Reprezentacja Polski koszykarek do lat 20, przygotowująca się do finałów mistrzostw Europy, pokonała Francję w drugim meczu towarzyskim 85:71 (14:17, 24:16, 28:13, 29:25).
Najwięcej punktów dla Polski: Monika Krawiec 21, Paulina Pawlak 14.
W niedzielę obydwie reprezentacje rozegrają trzeci mecz towarzyski. W pierwszym spotkaniu, w piątek, reprezentacja Polski uległa wysoko Francuzkom 50:79.
PAP
Zwycięstwo młodych Polek nad Francją 85:71
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
jezeli to nie zart to cofam wczesniejsze wypowiedzi na temat naszego mlodego pokolenia koszykarskiego
) a tak na powaznie to jestem pelen podziwu dla naszych dziewuch... po takich batach jakich doznaly w pierwszym meczu... obudzul sie w nich duch walki prawdziwy polski charakter , tomi sie podoba tak trzymac
duze brawa dla dziewczyn( przydaloby sie zwycuestwo senorek z francja bo nie wygralismy z nia od zdobycia alotego medalu....a troche meczy od tego czasu juz bylo...)
Udany rewanż młodzieżówki
Młodzieżowa reprezentacja Polski zrewanżowała się Francji za wysoką porażkę w pierwszym meczu. Podopieczne Romana Skrzecza pokonały w Alpe d'Huez gospodynie zbliżających się Mistrzostw Europy 85:71 (14:17, 24:16, 28:13, 29:25).
Dzisiejsze spotkanie wygladało zupełnie inaczej niż wczorajszy mecz, to Polki były stroną przeważającą od pierwszych minut. Dzięki dobrej postawie całego zespołu w grze obronnej udało się osiągnać dziś korzystny wynik.
Punkty dla Polski: Krawiec 21, Pawlak 14, Skorek 12, Piekarska 11, Chomać 9, Piotrkiewicz 8, Krężel 5, Pamuła 3, Waligórska 2, Żurowska 0.
- Jestem bardzo zadowolony z dzisiejszego wyniku, od dawna w kategoriach młodzieżowych nie udało nam się wygrać z Francją. Po wczorajszej wysokiej porażce zawodniczki podeszły do meczu bardzo skoncentrowane i z olbrzymią wolą walki, co przyniosło zamierzony efekt. Jutro kolejny mecz, w którym na pewno nie zagra Monika Krawiec, której dokucza lewy bark. Będzie zatem okazja do sprawdzenia kolejnych dziewcząt - powiedział po meczu trener Roman Skrzecz.
www.pzkosz.pl
Młodzieżowa reprezentacja Polski zrewanżowała się Francji za wysoką porażkę w pierwszym meczu. Podopieczne Romana Skrzecza pokonały w Alpe d'Huez gospodynie zbliżających się Mistrzostw Europy 85:71 (14:17, 24:16, 28:13, 29:25).
Dzisiejsze spotkanie wygladało zupełnie inaczej niż wczorajszy mecz, to Polki były stroną przeważającą od pierwszych minut. Dzięki dobrej postawie całego zespołu w grze obronnej udało się osiągnać dziś korzystny wynik.
Punkty dla Polski: Krawiec 21, Pawlak 14, Skorek 12, Piekarska 11, Chomać 9, Piotrkiewicz 8, Krężel 5, Pamuła 3, Waligórska 2, Żurowska 0.
- Jestem bardzo zadowolony z dzisiejszego wyniku, od dawna w kategoriach młodzieżowych nie udało nam się wygrać z Francją. Po wczorajszej wysokiej porażce zawodniczki podeszły do meczu bardzo skoncentrowane i z olbrzymią wolą walki, co przyniosło zamierzony efekt. Jutro kolejny mecz, w którym na pewno nie zagra Monika Krawiec, której dokucza lewy bark. Będzie zatem okazja do sprawdzenia kolejnych dziewcząt - powiedział po meczu trener Roman Skrzecz.
www.pzkosz.pl
majoneez pisze:Takie skrajne wyniki są typowe dla "gówniarskiego" sportu.
Ty Majoneez nie bądź taki filozof.Gówniary to może i one były gdy miały 14-15 lat ale obecnie mają 19 i nie powinieneś ich obrażać.Dziewczyny naprawdę bardzo cięzko przygotowują się do Młodzieżowych finałów Mistrzostw Europy i trochę szacunku dla ich ciężkiej pracy.
Chłopie spuść z tonu, bo mi ta potęzna dawka powagi monitor rozsadzi.
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2004, 10:43 przez majoneez, łącznie zmieniany 1 raz.
Wracjąc do istoty tematu, chciałem tylko zauważyć, że brak stabilizacji wyników jest charakterystyczny dla młodych sportowców, i wynika często nie tylko z nierównej formy sportowej, ale i cech charkteru przynależnych wiekowi "świeżo dorosłemu"

Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2004, 11:28 przez majoneez, łącznie zmieniany 1 raz.
majoneez pisze:Wracjąc do istoty tematu, chciałem tylko zauważyć, że brak stabilizacji wyników jest charakterystyczny dla młodych sportowców, i wynika często nie tylko z nierównej formy sportowej, ale i cech charkteru przynależnych wiekowi "świerzo dorosłemu"![]()
Ja bym sie posunal nawet dalej w tym stwierdzeniu bo kosz Pan jest podobny do stale nastepujacych wzlotow i upadkow ...itd i dla tego wlasnie wole kosza kobiet od kosz panow.
Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo.
majoneez pisze:Wracjąc do istoty tematu, chciałem tylko zauważyć, że brak stabilizacji wyników jest charakterystyczny dla młodych sportowców, i wynika często nie tylko z nierównej formy sportowej, ale i cech charkteru przynależnych wiekowi "świerzo dorosłemu"![]()
Nie chodzi o powagę.Mam dziwne wrażenie że mam tu do czynienia z profesorem i filozofem w jednej osobie na raz.Nie chodzi o stabilizację tylko jak już Waldi napisał o zmianę strefy klimatycznej.A z reszta co ja ci będę pisał zobaczymy dzisiaj.Mam nadzieję że będzie dobrze.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”