Odmłodzona reprezentacja zaczyna przygotowania do ME
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Heh jakbyś nie zauwazył to pomimo "lokalnego patriotyzmu" odesłałem Mrozinę.
Natoamist masz rację zapomnaiłem napisać o Waligórce. Niestey pomimo,że doceniam liczne walory tej koszykarki, to jednak na repreznetacje na razie za wysokie progi. Również musiałaby znacznie popracować nad rzutami, ale takze poszerzyc repertuar gry jeden na jeden.
Natoamist masz rację zapomnaiłem napisać o Waligórce. Niestey pomimo,że doceniam liczne walory tej koszykarki, to jednak na repreznetacje na razie za wysokie progi. Również musiałaby znacznie popracować nad rzutami, ale takze poszerzyc repertuar gry jeden na jeden.
oprawca pisze:A Waligórka?? Lokalny patriotyzm, rozumiem, Pani W. to punktów dzis narzucała...uuuuuu
A co twoje gorzowskie gwiazdeczki są bez zarzutu
Jak dla mnie prywatnie Waligórka jest zdecydowanie lepszą rozgrywajką aniżeli Czubak.
Faktycznie rywalizacja wsród centerek jest ogromna i widać że narazie są lepsze od Mroziny, więc tutaj nie ma co dyskutować
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
MARAS pisze:Liquidor pisze:tylko w takim razie kto na drugą rozgrywającą ?
Zależy kogo uważasz jako pierwszą
ooo i tu zaczyna sie ciakawy wątek, Kozioł nie zaznaczył kto bedzie pierwszą rozgrywajką - może jest za wcześnie?? może widzi lepszą od Pawlak, która wśród obecnych i z racji klubowych konekcji wydaje się główną kandydatką na "1" , lub szykuje się jakiś powrót??... a moze ja za dużo wypiłem
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

Trzech pyrusów na jednego to juz za duzo! I pojawił sie fair fucker... P.S. załatwiłes sobie juz wize na wjazd do Gorzowa?? A Ty Maras tez sie nie unoś i nie traktuj wszystkiego jak atak na PO. Stróze porządku i moralności. Na szczescie nie tacy ludzie jak wy decydują o losach naszej reprezentacji. A jesli chodzi o tą nieszczęsną pozcje nr 1 to mam nadzieje ze zadnego powrotu nie bedzie ( chyba ze Nowcka dozna cudu ozdrowienia ), a Paula Pawlak na tą chwile bez wątpienia jest najlepsza!
- hellraiser
- Junior
Liquidor pisze:Vinci pisze:Jesteśmy Polakami, w naszej reprezentacji mają grać Polki, dość mamy swojej zdolnej młodzieży.
Która tłamsimy na wszelkie możliwe sposoby...
Wiem wiem, i nie wątpie że trzeba to zmienić, bo sami sobie samobuje strzelamy, jednak naturalizacja zawodniczek w żaden sposób na to nie pomoże, co więcej, mogłaby tylko pogorszyć sytuacje.
A Maurycy Kantor niech sie ogarnie i weźmie ostro za treningi, bo coś ostatnio nie pyka nawet we Wiśle, nie mówiąc już o reprze
Nikt nie mówi o zbiorowej naturalizacji.Jeda dwaizda wystarczy.A patrząc w oczy Ann De Forge to ja już dostrzegam polskie korzenie.Ba dla mnie to właściwie już Polka.
Naturalizacja gwiazdy (powtarzam gwiazdy)tylko pomaga.A zresztą chyba według przepisów tylko 1 zawodniczka naturalizowana może grać w reprezentacjach (chyba tak jest)

Druga porażka Polek w Kownie
2006-07-31 21:52Reprezentacja Polski koszykarek przegrała z Litwą 63:71 w drugim meczu międzynarodowym turnieju w Kownie. We wtorek w ostatnim dniu turnieju polski zespół, prowadzony przez trenera Dariusza Maciejewskiego (pierwszy szkoleniowiec Krzysztof Koziorowicz musiał zostać w Polsce z powodów rodzinnych), zmierzy się z Łotwą. Turniej w Kownie jest jednym z etapów przygotowań reprezentacji Polski do wrześniowych eliminacji mistrzostw Europy Włochy-2007.
