Co słychać w MTK Polfie?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 02 sierpnia 2006, 21:44

gostekk pisze:Sylwia nie będzie grała w Pabianicach w tym sezonie ale (mam nadzieję) nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.

Tego się nie spodziewałem. Mam nadzieję że to nie ostateczna decyzja.

gostekk
Żak

Postautor: gostekk » 03 sierpnia 2006, 07:14

Narazie mogę napisać tyle, że ten 1 klub z wpisu Szymona (na dzień dzisiejszy) nie jest brany pod uwagę.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 03 sierpnia 2006, 09:11

gostekk pisze:Narazie mogę napisać tyle, że ten 1 klub z wpisu Szymona (na dzień dzisiejszy) nie jest brany pod uwagę.
No tak znowu odpadamy w przedbiegach :evil: . Ala nam tu gostku zagadki fundujesz :) Sory że tak rozkminiamy temat ale to te zma swój urok, kto trafi kto spudluje :lol:
Obrazek
Obrazek

gostekk
Żak

Postautor: gostekk » 03 sierpnia 2006, 09:46

Mikey pisze:
gostekk pisze:Narazie mogę napisać tyle, że ten 1 klub z wpisu Szymona (na dzień dzisiejszy) nie jest brany pod uwagę.
No tak znowu odpadamy w przedbiegach :evil: . Ala nam tu gostku zagadki fundujesz :) Sory że tak rozkminiamy temat ale to te zma swój urok, kto trafi kto spudluje :lol:

Ale pierwszym klubem o którym pisał Szymon były Polkowice

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 03 sierpnia 2006, 10:17

Przesadzacie.

Sylwia i Krupa to zawodniczki na tym samym poziomie.(Oczywiście można się zastanawiać jeżeli klub ma 2 zawodniczki równorzędne i mmmh-stare to nie bierze tej bliższej sercu).
Ale prawda jest taka że klub musiał zrezygnować z którejś z pary Krupa-Wlaźlak ponieważ mają Perlińską.No chyba że chcecie aby Perełka się cofała.
Katastrofa to by była jakby trzy zostały.
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 03 sierpnia 2006, 10:18

acha - nie "jeden" tylko "pierwszy" - już kumam

no to serdecznie zapraszamy z trybun (no i ma się rozumieć na trybuny) hali przy al.Unii :D :D :D często się zastanawiałem czy jeszcze się tego doczekam - oby!

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 03 sierpnia 2006, 10:26

hellraiser pisze:Przesadzacie.

Sylwia i Krupa to zawodniczki na tym samym poziomie.
No sory ale teraz to ty przesadzasz, jeśli uważasz że Krupa jest rozgrywajacą poziomu Sylwii to nie mam więcej pytań... tegoroczne play-offy pokazały jakie to one są "równe". Widzialem mecze w Pabianicach z Lotosem na żywo (i to co wyprawiała Krupa)i niech sie też wypowiedzą kibice Wlokniarza kto ich zdaniem zaslużył na zatrzymanie w zespole.
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 03 sierpnia 2006, 10:28

chcecie aby Perełka się cofała.

jeśli masz na myśli przynależność klubową - to oczywiście, marzę o jej "cofnięciu się"... :wink: :lol: najlepiej śladami tej zawodniczki, z którą tak bardzo chciała grać razem - czyli Sylwii.

A co do "równego" poziomu Krupy i Sylwii - to zgodzić się mogę jedynie w rozważaniach czysto "teoretycznych", podczas gry z "kelnerami" i z czołówką w wysoko przegranych meczach... - bo jeśli idzie o decydujące momenty meczu, który jeszcze da się wygrać (a którego się już nie wygrało) to Krupa owszem jest "równa" Sylwii - ale wtedy gdy ta z kontuzją siedziała na ławce...

Decydujące znaczenie miała tu oczywiście osoba Herkta, który (nie wiedzieć zresztą po co - tzn. w sumie - każdy wie "po co") sprowadził ulubienicę do Pabianic - oraz zbieg okoliczności (słabość finansowa klubu + Sylwia akurat miała koniec/początek kontraktu)

Nie widzę żadnych merytorycznych przesłanek do poparcia słuszności wyboru Krupy zamiast Sylwii. Począwszy od zamieszkania, przywiązania, kosztów utrzymania, sportowej klasy, widoków na "jeszcze", zadowolenia i poparcia środowiska, sympatii kibiców oraz całego jeszcze szeregu aspektów...

