Pozdrowienia dla wszystkich grających, obserwujących, sędziujących itd:)
Jaki system I ligi?
Moderator: Moderatorzy
- ludzik76
- Amator
- Kontaktowanie:
Jaki system I ligi?
Hello:) Czy już coś komuś się "obiło" odnośnie kształtu I ligi w nadchodzacym sezonie. Jakieś ciekawe informacje? A może zacznijmy tutaj "wrzucać" swoje przemyślenia, pomysły itd, a potem prześlemy kopię w/w do PZKosz?!:) Być może przyniesie to jakieś zmiany, być może...
Na razie wiadomo, że nastąpią zmiany...ale w PZKosz, a więc może z nowymi ludzikami będzie możliwość szerszej współpracy itd. Zatem - do dzieła forumowicze:)
-
Gość
- mati
- Kadet
- Kontaktowanie:
seven pisze:Anonymous pisze:podobno w tym sezonie ma byc jeszcze tak jak było teraz, ale po tym sezonie chca coś zmienić, ponoć znowu pierwsza i druga liga??? ktoś coś wie konkretnie?
oby...
czy ja wiem... w sumie...
byc moze dla mojej Ostrovii to lepiej, szczególnie w perspektywie rozmów ze sponsorami, mamy do zaoferowania wówczas 1 ligę, a nie ligę do której każdy może się zgłosić.
Ja bym reorganizował rozgrywki młodzieżowe. Wielkopolska Liga Juniorek to lipa pod każdą postacią... przyjedzie MUKS...nasze dziewczyny dostają baty, przyjedzie Rawicz dostaje od nas baty, jedynie co to w miarę wyrównany był Konin...
najgorsze jest to, że juniorki mojego zespołu graly średnio raz w miesiącu... gdyby nie sparingi, które starał się jak najczęściej trener Perkiewicz zalatwiac to nie wiem co by to było. I tutaj jest jeszcze ten komfort, że my mamy na te sparingi, ale biedniejsze kluby, grając raz w miesiącu? no comment... nie skupiałbym sie na pierwszej lidze ale na rozgrywkach młodzieżowych!!!! tutaj potrzebne są zmiany, jak najszybciej :/
- ludzik76
- Amator
- Kontaktowanie:
Mati!Rozumien Twoje zaniepokojenie i troskę o rozgrywki młodzieżowe. Jestem jak najbardziej za, a na poparcie mojej i Twojej opinii podam przykład bardziej drażniący, niż Twój komentarz. Juniorki z Chełma nie grają nic przez cały sezon. Taaaaaaki brak drużyn i na siłę związki podkarpacki i lubelski łączą tę kategorię co daje w sumie 3 zespoły, które spotykają się tylko przy okazji ustalenia kolejności do startu w ćwierćfinałowych rozgrywkach. DRAMAT!!!!! Niestety, jaka polityka taka koszykówka. A wracając do sedna tego tematu (chodzi o pierwszą ligę) to ja pozwoliłbym jeszcze w tym roku na zgłaszanie wszystkich chętnych. Wiele ekip przekonało się obserwując miniony sezon, że warto grać, choćby dla samego grania, co jest bardzo ważne w systemie szkolenia. Zrobiło by się bankowo ciekawiej i tym razedm system powinien wyłonic kilaknaście ekip, które już w kolejnym sezonie tworzyły by zintegrowaną, zamkniętą I ligę, a pozostałe drużyny?.... turnieje o awans?wiele różnych propozycji. Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych:)
-
Gość
Leszczyńskie koszykarki Duda PWSZ Gąsior Leszno w turnieju barażowym rozegranym w kwietniu w Łomiankach otarły się o najwyższą ligę wśród pań. Wtedy nie udało się awansować. Jest jednak szansa, aby nasze panie grały wśród najlepszych.
Wszystko za sprawą rozszerzenia ekstraklasy do 14 zespołów. Choć na oficjalną decyzję musimy poczekać do 22 maja, to już teraz z przecieków można wywnioskować, że coś dzieje się w tej sprawie.
Dzwonił do nas prezes PLKK i pytał, jakie są warunki rozgrywania w Trapezie spotkań koszykarskiej ekstraklasy pań mówi kierownik drużyny Duda PWSZ Gąsior Leszno Zbigniew Król.,
Zatem wszystko wskazuje, że sprawy podążają we właściwym kierunku. Ostateczna decyzja w tej sprawie zapadnie na posiedzeniu Zarządu PLKK, które zaplanowano na 22 maja.
Jest to dla nas spore wyzwanie, mam nadzieję, że dopniemy budżet, aby grać przez cały sezon i zebrać zawodniczki, które udanie zaprezentują się w ekstraklasie stwierdził kierownik leszczyńskiej drużyny.
Obok naszego zespołu dzięki poszerzeniu ligi w tej najwyższej klasie rozgrywkowej prawdopodobnie znajdą się koszykarki z Jeleniej Góry, Warszawy i Rybnika. Ten ostatni zespół skłonny jest wykupić tzw. dziką kartę.(mk)
wszystko wskazuje na to że ekstraklasa zostanie więc
poszerzona o 3 dodatkowe zespoły..
niektórzy nie będą z tego zadowoleni.
