Ruszyła ekstraklasa

Pisz o czym chcesz

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 12 sierpnia 2006, 11:44

Ten telebim na ŁKSie, dla ok.3000 - 3500 osób, które mimo lejącego deszczu przyszły wczoraj na nasz stadion, to była jak dotąd chyba największa impreza organizowana przez nas (Stowarzyszenie Kibiców ŁKS) i mimo wyniku (jak zawsze ;)) udała się bardzo dobrze. Klimat był lepszy niż na nie jednym meczu.

Dystrybutor do "wody" rządzi ;)

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 12 sierpnia 2006, 11:58

Fotka z gazety - tak było przed meczem na stadionie ŁKS, z lewej ekran.
Obrazek

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 12 sierpnia 2006, 21:00

Wyniki sobotnich meczów 3. kolejki:
Zagłębie-Cracovia 4:3 (2:3)
Legia-GKS Bełchatów 1:2 (0:0) :D :D :D :lol: :lol: :lol:
Odra-Groclin 0:0
Pogoń-Arka 0:0
Górnik Łęczna-Górnik Zabrze 0:2 (0:1)
Korona-Lech 2:2 (2:0)

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 13 sierpnia 2006, 00:13

Legia było do przewidzenia...w środe czeka ich dużo ważniejsze starcie niż ligowy pojedynek... choć fakt faktem jak najmniejszym kosztem mogli chociaz zremisowac ;p

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 13 sierpnia 2006, 10:18

Legia gra z Szachtarem dopiero w nastepną środę a w sobote przyszłą jedzie do nas :)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 14 sierpnia 2006, 09:57

Zapewniam, że macie zdolnych graczy, z których można zbudować dobrą reprezentację, choć jak na 40-milionowy kraj mogłoby być ich więcej - mówi Gazecie Wyborczej Leo Beenhakker.

Porozmawiamy po polsku?

Leo Beenhakker: O nie, jeszcze nie, jeszcze długo, długo nie. Uczę się, staram, ale jakie to trudne!

Polska jest taka, jakiej się Pan spodziewał?
- Po dwóch tygodniach pobytu nie zdążyłem sobie wyrobić opinii o waszym kraju, ale trenerem jestem od 40 lat, więc opinię o polskich piłkarzach miałem wyrobioną od dawna i wiele mnie nie zaskoczyło. Znam ich potencjał, wierzę w nich i dlatego zdecydowałem się na tę robotę. Pociąga mnie wyzwanie, żeby pierwszy raz wprowadzić Polskę do mistrzostw Europy.

Obejrzał Pan kilka meczów ligi. Nie zaskoczyło Pana, jak bardzo piłkarze i stadiony odstają od Europy? I to, że obcokrajowcy dominują tak bardzo, że prawie nie było kogo z Orange Ekstraklasy powołać do kadry?

- Znałem sytuację, przecież tak jest wszędzie. Wyczyśćcie kluby Premier League z cudzoziemców i co zostanie? Nędza. Wyczyśćcie ligę hiszpańską czy włoską z Brazylijczyków i Argentyńczyków, a zostaną wam bardzo słabe zespoły. To samo z Bundesligą i ligą holenderską. Mamy rok 2006. 2006! Granice są otwarte, każdy piłkarz pracuje, gdzie chce. Gdzie go doceniają, lepiej płacą. Kiedy w Legii widzę sześciu lub siedmiu cudzoziemców, wiem, że to nie polska drużyna. Ale kilka lat temu prowadziłem Feyenoord w meczu z Chelsea, w której składzie nie było Anglika! To nie polski problem, tylko problem całego futbolu.

Tutaj, jak wszędzie, są drużyny silne i słabe. Dobrzy piłkarze i źli. Większość moich piłkarzy z Trynidadu i Tobago grała na Wyspach w drugiej i trzeciej lidze. Oglądając ich, widziałem wiele niezłych meczów, ale i wiele okropnych.

To może nie ma sensu, by oglądał Pan mecze polskiej ligi tak intensywnie?

- Jestem trenerem reprezentacji Polski i muszę oglądać wszystkich, którzy mają polski paszport i mogą zagrać w mojej drużynie. W Legii może być siedmiu cudzoziemców, ale wciąż zostaje miejsce dla czterech ciekawych Polaków. W Wiśle Kraków widziałem kilku młodych utalentowanych piłkarzy. Nie są jeszcze na poziomie reprezentacyjnym, ale mają wystarczająco dużo talentu, by go osiągnąć. Na sparing z Danią powołałem niemal wyłącznie zawodników z zagranicy, bo uważam, że uczestnicy mundialu powinni dostać szansę, żeby pokazać mi umiejętności, ambicję i wolę odniesienia sukcesu z kadrą. Ale to nie znaczy, że nie będę powoływał zawodników z ligi.

Wskaże Pan te talenty?

- Nie wymienię nazwisk, bo media skoncentrują się na tych chłopakach i nie dadzą im żyć. Niech oni lepiej zajmą się graniem, a nie czekaniem na powołanie. W każdym razie zapewniam, że macie zdolnych graczy, choć jak na 40-milionowy kraj mogłoby być ich więcej.

Mamy np. słabych trenerów. Czech Werner Liczka mówił nam, że Paweł Brożek miał większy talent niż Milan Baros, tylko za długo siedział w Polsce i tracił czas, nabierał złych nawyków. Teraz to samo mówi o Szymonie Kaźmierowskim z Groclinu...

