Puchar PZKosz młodziczek - sezon 05/06

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

krzysio
Amator

Postautor: krzysio » 29 maja 2006, 19:45

[quote]A ja bym chcial na FORUM KOSZYKOWKI KOBIET !!!!!! Patrz jak to robia w postach dotyczacych Olimpiady Mlodziezy/MP Kadetek/ Mistrzostw Polski Juniorek Starszych i jak niedlugo beda robic na Mistrzostwach Poski Juniorek- kibice przesylaja smsami wyniki kwart , by umozliwic nieobecnym, na biezaco, sledzenie przebiegu spotkan . Nikt tam statystykami sie nie jawi ,tylko puszcza to co jest istotne NAJBARDZIEJ w sporcie.A wieczorem pogaduchy to o wspanialym dopingu ,to o piwku w milym gronie itp.Ale nie dziwie sie wcale / zbyt dluga przerwa w kontakcie z tego typu imprezami/ a o brazowych mlodziczkach z zeszlego roku wiem /za Muksem i Wisla/pozdrawiam..... hmm zawsze mialem wrazenie ,ze kibicow nie do konca interesuje kto i z kim gra , tylko ktorzy z nich walili lepiej w beben:))[/quote]
biedny gościu, który nawet swego miana nie masz. trzeba było zadać sobie trochę trudu i poczytać stronkę zrobioną na ten finał. ale myślenie boli... poza tym wyniki, wywiady, zdjęcia i in. na bieżąco na oficjalnej stronie ŁKS. też poczytaj...

krzysio
Amator

Postautor: krzysio » 29 maja 2006, 19:46

sorry nie popatrzyłem na znaczniki na dole i trochę text nie wyszedł, ale sens pozostaje jasny i bez zmian.

gosc

Postautor: gosc » 29 maja 2006, 20:31

Krzysio zartujesz chyba ??? Stronka zrobiona specjalnie na ta okazje to jakas kicha!!!!!! pierwszy wpis 27/sobota/ a kolejne 29/poniedzialek/ po 15.00 to wiesz jakby,,musztarda po obiedzie,,, przeczytaj sobie wpis Zolnierza i zobaczysz kto tu nie mysli -i uczcie sie ........za chwile startuja Mistrzostwa Polski Juniorek.....pozdro

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 29 maja 2006, 20:45

wszystkie informacje byly na oficjalnej stronie klubu www.lkslodz.pl lacznie z codziennymi galeriami z meczu wiec nie wiem o co wam chodzi.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 29 maja 2006, 22:09

A ja skromnie ze swej strony proponuję skończyć już tę dyskusję. Nie da się ukryć, że donikąd nie prowadzi... Fakt, że dokładne wyniki od razu na forum się nie pojawiły, ale przecież zaraz po meczach wiadomo było kto wygrał, a kto dopiero MUSI wygrać ;) W czasie najważniejszego, bo decydującego o mistrzostwie meczu wynik podany był zaraz po zakończeniu pierwszej połowy, a zwycięzca i mistrz Polski minutę po meczu - chyba warto docenić poświęcenie tych paru groszy osoby dzwoniącej z sali. Od początku mistrzostw kilka razy napisane było, że relacja i zdjęcia do obejrzenia na stronie ŁKSu... Fakt, że trochę skromnie tym razem wyglądała strona statystyczna na KKForum wynikał także z tego, że nie było zainteresowania wynikami "na żywo" przejawiającego się w odpowiednio wczesnym zapytaniu się, czy istnieje taka możliwość. Gdyby znaleźli się chętni, znalazłaby się na pewno osoba będąca w stanie wysłać komuś z Forumowiczów eski. To nie zostało dograne... to fakt... zainteresowanie jednak od początku było niestety jakoś skromniejsze, niż np w związku z finałami juniorek starszych. Trzeba jednak zauważyć, że dzieki kibicom ŁKSu finały młodziczek doczekały się promocji i oprawy, jakiej nie miały chyba NIGDY w historii!!! Także na KKForum w poprzednich latach temat ograniczał się do kilku beznamiętnych wpisów... teraz było sporo emocji i docenienia wysiłku młodziutkich zawodniczek!

Co do relacji z finałów juniorek... to też nie będzie wbrew pozorom łatwe... sporo osób będzie bowiem zajetych innymi sprawami (doping!), niż wysyłanie esek :? Trzeba bedzie już dziś i jutro wszystko rozplanować... kto, komu itp

Pozdrowionka!

