Co słychać w MTK Polfie?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

jelo
Młodzik

Postautor: jelo » 06 sierpnia 2006, 21:02

Belfer pisze:Pisałem już o tym kilka miesięcy temu, wszyscy odpowiedzialni za taką sytuację we Włókniarzu na szubienice!!!! Kolesiowskie układziki, przypomne tylko w jaki sposób rozstano się z Małgosią Storożyńską, Małgosią Błoch i Marzenką Grabowską. To nie jest wasz prywatny folwark - pseudodziałacze!!! p... głupoty od tylu lat, że walczymy o najwyższe stawki i co i zawsze kończy się tak samo.
Wszyscy do dymisji, budować na skromnym budżecie w oparciu o młode i 3 - 4 doświadczone. Ludzie znów będą przychodzić na halę, będzie zainteresowanie w mieście a to w końcu przyciągnie sponsora. Uczcie się od Polkowic czy Gorzowa.
Przykro mi, że kolejna zawodniczka została tak potraktowana, a tutaj to jest normalne. Wbiją Ci nóż w plecy z uśmiechem na ustach.
Czasy się zmieniają, a działacze i ich postępowanie wciąż takie same.

w podobny nieelegancki sposób potraktowano też Beatę Predehl...
a polityka transferowa klubu jest wprost do pozazdroszczenia... (mam tu na myśli Elę i Sylwię...)

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 07 sierpnia 2006, 16:37

No cóż. Po długiej wakacyjnej przerwie znowu dopadłem się do forum z ciekawością co tam doberego we Włókniarzyku, a tu...ZONK!
Boże ,spuścili Sylwie. :!: :!:
Wydaje misię, zę to błąd naszych "działaczy" tfu!!!
Ale co im tam.
Jak powiadał Daniec : co robią-co chcą :!: :!: "
Przyjdzie chyba grać "ogony" w tym sezonie, czego zresztą pozostałym dziewczynom nie życzę, ale mając na uwadze takie poważne braki w kasie nie należy sie spodziewać cudów.
Szkoda Sylwii. Jaj jej bardzo, bardzo dziękuję. Za wszystko.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 07 sierpnia 2006, 21:11

A my dziś bardzo sympatycznie porozmawialiśmy sobie z Sylwią po treningu-mozna by rzec spotkanie po latach, bo choć widywalismy się po 98 roku szereg razy to dopiero dzis mimo iż króciutkie to spotkanie to nabrało kolorytu. I choć nic nie jest pewne i na dzień dzisiejszy Sylwia nie jest nasza zawodniczką to sam fakt (bez wzgledu na to czy Syla będzie u nas grac czy nie) że porozmawialismy jak za starych dobrych czasów był bardzo sympatyczny. Po 8 latach na obczyźnie ( sory chlopaki z Pabianic ;) )czas chyba powrócić. Simon porównal ten ewentualny kambek do Sypka który wrócił i w znaczacy sposob pomógl nam w awansie do OE, ten powrot ma chyba jednak inny wymiar, dla mnie osobiście sentymentalny, symboliczny.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 09 sierpnia 2006, 00:07

No i dziś spotkanie "działaczy" z Panią Prezes Sadzińską.
Ciekawe jakie będą postanowienia, ale coś mi sie zdaje że "ktoś" po tym spotkaniu nie będzie miał uśmiechniętej miny :lol: :lol: :lol: :?

edit:
Wpis nr. 5000!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

dziki
Nowy na forum

Postautor: dziki » 09 sierpnia 2006, 14:21

No to gratulacje! 5000 to piękna liczba. Gadatliwy jesteś...

Awatar użytkownika
El Guaje
Kadet

Postautor: El Guaje » 09 sierpnia 2006, 15:29

Czy to spotkanie się już odbyło ?
!AMUNT VALENCIA!

jelo
Młodzik

Postautor: jelo » 09 sierpnia 2006, 20:46

Alicja Perlińska: Nie jesteśmy słabe

Koszykarka brązowych medalistek mistrzostw Polski, Polfy Pabianice, Alicja Perlińska, ma nadzieję, że pech ją wreszcie opuścił.

