Przed meczem Meblotap AZS Chełm - CCC Polkowice
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Wiesław Pawłat 03-12-2004 , ostatnia aktualizacja 03-12-2004 21:56
Ostatnio wiele emocji wzbudziła chęć rezygnacji z funkcji trenera koszykarek Meblotapu AZS Todora Mołłowa - W obliczu jutrzejszego spotkania z CCC Polkowice ta sprawa schodzi na plan dalszy - twierdzi szkoleniowiec drużyny z Chełma. - Musimy u siebie ten mecz wygrać, to jest w tej chwili najważniejsze
Trener chełmskiego zespołu ma wiele pretensji do ludzi mieniących się kibicami, którzy zachowują się w stosunku do jego osoby i zespołu skandalicznie. Kłopoty Meblotapu są powszechnie znane. Zespół został sklecony tuż przed rozpoczęciem sezonu, więc trudno oczekiwać rewelacyjnych rezultatów. Poza tym, nie ma w drużynie klasycznej środkowej. Czara goryczy przelała się po ostatnim spotkaniu wyjazdowym z faworyzowaną Polfą Pabianice. Meblotap przegrał 83:85, ale do wyłonienia zwycięzcy potrzebne były aż dwie dogrywki. Właśnie wtedy zadowolony z postawy zawodniczek, ale zrażony zachowaniem kibiców, trener postanowił po meczu kończącym pierwsza rundę, czyli z CCC Polkowice, podać się do dymisji. Trzeba mieć tylko nadzieję, że po niedzielnym spotkaniu Todor Mołłow zmieni decyzję.
W tej chwili rywalki z 12 punktami plasują się na czwartej pozycji, a Meblotap jest dziewiąty. Chełmianki zgromadziły trzy punkty mniej od przeciwniczek. Przed tygodniem drużyna z Polkowic pokonała na własnym parkiecie AZS Poznań 75:59. Najskuteczniejszą zawodniczką gospodyń była Anna Marczewska, która zdobyła 18 punktów. - Myślę, że będziemy na meczu mieli spokój, a kibice pomogą nam wygrać to spotkanie - dodaje Todor Mołłow.- Zwycięstwo zapewni nam bezpieczną lokatę po pierwszej rundzie. Zawodniczki są dobrze nastawione psychicznie i jeśli zagrają tak, jak w Pabianicach, to powinno być dobrze. Nasze braki wzrostu i taktyczne nadrobimy wolą walki. Dla mnie siedem-osiem wielkich serc, jest więcej wartych od długiej ławki rezerwowych. Pod znakiem zapytania stoi występ Ludmiły Zdziesińskiej. O tym, czy i w jakim wymiarze zagra zadecyduje lekarz.
Początek niedzielnego meczu wyznaczono na godz. 17.
źródło: Gazeta Wyborcza
Wiesław Pawłat 03-12-2004 , ostatnia aktualizacja 03-12-2004 21:56
Ostatnio wiele emocji wzbudziła chęć rezygnacji z funkcji trenera koszykarek Meblotapu AZS Todora Mołłowa - W obliczu jutrzejszego spotkania z CCC Polkowice ta sprawa schodzi na plan dalszy - twierdzi szkoleniowiec drużyny z Chełma. - Musimy u siebie ten mecz wygrać, to jest w tej chwili najważniejsze
Trener chełmskiego zespołu ma wiele pretensji do ludzi mieniących się kibicami, którzy zachowują się w stosunku do jego osoby i zespołu skandalicznie. Kłopoty Meblotapu są powszechnie znane. Zespół został sklecony tuż przed rozpoczęciem sezonu, więc trudno oczekiwać rewelacyjnych rezultatów. Poza tym, nie ma w drużynie klasycznej środkowej. Czara goryczy przelała się po ostatnim spotkaniu wyjazdowym z faworyzowaną Polfą Pabianice. Meblotap przegrał 83:85, ale do wyłonienia zwycięzcy potrzebne były aż dwie dogrywki. Właśnie wtedy zadowolony z postawy zawodniczek, ale zrażony zachowaniem kibiców, trener postanowił po meczu kończącym pierwsza rundę, czyli z CCC Polkowice, podać się do dymisji. Trzeba mieć tylko nadzieję, że po niedzielnym spotkaniu Todor Mołłow zmieni decyzję.
