Co słychać w MTK Polfie?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 07 czerwca 2006, 10:35

El Guaje pisze:Wiadomo coś o jakiś transferach, zainteresowaniach. Będziemy grali w tym pucharze europejskim?

W międzynarodowym pucharze Polski :wink:

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 07 czerwca 2006, 12:51

Wolę jednak Puchar Fiba czy coś takiego :D

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 07 czerwca 2006, 13:38

a ja wole mistrza Polski :D :D :D :D

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 08 czerwca 2006, 12:54

No to by było najlepsze :!: Ale puchar jakiś też by sie przydał :!:

Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Gwynbleidd » 13 czerwca 2006, 15:05

[quote="ziutek_pabianice":słowo]No to by było najlepsze :!: Ale puchar jakiś też by sie przydał :!:[/quote:słowo]

Przydac sie moze zawsze ale jak narazie moze skupmy sie na grze o mistrza.
Z Wyrazami Szczerej Niewdzięcznosci,Za To Ze Byłem Z Wami. A Teraz Jesteście Przeciwko MNIE!!!Obrazek

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 13 czerwca 2006, 17:00

najlepiej by sie przydaly jakies ruchy transferowe!!! i pozyskanie nowych sponsorow bo marnie to wszystko widze

AAAA o mistrzu zawsze mozemy pomowić jak poukladamy sklad

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 21 czerwca 2006, 13:57

Wie ktoś coś na temat transferków :?:

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 21 czerwca 2006, 20:21

czlowieku jakby cos bylo wiadomo to by ktos to umiescil, kup sobie zycie pabianic i przeczytaj wywiad z panem prezesem a moze sie czegos dowiesz

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 29 czerwca 2006, 07:14

Brązowe medalistki bez sponsora

PZU nie będzie finansować koszykarek z Pabianic

Do tej pory na budżet klubu składały się Polfa i PZU. Ta pierwsza pokrywała około 70 proc. wszystkich wydatków, a pozostałą część dokładał PZU. W poprzednim sezonie pabianicki zespół dysponował sumą około 3 mln zł, będzie miał o milion mniej. Dlatego działacze Miejskiego Towarzystwa Koszykówki od kilku dni szukają nowych sponsorów. - Rozmowy trwają - twierdzi tajemniczo Jacek Stępniewski, prezes MTK.

Na razie pomoc zaofiarowało kilka małych firm, ale sumy, które chcą przekazać, wystarczą tylko na utrzymanie drużyny na średnim ligowym poziomie. Informacja o wycofaniu się PZU bardzo zmartwiła Tomasza Herkta. Szkoleniowiec zapewnia, że przede wszystkim chce utrzymać dotychczasową kadrę. Może się jednak okazać, że pabianickiego klubu nie będzie stać na uzupełnienie strat po odejściu Gabrieli Tomy oraz Brazylijek Karli da Costy i Micaeli Jacintho.

- Mam oferty od wielu menedżerów, ale musimy poczekać na ustalenie budżetu - mówi Herkt. - Wówczas zdecydujemy, czy kupimy zawodniczkę, która będzie nas kosztować miesięcznie 10 tys. euro czy tylko dwa tysiące.

Pabianicki klub jako jedyny z czołówki ekstraklasy nie podpisał jeszcze kontraktu z żadną nową koszykarką. Wisłę Kraków, mistrza Polski, wzmocniły już m.in. Elżbieta Trześniewska, Anna Wielebnowska i Liad Suez Karni (Izrael); Lotos Gdynia - Ana Jokovic i Monika Veselovski, CCC Polkowice - Veronika Bortelova, Iwona Kaszuwara i Anna Szyćko, a AZS Gorzów - Aleksandra Chomać i Amerykanka Secrett Stubblefield. - My musimy niestety czekać - twierdzi załamany Herkt.

Obecnie pabianiczanki trenują indywidualnie. - Wszystkie otrzymały szczegółowy harmonogram zajęć, w tym także ćwiczenia siłowe i wytrzymałościowe - opowiada szkoleniowiec. Po operacji jest już Agnieszka Pałka, której lekarz w ubiegłym tygodniu zdjął już gips z nogi. Do pełni sił po kontuzji kolana wraca także Olga Pantelejewa. Kadra Polfy liczy w tej chwili 12 zawodniczek, w tym jest pięć juniorek. Przygotowania do nowego sezonu zespół rozpocznie 1 sierpnia.

Jerzy Walczyk (Gazeta Wyborcza)

Awatar użytkownika
El Guaje
Kadet

Postautor: El Guaje » 29 czerwca 2006, 09:25

To robi się ciekawie
!AMUNT VALENCIA!

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 29 czerwca 2006, 10:13

Szczerze mówiąc, to i tak nie spodziewałem się że ta firma ubezpieczeniowa tak długo będzie nas sponsorować :? Jak na mój gust, to wytrzymali długo.

A co do przyszłości. Hmm.... nie ma co płakać. Czy będzie nowy sponsor czy też nie i tak walczymy o 3 miejsce, więc wydaje mi się że lepiej inwestować w młode zawodniczki i budować drużynę na przyszłość niż ściągać jakieś "gwiazdeczki" pokroju Ruzić czy Karli :!:

P.S. Osoby uprawnione proszę o zmienienie tytułu tego tematu :!: :!: :!:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 29 czerwca 2006, 11:02

No no pieknie :?

Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Gwynbleidd » 29 czerwca 2006, 11:48

Nic fajnego,ale nie ma co płakac jest jeszcze troche czasu i jest pora na znalezenie nowego sponsora.
Z Wyrazami Szczerej Niewdzięcznosci,Za To Ze Byłem Z Wami. A Teraz Jesteście Przeciwko MNIE!!!Obrazek

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 29 czerwca 2006, 14:15

Podobno ta prezes z PZU wyprowadza sie do Belchatowa i ma sponsorowac tamte siatkarki.No coz dziekujemy za sponsoring

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 29 czerwca 2006, 15:35

Pisze że mieli 3mln a teraz będą mieli tylko 2mln
Na co Polfa wydaje kasę.
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”