Odmłodzona reprezentacja zaczyna przygotowania do ME

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 30 lipca 2006, 21:04

ann pisze:Pierwszy dzień turnieju na Litwie: porażka Polek
2006-07-30 19:22
Od porażki rozpoczęły swoje zmagania podczas turnieju rozgrywanego na Litwie reprezentantki Polski. Podopieczne Krzysztofa Koziorowicza przegrały z Ukrainą 67:82 (18:21, 21:19, 15:24, 13:18 ).

Wkrótce więcej informacji

www.plkk.pl

Punkty dla Polski: Lamparska 18, Kobryn 15, Wielebnowska 10, Międzik 6, Pawlak 5, Karpińska 5, Czarnecka 4, Czubak 2, Waligórska 2, Mrozińska 0, Chomać 0, Radwan 0.

www.plkk.pl
...jest jak jest, nie jak powinno być...

...scena po scenie nasze życie jest jak spektakl
choć nam aktorom być to może trochę nie w smak

oprawca
Żak

Postautor: oprawca » 30 lipca 2006, 23:27

Po pierwsze nie jest to jeszzce wąska kadra! Po drugie jest to pierwszy mecz odmłodzonej reprezentacji z miare poważnym rywalem, po trzecie nie było Koziora, po czwarte Czarnecka podczas AME w Guimaraes i meczach z Estonią wiodła prym, po piąte Czubak była podstawową rozgrywjącą w kadrze która zdobyła srebro w Brnie do lat 20 i naturalną sprawą jest fakt iż ona i Pawlak beda prowadziły gre naszej kadry, po szóste pisze do was z Kowna i mecz widziałem naocznie i jeśli chodzi o gre naszych 20 i 21 latek to było na prawde na wysokim poziomie, natomista więcej spodziewałbym się od Wielebnowskiej i Kobryn... ale ogólnie jestem dobrej myśli! Niestety jutrzejszego spotkania nie zobacze:/ Do El. ME jeszzcee troche czasu dlatego sadze bedzie dobrze. No i fakt na podsumowanie jest taki iz znakomitą i trafną decyzją było postawienie na młodzież! Dość zawodniczek, które zjezdzaly na kadre "juz na gotowe" i wiele nie wnosiły do zespołu bo zycie rodzinne im na to nie pozwalało i zyczyły sobie wynagrodzenia za gre w kadrze! To ewenement na skale świata! I warte podkreślenia co Cie dziwi człowieku...?? Skoro mistrz polski dostarcza do kadry odsetek wartości, nie ma o czym dyskutowac! Czas na młodziez i tyle!

oprawca
Żak

Postautor: oprawca » 30 lipca 2006, 23:33

W Polsce jest w czym przebierać! Trzeba tylko na to czasu! Grają z orzełkiem na piersi i wstydu nam na pewno nie przyniosą a jesli im sie nie powiedzie to nie bedzie powodu do rozpaczy bo jeszcze długie lata gry przed nimi! JESZCE RAZ PODKREŚLAM: MŁODZIEŻ, NASZA MŁODZIEŻ, BEZ KOMPLEKSÓW NASZA MŁODZIEŻ! Tak trzymać! A jak masz jakieś dąsy co do personów do poproś De forge o obywatelstwo! Oponencie jeden!

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 31 lipca 2006, 09:15

:lol:
to mi się dostało :o
uważam po prostu,że Kasia Czubak jest na razie za słaba na kadrę, w ogóle u nas nie ma rozgrywającej pod nieobencość Nowackiej i Perlińskiej.(jedna Pawlak nie da rady)
ale skoro mówiesz,że widziałeś i grają OK, to życzę powodzenia w grach kontrolnych,eliminacjach tym młodym i starszym też!
i proszę się tak nie denerwować :wink:
wyraziłam tylko swoje zdziwienie(wolno mi chyba), i zatypowałam kto MOIM zdaniem straci miejsce w kadrze na korzyść Leci i Ptysia.
napisz też swój typ.
A jak masz jakieś dąsy co do personów do poproś De forge o obywatelstwo! Oponencie jeden!

czemu nie.Litwa ma Douglaskaite :lol: , my możemy mieć Deforsz :lol:
a poważnie to NIE TĘDY DROGA!
pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 31 lipca 2006, 11:56 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 31 lipca 2006, 10:03

oprawca pisze:W Polsce jest w czym przebierać! Trzeba tylko na to czasu! Grają z orzełkiem na piersi i wstydu nam na pewno nie przyniosą a jesli im sie nie powiedzie to nie bedzie powodu do rozpaczy bo jeszcze długie lata gry przed nimi! JESZCE RAZ PODKREŚLAM: MŁODZIEŻ, NASZA MŁODZIEŻ, BEZ KOMPLEKSÓW NASZA MŁODZIEŻ! Tak trzymać! A jak masz jakieś dąsy co do personów do poproś De forge o obywatelstwo! Oponencie jeden!

ABSOLUTNIE JESTEM ZA.De Forge z polskim obywatelstwem i w repr. Polski.
Obrazek

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 31 lipca 2006, 14:05

a ja jestem absolutnie przeciw jakimkolwiek próbom naturalizacji (pod kątem reprezentacji) kogokolwiek, czy to będzie ADF, Olisadebe czy Cantoro.