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 03 sierpnia 2006, 11:05

Ta a podobno Sylwia miala jeszcze wazny kontrakt tak przynajmniej Herkt mowil jak byla mowa o przedluzeniach kontraktow,Ktos powiedzial ze po co nam 3 rozgrywajace,ale przeciez Ala moze grac na 2 a z tego co wiem mamy jedna zawodniczke na pozycji 2(Panti bo Karla odeszla)

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 03 sierpnia 2006, 11:10

Trudno się nie zgodzic z simonem (nie dlatego że jest moim funflem i nie dlatego że Sylwia jest z Łodzi), ale dlatego że fakty i argumenty przemawiały jednak za zatrzymaniem Syli. Po pierwsze co by nie mowic o Beacie (którą osobiście lubię, nawet jeśli ona nie lubi kibiców ŁKS :lol: )jest kilka lat starsza, dlużej od Syli na pewno nie pogra. Jest zawodniczka przyjezdną podczas gdy Syla mieszka na stałe tuz obok (jakie sa tego konsekwencje przy utrzymaniu zawodniczki kazdy wie). Wreszcie aspekt czysto sportowy. Nie znam lepszego generala na parkiecie. I co by Krupa nie rbiła bedzie przy Syli conajwyżej pułkownikiem. Nawet w slabszej formie Syla lepiej dyryguje drużyną, a przede wszystkim bierze ciężar gry na siebie. Kibice Włokniarza pamietają jak Krupa zawalila mecz z Lotosem bodajże wykonując szereg bezmyślnych akcji z rzędu(bez głowy, bez zastanowienia). Syla miala na pewno najcięższy sezon od lat. Teraz gdy przygotowania do sezonu nie są zlamane wychodzeniem z kontuzji nowy sezon bedzie na pewno skuteczniejszy w jej wydaniu.
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 03 sierpnia 2006, 11:24

Mikey pisze:(...)Teraz gdy przygotowania do sezonu nie są zlamane wychodzeniem z kontuzji nowy sezon bedzie na pewno skuteczniejszy w jej wydaniu.

I tego Jej życzę !! !! !!

Jak większości - nie podoba mi się decyzja zarządu (chyba pierwsza od bardzo długiego czasu).

Chciałabym, aby (podobnie jak kiedyś Edzia K.) utarła nosa naszym działaczom i pokazała, że wciąż jest w świetnej formie.

Gdziekolwiek trafisz, Sylwia, graj tam jak z nut i ciesz oko "nowych" kibiców, i tych "starych", którzy czasami (np. na wyjeździe) obejrzą Cię jeszcze w akcji. Powodzenia !! !! !!
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 03 sierpnia 2006, 12:05

simon pisze: (...)
Nie widzę żadnych merytorycznych przesłanek do poparcia słuszności wyboru Krupy zamiast Sylwii. Począwszy od zamieszkania, przywiązania, kosztów utrzymania, sportowej klasy, widoków na "jeszcze", zadowolenia i poparcia środowiska, sympatii kibiców oraz całego jeszcze szeregu aspektów...

Mikey pisze: (...) Nawet w slabszej formie Syla lepiej dyryguje drużyną, a przede wszystkim bierze ciężar gry na siebie. Kibice Włokniarza pamietają jak Krupa zawalila mecz z Lotosem bodajże wykonując szereg bezmyślnych akcji z rzędu(bez głowy, bez zastanowienia). Syla miala na pewno najcięższy sezon od lat. Teraz gdy przygotowania do sezonu nie są zlamane wychodzeniem z kontuzji nowy sezon bedzie na pewno skuteczniejszy w jej wydaniu.

Zgadzam się w całej rozciągłości z tym co napisali Koledzy :!: :!: :!:

Do tego co napisał Mikey dodałbym jeszcze pierwszy mecz o brązowy medal z Polkowicami, kiedy to w końcówce meczu, gdy prowadziliśmy jakoś 11 punktami, Pani Krupska "popisała" się bodajże 4 z rzędu idealnymi i dokładnymi podaniami do ...... Agaty Nowackiej i mecz przegraliśmy :twisted: :twisted:

Zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia.
Otóż jakiś czas temu gdy rozmawiałem z Panem Prezesem Stępniewskim, to nie mógł on się nachwalić PROFESJONALNEGO podejścia Sylwii do koszykówki!!! A teraz pozbywa się takiej zawodniczki :? Pozbywa się kapitana drużyny i zawodniczki, która otwarcie mówiła że chce zdobyć dla Pabianic Mistrzostwo Polski a zostawia w drużynie "turystkę" która zapewne za rok pojedzie "zwiedzać" inny zakątek Polski :?: :?: Ehhh.....
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

gość 2
Nowy na forum

Postautor: gość 2 » 03 sierpnia 2006, 13:31

czytam to wszystko co piszecie i macie racje jest zle !!! podziekowali sylwi a nie powinni za duzo zrobila dla tego klubu ale takie jest zycie sportowca tu nie ma sentymentów ale narazie z tego co mi wiadomo bedzie ich tylko 5 (krupska, leo,pałka,szpila i ala perlińska) reszta młode z moich zródeł pantelejewa nie podpisała jeszze kontraktu z klubem!!!bedzie ciezko w tym sezonie!!!!!!

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 03 sierpnia 2006, 14:01

"Kto nie umie przetrwać klęski, ten nie jest wart zwycięstwa" - Marszałek Józef Piłsudski.
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 03 sierpnia 2006, 22:30

Sylwia Wlaźlak nie zagra w Polfie Pabianice

Rozgrywająca odchodzi z klubu po ośmiu latach gry w Pabianicach.
33-letnia Wlaźlak jest wychowanką Społem Łódź, skąd trafiła do ŁKS. Od ośmiu lat jest zawodniczką pabianickiego klubu, z którym cztery razy zdobywała wicemistrzostwo Polski, a w poprzednim sezonie brązowy medal. Oficjalnie przyczyną rezygnacji z usług rozgrywającej były rozbieżności odnośnie wysokości kontraktu.

Nieoficjalnie zaś wiadomo, że klub z Pabianic przeżywa ogromne kłopoty finansowe. Po ubiegłym sezonie ze sponsorowania zrezygnowało PZU Życie. Do tej pory nie podpisano jeszcze nowej umowy z firmą farmaceutyczną Polfą, która zabezpieczała ponad 60 procent budżetu klubu. - Mam nadzieję, że do końca miesiąca dojdzie do sfinalizowania kontraktu - zapewnia Zdzisław Grabarczyk, dyrektor klubu.

Pusta kasa sprawiła, że latem klub opuściły Rumunka Gabriela Toma oraz Brazylijki Karla Da Costa i Micaela Jacintho. Również trener Tomasz Herkt otrzymał propozycję pracy z AZS Koszalin i Turowa Zgorzelec, ale ostatecznie zdecydował wypełnić dwuletnią umowę.

Szkoleniowiec Polfy na zajęciach ma do dyspozycji zaledwie dwie seniorki (Alicję Perlińską i Beatę Krupską-Tyszkiewicz) oraz pięć juniorek. Rehabilitację po kontuzjach przechodzą Agnieszka Pałka i Olga Pantelejewa, a Emilia Lamparska i Leona Krystofova przebywają na zgrupowaniu kadry Polski i Czech.

Wlaźlak czekała zaledwie dobę na nową propozycję pracy. - Chętnie zatrudnię byłą reprezentantkę Polski - zdradza Mirosław Trześniewski, trener ŁKS, który nie ukrywa, że w nowym sezonie chce zbudować silny zespół, który powalczy o medalowe miejsca.

Jerzy Walczyk 03-08-2006

Mam żal

Malwina Pękacz: Czuje się pani oszukana, że klub rozstaje się z Panią w taki sposób?

Sylwia Wlaźlak: Mam ogromny żal do trenera. Nie chciałabym mówić jak potraktował mnie klub. właściwie od dwóch miesięcy nie wiem, co mam robić, a zaraz zaczyna się sezon.

Nie żal Pani rozstawać się z klubem i z Pabianicami, w których spędziła Pani aż osiem lat?

- Niestety takie jest życie sportowca i takie sytuacje są wkalkulowane w nasz zawód. Oczywiście w Pabianicach były także miłe chwile, które zapamiętam. Jestem wdzięczna, że klub nie zostawił mnie w tym trudnym momencie, kiedy miałam kontuzję.

Jakie ma Pani teraz plany?

- Jesteśmy w trakcie oczekiwania, ciągle szukamy. Mam nadzieję, że sytuacja wkrótce się wyjaśni, ale jak do tej pory to nic nie jest pewne.

Rozmawiała Malwina Pękacz

http://miasta.gazeta.pl/lodz/
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”