Turniej kadetek w Polkowicach

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
basketman
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: basketman » 26 września 2006, 19:30

Zazwodniczka z Orła jeden, która była w najlepszej 5 nazywa się: Patrycja Wawro :)

Awatar użytkownika
Kiero
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Kiero » 26 września 2006, 19:43

Bardzo mi się spodobał fragment wypowiedzi Gościa: "Jedna sper pozytywna rzecz, która rzuciła mi się w oczy-przyjaźń isympatia między zawodniczkami rywalizujących klubów. Kibice, rodzice i działacze uczcie się od nich."
Super ludzie, super atmosfera :) to nie jest tak, że rywalizujemy ze sobą na parkiecie to również poza nim ;) dla przykładu podam naszą drużynę [TS Wisłę] i MUKS Poznań. Obecnie na parkiecie najwięksi rywale poza-przyjaciele. Tak samo z ŁKS'em na parkiecie rywalizacja poza-przyjaźń. Przy okazji pozdrawiam bardzo serdecznie obie ekipy oraz wszystkie drużyny z tego turnieju ;) To zazwyczaj kibice psują atmosferę na meczach czy poza nimi.

Awatar użytkownika
Kaśka#4
Żak

Postautor: Kaśka#4 » 26 września 2006, 19:48

Kiero pisze:Przy okazji pozdrawiam bardzo serdecznie obie ekipy oraz wszystkie drużyny z tego turnieju ;)

Dołączam się do pozdrowień ;)

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 26 września 2006, 20:17

Kiero pisze:To zazwyczaj kibice psują atmosferę na meczach czy poza nimi.

O przepraszam. U nas w Łodzi kibice nie psuli atmosfery tylko ją tworzyli. Z resztą otrzymaliśmy za to podziękowania od wszystkich drużyn. To niestety bardzo często podzice psują wszystko. Z resztą po naszym turnieju też byli tacy którzy strasznie się rzucali na naszej stronie kilka dni po zakończeniu.

Awatar użytkownika
Kiero
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Kiero » 26 września 2006, 20:43

Oj ja nie mówię o kibicach ŁKSu ;) bo oni tworzą zawsze świtną atmosferę :) mówiłam ogólnie nie mówiąc już o kadetkach ale idąc wyżej a nawet o kibicach piłkarskich ;)

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 26 września 2006, 21:05

Kiero pisze:Oj ja nie mówię o kibicach ŁKSu ;) bo oni tworzą zawsze świtną atmosferę :) mówiłam ogólnie nie mówiąc już o kadetkach ale idąc wyżej a nawet o kibicach piłkarskich ;)

No cóż, nie byłem obecny a sławnym ognisku ale z pewnością moi koledzy po szalu stworzyli świetną atmosferę :lol:

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 26 września 2006, 22:39

Lisu pisze:
Kiero pisze:Oj ja nie mówię o kibicach ŁKSu ;) bo oni tworzą zawsze świtną atmosferę :) mówiłam ogólnie nie mówiąc już o kadetkach ale idąc wyżej a nawet o kibicach piłkarskich ;)

No cóż, nie byłem obecny a sławnym ognisku ale z pewnością moi koledzy po szalu stworzyli świetną atmosferę :lol:

ciiiiiiiii

niektorzy musieli nastepnego dnia na 8 rano byc w hali :D

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 27 września 2006, 06:50

Ale ja cały czas mówie o po pierwsze moich kolega a po drugie kibicach a nie o "fryzjerach" :lol: :lol: :lol: [/img]

Gość

Postautor: Gość » 27 września 2006, 10:24

mam pytanie, słyszałem w kuluarach w Polkowicach, że do kadry z ŁKS, WISŁY i MUKS zostala powołana tylko Ola Dziwińska. czy mamy zamiar wzorem kadetów spaść do dywizji b na mistrzostwach europy. rok temu pojechali na mistrzostwa w dość dziwnym składzie i do dzisiaj tkwią w dywizji b.