Ps. Namawiałbym "gościu" do zarejestrowania się jednak... wtedy Twoja prośba o wyniki mozliwe na bieżąco NA PEWNO zostanie wysłuchana! A tak... wygląda na to, że chcesz jedynie anonimowo wpychać kij w mrowisko... :?
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
DaRiO
Młodzik
Kontaktowanie:

Yo

Postautor: DaRiO » 29 maja 2006, 22:42

Jakby co to ja mogę przeprowadzić relację z 2-3 meczów, więc przy planowaniu działań możecie mnie gdzieś tam wcisnąć. Trudno powiedzieć mi teraz na jakich meczach będę obecny, ale to jeszcze jest do dogadania :]

OK już nie odchodzę od tematu :)

Graty dla Olimpii, przed sezonem nie spodziewałbym się, że tak daleko zajdzie w młodziczkach, a tu proszę proszę :) A jedna z zawodniczek przed tym sezonem przeszła do Olimpii od nas :P hyhy

Seba - podpis już trochę nieaktualny :P hehe Pozdro :)

Seba
Oldboy

Re: Yo

Postautor: Seba » 29 maja 2006, 22:45

DaRiO pisze:(...)

:lol: Wiem:)... ale czekam na niedzielę... ;) Po co mam tak często zmieniać ;) hehe... Mam nadzieję, że wtedy napiszę ... 2:2 ... choć będzie MEGA ciężko!!! A Ty na MPJ po przeciwnej stronie barykady?;) hehe
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 29 maja 2006, 22:46

I tego proponuję uniknąć poprzez "robienie" a nie żale, iż "ktoś nie robi". Słowem gdyby ktoś (może Ty?) wysłał np. do mnie prv wcześniej z prośbą o eski celem wpisania na kkforum - na 1000% miałbyś conajmniej co kwartę. Jedyną osobą którą znam (nie z Łodzi) o której wiedziałem, że może "w miarę" być zainteresowana turniejem jest Seba - i starałem się dzwonić aby zrelacjonować mu przebieg (bo pisanie esek zbyt długo trwa) - dogadaliśmy (połączyli) jednak dopiero w niedzielę i co wiedziałem - powiedziałem - i tyle w temacie.

Rozumiem, że teeraz - to zobaczymy i się będziemy uczyć - mam nadzieję, że od Ciebie...

...........................................................................................
http://www.lkskosz.liga.pl/news.php?id=957
Podsumowanie turnieju
W ostatnim dniu Finału Pucharu Polskiego Związku Koszykówki w Kategorii Młodziczek Olimpia Poznań uległa Huraganowi Wołomin 41 : 48 (12:14, 15:8, 8:10, 6:16). Mecz był wyrównany. Żadnej z drużyn nie udało się osiągnąć większej przewagi. Zawodniczki z Wołomina zwyciężając zapewniły conajmniej drugie miejsce ełkaesiankom.
W drugim meczu kończącym rozgrywki finałowe ŁKS Łódź - MUKS Poznań 67 : 71 (18:20, 20:16, 13:20, 16:15). Punkty dla ŁKS zdobyły: Patora 21, Laskowska 13, Gajewska 7, Olejnik 7, Kowalczyk 6, Kowalska 6, Dziwulska 5, Schmidt 2, Jacuń, Jagła, Kolasa i Lankiewicz po 0. Dla MUKS-a: Idziorek 18, Tyniec 15, Casimiro 13, Ruszkowska 13, Mistygacz 6, Szarzyńska 6. Był to mecz godny uwieńczenia rozgrywek. Spotkały się zespoły, które do tej pory wręcz deklasowały swoje przeciwniczki. Minimalnie lepszy okazał się zespół MUKS-a, posiadający w swoich szeregach zawodniczkę, którą poźniej uhonorowano nagrodami w kilku kategoriach - Magdalenę Idziorek. To ona przeważyła szalę zwycięstwa na korzyść poznanianek.

Podsumowanie turnieju:

1 miejsce - MUKS Poznań,
2. ŁKS Łódź,
3. Olimpia Poznań,
4. Huragan Wołomin.

Najlepsze zawodniczki w poszczególnych zespołach:
MUKS - Magdalena Tyniec
ŁKS - Angelika Kowalska
Olimpia - Karolina Kończal
Huragan - Monika Bieniek

Na podstawie prowadzonych obserwacji i wykonanych statystyk, wyłoniono:

najlepiej zbierającą piłki z tablic - Aneta Patora z ŁKS,

najlepiej broniąca - Roksana Schmidt z ŁKS,

najlepiej wykonująca rzuty osobiste - Monika Bieniek z Huraganu.

W klasyfikacjach najlepsza w rzutach za 3 pkt., najskuteczniejsza i najlepsza zawodniczka turnieju finałowego tzw. MVP wybrano Magdalenę Idziorek z MUKS-a.

Do najlepszej piątki turnieju (All Stars) wybrano Darię Dziwulską i Angelikę Kowalską z ŁKS, Magdalenę Idziorek i Dorotę Mistygacz z Muks-a oraz Agnieszkę Feja z Huraganu.

