ŁÓDŹ - nasze piękne miasto...!

Jeśli Twój zespół nie ma jeszcze osobnego podforum, pokaż w tym dziale, że na to zasługuje!

Moderatorzy: sawa_JGora, Platini, ludzik76, Moderatorzy

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

ŁÓDŹ - nasze piękne miasto...!

Postautor: simon » 13 lipca 2006, 00:38

Ostatnio zmieniony 13 lipca 2006, 09:11 przez simon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 13 lipca 2006, 08:37

Co do pierwszych trzech zdjęc, tyle razy Ci mówiłem: to ze zakupiłem nowe mieszkanko nie znaczy że zaraz masz publicznie pokazywac jego wnętrza, to narusza moją prywatność... 8) 8) 8) Mówiłem że jak zrobie parapetówkę to Was zaprosze to sobie zobaczycie na "żywo" :wink:
Obrazek
Obrazek

dziki
Nowy na forum

Postautor: dziki » 04 sierpnia 2006, 10:31

Chromolę działkę! Nie wyprowdzam się z tego miasta!

jelo
Młodzik

Re: ŁÓDŹ - nasze piękne miasto...!

Postautor: jelo » 06 sierpnia 2006, 21:21

simon pisze:[img]
Obrazek

w czwartym rzędzie z przodu trzecia od drygenta to moja ciocia :D

a tak na marginesie kilku zdjęć do tej kolekcji brakuje, jest jeszcze trochę urokliwych zdjęć z najpiękniejszego miasta na świecie jakim jest Łódź!

Pozdrawiam wszystkich Łodzian, zarówno tych z urodzenia jak i z wyboru :D

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 07 sierpnia 2006, 10:50

a tak na marginesie kilku zdjęć do tej kolekcji brakuje, jest jeszcze trochę urokliwych zdjęć z najpiękniejszego miasta na świecie jakim jest Łódź!

Jelo - liczę, że Ty także pomożesz uzupełnić ten wątek :D - taki mam pomysł...

jelo
Młodzik

Postautor: jelo » 07 sierpnia 2006, 11:03

simon pisze:

Z chęcią bym to zrobił, lecz najpier muszę wrócić do Łodzi i dorobić się aparatu cyfrowego, żeby zdjęcia mojej produkcji były dobrej jakości, więc nie prędko to się stanie :cry:

a może koleżanka mi pożyczy swój sprzęt a Edzia pomoże umieścić na forum... to je dobre :D

Gość

Postautor: Gość » 07 sierpnia 2006, 12:06

przejrzałem po raz kolejny te zdjęcia i doszedłem do wniosku, że autor nie wychodził prawie wogóle poza centrum... to nie dziwota że nie ma pokazanych tu innych urokliwych i cudownych miejsc Łodzi...

jelo
Młodzik

Postautor: jelo » 07 sierpnia 2006, 12:55

jestem bardzo inteligentny, gdyż zapomniałem się zalogować...

przejrzałem po raz kolejny te zdjęcia i doszedłem do wniosku, że autor nie wychodził prawie wogóle poza centrum... to nie dziwota że nie ma pokazanych tu innych urokliwych i cudownych miejsc Łodzi...

ten teks to ja napisałem :)

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 07 sierpnia 2006, 13:05

jelo pisze:
simon pisze:

Z chęcią bym to zrobił, lecz najpier muszę wrócić do Łodzi i dorobić się aparatu cyfrowego, żeby zdjęcia mojej produkcji były dobrej jakości, więc nie prędko to się stanie :cry:

a może koleżanka mi pożyczy swój sprzęt a Edzia pomoże umieścić na forum... to je dobre :D

eeee - przecież to nie moje zdjęcia (choć mam aparat i umiem zamieszczać... :wink: :lol: ) tylko wygrzebane w sieci - poszukaj i zamieszczaj a będziemy mieli ładniutki albumik na kkforum... :D - a może kiedyś jakaś doskonała koszykarka zauroczona pięknem tego zakątka kraju...

