Co słychać w ŁKS Łódź?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 27 lipca 2006, 07:04

Czeszka przyjedzie na zgrupowanie

Obrazek

Na treningu ŁKS pojawiła się czeska koszykarka, mająca 197 cm wzrostu Rodana Pehaczkova, która w ostatnim sezonie grała w I lidze francuskiej.

- Po jednych zajęciach trudno coś konkretnego powiedzieć o jej możliwościach - mówi trener ŁKS - Mirosław Trześniewski. - Nie da się ukryć, że wysoka, sprawna koszykarka jest nam bardzo potrzebna. Umówiliśmy się z Pehaczkovą, że 15 sierpnia pojedzie z nami na obóz do Sarbinowa. Zajęcia zaczynamy 7 sierpnia i powinna w nich uczestniczyć rozgrywająca Magdalena Skorek, która jest już naszą zawodniczką.

(p) - Express Ilustrowany

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 27 lipca 2006, 08:09

to tak - nie wyglądała na 197 - ale fakt, nie przechodziłem koło niej zatem może i ma (jej zdjęcie obok Piątkowskiej w poprzedniej zakładce) no i słyszałem, że grała w Ołomuńcu a nie we Francji - ale też może źle słyszałem - może pochodzi z Ołomuńca?

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 02 sierpnia 2006, 06:50

Koszykarki ŁKS rozpoczną w poniedziałek

Koszykarki ŁKS spotkają się na pierwszym treningu w poniedziałek.

Jutro sekcja koszykówki ma wreszcie zostać oficjalnie przekazana do nowego stowarzyszenia.

Mirosław Trześniewski (trener ŁKS): - Z nowych zawodniczek na pierwszych zajęciach pojawią się m.in. Magdalena Skorek, Dorota Piątkowska oraz Katarzyna Skalska. Przez trzy tygodnie będę się przyglądał czeskiej środkowej Rodanie Pehaczkovej i dopiero wtedy podejmę ostateczną decyzję. Choć nie da się ukryć, że jej 197 cm wzrostu robi wrażenie. 15 sierpnia wyjeżdżamy na zgrupowanie do Sarbinowa.

(bart)

(źródło: www.naszemiasto.pl / Express Ilustrowany)
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

player
Nowy na forum

Postautor: player » 02 sierpnia 2006, 19:03

Mirosław Trześniewski (trener ŁKS): - Z nowych zawodniczek na pierwszych zajęciach pojawią się m.in. Magdalena Skorek, Dorota Piątkowska oraz Katarzyna Skalska.

chyba Salska a nie Skalska Edziu :?: :?:

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 02 sierpnia 2006, 19:57

player pisze:Mirosław Trześniewski (trener ŁKS): - Z nowych zawodniczek na pierwszych zajęciach pojawią się m.in. Magdalena Skorek, Dorota Piątkowska oraz Katarzyna Skalska.

chyba Salska a nie Skalska Edziu :?: :?:

Przepraszam drogi kolego. Nie ja to pisałam :P. A (już) nie poprawiam błędów dziennikarskich - niech sami widzą i się douczają :wink:.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 05 sierpnia 2006, 13:00

Łódzki optymizm

Wszyscy z nadzieją na bardzo udany sezon przygotowują się w Łodzi do zbliżających się rozgrywek na parkietach Ford Germaz Basket Ligi. Zespół zbroi się w nowe zawodniczki, a sam klub przekształcił się w odrębne stowarzyszenie.

- Stowarzyszenie już istnieje. Brakuje nam paru końcowych szczegółów, o które zadbamy w przyszłym tygodniu – mówi Mirosław Trześniewski, szkoleniowiec ŁKS-u. Trzynastego lub piętnastego sierpnia zespół udaje się na przedsezonowy obóz do Sarbinowa. W tej nadmorskiej miejscowości łodzianki będą szlifować formę już w skompletowanym składzie, a następnie o końcowe szlify zadbają już na własnych obiektach.

Na testy od poniedziałku przybędzie Rodana Pehaczkova, która ostatnio występowała na francuskich parkietach. Tego samego dnia na treningu pojawić ma się Magdalena Skorek. W minionym sezonie zdobyła mistrzostwo Polski wraz z krakowską Wisłą Can-Pack. Nowym, poważnym wzmocnieniem łódzkiej drużyny będzie Sylwia Wlaźlak. Doświadczona rozgrywająca grała ostatnio w PZU Polfie Pabianice, które przeżywa problemy finansowe. – Sylwia Wlaźlak jest już praktycznie naszą zawodniczką – wyjawia trener ŁKS-u.

Prace w Łodzi idą pełną parą. Budowa silnego składu i przekształcenia samego klubu świadczą o tym, że w Łódzkim Klubie Sportowym chcą powalczyć o coś więcej niż tylko bezpieczne utrzymanie. – Chcemy grać koszykówkę, która spodoba się naszym kibicom. W tym sezonie zagrają u nas bardzo ciekawe zawodniczki, ale same nazwiska nie grają. Nie wyznaczyliśmy sobie konkretnego celu. Przede wszystkim nie chcemy przeżywać problemów, związanych z walką o utrzymanie. Jestem optymistą i mam nadzieję, że wszystko pójdzie po naszej myśli – kończy Trześniewski.