Nagrody specjalne otrzymały:

dla najlepiej wyszkolonej technicznie zawodniczki ŁKS - Daria Dziwulska

dla najsympatyczniejszej zawodniczki ŁKS - Agata Olejnik.

Wyżej wymienione zawodniczki otrzymały nagrody rzeczowe i statuetki. Pierwsze trzy zespoły otrzymały pamiątkowe medale. Każda koszykarka drobne upominki i materiały promocyjne naszego miasta i województwa. Fundatorom nagród należą sie tutaj specjalne podziękowania. Z przyczyn wiadomych nie będziemy ich teraz wymieniać. Jednocześnie dziękujemy za okazaną pomoc: Urzędowi Miasta Łodzi - Wydział Promocji i Rozwoju oraz Wydział Sportu, Sejmikowi Województwa Łódzkiego, Urzędowi Marszałkowskiemu Województwa Łódzkiego, Zakład Elektrociepłowni w Łodzi, MPK Łódź, Stowarzyszeniu Kibiców ŁKS i Klubowi 100 przy ŁKS. Patronat medialny nad imprezą sprawowała Telewizja TOYA. Najserdeczniejsze podziękowania należą się również kibicom ŁKS-u, ale i rodzicom i innym obserwatorom meczów, którzy stworzyli fantastyczną atmosferę na trybunach, dostarczając młodym zawodniczkom niezapomnianych wrażeń. To były chwile, które pozostaną na zawsze w ich pamięci i dzięki nim, mają dodatkowe bodźce do uprawiania koszykówki, do rezygnacji z wolnych chwil, z przyjemności kosztem treningów.
Dziękujemy wszystkim, którzy okazali nam pomoc w organizacji turnieju - to dzięki wam, wszystko udało się fantastycznie zrealizować.

pozdrawiam: Robert Dziwulski

............................................................................................
http://www.lkslodz.pl/news_full.php?id=7020
Ogromny sukces młodych koszykarek ŁKS
Koszykarki Łódzkiego Klubu Sportowego zdobyły srebrny medal Mistrzostw Polski młodziczek. Do wywalczenia upragnionego tytułu zabrakło naprawdę niewiele i trzeba cieszyć się z ogromnego sukcesu, jakim jest 2. miejsce w kraju.

ŁKS Łódź - MUKS Poznań 67 : 71 (18:20, 20:16, 13:20, 16:15)

ŁKS: Patora 21, Laskowska 13, Gajewska 7, Olejnik 7, Kowalczyk 6, Kowalska 6, Dziwulska 5, Schmidt 2, Jacuń 0, Jagła 0, Kolasa 0, Lankiewicz 0

MUKS: Idziorek 18, Tyniec 15, Casimiro 13, Ruszkowska 13, Mistygacz 6, Szarzyńska 6

sędziowali: Woźniewski i Gajda

Klasyfikacja końcowa:
1. MUKS Poznań
2. ŁKS Łódź
3. Olimpia Poznań
4. Huragan Wołomin

Fotorelacja

Ostatnie spotkanie turnieju finałowego było nieoficjalnym finałem rozgrywek. Mimo, że odbywały sie one systemem "każdy z każdym", to już przed meczem było wiadome, że jego zwycięzca zostanie Mistrzem Polski, a pokonany odbierze srebrne medale.

Od samego początku gra była niezwykle wyrównana. W zespole ŁKS-u punktowała Aneta Patora (pierwsze 6 "oczek" ŁKS-u to jej zasługa), zaś szybkie riposty w postaci celnych rzutów za 3 punkty odnajdywała Magdalena Idziorek. Z upływem czasu łodzianki nabierały swojego tempa gry, choć widać było ogromny stres, związany ze świadomością rywalizacji o tak cenne trofeum, a ujawniający się sporą ilością prostych błędów (których zresztą nie brakowało i po przeciwnej stronie).

Po przerwie podopieczne Krzysztofa Kędzierskiego miały okres przestoju. Rywalki szybko uciekły na 8 "oczek" i od tego momentu rozpoczęło się gonienie przeciwnika, które odniosło skutek 2 minuty przed końcową syreną, kiedy na tablicy znów widniał remis. Niestety w końcówce minimalnie lepsze okazały się zawodniczki z Wielkopolski i to one zdobyły Puchar Polskiego Związku Koszykówki.

Po zakończonym meczu dwie drużyny z Poznania rzuciły sie sobie w ramiona, gdyż zwycięstwo MUKS-u dawało również brązowy medal Olimpii. Łodzianki, po momencie wyraźnego smutku i lekkiego rozczarowania, zrozumiały, że ich sukces również jest ogromny i rozpoczęły fetę, zaczynając od podziękowań dla bardzo licznie zgromadzonej publiczności.

