Zanim napisze simon dodam cos ja. Własnie wróciłem choc przedwcześnie

z bankieciku

Faktycznie od dawien dawna takiej korby nie było na naszej hali. I pomyślec że grały 14-latki...Okazuje się ze nie wiek jest ważny. Daliśmy z siebie wszystko ( i bez względu na to co napisze zaraz nasz śmieszny anonim, klimat był szalony). W trakcie obu dzisiejszych spotkań utworzyły się dwa obozy. Ełkaesianki z Wołominem, któremu mocno dopingowały w meczu o 10.00 i Olimpia z Muksem które też z racji układu miejsc medalowych wspierały się nawzajem. Za skandowanie przez zawodniczki z Wołomina w trakcie meczu MUKSu z ŁKSem: Poznań do domu!!!

dostały brawa od naszego młyna. Olimpia śpiewała chyba: "Puchar nie dla Łodzi" więc równowaga sił była

Repertuar młyna szeroki łacznie z ćwiczonym River Plate

Po meczu jak zawsze nasze Ełkaesianki podziękowały nam za doping ale co ciekawe podeszły do młyna z podziękowaniami również Wołominianki, Olimpijki i MUKSiaczki (tak to się odmienia?

)
Najbardziej zal było wszystkim zawodniczek Huraganu które nam otworzyły szanse na srebro. Jako jedyne wychodziły z uroczystości zapłakane, ale jak stwierdziliśmy ŁKSianki zawiązały oficjalna zgode z Wołominem

więc turniej nie był dla nich do końca stracony.
I ostatnia uwaga: niestety dotyczy zgrzytu który zafundowali opiekunowie(rodzice) zawodniczek MUKSU. W trakcie uroczystości rozdania różnych nagród, wręczono równiez nagrode ufundowaną przez
UM Łodzi dla
Najsympatyczniejszej Ełkaesianki. W trakcie jego wręczania klika osób z Poznania ostentacyjnie pokazywało kciuki w dół i coś krzyczało bynajmniej nie przyjemnego. OTÓŻ MAM KILKA SŁÓW DLA TYCH LUDZI PONOĆ DOROSŁYCH. ŻENADA I SKANDAL ŻEBY NA TAKIM MECZU 14 LETNICH DZIECIAKÓW ZROBIĆ TAKĄ OBORĘ!! Turniej zoraganizowała Łódź i przedstawiciele miasta Łodzi mają prawo fundować taką a nie inną nagrodę wg własnego uznania!!! Komu nalezałoby przyznać nagrode gdyby była ona ufundowana dla Najsympatyczniejszej Zawodniczki Turnieju? kazda decyzja wówczas byłaby krzywdząca. Rozumiem ze ten żałośnie wyrażany sprzeciw spowodowany był tym ze MUKSU nie miał kto dopingowac i musiał liczyć na Olimpię

. (Olimpia przyjechała z liczną ekipa głośnych rodziców -bardzo sympatycznych z którymi rozmawialismy przed i po meczu. Jeden z rodziców przed meczem zapytał się nas czy nie obrazimy się jeśli Olimpia będzie dopingowała MUKS, bo to da im medal-szacun dla tego Pana).