:6 i nic nie zapowiadało dramatycznej końcówki. Podopieczne trenera Witolda Baka w następnych minutach nie mogły jednak znaleźć sposobu na zatrzymanie Barbary Kaszewskiej, dzięki której AZS prowadził do przerwy 23:21.

W następnych kwartach koszykarki ŁKS dwa razy mogły odwrócić losy meczu. W 29. min wygrywały 36:29, ale Agnieszka Szott zdobyła siedem punktów z rzędu i doprowadziła do remisu.

Przy stanie 49:49 ŁKS miał ostatnią akcję. Na drodze Joanny Kozińskiej stanęła jednak Szott, a sędziowie odgwizdali łodziance faul ofensywny, a po chwili zarządzili dogrywkę.

- To, co się dziś stało, jest dla mnie szokiem - mówiła po meczu Milena Owczarek. - Zmarnowałyśmy tyle szans. Miałyśmy w końcówce piłkę, wystarczyło zagrać spokojnie, dać się sfaulować i choć jednym celnym rzutem osobistym zakończyć mecz. Po tej popsutej akcji chyba przestałyśmy wierzyć w sukces.

W dogrywce łodzianki nie trafiły ani raz do kosza.

n AZS GORZÓW - ŁKS 55:49 (6:14, 17:7, 11:17, 15:11, 6:0)

AZS: Kaszewska 17, Żurkowska 15, Suwary, Szott po 9, Czubak 3, Nnaejionu, Żyłczyńska po 1.

ŁKS: Makowska 12, Szymańska 10, Owczarek 8, Dominauskaite 6, Włodarska 5, Kasprzak, Kozińska po 4 oraz Golemska, Arażny.

źródło: Gazeta Wyborcza
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

łuć

czytajcie

Postautor: łuć » 29 listopada 2004, 00:21

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 29 listopada 2004, 08:09

Koszykarkom ŁKS zabrakło wiary?

Poniedziałek, 29 listopada 2004r.

Początek meczu nie zapowiadał czwartej porażki w sezonie koszykarek ŁKS. Łodzianki po trzynastu minach pojedynku z PWSZ Gorzów Wielkopolski wygrywały 19:6. Później jednak gospodynie wzięły się ostro do roboty i do przerwy zdołały uzyskać dwupunktowe prowadzenie (23:21)

Obrazek

Tuż przed końcem trzeciej kwarty gorzowianki wygrywały 36:29. Przy stanie 49:49 ŁKS miał ostatnią akcję. Na drodze Joanny Kozińskiej stanęła jednak Szott, a sędziowie odgwizdali faul ofensywny, a za chwilę zarządzili dogrywkę.

Wiele wskazuje na to, że doliczonym czasie gry łodzian przestały wierzyć w możliwość odniesienia sukcesu. Łodzianki przegrały dodatkowe pięć minut 0:6.

PWSZ Gorzów - ŁKS po dogrywce 55:49 (6:14, 17:7, 11:17, 15:11, 6:0)

PWSZ: Żurowska 15, Szott 9, Czubak 3, Żyłczyńska 1, Semerda oraz Kaszewska 17, Suwary 9, Anaejionu 1, Kozdroń, Pawłowska.

ŁKS: Szymańska 10, Owczarek 8, Włodarska 5, Dominauskaite 6, Kasprzak 4 oraz Makowska 12, Kozińska 4, Arażny, Golemska.

(hof) - Express Ilustrowany

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 29 listopada 2004, 10:12

MirU <poznań> pisze:Gratuluję zwycięstwa AZS PWSZ Gorzów Wlkp nad ŁKS-em. Jestem ciekaw jak będzie wyglądać mecz AZS PWSZ Wlkp. vs AZS Poznań 4 grudnia. Z całego serca wierzę, że nasza drużyna wyjedzie z Gorzowa ze zwycięstwem a my kibice razem z zawodniczkami. Ale to dopiero za tydzień, już czekam na to spotkanie z wielką niecierpiliwośćią. Pozdrawiam wszystkich kibiców AZS PWSZ Gorzów Wlkp. i do zobaczenia w sobotę 4 grudnia.

Dziękuję za ten wpis dotyczący meczy AZS-ŁKS - czytając go przypomniał mi się taki stary kawał...:

Spotykają się dwie koleżanki jeszcze z czasów podstawówki:
- Inga - :shock: ooooo, cześć..
- Monika - cześć - jak miło Cię widzieć, wiesz tak dawno Cię nie widziałam a tak się przecież zmieniłam teraz – bo chodzę na gimnastykę, wiesz to naprawdę odpręża, od kiedy jestem aktorką żyję w ciągłym stresie, zresztą już mój psychoanalityk mi mówił, że powinnam się troszkę wyluzować, ta praca przed kamerą tak męczy, ech gdyby tylko nie włosy, po takim treningi ich ułożenie trwa całe wieki a spieszę się już na masaż, no ale przecież nie przejdę przez ulicę nie uczesana, mój chłopak Mel... bo o tym że zerwałam Tomem to na pewno już czytałaś w gazetach, tak dużo o mnie piszą... ach ta prasa, interesuje ich tylko to co robią ludzie wielcy, niedobre chłopczyki – zresztą jeden taki redaktor wczoraj... no wiesz, robił ze mną wywiad, no i... – ojej przepraszam, zagalopowałem się, ja tu ciągle tylko o sobie i o sobie – porozmawiajmy teraz wyłącznie o tobie! Widziałaś mój najnowszy film?

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”