Turniej kadetek w Polkowicach
Moderator: Moderatorzy
Turniej kadetek w Polkowicach
w dniach 22-24 września odbywa się w Polkowicach mocno obsadzony turniej kadetek. Jeśli ktoś ma jakieś blizsze informacje, to proszę o wpisanie.
No dobra liczyłem na kogoś z "tubylców" ale jaśli tak, to powiem że ŁKS 91 czyli UKS Karolew pokonał Orzeł Polkowice oraz Olimpię ( różnicą ok 40pkt).
Wiem jeszzce o nastepujących uczetnikach turnieju: ŁKS 92, MUKS Poznań, Wisła Kraków W sumie wszytskiego jest zdaje się 8 drużyn. Uprzejmie proszę o bardziej kompetentne informacje

Wiem jeszzce o nastepujących uczetnikach turnieju: ŁKS 92, MUKS Poznań, Wisła Kraków W sumie wszytskiego jest zdaje się 8 drużyn. Uprzejmie proszę o bardziej kompetentne informacje
z róznych wzgledow nie moge uczestniczyc w całym turnieju. dzis byłem tylko na meczu naszych z Olimpią (bodajrze 1/8 finału, ale pewny nie jestem). Polkowice, choc cały czas prowadziły, 2 minuty przed koncem oddały przewage poznaniankom i ostatecznie przegrały 62:66.
inne wyniki, które mam:
Olimpia - ŁKS I 34:74
Orzeł II - Olimpia 22:72
Kraków - ŁKS II 81:27
Orzeł I - Kołobrzeg 56:47
inne wyniki, które mam:
Olimpia - ŁKS I 34:74
Orzeł II - Olimpia 22:72
Kraków - ŁKS II 81:27
Orzeł I - Kołobrzeg 56:47
No to turniej zakończony. Organizacja baardzo ciekawa, i baaardzo ciekawy system rozgrywek. ŁKS i zajął IV miejsce z 1 oprażką na koncie, a już Olimpia, która ŁKS pojechał 40 punktami uplasowała się na III miejscu. ( pewnie z powodu miniejszej ilości porażek, albo korzystnemu bilansowi punktów )
No nie istotne, ważne że mimo osłabienia zagraliśmy dobry turniej przeciwko silnym zespołom.
Mecze ŁKS 91:
ŁKS Łódź - Orzeł II Polkowice 119:29
Punkty dla ŁKS: Dziwińska 36, Podogrodzka 24, Goławska 21, Szymczak 20, Zasadni 10, Terebus 10, Fornalczyk 8
ŁKS Łódź - Olimpia Poznań 74:34
Fornalczyk 19, Zasadni 17, Dziwińska 15, Goławska 12, Podogrodzka 6, Szymczak 5
ŁKS Łódź - Wisła Kraków 59:66
Dziwińska 18, Zasadni 11, Szymczak 11, Fornalczyk 8, Goławska 8, Podogrodzka 3
ŁKS Łódź - Orzeł I Polkowice 77:54
Dziwińska 25, Fornalczyk 17, Goławska 13, Zasadni 12, Szymczak 6, Podogrodzka 5
ŁKS Łódź - Kotwica Kołobrzeg 67:39
Szymczak 15, Fornalczyk 14, Dziwińska 13, Zasadni 10, Goławska 10, Podogrodzka 5
Mecze ŁKS 92:
ŁKS Łódź - Wisła Kraków 27:81
Olejnik 7, Kowalska 6, Dziwulska 4, Jagła 3, Lankiewicz 2, Schmidt 2, Kolasa 2, Patora 1
ŁKS Łódź - MUKS Poznań 27:72
Patora 7, Schmidt 6, Kowalska 4, Olejnik 4, Gajewska 3, Lankiewicz 2, Kolasa 1
ŁKS Łódź - Orzeł II Polkowice 63:36
Laskowska 15, Kowalska 13, Patora 11, Schmidt 8, Gajewska 5, Jagła 2, Dziwulska 2, Lankiewicz 2, Kolasa 2
ŁKS Łódź - Wschowa 57:48
Patora 17, Laskowska 10, Schmidt 10, Gajewska 7, Olejnik 7, Kowalska 4, Dziwulska 2
Łodzianki poza turniejem rozegrały również sparing z Olimpią Poznań i wygrały go 60:47.
