Turniej kadetek w Polkowicach

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Gość

Postautor: Gość » 25 września 2006, 07:52

to był bardzo ciekawy a jednocześnie dziwny turniej( z powodu organizatorów) zaprasza się trzy najlepsze drużyny w Polsce: ŁKS, WISŁĘ i MUKS, więc logiczne jest, że będą one rozstawione w trzech grupach. ale nie w Polkowicach, ładuje sie MUKS z WISŁĄ do jednej grupy i ustawia mecze tak, że któraś z nich musi wpaść na ŁKS w meczu półfinałowym. Więcej, każe się grać MUKS dwa mecze finałowe pod rząd. Efekt-ŁKS z jedną przegraną zajmuje czwarte miejsce, MUKS po niezwykle cięzkim meczu z WISŁĄ gra za 45 minut z OLIMPIĄ i dziewczyny ledwo powłóczą nogami. Gdyby nie psikus OLIMPII, która wygrała z Polkowicami, gospodarze mieliby duże szanse na wygranie turnieju. Kończąc turniej wygrał zespół, który dwa razy przgrał z drugim zespołem, czwarte miejsce zajął zespół, który bardzo wysoko wygrał z trzecim. Najlepiej to widać było na rozdaniu nagród, właściwie zadowolne były tylko zawodniczki OLIMPII, przesympatyczne zawodniczki WISŁY miały takie miny jakby ten turniej przegrały, podobnie z równie sympatycznymi zawodniczkami ŁKS. Nie ma się co dziwić, że zawodniczki MUKS cięzko przeżyły porażkę, bo jej powodem nie były umiejętności tylko organizatorzy. Zasłonę milczenia należy też spuścić na sędziowanie.

Awatar użytkownika
Kiero
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Kiero » 25 września 2006, 08:38

Zgadzam się całkowicie z wypowiedzią powyżej. Zapewne Polkowice były pewne grania meczu z MUKSem, który nie miał szans w ciągu niecałej godziny na regenerację sił po bardzo ciężkim meczu z nami [Wisłą]. Niestety tak jak osoba powyżej napisała Olimpia zrobiła mały psikus i wygrała z gospodarzami. Dziewczyny z Olimpii ucieszone bo po raz 1 wygrały z MUKSem a znowu dziewczyny z MUKSu załamane. Zajęłyśmy pierwsze miejsce z dwoma porażkami z... MUKSem. Lepiej dla nas ale na pewno niedosyt dla dziewczyn z Poznania. To był tylko turniej z nieprzemyślaną organizacją. Tak jak ktoś pisał nie miałyśmy w ogóle pojęcia o której gramy. Aczkolwiek atmosfera była bardzo miła :) mam andzieję, że za rok grafik od początku będzie ustawiony :) w każdym bądź razie dziękujemy za zaproszenie Polkowicom i za bardzo dobre mecze rywalom :)
Ostatnio zmieniony 25 września 2006, 13:36 przez Kiero, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kaśka#4
Żak

Postautor: Kaśka#4 » 25 września 2006, 10:34

Anonymous pisze: Zasłonę milczenia należy też spuścić na sędziowanie.

to było tragiczne co oni tam wyprawiali.

Awatar użytkownika
Kiero
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Kiero » 25 września 2006, 13:14

Fakt. Zapomniałam dodać tego najważniejszego 'szczególiku'. Rozumiem można się uczyć, ale bez przesady. Życzę podszkolenia się do następnego spotkania bo to co działo się na turnieju to niekiedy 'lekka' przesada.

asjdbi

Postautor: asjdbi » 25 września 2006, 14:23

A jakies nagrody indywidualnie były?:D Moze zna ktos wszystkie wyniki meczów ;D

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 25 września 2006, 14:33

w piatce turnieju na pewno byla Ola Dziwinska z ŁKS-u, tyle wiem jesli chodzi o indywidualne nagrody :)

Gość

Postautor: Gość » 25 września 2006, 14:40

oprócz Oli w piątce były Iwona Szarzyńska z MUKS, Olga Rolbiecka z OLIMPII, nistety dwóch pozostalych nie pamiętam, jedna z Kołobrzegu, druga z Polkowic.
najsktuteczniejsza- Kaśka#4 z Wisły

Gość

Postautor: Gość » 25 września 2006, 14:45

dziewczyna z Kołobrzegu w piątce to Ola Jagodzińska, najlepsza za 3 byla Monika Jasnowska z Polkowic