Polska - Litwa 63:71
Punkty dla Polski: Anna Wielebnowska 13, Aleksandra Karpińska 10, Paulina Pawlak 10, Emilia Lamparska 10, Aleksandra Chomać 5, Ewelina Kobryn 5, Elżbieta Międzik 4, Joanna Czarnecka 4, Katarzyna Czubak 2, Natalia Waligórska 0, Natalia Mrozińska 0, Magdalena Radwan 0
PAP
[snickers]
2006-07-31 21:52Reprezentacja Polski koszykarek przegrała z Litwą 63:71 w drugim meczu międzynarodowym turnieju w Kownie. We wtorek w ostatnim dniu turnieju polski zespół, prowadzony przez trenera Dariusza Maciejewskiego (pierwszy szkoleniowiec Krzysztof Koziorowicz musiał zostać w Polsce z powodów rodzinnych), zmierzy się z Łotwą. Turniej w Kownie jest jednym z etapów przygotowań reprezentacji Polski do wrześniowych eliminacji mistrzostw Europy Włochy-2007.
Polska - Litwa 63:71
Punkty dla Polski: Anna Wielebnowska 13, Aleksandra Karpińska 10, Paulina Pawlak 10, Emilia Lamparska 10, Aleksandra Chomać 5, Ewelina Kobryn 5, Elżbieta Międzik 4, Joanna Czarnecka 4, Katarzyna Czubak 2, Natalia Waligórska 0, Natalia Mrozińska 0, Magdalena Radwan 0
PAP
[snickers]
No z tą rozgrywająca to faktycznie mamy problem. Szkoda kontuzji Nowackiej i Perliny, bo obawiam się, ze Pawlak moze sobie nie poradzić. Może i w obronie gra lepiej niż w ataku, jednak cała jej gra jest zbyt nerwowa, bez wyklarowanej myśli ofensywnej. No cóz życzę jej jak najlepiej moze właśnie w kadrze się przebudzi? W zeszłym roku Koniu ją tak przetrenował,że pożniej problemy z kregoslupem miala.... Z Kozłem nam to raczej nie grozi.
Zwycięstwo Polek w ostatnim meczu na Litwie
Reprezentacja Polski koszykarek pokonała Łotwę 78:69 (16:16, 23:17, 15:21, 24:15) w ostatnim swoim meczu w międzynarodowym turnieju w Kownie.
Polki, które wcześniej przegrały z Ukrainą i Litwą, zajęły trzecie miejsce. Mecze w Kownie były jednym z ostatnich etapów przygotowań do eliminacji mistrzostw Europy Włochy 2007.
Kolejnym sprawdzianem zespołu prowadzonego przez Krzysztofa Koziorowicza i Dariusza Maciejewskiego będzie międzynarodowy turniej we włoskim Chieti (16-23 sierpnia).
Punkty dla Polski: Aleksandra Chomać 14, Anna Wielebnowska 13, Katarzyna Czubak 12, Emilia Lamparska 11, Aleksandra Karpińska 8, Natalia Mrozińska 5, Natalia Waligórska 4, Joanna Czarnecka 4, Paulina Pawlak 3, Ewelina Kobryn 2, Magdalena Radwan 2, Elżbieta Międzik 0.
www.sport.onet.pl
Reprezentacja Polski koszykarek pokonała Łotwę 78:69 (16:16, 23:17, 15:21, 24:15) w ostatnim swoim meczu w międzynarodowym turnieju w Kownie.
Polki, które wcześniej przegrały z Ukrainą i Litwą, zajęły trzecie miejsce. Mecze w Kownie były jednym z ostatnich etapów przygotowań do eliminacji mistrzostw Europy Włochy 2007.
Kolejnym sprawdzianem zespołu prowadzonego przez Krzysztofa Koziorowicza i Dariusza Maciejewskiego będzie międzynarodowy turniej we włoskim Chieti (16-23 sierpnia).
Punkty dla Polski: Aleksandra Chomać 14, Anna Wielebnowska 13, Katarzyna Czubak 12, Emilia Lamparska 11, Aleksandra Karpińska 8, Natalia Mrozińska 5, Natalia Waligórska 4, Joanna Czarnecka 4, Paulina Pawlak 3, Ewelina Kobryn 2, Magdalena Radwan 2, Elżbieta Międzik 0.
www.sport.onet.pl
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
- ziutek_pabianice
- Kadet
- Kontaktowanie:
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”