Co słychać w MTK Polfie?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 04 lipca 2006, 13:34

mati pisze: Propozycji AZS Koszalin nie przyjąłem, ponieważ czuję się mocno związany z pabianicką koszykówką. Mam zamiar co najmniej jeszcze przez jeden sezon pracować w PZU Polfa[/i]- powiedział szkoleniowiec.

Hmm..... po roku w Pabianicach :? :? :?: Raczej jest to wypowiedź "pod publiczkę" :lol: :wink:
No ale skoro Pan trener tak mocno czuje się związany z pabianicką koszykówką, to mam nadzieję że w nowym sezonie o wiele więcej będzie w meczach korzystał z usług młodych - pabianickich koszykarek :!: :!: :!:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 04 lipca 2006, 20:43

Ja raczej nie wieze ze bedzie korzystal z mlodyych;/ :? pokazal w tym roku ze na mlode nie stawia

Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Gwynbleidd » 08 lipca 2006, 11:09

Dajmy mu troche czasu,choc coraz mniej go jest.
Z Wyrazami Szczerej Niewdzięcznosci,Za To Ze Byłem Z Wami. A Teraz Jesteście Przeciwko MNIE!!!Obrazek

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 08 lipca 2006, 18:02

mati pisze:Herkt odmówił
Tomasz Herkt nie będzie szkoleniowcem koszykarzy AZS-u Koszalin. Mimo otrzymania atrakcyjnej oferty, Herkt zdecydował się pozostać przy żeńskim baskecie. opozycji AZS Koszalin nie przyjąłem, ponieważ czuję się mocno związany z pabianicką koszykówką. Mam zamiar co najmniej jeszcze przez jeden sezon pracować w PZU Polfa- powiedział szkoleniowiec. Czyżby więc koszalinian poprowadzić miał Arkadiusz Koniecki?
e-basket.pl

No i kto by pomyślał,że Hertkt, to taki lokalny patriota.
No jak on się zakochał w Pabianicach!
Mnie się wydaje, że za mało mu zaproponowali!
Gdyby kwota była odpowiednia, to zakochałby się w Koszalinie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 08 lipca 2006, 20:40

BasketFan pisze:
mati pisze:Herkt odmówił
Tomasz Herkt nie będzie szkoleniowcem koszykarzy AZS-u Koszalin. Mimo otrzymania atrakcyjnej oferty, Herkt zdecydował się pozostać przy żeńskim baskecie. opozycji AZS Koszalin nie przyjąłem, ponieważ czuję się mocno związany z pabianicką koszykówką. Mam zamiar co najmniej jeszcze przez jeden sezon pracować w PZU Polfa- powiedział szkoleniowiec. Czyżby więc koszalinian poprowadzić miał Arkadiusz Koniecki?
e-basket.pl

No i kto by pomyślał,że Hertkt, to taki lokalny patriota.
No jak on się zakochał w Pabianicach!
Mnie się wydaje, że za mało mu zaproponowali!
Gdyby kwota była odpowiednia, to zakochałby się w Koszalinie.

ale oferta byla atrakcyjna :!: :!: :!: wiec moze Herkt bardzooooooooo pokochal to miasto :lol: :lol:

baba
Nowy na forum

Postautor: baba » 08 lipca 2006, 23:35

no oczywiście zwłaszcza,że Polfa ma długi ,że chochochocho

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 31 lipca 2006, 19:01

Pierwszy trening koszykarek z Pabianic

Pabianiczanki rozpoczynają przygotowania do sezonu bez sponsora.
Siedem koszykarek, w tym aż pięć juniorek będzie miał do dyspozycji trener Tomasz Herkt na pierwszych zajęciach po wakacjach. Brązowe medalistki poprzedniego sezonu rozpoczynają dziś przygotowania do nowego sezonu

Podczas letniej przerwy szefom sekcji koszykarskiej nie udało się w klubie zatrzymać ani możnego sponsora, ani kilku podstawowych zawodniczek. Brązowych medalistek poprzedniego sezonu nie będzie już finansowało PZU Życie, a kibice nie zobaczą Rumunki Gabrieli Tomy oraz Brazylijek Karli da Costy i Micaeli Jacintho.

Ważne kontrakty mają Agnieszka Pałka, Emilia Lamparska, Leona Krystofova, Alicja Perlińska, Beata Krupska-Tyszkiewicz i Olga Pantelejewa. Większość z nich nie pojawi się jednak na pierwszym treningu. Pantelejewa i Pałka przechodzą rehabilitację po operacjach, a Lamparska i Krystofova przebywają na zgrupowaniu kadry Polski i Czech. Trener Herkt może liczyć tylko na Krupską-Tyszkiewicz i Perlińską. - Dlatego, by normalnie trenować, skład uzupełnimy pięcioma juniorkami - wyjaśnia Herkt.

Do kadry pierwszego zespołu dołączą m.in.: Anita Szemraj, Małgorzata Kudłak, Marta Hałęza, Marta Hylewska. Cały sierpień pabianiczanki będą trenować na własnych obiektach. We wrześniu w planie jest wyjazd na zgrupowanie na Słowację, gdzie pabianiczanki sprawdza formę w turnieju towarzyskim.