W tej chwili rywalki z 12 punktami plasują się na czwartej pozycji, a Meblotap jest dziewiąty. Chełmianki zgromadziły trzy punkty mniej od przeciwniczek. Przed tygodniem drużyna z Polkowic pokonała na własnym parkiecie AZS Poznań 75:59. Najskuteczniejszą zawodniczką gospodyń była Anna Marczewska, która zdobyła 18 punktów. - Myślę, że będziemy na meczu mieli spokój, a kibice pomogą nam wygrać to spotkanie - dodaje Todor Mołłow.- Zwycięstwo zapewni nam bezpieczną lokatę po pierwszej rundzie. Zawodniczki są dobrze nastawione psychicznie i jeśli zagrają tak, jak w Pabianicach, to powinno być dobrze. Nasze braki wzrostu i taktyczne nadrobimy wolą walki. Dla mnie siedem-osiem wielkich serc, jest więcej wartych od długiej ławki rezerwowych. Pod znakiem zapytania stoi występ Ludmiły Zdziesińskiej. O tym, czy i w jakim wymiarze zagra zadecyduje lekarz.
Początek niedzielnego meczu wyznaczono na godz. 17.
źródło: Gazeta Wyborcza
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Mam nadzieje i bardzo w to wierze ze mecz ten bedzie wygrany! Szczerze mowiac nie widze innej opcji! Sprawa z kibicami po piatkowym spotkaniu juz jest znacznie lepsza! Chelmianki przez ostatnie kilka dni trenuja w Chelmie(zawsze w chelmie byl tylko trening dzien przed meczem). brak srodkowej napewno bedzie bardzo widoczny! Palka,Marczewska i Zytomisrska beda stanowic glowne zagrozenie! CCC Polkowice to bardzo dobry zespol ale skoro Meblotap byl o krok wygrania meczu z Polfa to z jutrzejszymi rywalkami sobie poradzi! Licze na skutecznosc Marczanki:),Pazur,Szycko no i Bull! Przydaloby sie tez kilka trojek Sazonienko! Napewno dziewczyny powalcza i nie oddadza latwo zwyciestwa! Jakby jeszcze zagrala Ludmila ktora zaczela w ostatnich meczach sie rozkrecac to juz naprawde bedzie super! juz za 18 godzin kibice Meblotapu beda cieszyc sie z wygranej! Pozdro dla kibicow CCC! Seba trzymaj kciuki:):):):)
Natalia Marczanka- najlepsza rozgrywająca w PLKK
natalia pisze:Seba trzymaj kciuki:):):):)
Pozdrowionka i POWODZENIA! Ciężki mecz się szykuje...
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
To zalezy tylko do Ciebie!:) Im mocniej bedziesz trzymac kciuki tym wieksze sa szanse:) A wiec do roboty...Seba pisze:natalia pisze:Seba trzymaj kciuki:):):):)
Tylko jak wygracie, to mam nadzieję dostać jakiś telepatyczny, chełmski, nataliowy uśmiech ... conajmniej tak szeroki -![]()

Natalia Marczanka- najlepsza rozgrywająca w PLKK
natalia pisze: To zalezy tylko od Ciebie!:) Im mocniej bedziesz trzymac kciuki tym wieksze sa szanse:) A wiec do roboty...:):):):)
Ale ja jednak jestem przekupny
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
-
basket
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Obstawiam tego konia który:basket pisze:Biedny Majonez , biedny Mikey. Obstawiaja nie tego konia co wygra? Ale jak obstawiaja politycznie, to musi sie to tak skonczyc! Bo co w tym kraju udaje sie politykom?![]()
a) wygra
b) którego zwycięstwo jest mi na rękę
A co do obstawiania konia generalnie to raczej obstawiam własciwie, o czym świadczą niedawne wybory

-
info
Kuba pisze:czy ktoś przewiduje relacje z tego meczu na forum? Czy będzie transmisja w Radiu Lublin?
Wszystkie mecze w Chełmie transmituje radio Lublin
http://radio.lublin.pl/
oraz chełmskie Bon-Ton www.bonton.chelm.pl (ale chyba obecnie nie jest dostepne na necie)
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”