Jesteśmy Polakami, w naszej reprezentacji mają grać Polki, dość mamy swojej zdolnej młodzieży.

Zupełnie niepojęta jest dla mnie sytuacja jak np we Francji, w której to w reprze gra kilku Francuzów (chodzi mi o piłke)
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Filippo
Żak

Postautor: Filippo » 31 lipca 2006, 14:20

hellraiser pisze:
oprawca pisze:W Polsce jest w czym przebierać! Trzeba tylko na to czasu! Grają z orzełkiem na piersi i wstydu nam na pewno nie przyniosą a jesli im sie nie powiedzie to nie bedzie powodu do rozpaczy bo jeszcze długie lata gry przed nimi! JESZCE RAZ PODKREŚLAM: MŁODZIEŻ, NASZA MŁODZIEŻ, BEZ KOMPLEKSÓW NASZA MŁODZIEŻ! Tak trzymać! A jak masz jakieś dąsy co do personów do poproś De forge o obywatelstwo! Oponencie jeden!

ABSOLUTNIE JESTEM ZA.De Forge z polskim obywatelstwem i w repr. Polski.

i do tego Skerovic :D
xyz

Awatar użytkownika
Fufurek
Młodzik

Postautor: Fufurek » 31 lipca 2006, 14:39

Mamy bardzo utalentowaną młodzież i na nią trzeba postawić, jeden przegrany mecz o niczym nie świadczy jeszcze pod nieobecność trenera.

Awatar użytkownika
Vinci
Nowy na forum

Postautor: Vinci » 31 lipca 2006, 15:10

Liquidor pisze:a ja jestem absolutnie przeciw jakimkolwiek próbom naturalizacji (pod kątem reprezentacji) kogokolwiek, czy to będzie ADF, Olisadebe czy Cantoro.

A dlaczego? Opcja Maurycy Kantor brzmi sympatycznie :wink:

Jesteśmy Polakami, w naszej reprezentacji mają grać Polki, dość mamy swojej zdolnej młodzieży.

Która tłamsimy na wszelkie możliwe sposoby...

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 31 lipca 2006, 16:22

Liquidor pisze:Zupełnie niepojęta jest dla mnie sytuacja jak np we Francji, w której to w reprze gra kilku Francuzów (chodzi mi o piłke)

NIe tylko w piłce.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 31 lipca 2006, 19:44

Liquidor pisze:a ja jestem absolutnie przeciw jakimkolwiek próbom naturalizacji (pod kątem reprezentacji) kogokolwiek, czy to będzie ADF, Olisadebe czy Cantoro.

Zupełnie niepojęta jest dla mnie sytuacja jak np we Francji, w której to w reprze gra kilku Francuzów (chodzi mi o piłke)

Popieram. Wole Polske dostajaca barty ze wszystkimi, ale grajaca samymi Polkami,, niz zdobywajacy MS z zawodniczkami "naturalizowanym"
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 31 lipca 2006, 20:04

Vinci pisze:

Która tłamsimy na wszelkie możliwe sposoby...

Wiem wiem, i nie wątpie że trzeba to zmienić, bo sami sobie samobuje strzelamy, jednak naturalizacja zawodniczek w żaden sposób na to nie pomoże, co więcej, mogłaby tylko pogorszyć sytuacje.

A Maurycy Kantor niech sie ogarnie i weźmie ostro za treningi, bo coś ostatnio nie pyka nawet we Wiśle, nie mówiąc już o reprze :wink:
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 31 lipca 2006, 21:08

Druga porażka Polek w Kownie

Reprezentacja Polski koszykarek przegrała z Litwą 63:71 w drugim meczu międzynarodowym turnieju w Kownie.
We wtorek w ostatnim dniu turnieju polski zespół, prowadzony przez trenera Dariusza Maciejewskiego (pierwszy szkoleniowiec Krzysztof Koziorowicz musiał zostać w Polsce z powodów rodzinnych), zmierzy się z Łotwą.

Turniej w Kownie jest jednym z etapów przygotowań reprezentacji Polski do wrześniowych eliminacji mistrzostw Europy Włochy 2007.
Polska - Litwa 63:71
Punkty dla Polski: Anna Wielebnowska 13, Aleksandra Karpińska 10, Paulina Pawlak 10, Emilia Lamparska 10, Aleksandra Chomać 5, Ewelina Kobryn 5, Elżbieta Międzik 4, Joanna Czarnecka 4, Katarzyna Czubak 2, Natalia Waligórska 0, Natalia Mrozińska 0, Magdalena Radwan 0.

źródło informacji : PAP

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 31 lipca 2006, 21:12

Trzeba oddać,że z Litwą nam sie gra nieźle. Szkoda porażki ale znowu podam może już nudny argument, ale myślę że z Dydek i Bibą byłoby lepiej. Oby drużyna z meczu na mecz się konsolidowała. Zgodzę się z Ann, odesłałbym do domu Panią anty zdobywanie punktów -Czubak i Mrozinę, która musi wreszcie przybrac masy i nie bać się twardej walki na tablicach. Jutro natomiast Łotyszki nalezy pokonać i zrewanżować się za wstydliwą porażkę z ME

oprawca
Żak

Postautor: oprawca » 31 lipca 2006, 21:34

A Waligórka?? Lokalny patriotyzm, rozumiem, Pani W. to punktów dzis narzucała...uuuuuu

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”