OLGA PANTELEJEVA

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 02 października 2006, 11:16

Anonymous pisze:W Polfie Pabianice ubywa koszykarek. Do grona byłych zawodniczek tego klubu dołączyła Olga Pantelejeva i Leona Krystofova.

Pierwsza z nich podpisała kontrakt z moskiewskim Spartakiem. Choć jeszcze parę tygodni temu zapewniano, że wszystko jest dogadane i zawodniczka pozostaje w Pabianicach. - Tak naprawdę to rozmowy wciąż trwały – mówi Jacek Stępniewski, prezes klubu. – Pantelejevej odnowiła się kontuzja po kilku dniach treningu, grać będzie zapewne od stycznia, chcieliśmy więc renegocjować kontrakt. "Panti" wybrała jednak ofertę z Rosji.

Przypomnijmy, że Olga Pantelejeva w lutym tego roku skręciła staw kolanowy na treningu. Poddana operacji i intensywnej rehabilitacji miała powrócić do gry w tym sezonie.

Z drugą zawodniczką, Leoną Krystofovą, sytuacja jest dość dziwna. Koszykarka twierdzi, że od poniedziałku wznawia treningi po zwolnieniu lekarskim, co innego podaje natomiast prezes. - Z dniem 30 września rozwiązaliśmy kontrakt z Krystofovą – informuje Stępniewski. – Została ona o tym fakcie powiadomiona podczas rozmowy z zarządem, 26 września.

Przyczyną rezygnacji klubu z usług koszykarki jest jej stan zdrowia, nie pozwalający na zawodowe uprawianie sportu. Co dokładnie jest – nie powiedziano. Zapewniono jedynie, że wzgląd finansowy nie miał wpływu, gdyż były zarezerwowane pieniądze.

Jeśli nikt nie wzmocni drużyny, to trener Tomasz Herkt będzie mieć do dyspozycji cztery seniorki i juniorki. Dobrze rokuje to na przyszłość, gdyż ogrywane będą młode talenty. - Ten sezon przeznaczyliśmy na wprowadzanie młodych zawodniczek do gry. Nie znaczy to jednak, że nasze szanse na podium maleją. Wciąż wierzę w medal – kończy Jacek Stępniewski.

(wed)

slow back arrow

zródło:/www.plkk.pl/index.php?id=264

Ponownie, jak w aktualnościach z upoważnienia Leony Krystofovej chciałbym zdementwać informacje o rozwiązaniu kontraktu.
Przyczyny o stanie zdrowia sąwyssane z palca. Powód? Oficjalne droga odzyskania 8 miesięcznych (słownie: ośmiomiesięcnzych) zaległości finansowych.
Zawodniczka nie ma w tym momencie na mieszkanie, musiała pozbyć się samochodu ze względu na brak możliwości spłaty kredytu i jest zaporzyczona by utrzymywać się w obcym kraju...

Powód rozwiązania kontraktu - stan zdrowia - to tylko szukanie drogi ucieczki od problemów... Leo dysponuje zaświadczeniem lekarskim potwierdzającym, że problemy zdrowotne z 2005 roku, na ktore powołuje się klub są już dawno wyleczone...........................................

Przykro czyta się takie opinie i teksty prasowe
...

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 02 października 2006, 11:33

Trenejro pisze: (...)
Przyczyny o stanie zdrowia sąwyssane z palca. Powód? Oficjalne droga odzyskania 8 miesięcznych (słownie: ośmiomiesięcnzych) zaległości finansowych.
Zawodniczka nie ma w tym momencie na mieszkanie, musiała pozbyć się samochodu ze względu na brak możliwości spłaty kredytu i jest zaporzyczona by utrzymywać się w obcym kraju...

(...)

Cytat z Gienka:
"Robimy ściepę klubową, by poratować Krystofovą" :lol: :lol: :lol:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 02 października 2006, 12:09

Szymon pisze:

(...)

Cytat z Gienka:

Zaiste śmieszne.....................
Nie chcielibyśmy, żeby ktokolwiek miał jakiekolwiek pretensje bądź obwiniał o cokolwiek Leo.
Wystąpienie o spłątę tak ogromnych zaległości to święte prawo ciężko pracującej zawodniczki...
Czy Wy otrzymaliście już swoją wypłatę za styczeń??????!!!!!!
:evil: :evil: :evil:

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 02 października 2006, 15:56

Trenejro pisze:(...)Przykro czyta się takie opinie i teksty prasowe
...

Chcę wyjaśnić, że napisałam to, co powiedział mi prezes klubu. Przedstawiłam także wersję zainteresowanej koszykarki.

Trudno wymagać, bym pomijała w artykule jakiekolwiek informacje (tym bardziej sprzeczne).

Mam nadzieję, że wszyscy to rozumieją i nikt się nie gniewa na mnie. Piszę to, co się dowiaduję. (w oficjalnych rozmowach).

A dziś faktycznie dowiedziałam się od trenera Herkta, że rzeczywiście rozmowy z Leoną Krystofovą wciąż trwają i mają się zakończyć w tym tygodniu.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 02 października 2006, 22:41

Trenejro pisze:
Szymon pisze:

(...)

Cytat z Gienka:

Nie chcielibyśmy, żeby ktokolwiek miał jakiekolwiek pretensje bądź obwiniał o cokolwiek Leo.
Wystąpienie o spłątę tak ogromnych zaległości to święte prawo ciężko pracującej zawodniczki...

