Świetlana przyszlośc przed Wisłą

Jeśli Twój zespół nie ma jeszcze osobnego podforum, pokaż w tym dziale, że na to zasługuje!

Moderatorzy: sawa_JGora, Platini, ludzik76, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Świetlana przyszlośc przed Wisłą

Postautor: Marco » 26 kwietnia 2006, 11:39

Świetlana przyszłość przed Wisłą?

Przed siatkarkami Wisły Kraków rysuje się świetlana przyszłość, a wiąże się to z pozyskaniem możnego sponsora. W środę prezes Wisły Ludwik Miętta-Mikołajewicz ma podpisać list intencyjny w tej sprawie z gigantem w dystrybucji energii elektrycznej, firma Enion - poinformował "Przegląd Sportowy".

Umowa sponsorska ma obowiązywać przez trzy lata. W pierwszym roku Enion przekazałby Wiśle co najmniej 200 tysięcy złotych. W latach następnych kwota ulegałby zwiększeniu, jeśli drużyna zanotowałaby postęp sportowy. Wisła może także liczyć na pieniądze od kilku mniejszych sponsorów.

Według informacji "PS" wiele prawdopodobny jest powrót pod Wawel byłej reprezentantki Polski Magdaleny Śliwy, która w Wiśle rozpoczynała swoją karierę. Znakomita polska rozgrywająca miałaby zostać także asystentem trenera.

- Zawsze marzyłam o tym, żeby wrócić do Wisły - powiedziała Śliwa, która po sezonie odejdzie z włoskiego Minetti Infoplus Vicenza.

- Zastanawiam się co zrobić, bo pewnie dostanę też inne oferty. Słyszałam o zainteresowaniu BKS Bielsko-Biała. Przede wszystkim muszę pomyśleć o przyszłości, a ją zabezpieczyłoby mi zatrudnienie w krakowskim klubie. Mam nadzieję, że jeszcze kilka lat pogram. Kiedyś już zrobiłam podobny "krok w tył" przenosząc się do Wisły z Chemika Police. Wywalczyłyśmy awans, a po roku mistrzostw Polski - dodała Śliwa.

Od 2003 roku Wisła Kraków gra w I lidze

Źródło: interia.pl / PS

Historia wiślackiej siatkówki
http://siatkowka.tswisla.pl/?akcja=historia
Ostatnio zmieniony 24 maja 2006, 17:16 przez Marco, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 24 maja 2006, 16:13

Umowa sponsorska z firmą Enion zostanie podpisana już wkrótce. Będzie to bardzo ważny moment dla klubu, a szczególnie dla siatkarskiej sekcji, dlatego planowane jest uroczyste spotkanie drużyny oraz sponsora wraz z dziennikarzami. W najbliższych dniach podamy datę konferencji.

Źródło: siatkowka.tswisla.pl
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 24 maja 2006, 17:10

No no widze że kolejna mocna sekcja wam rośnie! Tylko sie cieszyć!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 02 czerwca 2006, 03:21

Sekcja siatkowki ma dwie nowe zawodniczki. Na 100% w nowym sezonie bedą grały Magda Śliwa oraz Katarzyna Mróz (siostra Agaty)

Idzie ku lepszemu....
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 07 czerwca 2006, 12:45

Dziś oficjalnie podpisano umowę z ENION-em

http://siatkowka.tswisla.pl/?akcja=news&id=387

No i mamy rowniez 3 nowa zawodniczkę Magdę Żochowską :))
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Wróć do „Inne kluby”