autor: pietroc www.lkslodz.pl
ŁKS Łódź - Orzeł II Polkowice 119:29
Punkty dla ŁKS: Dziwińska 36, Podogrodzka 24, Goławska 21, Szymczak 20, Zasadni 10, Terebus 10, Fornalczyk 8
ŁKS Łódź - Olimpia Poznań 74:34
Fornalczyk 19, Zasadni 17, Dziwińska 15, Goławska 12, Podogrodzka 6, Szymczak 5
ŁKS Łódź - Wisła Kraków 59:66
Dziwińska 18, Zasadni 11, Szymczak 11, Fornalczyk 8, Goławska 8, Podogrodzka 3
ŁKS Łódź - Orzeł I Polkowice 77:54
Dziwińska 25, Fornalczyk 17, Goławska 13, Zasadni 12, Szymczak 6, Podogrodzka 5
ŁKS Łódź - Kotwica Kołobrzeg 67:39
Szymczak 15, Fornalczyk 14, Dziwińska 13, Zasadni 10, Goławska 10, Podogrodzka 5
Mecze ŁKS 92:
ŁKS Łódź - Wisła Kraków 27:81
Olejnik 7, Kowalska 6, Dziwulska 4, Jagła 3, Lankiewicz 2, Schmidt 2, Kolasa 2, Patora 1
ŁKS Łódź - MUKS Poznań 27:72
Patora 7, Schmidt 6, Kowalska 4, Olejnik 4, Gajewska 3, Lankiewicz 2, Kolasa 1
ŁKS Łódź - Orzeł II Polkowice 63:36
Laskowska 15, Kowalska 13, Patora 11, Schmidt 8, Gajewska 5, Jagła 2, Dziwulska 2, Lankiewicz 2, Kolasa 2
ŁKS Łódź - Wschowa 57:48
Patora 17, Laskowska 10, Schmidt 10, Gajewska 7, Olejnik 7, Kowalska 4, Dziwulska 2
Łodzianki poza turniejem rozegrały również sparing z Olimpią Poznań i wygrały go 60:47.
autor: pietroc www.lkslodz.pl
dzięki za wszystkie informacje. jak widzę temat wzbudził największy odzew wśród Łodzian i pełne wyniki mamy tylko obu ŁKS-ów. w sumie to mnie najbardziej interesuje. turniej jak widzę ciekawy, chociaż system rozgrywek budzi pewne (hehehe) kontrowesje. słyszałem, że zawodniczki MUKS-u ciężko przeżyły porażkę. ano, nie zawsze świeci słońce i nikt nie może przewidziec kto w tym roku stanie na podium w roczniku 91.
Z pośród wielu spraw "fajnych inaczej" na tym turnieju jest choćby taka, ż eŁKS który wygrywa ze wszystkimi po 30-40 pkt , dzięki jednej przegranej z Wisłą nie ma możliwości rozegrania meczu z MUKSem. Po drugie co ciekawe, system rozgrywek był tak sprytny, że gdyby ŁKS ( 91 - cały czas o nim mowa ) przegrał grupowy mecz z Olimpią, to wtedy wpadałby na słabe Polkowice i miał medal (wielkie słowo
) w kieszeni dzięki porażce właśnie. Widziała o tym trenerka i co ciekawsze wiedziały zawodniczki, ale przecież nikomu nie przyszło do głowy żeby bawić sie w zdobywanie "medali" zamiast walki o zwycięstwo w każdym meczu, a że system rozgrywek opracowany pod sukces gospodarzy nie promował tej prostej zasady no cóż... Poza tym kompletny bałagan organizacyjny. Zespoły dowiadywały sie kto z kim gra za pięć dwunasta prowadząc indywidualne śledztwa w tej sprawie, z opcją "że to nic pewnego i mogą być zmiany". Duużo nauki przed działaczami i trenerem Polkowic. To nie bufonada, ale szczera prawda potwierdzona przez większość trenerów zespołów biorących udział w tym turnieju.
Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”