Żal jedynie było zespołu Huraganu Wołomin. Bardzo ambitne koszykarki w każdym spotkaniu dawały z siebie wszystko, ostatniego dnia pokonały Olimpię i liczyły na triumf ŁKS-u, który dałby im miejsce na podium, co jednak się nie udało. Dziewczyny ze łzami w oczach, przy aplauzie widowni otrzymały jedynie dyplomy i pamiątkowy puchar.

Po zakończonym turnieju, przyznano również liczne nagrody indywidualne:

MVP turnieju - Magdalena Idziorek (MUKS)
Pierwsza piątka zawodów - Magdalena Idziorek, Dorota Mistygacz (obie MUKS), Daria Dziwulska, Angelika Kowalska (obie ŁKS), Agnieszka Feja (Huragan)
Najlepsze zawodniczki w poszczególnych zespołach - Magdalena Tyniec (MUKS), Angelika Kowalska (ŁKS), Karolina Kończal (Olimpia), Monika Bieniek (Huragan)
Najlepiej zbierająca - Aneta Patora (ŁKS)
Najlepiej broniąca - Roksana Schmidt (ŁKS)
Najlepiej wykonująca rzuty wolne - Monika Bieniek (Huragan)
Najskuteczniejsza zawodniczka - Magdalena Idziorek (MUKS)
Najlepiej rzucająca za 3 punkty - Magdalena Idziorek (MUKS)
Nagroda specjalna dla najlepiej wyszkolonej technicznie ŁKS-ianki - Daria Dziwulska
Nagroda specjalna dla najsympatyczniejszej ŁKS-ianki - Agata Olejnik

Za naszym pośrednictwem rodzice koszykarek chcą ponadto podziękować wszystkim sponsorom i kibicom za pomoc w organizacji turnieju.

Nam pozostaje jedynie pogratulować dziewczynom ogromnego sukcesu sportowego, a ich rodzicom sukcesu organizacyjnego.

..............................................................................
fotorelacje:
1 dzień: http://www.lkslodz.pl/news_full.php?id=7015
2 dzień: http://www.lkslodz.pl/galeria.php?s=g&id=142
3 dzień: http://www.lkslodz.pl/galeria.php?s=g&id=143

...................................................................................

Dario nzlg

Yo

Postautor: Dario nzlg » 29 maja 2006, 23:07

Seba pisze:
DaRiO pisze:(...)

:lol: Wiem:)... ale czekam na niedzielę... ;) Po co mam tak często zmieniać ;) hehe... Mam nadzieję, że wtedy napiszę ... 2:2 ... choć będzie MEGA ciężko!!! A Ty na MPJ po przeciwnej stronie barykady?;) hehe

Hyhy no w sumie tak ;) Jest szansa na 4 mistrza dla Poznania ;)

A to jest jakaś barykada? :> :P hyhy no tak, masz rację :) co nie znaczy, że przeciwko Wam ;) Pozdrawiam

Awatar użytkownika
talar
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: talar » 29 maja 2006, 23:26

to ja tez tak szybko poza tematem :P ze moge pisac jakas tam relacje czy wyslac jakeis wiadomosci po kwartach z 2 meczy rannych w srode i czwartek wiec smialo mozna mnie wpisac w grafik :D a co do reszty to jeszcze zobacze jak mi sie ulozy plan :D
parole... moje ulubione... ;)

Gość

Postautor: Gość » 30 maja 2006, 08:58

gosc pisze:Krzysio zartujesz chyba ??? Stronka zrobiona specjalnie na ta okazje to jakas kicha!!!!!! pierwszy wpis 27/sobota/ a kolejne 29/poniedzialek/ po 15.00 to wiesz jakby,,musztarda po obiedzie,,, przeczytaj sobie wpis Zolnierza i zobaczysz kto tu nie mysli -i uczcie sie ........za chwile startuja Mistrzostwa Polski Juniorek.....pozdro

Kicha to jest PZKosz który do dzisejszego dnia nie dał żadnej informacji na temat tych mistrzostw nie mówiąc już o tym, że Puchar o który walczyły zawodniczki nie dotarł do Łodzi - ciekawe czemu ??
Ktoś z PZKosza powinien się jednak wytłumaczyć czemu nie było pucharu.

krzysio
Amator

o wynikach z Łodzi...

Postautor: krzysio » 30 maja 2006, 22:01

jeszcze tylko słówko o informacji (lub ich braku) z finałów w Łodzi. uważam, że były do znalezienia i nawet zarzut o opóźnieniach na stronce poświęconej finałom jest nie do końca słuszny. natomiast co do wzorowej pracy panów z Poznania, to chciałbym tylko zaznaczyć, że ja np. do dzisiaj nie znam wcześniejszych wyników Olimpii, chociażby z półfinału z Pawłowicami. a tak przy okazji (to już do MUKS-a) - pochwalcie się, jak PZKosz przyśle Wam Puchar... chciałbym wiedzieć jak to się skończy.[/img]

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”