Meblotap AZS Chełm - CCC Polkowice 62:63

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

kibicka

Postautor: kibicka » 05 grudnia 2004, 22:34

[quote="Hersi"]Jaki tam pech. Poprostu nie umiejętność rozegrania końcówki meczu :

taaaaaaaa po wzietym czasie trojka chyba w 3 sekundy po wyrzuconym aucie, trafiona przez wyprowadzona na pozycje szycko, nastepnie przechwyt w obronie, kolejne 3 akcje pod zdziesinska pod kosz przerywane faulem w tym nie odgwizdanym decydujacym to zle rozegrana koncowka...jak ty bys to rozegral lepiej "koszykarski fachowcu" jak sie na ktoryms z forum nazwales... i co powiesz o nie odgwizdywaniu 3 sekund i ewidentnym faulu obroncy na Natalii odgwizdanym jako jej faul w ataku a potem w ostatnim rzucie na Szycko...

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 05 grudnia 2004, 22:46

kibicka pisze:
Hersi pisze:Jaki tam pech. Poprostu nie umiejętność rozegrania końcówki meczu :

taaaaaaaa po wzietym czasie trojka chyba w 3 sekundy po wyrzuconym aucie, trafiona przez wyprowadzona na pozycje szycko, nastepnie przechwyt w obronie, kolejne 3 akcje pod zdziesinska pod kosz przerywane faulem w tym nie odgwizdanym decydujacym to zle rozegrana koncowka...jak ty bys to rozegral lepiej "koszykarski fachowcu" jak sie na ktoryms z forum nazwales... i co powiesz o nie odgwizdywaniu 3 sekund i ewidentnym faulu obroncy na Natalii odgwizdanym jako jej faul w ataku a potem w ostatnim rzucie na Szycko...

Hehe Przedtem kibice, teraz sędziowie :lol: Dla mnie najwiekszą głupotą było granie na 5 sekund przed końcem własnie do Zdziesińskiej, która stała tyłem do kosza w samym rogu boiska i do tego kryta przez Pałkę, która jest wyższa o 13 cm, przecież odrazu było wiadomo czym to się skończy. Wszyscy wiedzieli tylko nie trenerzy.

PS. Nie ja siebie tak nazwałem, tylko system ze względu na ilość postów. To tak gwoli ścisłości. :D

kibicka

Postautor: kibicka » 05 grudnia 2004, 22:57

co do fachowca nie wiedzialam (sorki), a co do grania na Zdziesinska to sie nie zgadzam z Toba, bylo 5 sekund, nie bylo czasu na ustawianki, poza tym to nie trenerzy to wymyslili, bo nie mieli juz czasu...trzeba bylo grac pod kosz jeden na jeden ewentualnie odrzucic na rzut z dystansu przy podwojeniu co zreszta mialo miejsce do Szycko, w kazdym razie nudne juz staje sie obwinianie trenerow za wszystko, bo to ze zbieranina bez przygotowan ( taka jest prawda choc kibicuje im z calego serca) gra na rowni ze zdecydowanymi faworytami to jest juz sensacja bo przed sezonem bylismy skazani na pozarcie po 30 pkt w kazdym meczu albo lepiej... a co do sedziow to wszyscy widzieli ich bledy tylko nie ty...? nie wierze. pozdrawiam i mam nadzieje, ze kolejne koncowki beda nasze.

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 06 grudnia 2004, 00:10

Nie wydaje mi sie żebyście przed sezonem byli skazywani na aż takie klęski. Prawda jest natomiast, że należą się Wam wielkie brawa za postawienie sie sie i Polkowicom i tydziń temu Włókniarzowi.
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 06 grudnia 2004, 11:23

Meblotap Chełm - CCC Polkowice 62:63

Ekstraklasa koszykarek. Agnieszka Pałka bohaterką polkowickiego zespołu w wygranym wyjazdowym meczu z Meblotapem Chełm. Środkowa CCC Polkowice nie tylko była najlepszą zawodniczką swojej drużyny, ale także zdobyła decydujące punkty w końcówce na wagę zwycięstwa