No cóz, Gienek ma specyficzne poczucie humoru i nie każdy musi je rozumieć ........

O ile dobrze pamiętam, to nikt nie pisał że kwestia rozwiązania umowy to wina Leo :?

Co do wystąpienia o spłatę długów ..... tak, zawodniczka ma prawo do tego (tak samo jak klub ma prawo rozwiązać kontrakt z zawodniczką)!!! Chyba że zawarła z klubem "dżentelmeńską umowę", że kasa będzie w jakimś tam terminie spłacona, to wówczas mogłaby się wstrzymać :?

I jeszcze jedno. Nie zgadzam się z Twoim stwierdzeniem we wcześniejszym poście : (...)Powód rozwiązania kontraktu - stan zdrowia - to tylko szukanie drogi ucieczki od problemów... (...) Jakiej ucieczki od problemów :?: :?: :?: Przecież czy kontrakt będzie rozwiązany czy nie to kasę i tak muszą oddać :!: :!: :!: Według mnie, może to być jedynie próba zamydlenia oczu opinii publicznej i nie przyznawanie się do problemów finansowych, zwłaszcza w czasie gdy klub (podobno) szuka nowych sponsorów.

P.S. Ja nie dostałem wypłaty za styczeń 8)
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 03 października 2006, 08:24

Szymon pisze:
Trenejro pisze:
Szymon pisze:

(...)

Cytat z Gienka:

No cóz, Gienek ma specyficzne poczucie humoru i nie każdy musi je rozumieć ........

1. O ile dobrze pamiętam, to nikt nie pisał że kwestia rozwiązania umowy to wina Leo :?

2. Co do wystąpienia o spłatę długów ..... tak, zawodniczka ma prawo do tego (tak samo jak klub ma prawo rozwiązać kontrakt z zawodniczką)!!! Chyba że zawarła z klubem "dżentelmeńską umowę", że kasa będzie w jakimś tam terminie spłacona, to wówczas mogłaby się wstrzymać :?

3. I jeszcze jedno. Nie zgadzam się z Twoim stwierdzeniem we wcześniejszym poście : (...)Powód rozwiązania kontraktu - stan zdrowia - to tylko szukanie drogi ucieczki od problemów... (...) Jakiej ucieczki od problemów :?: :?: :?: Przecież czy kontrakt będzie rozwiązany czy nie to kasę i tak muszą oddać :!: :!: :!: Według mnie, może to być jedynie próba zamydlenia oczu opinii publicznej i nie przyznawanie się do problemów finansowych, zwłaszcza w czasie gdy klub (podobno) szuka nowych sponsorów.

P.S. Ja nie dostałem wypłaty za styczeń 8)

Ad.1 Gwarantuje Ci, że jeżeli cokolwiek stanie się Klubowi, cała wina na stan rzeczy spadnie na Leo. Stąd moja uwaga...
Ad.2 Widzisz, zależy jak jest napisany kontrakt i musiałbyś się w każdy wczytać, żeby stwierdzić która ze stron jakie ma prawa. Więc nie wyrokuj jakie Klub ma prawo, bo nie będę tutaj cytował kontraktu Leony Krystofovej!
Powiem jedynie tyle, że kontrakt rozwiązano szukając furtki ucieczki od przyszłych zobowiązań wobec jej wystąpienia o spłatę zaległości.
Najgorsze dla Klubu, że Kontrakt rozwiązano niesłusznie i kwestią czasu będzie cofnięcie tej decyzji...
Ad.3. Patrz wyżej. Kasę muszą oddać, ale uciekają od przyszłych zobowiązań szykanując zawodniczkę szukając kruczków prawnych, co podpada pod paragraf.

Licząc na bezbolesne rozwiązanie problemu dla obydwu stron podążając strategią "win-win" pozdrawiam wszystkich kibiców MTK...

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 03 października 2006, 12:31

podążając strategią "win-win"

bardzo "pozytywna" nazwa tej strategii :lol: :lol: :lol: - bliższe prawdy są nieco inne, bardziej brutalne, ale faktycznie - ta jest najbardziej "medialna"

powodzenia w szukaniu rozwiązań i pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 04 października 2006, 09:31

Jeśli sie nie mylę to jest cgyba temat poswięcony Panti :?: :D :?:
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 04 października 2006, 09:33

O kurde... To z kim ja wczoraj w kinie byłem??!!

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 04 października 2006, 09:34

Trenejro pisze:O kurde... To z kim ja wczoraj w kinie byłem??!!

Nie wiem nie wiem :P :P

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 04 października 2006, 10:06

Trenejro pisze:O kurde... To z kim ja wczoraj w kinie byłem??!!

jeśli mamrotała coś o zeszłorocznej maturze, proponowała jakieś stanowiska dla swojej rodziny i okablowanie wystawało jej ze stanika ... to była Renia B. masz przesrane!!

:lol: :lol: :lol:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 04 października 2006, 13:49

Olga ma charakter :evil: dlatego ją uwielbiam
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Aragorn

Postautor: Aragorn » 18 października 2006, 12:46

gdzie teraz gra pantelejewa??

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 19 października 2006, 12:03

Aragorn pisze:gdzie teraz gra pantelejewa??

W oldboyach reprezentacji Rosji :lol:

Wróć do „Archiwum”