Paweł Szatkowski
www.plkk.pl
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 05 sierpnia 2006, 13:32

no coz powodzenia sylwia w ełksie!ale ku**** ten redaktor nie wie ze to juz nie jest Pzu Polfa Pabianice tylko Polfa Pabianice!!

Zas jesli chodzi o Sylwie to bylo do przewidzenia ze bedze grala na elksie jak ja wywalili z wlokniarza :evil: :x :? W tym sezonie ŁKs ma sklad konkretny i cos mi sie zdaje ze o utrzymanie walczyc napewno nie bedzieci :D Zycze powodzenia w nowym sezonie

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 05 sierpnia 2006, 13:50

I tak w połowie sezonu okaże się że nie mamy kasy i znowu czeka nas "pasjonująca" walka o utrzymanie a raczej przetrwanie.

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 05 sierpnia 2006, 13:53

Lisu pisze:I tak w połowie sezonu okaże się że nie mamy kasy i znowu czeka nas "pasjonująca" walka o utrzymanie a raczej przetrwanie.

eeeetam nie przesadzaj\!!

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 05 sierpnia 2006, 13:57

ann pisze: – Sylwia Wlaźlak jest już praktycznie naszą zawodniczką – wyjawia trener ŁKS-u.

Czyli praktycznie nie jest jeszcze naszą zawodniczką. Już nie jedno słyszałem w tym klubie i nie jedno widziałem. Marzyć zawsze wolno. Pamiętam że zawsze Sylwiak Gawrysiak ;) miała dobry kontakt z kibicami a nie to co te aktualne gwiazdeczki które gdy dziękują po meczu kibicom przybijając piątki mają miny jakby były obrażone i robiły to za karę. Od kilku sezonów mam wrażenie że im nie zależy na naszym dopingu.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 05 sierpnia 2006, 16:09

To prawda. jak nie uslysze u źrodla czyli od Syli lub ... pewnej osoby ;) że Syla jest u nas to nie uwierzę. czego jak czego ale ostrożnosci na ŁKSie nauczyłem się przez te kilkanaście lat az nadto. A co do Syli jeżeli juz do tego wielkiego kambeku dojdzie to mam nadzieje ze ten kontakt bedzie wciąż bardzo dobry. Przynajmniej bedzie ktoś kto pewne zachowania wobec kibiców ma we krwi i takiej sytuacji jak w zeszlym roku w Chelmie juz nie uświadczymy.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 05 sierpnia 2006, 19:29

Sylwia Wlaźlak w Łodzi?

Sylwia Wlaźlak (33 lata, 174 cm) po wielu latach spędzonych w Pabianicach zmienia klub! W najbliższych rozgrywkach wzmocni zespół ŁKS-u Łódź.

Ta doświadczona koszykarka jest byłą reprezentantką kraju. Gra na pozycji rozgrywającej. - Sylwia Wlaźlak jest już praktycznie naszą zawodniczką - mówi Mirosław Trześniewski, trener ŁKS-u.

- Prowadzone są bardzo zaawansowane rozmowy. Jest duże prawdopodobieństwo, że zagram w przyszłym sezonie w Łodzi. Wszystko wyjaśni się w połowie przyszłego tygodnia - przyznaje Sylwia Wlaźlak.

www.polskikosz.pl
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 06 sierpnia 2006, 11:13

Kurczę nie lubię jak się tak dużo gada i pisze w prasie przed podpisaniem kontraktu. Potem się nie daj boże cus nie uda i wielkie rozczarowanie a i różne psie pomioty z różnych kranców Polski maja radochę :? Chwała ze u nas juz nikt nie podchodzi przed "decydującym podpisem" z takim hurra optymizmem. Wczoraj kilka osób na na meczu kopaczy pytało się mnie czy to prawda a propos Syli i na szczęście zauwazyłem to umiarkowane podejście do sprawy. Bedzie podpis bedzie radość a poki co wstrzymanie sie od świetowania.
Obrazek

Obrazek

jelo
Młodzik

Postautor: jelo » 06 sierpnia 2006, 19:10

1) Witam wszystkich po duższej nieobecności :D

2) Mam ogromną nadzieję, że przyjście Sylwii się powiedzie

3) Z nieoficjalnych źródel wiem, że się uda :D

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 06 sierpnia 2006, 19:19

Przyznam szczerze że nie ma dla mnie znaczenia kto będzie grał w naszym klubie. Chciałbym przede wszystkim aby wreszcie nasz klub nie musiał borykać się z roblemami finansowymi. Aby wszystkie zawodniczki dotrzymywał wypłatę na czas oraz aby nigdy nie zabrakło pieniędzy na organizację meczy, wyjazdów, obozów itp. Bez tego znowu czeka nas walka o utrzymanie.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”