Awatar użytkownika
Kaśka#4
Żak

Postautor: Kaśka#4 » 25 września 2006, 14:46

w piątce all stars:
Ola Dziwińska-ŁKS
Ola Jagodzińska-Kotwica
Iwona Szarzyńska-MUKS
Olga Rolbiecka-Olimpia
i z Polkowic pamiętam tylko ksywke "Papi"

najlepiej rzucająca za 3pkt:
Monika Jasnowska-Polkowice

Awatar użytkownika
Kiero
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Kiero » 25 września 2006, 14:50

Pierwsza piątka turnieju to:
Iwona Szarzyńska-MUKS Poznań
Olga Rolbiecka-Olimpia Poznań
Aleksandra Dziwińska-ŁKS Łódź
Aleksandra Jagodzińska-Kotwica Kołobrzeg
i jedna zawodniczka Polkowic o pseudonimie 'Papi' ;)
Za 3 najskuteczniejsza była Monika Jasnowska z Polkowic. Kaśka Szewczyk najskuteczniejsza. To chyba wsyztsko ;)

Gość

Postautor: Gość » 25 września 2006, 14:57

PATRZĄC NA TABELĘ I WYNIKI WYDAJE SIĘ, ŻE DUŻO WYŻEJ POWINIEN BYĆ ŁKS 92 SKAZANY NA POŻARCIE PRZEZ UMIESZCZENIE W JEDNEJ GRUPIE Z WISŁĄ I MUKS. SZKODA BO TO DOBRA DRUŻYNA.

Gość

Postautor: Gość » 26 września 2006, 08:56

jestem na forum poraz pierwszy, poczytałem sobie tematy z koszykówki młodzieżowej i postanowiłem wpisać się na tym, bo jest najbardziej aktualny. Bylem na mistrzostwach młodziczek w zeszłym roku w Poznaniu, w tym roku w Łodzi i przez chwilę na turnieju w Polkowicach. Oto moje refleksje. Uklad sił chyba się nie zmienił: Wisła,ŁKS i MUKS to najpoważniejsi kandydaci do medali w tym rokuw kadetkach.Co jeszcze. Niesamowity postęp zawodniczek 92, szczególnie rzuciła mi się w oczy Dorota Mistygacz z MUKS. Była chyba najlepiej broniącą zawodniczką tego turnieju, zwróciłem na nią uwagę już w Łodzi i osobiście uważam, że tamten mistrzostwa MUKS wygrał obroną. Samej Dorocie w tamtym turnieju naliczyłem 29 zbiórek i bardzo robawiła mnie zażarta dyskusja dwóch panów w temacie Mega Korba, gdzie jeden twierdził, że jedna zawodniczka w meczu miała więcej zbiórek niż inne w całym turnieju.Tak to jest kiedy emocje są przed logiką, co też potwierdziło się w Polkowicach, gdzie organizatorzy tak bardzo chcieli zająć dobre miejsce, że spaczyli wyniki. Jedna sper pozytywna rzecz, która rzuciła mi się w oczy-przyjaźń isympatia między zawodniczkami rywalizujących klubów. Kibice, rodzice i działacze uczcie się od nich.

amon
Nowy na forum

Postautor: amon » 26 września 2006, 09:19

zawodniczka, która dostała nagrodę dla najlepiej zbierającej w samym meczu z MUKS zebrała piłkę z tablicy 29 razy.

Gość

Postautor: Gość » 26 września 2006, 11:56

zajrzałem w zapiski, wyszlo mi 19, chodzi o A. Patorę, to jest ogromna ilość zbiórek, a 29 to praktycznie w każdej akcji, może się mylę, więc nie ciągnę tematu, nie widziałem ŁKS 92 w Polkowicach, słyszałem, że grały nieźle.

Awatar użytkownika
basketman
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: basketman » 26 września 2006, 19:28

Oglądałem prawie cały turniej: I uważam, ze MVP powinna zostac zawodniczka MUKS Poznan Magda Idziorek(jak przekrecilem przepraszam) numer 8. Była najlepsza, a nie dostała zadnej nagordy. Dziwi mnie to . Naprawde na jej gre chcia ło sie patrzec. Ogólnie byłem za MUKSem, ale srebro też dobre. :P

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”