Ja jestem bardzo i wilu moich znajomych też!!!....ale poczekajmy do 22.05!!

Wszystko za sprawą rozszerzenia ekstraklasy do 14 zespołów. Choć na oficjalną decyzję musimy poczekać do 22 maja, to już teraz z przecieków można wywnioskować, że coś dzieje się w tej sprawie.
Dzwonił do nas prezes PLKK i pytał, jakie są warunki rozgrywania w Trapezie spotkań koszykarskiej ekstraklasy pań mówi kierownik drużyny Duda PWSZ Gąsior Leszno Zbigniew Król.,
Zatem wszystko wskazuje, że sprawy podążają we właściwym kierunku. Ostateczna decyzja w tej sprawie zapadnie na posiedzeniu Zarządu PLKK, które zaplanowano na 22 maja.
Jest to dla nas spore wyzwanie, mam nadzieję, że dopniemy budżet, aby grać przez cały sezon i zebrać zawodniczki, które udanie zaprezentują się w ekstraklasie stwierdził kierownik leszczyńskiej drużyny.
Obok naszego zespołu dzięki poszerzeniu ligi w tej najwyższej klasie rozgrywkowej prawdopodobnie znajdą się koszykarki z Jeleniej Góry, Warszawy i Rybnika. Ten ostatni zespół skłonny jest wykupić tzw. dziką kartę.(mk)
wszystko wskazuje na to że ekstraklasa zostanie więc
niektórzy nie będą z tego zadowoleni.
Ja jestem bardzo i wilu moich znajomych też!!!....ale poczekajmy do 22.05!!
Nie ma się co się rozpisywać: wydaje mi się, że jeżeli już koniecznie chcą poszerzać ligę to liczba 12 drużyn jest wystarczająca - co prawda już w tym przypadku pojawią się znaczące dysproporcje między czubem tabeli a dołami, ale strach pomyśleć co się stanie gdy dokoptują dwa kolejne zespoły?
W lidze łatwiej będzie się utrzymać a kluby nie będą się specjalnie wzmacniać w imię zasady :"jakoś to będzie, jest ktoś w końcu jeszcze słabszy od nas". Także mam nadzieję, że w PLKK nie będą szaleć zanadto.
- mati
- Kadet
- Kontaktowanie:
Moim skromnym zdaniem... 10 drużyn to już jest za dużo
pisałem wcześniej, że e-klasa dla 8 zespołów. I poprostu zespoły zamiast mecz i rewanż gralaby 3 mecze...
Powiekszenie e-klasy? Po co? Ze względu na brak klasowych zawodniczek, w e-klasie przy 14 zespołach będą grały niekiedy takie odpady, że 'rynce opadają', już nie wspomnę o koszykarkach ze wschodu, jak znajdą sie jacyś trenerzy- odkrywcy. To dla mnie nie jest za ciekawy pomysł... no ale SMS-owi bedzie sie łatwiej utrzymać wśród 14 drużyn
Co za tym idzie ekstraklasa bedzie tańsza... aaa co tam wówczas sie Ostrovia musiałaby pobic o nią już w tym sezonie, bo bez sensu jest czekać.
Pozdrawiam.
Powiekszenie e-klasy? Po co? Ze względu na brak klasowych zawodniczek, w e-klasie przy 14 zespołach będą grały niekiedy takie odpady, że 'rynce opadają', już nie wspomnę o koszykarkach ze wschodu, jak znajdą sie jacyś trenerzy- odkrywcy. To dla mnie nie jest za ciekawy pomysł... no ale SMS-owi bedzie sie łatwiej utrzymać wśród 14 drużyn
Pozdrawiam.
-
Fan Basket
Popieram w 100% to poszerzenie. Na razie narzekaja tylko ci którzy w tym roku na tym nie skorzystają ale juz jest efekt bo Mati zaczyna myśleć o e-klasie w przyszłym roku a więć jest to bodziec choćby dla jego druzyny. Będzie więc może ciekawiej i w I lidze i w e-klasie! Trzymam kciuki za decyzje.....na TAK!
- paździoch-osanka
- Kadet
- Kontaktowanie:
- mati
- Kadet
- Kontaktowanie:
paździoch-osanka pisze:mati pisze:NIE NO LUDZIE... BO J***E
ale powodzenia:D
(...)
hihihi![]()
![]()
Mati poczekajmy do 22...
moze to tylko plotki
![]()
![]()
oby to plotki
Mati zaczyna myśleć o e-klasie w przyszłym roku a więć jest to bodziec choćby dla jego druzyny.
chciałem podkreślić, że mati zaczyna myśleć... ale mati nie jest prezesem klubu
szczerze i na prawde 10 drużyn jest wystarczająco!
-
Warszawiak
Mysle że przez ten idiotyczny pomysł z I ligą, w której może grać kto chce, nalezy się zastanowić i mam nadzieje poszerzyć, e-klasę! A I ligi nie trzeba juz poszerzać bo w niej jak bedą chciały mogą zagrać nawet młodziczki 93!!! buahahhahaha!! Dlatego powinno sie wrócić do systemu poprzedniego z I liga i powiększyc trochę e-klase!
Trzymam kciuki za te decyzje....