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 27 września 2006, 12:52

tak, to jest bardzo ciekawe, ze kadre obstawiaja takie kluby jak Rzeszow, pol Pomorza, Polkowice itd., ktore non stop przegrywaja z ŁKS-em i Wisla :D

Awatar użytkownika
Kaśka#4
Żak

Postautor: Kaśka#4 » 27 września 2006, 13:12

pietroc pisze:
Lisu pisze:

ciiiiiiiii

niektorzy musieli nastepnego dnia na 8 rano byc w hali :D

było miło :P

Awatar użytkownika
Kiero
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Kiero » 27 września 2006, 13:27

Anonymous pisze:mam pytanie, słyszałem w kuluarach w Polkowicach, że do kadry z ŁKS, WISŁY i MUKS zostala powołana tylko Ola Dziwińska. czy mamy zamiar wzorem kadetów spaść do dywizji b na mistrzostwach europy. rok temu pojechali na mistrzostwa w dość dziwnym składzie i do dzisiaj tkwią w dywizji b.

Niestety tak jest. Tak jak Pietroc napisał, to jest bardzo dziwne. Tą kadrą 91 jak narazie rządzą układy. Taka jest prawda. Z 3 najlepszych klubów w Polsce (Mistrz, V-ce Mistrz i Brąz) Znalazła się TYLKO Ola Dziwińska! Reszte to tak jak Pietroc napisał kluby, która nic zabardzo nie znaczą w Polsce (nie chcę nikogo obrażać, wywyższać się czy coś). Nie zajęły żadnego miejsca na MP rocznika 91 dwa late temu. O Rzeszowie mało kto słyszał. Poza tym zastanawia mnie fakt, czemu Iwona Szarzyńska nie znalazła się w Kadrze? Ten turniej pokazał, że potrafi bardzo wiele. Nie wiem co robią tam [w Kadrze] inne zawodniczki 'rozgrywające', które są dobre, owszem ale nie zasługują na Kadrę a są w niej bo trenują w takim a takim klubie.

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 27 września 2006, 16:17

Jeszcze się dziwicie ? :shock:
Przecieżostanio dobitnie było widać, i to w różnych kategoriach wiekowych, że o grze w kadrze decydują nie forma i umiejętności, ale inne, pozasportowe czynniki.

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 28 września 2006, 06:49

No niestety... to jest właśnie nasz piękny sport i duch rywalizacji...
z pozasportowymi czynnikami nic się już nie da zrobić...

Możemy jedynie czekać- a to nastąpi napewno! nikt juz w Polsce się nie czuje spokojnie- wzorem piłkarskiego środowiska wszystko zostanie przeczesane... to nastąpi napewno... miejmy nadzieję, że jak najszybciej.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 28 września 2006, 08:38

basketman pisze:Oglądałem prawie cały turniej: I uważam, ze MVP powinna zostac zawodniczka MUKS Poznan Magda Idziorek

Trzeba przyznać, że ta właśnie zawodniczka zrobiła na mnie ZDECYDOWANIE największe wrażenie w turnieju finałowym w Łodzi - nie wiem jak zagrała w Polkowicach, ale nie wątpię jednak że na MVP zasługuje zawsze - z tym, że... nie jestem przekonany... co do jej sposobu gry w drużynie, słowem - zastanowiłbym się nad innym prowadzeniem jej gry - a ideałem dla niej byłoby zmiana zespołu (oczywiście teoretyzuje i nie mam na myśli klubu jako takiego oraz aspektów sportowo-organizacyjnych panujących w MUKS-ie ale rodzaj boiskowych wyzwań przed którymi tam stoi poprzez akurat takie a nie inne partnerki oraz sposób gry na boisku). Jej rozwój może być wolniejszy lub szybszy - o to mi chodzi - bo w to, że kiedyś przyćmi "Bibę" - nie wątpię...
Reasumując - w tej kategorii wiekowej jestem fanem ŁKS-u i Magdy Idziorek... :D

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”