Seniorki już w kraju

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Seniorki już w kraju

Postautor: MARIO » 20 czerwca 2004, 12:35

Reprezentacja Polski seniorek pod wodzą trenera Arkadiusza Konieckiego dziś rano wróciła do kraju. Ekipa była zmęczona po podróży, ale pełna wrażeń z egzotycznego tournee po Australii i Nowej Zelandii.

- Jesteśmy bardzo zmęczeni po podróży, jednak cały wyjazd był niezwykle udany – powiedział na lotnisku trener Koniecki. – Jestem zadowolony z dziewczyn, bo pokazały, że potrafią i nie boją się grać w trudnych warunkach, przeciwko wymagającym przeciwniczkom. Choć przegraliśmy większość spotkań, nie wolno zapomnieć, że wszystkie te ekipy jadą na igrzyska i są przynajmniej o 6 tygodni dalej w swoich przygotowaniach niż my. Miłym zaskoczeniem była dla mnie rozgrywająca – Alicja Perlińska, która mimo swej młodości niejednokrotnie zaskakiwała mnie dojrzałymi i przemyślanymi zagraniami.

Nieco skromniej o swoich wyczynach wypowiadała się sama Perlińska – Nie jestem do końca zadowolona z tego, co pokazałam i zdaję sobie sprawę, że gdyby nie kontuzja Beaty Krupskiej-Tyszkiewicz, nie zagrałabym w żadnym meczu. Była to wspaniała podróż, wyjazd mojego życia. Po cichu marzę o wyjeździe na eliminacje do mistrzostw Europy, wszystko jednak będzie zależało od trenera.

- Teraz mamy krótką przerwę, a pierwszego lipca udaję się do Cetniewa, gdzie odbędziemy konsultację kadry A i B. Po tym zgrupowaniu wykształtuje się trzon reprezentacji, która pojedzie na eliminacje – dodał Koniecki.

źródło: www.pzkosz.pl

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Re: Seniorki już w kraju

Postautor: MARIO » 20 czerwca 2004, 12:37

Miłym zaskoczeniem była dla mnie rozgrywająca – Alicja Perlińska, która mimo swej młodości niejednokrotnie zaskakiwała mnie dojrzałymi i przemyślanymi zagraniami.
Nieco skromniej o swoich wyczynach wypowiadała się sama Perlińska – Nie jestem do końca zadowolona z tego, co pokazałam i zdaję sobie sprawę, że gdyby nie kontuzja Beaty Krupskiej-Tyszkiewicz, nie zagrałabym w żadnym meczu. Była to wspaniała podróż, wyjazd mojego życia. Po cichu marzę o wyjeździe na eliminacje do mistrzostw Europy, wszystko jednak będzie zależało od trenera.

EŁKAESIACY PEWNIE W SIÓDMYM NIEBIE :wink:

Gość

Postautor: Gość » 20 czerwca 2004, 12:38

Znaczy się, że Perlińska już niebawem wyląduje w Wiśle :lol: :wink:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 20 czerwca 2004, 14:22

Anonymous pisze:Znaczy się, że Perlińska już niebawem wyląduje w Wiśle :lol: :wink:
taaaaaak??? a to ciekawe :)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 20 czerwca 2004, 14:23

Ala zrobiła w ostatnim sezonie ogromne postępy, i jej gra na tym turnieju potwierdza tylko to co widzieliśmy podczas rozgrywek ligowych. Mimo wszytsko brawo, bo to przecież debiut i do tego w skrajnie nowych warunkach ( na końcu świata ). Gratulacje dla Ali i liczymy na jeszcze bardziej udany sezon w barwach ŁKS oczywiście :D

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 20 czerwca 2004, 14:24

mam nadzieje ze Koniu tak przyszykuje nasza reprezentacje ze nie przegra ani jednego spotkania.... rywale nie sa wymagajacy a dziewczynom warto stawiac wysoko porzeczke a nie bezustannie obnizac na najblizszych mistrzostwach ma byc co najmniej 3 miejsce! :)))) stac je na to tylko musza wreszczie uwierzyc w siebie i nie rozklejac sie w koncowkach meczu ( jak z Hiszpania ) bo profesjonalistki tak nie robia

brzydki
Młodzik

Postautor: brzydki » 20 czerwca 2004, 16:12

majoneez pisze:Ala zrobiła w ostatnim sezonie ogromne postępy, i jej gra na tym turnieju potwierdza tylko to co widzieliśmy podczas rozgrywek ligowych. Mimo wszytsko brawo, bo to przecież debiut i do tego w skrajnie nowych warunkach ( na końcu świata ). Gratulacje dla Ali i liczymy na jeszcze bardziej udany sezon w barwach ŁKS oczywiście :D

ja rowniez gratuluje :D Ala udowodnila, ze w tej chwili jest glowna kandydatka do prowadzenia gry reprezentacji po odejsciu "starej" gwardii. szkoda, ze "nasze" nie pokazaly pelni swoich mozliwosci. mysle jednak, ze udowodnia jeszcze swoja wartosc i dadza do myslenia selekcjonerowi kadry :D
pozdro

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 20 czerwca 2004, 17:25

brzydki pisze:ja rowniez gratuluje :D
ja się tylko zastanawiam czy te gratulacje to jeszce dla nas czy raczej moze do Szymona i Viallosa :evil:
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 20 czerwca 2004, 17:34

Mikey pisze:
ja się tylko zastanawiam czy te gratulacje to jeszce dla nas czy raczej moze do Szymona i Viallosa :evil:
gratuluje się czegoś, co się już osiągneło - w tym kontekście nie rozumiem dylematu...

brzydki
Młodzik

Postautor: brzydki » 20 czerwca 2004, 17:37

Mikey pisze:

to byly gratulacje za udany sezon i swietna postawe na zgrupowaniu kadry. nie kibicuje ani Polfie, ani LKS'owi - gratuluje Ali, a nie kibicom jej zespolu / exzespolu*
pozdro

p.s. a propos gratulacji to zapomnialem dodac, ze m.in. dzieki postawie na ligowych parkietach Ali Perlinskiej, NIEbrzydki TEAM Polkowice wywalczyl srebrny medal w WLKK :wink: :D
dzieki :!: :wink:

* - niepotrzebne skreslic.
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2004, 18:40 przez brzydki, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 20 czerwca 2004, 17:39

brzydki pisze:
Mikey pisze:

to byly gratulacje za udany sezon i swietna postawe na zgrupowaniu kadry. nie kibicuje ani Polfie, ani LKS'owi - gratuluje Ali, a nie kibicom jej zespolu / exzespolu*
pozdro

* - niepotrzebne skreslic.
jak chcesz tu bezpośrednio pogratulować Ali, to... dobrze tyrafiłeś :D :D :D :D

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 20 czerwca 2004, 18:28

Krupa i tak jest the best!!!! Ale jest dla niej wreszcie godna rywalka!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 20 czerwca 2004, 20:23

Hip Hip Hurra !!!!!!!! Perełka the best!!! ŁKS the best!!! :wink:

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 21 czerwca 2004, 11:24

Mikey pisze:

Nie no, po co te nerwy i złość??? Przecież to nie nasza wina że być może Alicja wyląduje u nas (szczerze to nie mam nic przeciw temu). Póki co to jest Waszą zawodniczką!!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 21 czerwca 2004, 11:55

Lisu pisze:Hip Hip Hurra !!!!!!!! Perełka the best!!! ŁKS the best!!! :wink:

Maras cię zainspirował na dobre :lol: :wink:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”