:lol:

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 07 sierpnia 2006, 20:12

yy mam podobny temat na polkowickim podforum:D:Dczekam na nowe zdjecia, bo Łodzi jest co "fotowac", Polkowice to w 30minut mozna obejsc sie ma super album;]

jelo
Młodzik

Postautor: jelo » 07 sierpnia 2006, 20:46

Z chęcią wrzucę jakieś ladne zdjęcia ale dopiero po 20.08.

jelo
Młodzik

Postautor: jelo » 13 sierpnia 2006, 19:31

Obrazek

podwórko przy Pietrynie, po prawej stronie jest moja ulubiona pizzeria - Presto - w ktorej pizza jest wypiekana w oryginalnym włoskim piecu :-D mniam

Obrazek

to jest widok na lewą nawę neorenesansowego kościoła Ewangelicko-Augsburskiego (Luterańskiego), w którym dość często bywam (wiele koncertów orkiestry filharmonii łódzkiej im. Rubinstiena

Obrazek

prawda, że Kościuszko na placu Wolności ma ładny widok? :wink:

Obrazek

to jest wejście do secesyjnej willi Kindremana przy ulicy Wólczańskiej, po prawej stronie jest okon otoczone z obu stron płaskorzeźbami drzew. Wśród ich korzeni wystaje lis! Nie widać go na tym zdjęciu, trzeba przyjechać do Łodzi i zobaczyć to na własne oczy :-D

Obrazek

to jest łódzki Manhattan, czyli nasze osiedle mieszkaniowe. Często się tam bawiłem z kolegami i koleżankami z klasy (w podstawówce :wink:) a za tymi blokami (najwyższe mają po 26 pięter) jest właśnie moja szkoła podstawowa nr 14 im. Józefa Lompy (klasy 1-8 A)

Obrazek

to jest ulica Zamenhoffa, po której chodzę conajmniej 4 razy dziennie :D

jelo
Młodzik

Postautor: jelo » 18 sierpnia 2006, 18:00

Moje zdjecia na prawdę pięknej Łodzi wrzucę kiedyś indziej, teraz znalezione w necie:

Obrazek
Łódzka statua wolności

Obrazek
piękne łódzkie grafitti - dla niewtajemniczonych - ten budynek stoi na rogu dwóch największych ulic Łodzi (al.Piłsudskiego i Poitrkowskiej)

Obrazek
podcienia na rynku Staromiejskim

Obrazek
a to budynek dawnej fabryki na ul. Wólczańskiej, ja mieszkam zaraz obok :D jakby ktoś się tam wybrał, to 3 dom w prawą stonę

Obrazek
a to słynne "Beczki Grohmannowskie" czyli wejście (a raczej wrota) do królestwa jednego z łódzkich fabrykantów

Obrazek
piękny widok na najstarszą fabrykę włókienniczą w Łodzi - "Biała Fabryka" Ludwika Geyera

Obrazek
fontanna w pasażu Rubinsteina

Obrazek
widok ogólny na pasaż Rubinsteina

Obrazek
fabryka, osiedle mieszkaniowe, szkoły, szpitale itd - "miasto w mieście", czyli Księży Młyn

Obrazek
Obrazek
no i jeszcze Tuwim

Obrazek
Obrazek
a na deser Rubinstein ze swoim fortepianem

Awatar użytkownika
gilus
Młodzik

Postautor: gilus » 09 października 2006, 14:00

Pytanie trochę z innej beczki :)
Jak (albo bardziej czym) dostać się z autobusowego dworca centralnego na Politechnikę?
Bo jutro się wybieram do Łodzi i trochę zapewne będę się motał :)

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 09 października 2006, 17:29

Najlepiej taksówką z nr 96-22 :lol:
Hmmm zalezy w które miejsce na Politechnikę ina który wydzial bo Politechnika jest rozrzucona po Łodzi. Jesli na Politechnike na Al.Politechniki to idź z dworca do ul. Narutowicza (ok 150 m-duża ulica z tramwajami), wsiądź w tramwaj nr 12 ( w strone krańcowki Wyszyńskiego) pojedź 3 lub 4 przystanki i przesiądx sie na tramwaj nr 15 lub 46 i wtedy jedziesz az pod Politechnikę (tylko zalezy ktory wydzial)
Obrazek

Obrazek

Wróć do „Inne kluby”