Alicja Perlińska: - Nie chcę zapeszać, ale na nic już nie mogę narzekać. To dla mnie szczególnie istotne, że trenuję z pełnym obciążeniem. Powinnam płynnie wejść w ligowe zmagania.

W Pabianicach nastąpiło sporo zmian. Czy będziecie słabsze niż w ubiegłym sezonie?

- Dziwię się, skąd biorą się takie opinie. Kilka dziewczyn jeszcze do nas dołączy, ja skupiam się tylko na treningach. Moim zdaniem, wcale nie będzie tak łatwo nas pokonać, będziemy przecież mieć w swoich szeregach reprezentantki Polski i nie tylko. Nie zamierzam składać żadnych deklaracji, zachowajmy jednak spokój.

źródlo: Express Ilustrowany

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 09 sierpnia 2006, 21:14

No coz brawo dla Ali że jest tak wyrozumiała...
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 10 sierpnia 2006, 15:27

Nikt nie ma żadnych "przecieków"ze spotkania z władzami "POLFY"?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Awatar użytkownika
Iza
Młodzik

Postautor: Iza » 11 sierpnia 2006, 06:44

Nie wiem czy to prawda czy plotka, ale podobnież klub w tym roku ma nie robić nowych zakupów a pieniądze ma przeznaczyć na oddanie długów itd.
....::::Baby can you listen to me::::....
....:::No metter who you like, love is more important::::....

jelo
Młodzik

Postautor: jelo » 11 sierpnia 2006, 08:33

Iza pisze:Nie wiem czy to prawda czy plotka, ale podobnież klub w tym roku ma nie robić nowych zakupów a pieniądze ma przeznaczyć na oddanie długów itd.

hmm... dobrze i źle, taki system ma plusy i minusy.
A co do składu, to chciałem zauważyć, że jeśli uda się utrzymać w całości obecny (Pantelejewa, Perlińska, Krupska, Lamparska, Pałka, Krystofova + juniorki) to Pabianice nikoniecznie będą stały na straconej pozycji, gdyż te zawodniczki są znane i dobre, a że trzeba będzie je bardziej eksploatować to tylko im na dobre wyjdzie - poprawią swoje osiągi indywidualnie, a zespół dużo nie straci. Zdobędą brązowy medal (Lotos i Wisła będą poza zasięgiem, a pozostała część do ogrania - łącznie z Gorzowem) i za rok działacze wezmą się do pracy i zobaczymy...

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 11 sierpnia 2006, 09:56

Pomysł ze splaceniem dlugów byłby jedynym rozsądnym posunieciem w tym klubie w tym momencie, bo tajemnicą Poliszynela jest że zaległości są (tak jak prawie wszedzie choc to Pabianice slynęly z solidności). Inaczej może spotkac klub to co spotykało do niedawna nas-masowe odejścia. A niektórym zawodniczkom (chocby odległosciowo) bliżej jest przeciez do innych klubów...
Obrazek

Obrazek

misiek_pabianice
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: misiek_pabianice » 15 sierpnia 2006, 14:15

Nie wiem czy to plotka, ale podobna Era ma byc nowym sponsorem Wlokniarza.
www.managerzone.com

MRKS WLOKNIARZ PABIANICE - div5.???

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 15 sierpnia 2006, 14:21

a gdzie to wyczytales?? hehe czyzby Era Polfa Pabianice albo Polfa Era Pabianice :wink:

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 15 sierpnia 2006, 16:01

Era :?: :?: :?: Hmm..... chyba kamienia łupanego :!: :lol: :lol: :twisted:

A ja słyszałem że podobno PZF "Polfa" długo już nie będą sponsorować koszykarek.
Zaznaczam jednak że nie jest to jeszcze informacja sprawdzona na 100% :!: :!: :!:
Cały czas czekam na potwierdzenie tej informacji.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”