Trudna sytuacja finansowa sprawia, że nie należy się spodziewać, by wkrótce do drużyny dołączyły nowe zawodniczki. - O konkretach więcej będę mógł powiedzieć za kilka dni, kiedy będzie zamknięty budżet - mówi szkoleniowiec. Dlatego nadal niepewny jest los Sylwii Wlaźlak, z którą klub nie chce podpisać nowego kontraktu. - Potrzebujemy zawodniczek na inne pozycje, ale cały czas rozmawiamy jeszcze z Sylwią - mówi Herkt. - Bardziej od rozgrywającej szukamy zmienniczek dla Krystofovej i Pałki.

Tydzień później, bo 7 sierpnia, przygotowania do sezonu rozpoczną koszykarki ŁKS. Trener Mirosław Trześniewski zapewnia, że wkrótce sekcja koszykówki zostanie przekazana do nowego stowarzyszenia, a następnie rozpocznie się budowa nowego zespołu. - Mam już kilka kandydatek, czekamy tylko na podpisanie umowy o przekazaniu sekcji - dodaje Trześniewski.

Ekstraklasa koszykarek rusza 11 października. Pierwszym rywalem Polfy będzie Odra Brzeg, a ŁKS - Duda Leszno.

jw (Gazeta Wyborcza)

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 31 lipca 2006, 19:08

Obawiam się, że będzie powtórka z 1994 r., tylko kibice zostaną, a reszta... obym się mylił.
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 31 lipca 2006, 19:19

Nie ma miejsca dla Sylwii???? Boże to juz takie czasy nadeszły że nie ma miejsca dlA NAJLEPSZEJ POLSKIEJ ROZGRYWAJACEJ!!! W ŁKS różne szopki widziałem przez te kilkanaście lat ale czegos takiego... :shock:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 31 lipca 2006, 19:32

To już są rzeczywiście .... "mega jaja".

Nie myślałem, że Sylwię może spotkać coś takiego.

W każdym razie 3maj się i powodzenia ... gdziekolwiek.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 31 lipca 2006, 19:45

Wojteg pisze:(...) Dlatego nadal niepewny jest los Sylwii Wlaźlak, z którą klub nie chce podpisać nowego kontraktu. (...)

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Podsumuje to tekstem z pewnego (kultowego już) filmu:

" I wie pan co? To jest k... SKANDAL!!!" :twisted: :twisted: :twisted:

Belfer pisze: Obawiam się, że będzie powtórka z 1994 r., tylko kibice zostaną, a reszta... obym się mylił.

Szanowny Kolego.
Coś z pamięcią krucho już u Ciebie (przestań pić :lol: :wink: :!: ).
W 1994 roku tylko Trześniewska odeszła :!:

Obrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 31 lipca 2006, 20:14

A włascieiwe to po co wam 3 rozgrywajace? Ala jest mloda i ma spore perspektywy, wiec powinniscie zwolnic kogos z dwójki Krupska-Wlazlak. I jak dla mnie Sylwia jest obecnie słabsza w tej parze.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 31 lipca 2006, 20:41

I tu się z Tobą Greebo nie zgodzę! Sylwia Wlaźlak jest według mnie o wiele lepsza niż Pani Krupska, która gdy tylko jest mocno naciskana nie wie co zrobić i zaczyna odwalać szopki :!: Ja już dość mam oglądania seryjnych strat tej koszykarki :twisted: . Dodajmy do tego fakt iż Sylwia ma zdecydowanie lepszy rzut i wogóle lepiej prowadzi grę, że o charakterze nie wspomnę :!: :!: :!: No i jest kapitanem tej drużyny, zawodniczką która obecnie gra najdłużej w Pabianicach, jest klasą samą w sobie!!!! I klub nie chce z Nią podpisać kontraktu???? Ehhh..... szkoda słów :twisted: :twisted:

P.S. W wywiadach słychać że klub ma problemy finansowe..... hmm... no to dla oszczędności powinni właśnie zrezygnować z usług Pani Krupskiej, która ma bardzo wysoki kontrakt :twisted: (tak bynajmniej wynika z moich informacji :? )

Obrazek

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 31 lipca 2006, 20:55

Uch a jeszcze jakis czas temu Koniu niemalże błagał Sylwię aby została....Potem ciężka kontuzja i...no właśnie i co? Dużo można zarzucić
Herktowi, ale tym razem postepuje naprawdę chamsko - Sylwia była jego podstawową rozgrywajką na ME 2003 - gdyby nie ona ciężko by było mówić o pierwszej trójce ( znakomity mecz z Słowacją a także wiele innych), jakby wtedy dostałaby kontuzji to Herkt wpadłby w wielki płacz,a teraz? Oby jednak zostałą w abach i udowodniła swoją wartość bo na pewno edzie lepiej grała niż w poprzednim sezonie.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 31 lipca 2006, 20:57

Greebo co Ty opowiadasz? Ala zawsze może grac na dwojce jeśli Herkt ma niby taki ból z bogactwem rozgrywajacych. Zresztą co tu wymyslać. Wystarczy że jedna z nich łapie nie daj boże kontuzje i co??? A jak było wtedy gdy złapala ją Sylwia a pod koniec sezonu Ala? Jeśli ten zespół ma walczyc o medal to zwolnienie Sylwii jet szczytem bezmyślnosci. Może nie jest tak szybka jak kiedyś może gra bardziej zachowawczo ale to wciąż wielka zawodniczka która chocby nawet miała grac po 10 minut wnosi do druzyny spokój. N a szczęście oprócz żałowania Sylwii nie musze sie denerwować, bo to nie mój klub. My mamy swoje kłopoty :?
Obrazek

Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”