Była minuta do końca meczu. CCC Polkowice prowadzi 59:61, a na linii rzutów wolnych stoi Agnieszka Pałka. Kibice miejscowej drużyny przeszkadzają, jak mogą, aby ją zdekoncentrować. Polkowickiej środkowej nie zadrżała ręka i pewnie wykorzystała dwa rzuty wolne. Drużyna z Chełmu nie zdołała już wydrzeć zwycięstwa. Co prawda na 20 sekund przed końcem chełmska rozgrywająca Anna Szyćko trafiła za trzy punkty, ale później żadna z koszykarek nawet nie zdołała oddać rzutu.

Spotkanie ostatniej w tabeli ekipy Meblotapu z czwartą drużyną CCC było niezwykle zacięte. Wynik oscylował wokół remisu. W polkowickiej ekipie świetny mecz rozegrała Agnieszka Pałka, która zdobyła 20 punktów i zaliczyła aż 16! zbiórek i trzy bloki. To zdecydowanie najlepszy jej występ w tym sezonie.

Tym spotkaniem polkowiczanki zakończyły zmagania w pierwszej rundzie. Po 9 kolejkach ekipa Andrzeja Nowakowskiego jest czwarta.

Meblotap Chełm - CCC Polkowice 62:63

Kwarty: 18:20, 15:11, 14:20, 15:12.

Meblotap: Marczanka 19 (3), Zdziesińska 15 (5), Pazur 10 (1), Cybulak 7, Szyćko 5 (1), Sazonenko 4, Bull 2, Murray 0.

CCC: Pałka 20 (2), Kłosińska 12 (2), Marczewska 11, Nowacka 7 (1), Jasnowska 7 (1), Koryzna 6, Stempniewicz 0, Żytomirska 0, Waligórska 0.

Pozostałe wyniki: Cukierki Odra Brzeg - TS Ostrovia Ostrów Wlkp. 93:48, ŁKS Łódź - Wisła Can-Pack Kraków 58:70, PWSZ Gorzów Wlkp. - AZS Poznań 64:69, Lotos Gdynia - PZU Polfa Pabianice 92:60

dk (Gazeta Wyborcza)

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 06 grudnia 2004, 22:40

Proponuję trenerowi Meblotapu oglądnięcie taśm video z meczów koszykarzy Śląska Wrocław w tym sezonie w Pucharze ULEB. 4 mecze, w tym 3 zwycięstwa (po dogrywkach) i jedna porażka. Chłopaki z Wrocławia są w tym sezonie mistrzami w rozgrywaniu końcówek. Skazani na pożarcie przed sezone pokazują się z bardzo dobrej strony tocząć wyrównane (niestety minimalnie przegrane) boje z Anwilem i Prokomem.

Wracając do meczu Meblotap-CCC to jestem jednak ciekaw czy Chełm zagrał tak dobrze ten mecz, czy Polkowice tak słabo..
Obie drużyny przyjadą za pewien czas do Brzegu i nie będę ukrywał, że liczę na to, że Cukierasy zrewanżują się obu ekipom za porażki z pierwszej rundy :roll:
..you got to lose, to know how to win..

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 07 grudnia 2004, 08:50

MARIO pisze:Wracając do meczu Meblotap-CCC to jestem jednak ciekaw czy Chełm zagrał tak dobrze ten mecz, czy Polkowice tak słabo..
Obie drużyny przyjadą za pewien czas do Brzegu i nie będę ukrywał, że liczę na to, że Cukierasy zrewanżują się obu ekipom za porażki z pierwszej rundy :roll:

Rozmawiałem o tym meczu z Tomkiem Ruszkowskim (trenerem odnowy) i zadałem to samo pytanie. powiedział, że Meblotap podłapał formę (wspomniał o dwóch dogrywkach w Pabianicach), zawodniczki z Chełma rzuciły nam 10 "trójek"(na 62 pkt) i że "tak to bywa".
Gratulacje raz reszcze dra drużyny z Chełma.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”