- Trenerzy? To byłoby zbyt proste. Uważam, że macie nie mniej utalentowanych piłkarzy niż Portugalia, Francja i Holandia. Różnica polega na tym, jak ich traktujecie. Mówicie o szkoleniowcach, a ja zapytam o infrastrukturę. O ilość trawiastych boisk, o warunki do trenowania w klubach. O to, jak edukujecie młodych nie tylko piłkarsko, ale pod każdym innym względem. Pochodzę z kraju o 15 mln mieszkańców, spośród których 10 mln ma holenderski paszport. Nasi piłkarze grają w Barcelonie, Chelsea, Realu Madryt, bo mamy najlepiej rozwinięty system szkolenia młodzieży na świecie.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 14 sierpnia 2006, 12:06

mati pisze:Legia było do przewidzenia...w środe czeka ich dużo ważniejsze starcie niż ligowy pojedynek... choć fakt faktem jak najmniejszym kosztem mogli chociaz zremisowac ;p

Jak to było do przewidzenia to szkoda że tego nie powiedziałeś wcześniej bo ma 50zł w plecy.
Arka gra prawie tak jak Wisła na zero (Wisła z tyłu ,Arka z przodu).

Co do mistrza.Nadal twierdze że będzie nim Lech.Ma njlepszego trenera a składowo nie odbiega tak bardzo od Wisły czy Legi.Czeka tylko aż ta paczka się zgra.
Obrazek

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 14 sierpnia 2006, 12:10

Tak Lech ma duże szanse. Co do w tył ;) jestem jakies naszczescie 20 zł postawiłem na remis Legii ;)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 19 sierpnia 2006, 22:09

to w Łodzi dziś święto :wink: :)
Gratulacje! :D
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 19 sierpnia 2006, 22:55

kurde a co zrobil Lech :) coś więcej o tym meczu jakby mógł ktoś... :)

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 20 sierpnia 2006, 00:20

ann pisze:to w Łodzi dziś święto :wink: :)
Gratulacje! :D
Dzięki :D Ano świeto, choć u nas święto jest zawsze gdy gra ŁKS 8) Swoja drogą Legia nie wygrała na ŁKSie od 12 lat (a na cztery ostatnie zwyciestwa trzy razy wygralismy 2-1 :D ) Coś nie mają w Łodzi do nas szczęścia, choc to nie nasze zmartwienie. Ciesze się nie tylko z wyniku, swietnie zaprezentowali się dziś nasi ultrasi no i przede wszytskim pokazaliśmy poniektorym wieśniakom spod Łodzi że futbol jest dla kibiców i że nawet wrogowi na trybunach mozna pomóc żeby mógł obejrzeć mecz. Choc pewnie oni i tak tego nie zrozumieją...

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 20 sierpnia 2006, 03:26

no swietowanie zakonczone :) czas isc spac a rano trzbea jeszcze relacje napisac :D

super mecz, zarowno pod wzsgledem kibicowskim, jak i sportowym, bo w koncu pokonalismy LEGIE !!!

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 20 sierpnia 2006, 08:52

pietroc pisze:no swietowanie zakonczone :) czas isc spac a rano trzbea jeszcze relacje napisac :D

super mecz, zarowno pod wzsgledem kibicowskim, jak i sportowym, bo w koncu pokonalismy LEGIE !!!

Legia jest bez formy, o Lidze Mistrzów nie ma co marzyć. A ciekawie było wczoraj w Poznaniu gdzie Lech podejmował Cracovię. Mecz zakończył się wynikiem 3:4. oto strzelcy bramek:
Lech
Arkadiusz Bąk 74'
Marcin Wachowicz 80'
Marcin Wachowicz 86'

Cracovia
Dawid Kucharski(og) 36'
Tomasz Moskała 58'
Dariusz Pawlusiński 62'
Piotr Giza 90'

W Bełchatowie lider rozgromił Odrę Wodzisław 5:1, a po 30 minutach prowadził już 3:0. Górnik Łęczna pokonał Arkę 1:0, Groclin bezbramkowo zremisował z Zagłębiem, a Wisła Płock pokonała 2:1 Pogoń Szczecin. W piątkowym meczu Górnik Zabrze zremisował u siebie 0:0 z Widzewem. Dziś o 19.15 Wisła Kraków podejmuje u siebie Kolportera Koronę Kielce.

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 20 sierpnia 2006, 12:02

Mikey pisze:Obrazek

Ten sektor bez koszulek po lewej stronie białych kartonów to są kibice Legii, którzy mieli zakaz wyjazdowy na ten mecz. Mimo że mówiąc lekko "nie przepadamy za sobą" to potrafiliśmy się dogadać i wspólnie ogladać mecz naszych drużyn.

PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW!

Drax
Żak

Postautor: Drax » 20 sierpnia 2006, 16:18

hellraiser pisze:
mati pisze:Legia było do przewidzenia...w środe czeka ich dużo ważniejsze starcie niż ligowy pojedynek... choć fakt faktem jak najmniejszym kosztem mogli chociaz zremisowac ;p

Jak to było do przewidzenia to szkoda że tego nie powiedziałeś wcześniej bo ma 50zł w plecy.
Arka gra prawie tak jak Wisła na zero (Wisła z tyłu ,Arka z przodu).

Co do mistrza.Nadal twierdze że będzie nim Lech.Ma njlepszego trenera a składowo nie odbiega tak bardzo od Wisły czy Legi.Czeka tylko aż ta paczka się zgra.

Bez jaj....Lech mistrzem?? a jakim cudem?? Trenera może i ma jednego z najlepszych, ale za to nie ma ani bramkarza (nawet przyzwoitego) ani obrony... jak w meczu z przeciętniutką Cracovią tracą na własnym boisku 4 gole, to istna żenada :roll: Chyba że jakimś cudem ta zbieranina utrzyma przyzwoity kontakt z czołówką na końcu rundy i zimą zrobią sensowne zakupy. Ratuje ich jedynie jescze to, że reszta "faworytów" prezentuje się równie słabo.

Wróć do „Hyde Park”