Co słychać w ŁKS Łódź?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Święta racja Lisu, ale wolałbym jednak te zawodniczki które doceniają i SZANUJĄ kibiców...Lisu pisze:Przyznam szczerze że nie ma dla mnie znaczenia kto będzie grał w naszym klubie. Chciałbym przede wszystkim aby wreszcie nasz klub nie musiał borykać się z roblemami finansowymi. Aby wszystkie zawodniczki dotrzymywał wypłatę na czas oraz aby nigdy nie zabrakło pieniędzy na organizację meczy, wyjazdów, obozów itp. Bez tego znowu czeka nas walka o utrzymanie.

http://miasta.gazeta.pl/lodz/1,35137,3532700.html
Pierwszy trening koszykarek ŁKS
jw06-08-2006, ostatnia aktualizacja 06-08-2006 18:31
Sześć nowych zawodniczek w drużynie z al. Unii.
Sylwia Wlaźlak będzie trenować w ŁKS. Do końca tygodnia wyjaśni się, czy była reprezentantka Polski zostanie zawodniczka klubu z al. Unii. Dla wychowanki Społem Łódź (33 lata, 174 cm wzrostu) będzie to powrót do ŁKS po ośmioletniej przerwie. W tym klubie dwa razy zdobywała mistrzostwo Polski i trzy razy srebrny medal. Dotychczasowy klub Wlaźlak Polfa Pabianice nie przedłużył kontraktu z zawodniczką, dlatego postanowiła skorzystać z oferty trenera Mirosława Trześniewskiego. - To bardzo prawdopodobne, że znów zagram w ŁKS. Wszystko będzie wiadomo w połowie przyszłego tygodnia - przyznaje Wlaźlak.
Dziś o godz. 16 ełkaesianki spotkają się na pierwszych zajęciach po wakacjach. Oprócz byłej pabianiczanki pojawią się też inne kandydatki do gry w klubie z al. Unii: Dorota Piątkowska (z AZS Chełm), Katarzyna Salska (CCC Polkowice), Agnieszka Wilk, Magdalena Skorek (obie Wisła Kraków) i Radana Pecháeková (SK Sigma Ołomuniec).
Przez pierwszy tydzień ełkaesianki będą trenować na własnych obiektach, a w połowie lipca pojadą na zgrupowanie do Sarbinowa. W planach mają też rozegranie kilka sparingów oraz udział w turniejach. Pierwszym ligowym rywalem w hali przy al. Unii będzie 11 października Duda Leszno.
Pierwszy trening koszykarek ŁKS
jw06-08-2006, ostatnia aktualizacja 06-08-2006 18:31
Sześć nowych zawodniczek w drużynie z al. Unii.
Sylwia Wlaźlak będzie trenować w ŁKS. Do końca tygodnia wyjaśni się, czy była reprezentantka Polski zostanie zawodniczka klubu z al. Unii. Dla wychowanki Społem Łódź (33 lata, 174 cm wzrostu) będzie to powrót do ŁKS po ośmioletniej przerwie. W tym klubie dwa razy zdobywała mistrzostwo Polski i trzy razy srebrny medal. Dotychczasowy klub Wlaźlak Polfa Pabianice nie przedłużył kontraktu z zawodniczką, dlatego postanowiła skorzystać z oferty trenera Mirosława Trześniewskiego. - To bardzo prawdopodobne, że znów zagram w ŁKS. Wszystko będzie wiadomo w połowie przyszłego tygodnia - przyznaje Wlaźlak.
Dziś o godz. 16 ełkaesianki spotkają się na pierwszych zajęciach po wakacjach. Oprócz byłej pabianiczanki pojawią się też inne kandydatki do gry w klubie z al. Unii: Dorota Piątkowska (z AZS Chełm), Katarzyna Salska (CCC Polkowice), Agnieszka Wilk, Magdalena Skorek (obie Wisła Kraków) i Radana Pecháeková (SK Sigma Ołomuniec).
Przez pierwszy tydzień ełkaesianki będą trenować na własnych obiektach, a w połowie lipca pojadą na zgrupowanie do Sarbinowa. W planach mają też rozegranie kilka sparingów oraz udział w turniejach. Pierwszym ligowym rywalem w hali przy al. Unii będzie 11 października Duda Leszno.
Agnieszka Wilk, Magdalena Skorek (obie Wisła Kraków)
Aga też
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
ŁKS jeszcze pozyska jakąś niezłą środkową to może być nawet 3!!
1: Sylwia 2: Skoriusz 3: Kenig 4: Birbe 5: ta duuża z południa
+ druga z południa, Stańczak... hehe juz nie pamiętami kto
jeśli z Agą Wilk się potwierdzi to wypada tylko spuścić zasłonę milczenia na politykę kadrową naszego zespołu.. zamiast pozbywać się Gburczyk ( rodowitej łodzianki ) i przedewszystkim Radwan oddaje się 2 albo 3( jak Aga pójdzie ) perspektywiczne zawodniczki... szlag mnie trafia
1: Sylwia 2: Skoriusz 3: Kenig 4: Birbe 5: ta duuża z południa
jeśli z Agą Wilk się potwierdzi to wypada tylko spuścić zasłonę milczenia na politykę kadrową naszego zespołu.. zamiast pozbywać się Gburczyk ( rodowitej łodzianki ) i przedewszystkim Radwan oddaje się 2 albo 3( jak Aga pójdzie ) perspektywiczne zawodniczki... szlag mnie trafia
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

Nie wziąłem dziś niestety aparatu - ale muszę przyznać że zawodniczka Wilk ma sporo "pozasportowych" atutów
(choć jakby była lekko zawstydzona - onieśmielona? nie wiem - może Tomek Hajto tak na nią podziałał - bo robił "kółka" wraz z koszykarkami
) - a i sportowych nie wykluczam oczywiście - także z chęcią przyklaskuję jej pozostaniu w ŁKS.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”