Nowy klub Małgorzaty Dydek
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Nowy klub Małgorzaty Dydek
Najwyższa polska koszykarka Małgorzata Dydek w sezonie 2006/2007 będzie występować w czołowym zespole hiszpańskim ROS Casares Walencja.
Obecnie Polka trenuje w USA z zespołem Connecticut Sun przed rozpoczynającymi się w sobotę rozgrywkami zawodowej ligi koszykarek WNBA.
Niewykluczone, że Dydek zagra w Walencji razem z młodszą siostrą Martą, która ma jeszcze przez rok ważny kontrakt z ROS, a w minionym sezonie była wypożyczona do ekipy Estudiantes Madryt.
32-letnia Dydek wraca do ligi hiszpańskiej po ośmiu latach przerwy - w 1997 i 1998 roku polska środkowa grała w czołowym zespole Euroligi Pool Getafe Madryt.
"Warunki umowy zostały już uzgodnione i zaakceptowane przez obie strony. Czekam na telefon od Małgosi i potwierdzenie, że odesłała do Hiszpanii podpisany kontrakt. Być może już się to nawet stało. Ostatni tydzień Małgosia przygotowywała się z zespołem Connecticut Sun do rozgrywek ligi WNBA w Nowym Meksyku i nie miałam z nią kontaktu" - powiedziała Katarzyna Dydek, będąca agentką młodszej siostry.
Dydek w minionym sezonie, od grudnia 2005 roku, występowała w lidze rosyjskiej. W barwach drużyny z Jekaterinburga zdobyła srebrny medal mistrzostw kraju, będąc czołową zawodniczką finałowej rywalizacji w VBM SGU Samara. Dydek miała propozycje pozostania w lidze rosyjskiej, a do powrotu do Polski namawiał ją prezes Lotosu Gdynia Mieczysław Krawczyk.
źródlo: onet.pl
Obecnie Polka trenuje w USA z zespołem Connecticut Sun przed rozpoczynającymi się w sobotę rozgrywkami zawodowej ligi koszykarek WNBA.
Niewykluczone, że Dydek zagra w Walencji razem z młodszą siostrą Martą, która ma jeszcze przez rok ważny kontrakt z ROS, a w minionym sezonie była wypożyczona do ekipy Estudiantes Madryt.
32-letnia Dydek wraca do ligi hiszpańskiej po ośmiu latach przerwy - w 1997 i 1998 roku polska środkowa grała w czołowym zespole Euroligi Pool Getafe Madryt.
"Warunki umowy zostały już uzgodnione i zaakceptowane przez obie strony. Czekam na telefon od Małgosi i potwierdzenie, że odesłała do Hiszpanii podpisany kontrakt. Być może już się to nawet stało. Ostatni tydzień Małgosia przygotowywała się z zespołem Connecticut Sun do rozgrywek ligi WNBA w Nowym Meksyku i nie miałam z nią kontaktu" - powiedziała Katarzyna Dydek, będąca agentką młodszej siostry.
Dydek w minionym sezonie, od grudnia 2005 roku, występowała w lidze rosyjskiej. W barwach drużyny z Jekaterinburga zdobyła srebrny medal mistrzostw kraju, będąc czołową zawodniczką finałowej rywalizacji w VBM SGU Samara. Dydek miała propozycje pozostania w lidze rosyjskiej, a do powrotu do Polski namawiał ją prezes Lotosu Gdynia Mieczysław Krawczyk.
źródlo: onet.pl
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
-
zawodniczka
- Żak
-
zawodniczka
- Żak
-
Kibic MRKS-U
- Amator
-
zawodniczka
- Żak
mania pisze:spokojnie spokojnie, w tym sezonie tez o mistrza mialy walczyc Wisla i Polfa, jak bylo kazdy wie
Okej ale jak myslisz czy dydek i biba zostana zastapione a W Polfie dochodzi Ala Perlinska po kontuzji i Panti(choc nie wiadomo jak z nia bedzie mam nadzieje ze nie tak jak z sylwia) Wiec szanse Polfy wzrastaja
1. Marta i Gosia miały grac w Lotosie
2. Ala i Panti będa grały w Gdyni
2. Ala i Panti będa grały w Gdyni
http://www.lechiarugby.pl !!
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Sorry

(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
-
zawodniczka
- Żak
I wszystko jasne
Ale z drugiej strony jeszcze nie podpisały kontraktu
Po za tym jak tak dalej pójdzie to oprócz dziewczyn , które już wiadomo , że zostają to kto będzie grał z Polek w Lotosie
Ja chce jakiegoś sponsora , który sypnie kasą na zawodniczki

Ale z drugiej strony jeszcze nie podpisały kontraktu
Po za tym jak tak dalej pójdzie to oprócz dziewczyn , które już wiadomo , że zostają to kto będzie grał z Polek w Lotosie
Ja chce jakiegoś sponsora , który sypnie kasą na zawodniczki
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.