Memoriał im. Małgorzaty Kozery - Gliszczyńskiej

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 05 października 2006, 20:24

Wiem, zę to tylko sparing, ale...
BEDZIE ZAJEBIŚCIE CIĘŻKO :!: :!: :!:
"Stare" zawodniczki jeszcze niezbyt dobrze rozumieją się z "młodymi".
A może odwrotnie? Nie wiem?
Nie wyglądało to różowo.
Wiem, że zanim te młode dziewczyny nabiorą "ogłady", to dostaniemy w lidze parę "kopów", ale innej drogi nie ma.
One muszą grać, jak chcemy się z nich kiedyś cieszyć :!: :!:
Leo nie grała i nie była nawet na sali (ja nie widziałem), co pewnie oznacza, że "to już jest koniec...".
A czemu Ala nie grała? Ktoś wie?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Gość

Postautor: Gość » 06 października 2006, 07:14

BasketFan pisze:Wiem, zę to tylko sparing, ale...
BEDZIE ZAJEBIŚCIE CIĘŻKO :!: :!: :!:
"Stare" zawodniczki jeszcze niezbyt dobrze rozumieją się z "młodymi".
A może odwrotnie? Nie wiem?
Nie wyglądało to różowo.
Wiem, że zanim te młode dziewczyny nabiorą "ogłady", to dostaniemy w lidze parę "kopów", ale innej drogi nie ma.
One muszą grać, jak chcemy się z nich kiedyś cieszyć :!: :!:
Leo nie grała i nie była nawet na sali (ja nie widziałem), co pewnie oznacza, że "to już jest koniec...".
A czemu Ala nie grała? Ktoś wie?

Pewnie z Leo to jest dopiero początek a nie koniec. A co do Ali to ja wiem dlaczego nie grała :wink:

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 06 października 2006, 17:53

Włókniarz-ŁKS
62 - 60

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 06 października 2006, 17:56

Najlepsza w ŁKS-Kenig
Najlepsza we Włókniarzu-Szpila
MVP meczu- Pałka
Najlepszy strzelec memoriału-Pałka
Najlepszy strzelec za trzy-Szpila

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 06 października 2006, 17:57

No to będą znowu emocjonujące derby w Lidze. :!: :!:
Szkoda, że na niskim poziomie.

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 06 października 2006, 19:29

BasketFan pisze:No to będą znowu emocjonujące derby w Lidze. :!: :!:
Szkoda, że na niskim poziomie.

To, że w derby będą walczyć drużyny, które w tym sezonie nie bedą prawdopodobnie odgrywać decydujących ról, nie znaczy, że będą na słabym poziomie. Wręcz przeciwnie, uważam, że poziom może być conajmniej niezły :P
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 06 października 2006, 20:56

Polfa Pabianice wygrała XV memoriał Małgorzaty Kozery-Gliszczyńskiej

Podopieczne trenera Tomasza Herkta pokonały ŁKS

Wprawdzie oba zespoły nie pokazały jeszcze koszykówki na najwyższym poziomie, ale gra była bardzo wyrównana. Po trzech kwartach górą były gospodynie, które prowadziły 47:44. - W ostatniej odsłonie dobiją rywalki, wygrywając pewnie i efektownie - twierdził Henryk Langierowicz, były trener obu drużyn, pomysłodawca memoriału. Ale mylił się...

Za sprawą Sylwii Wlaźlak łodzianki nie tylko odrobiły straty, i w 37 min prowadziły już 58:53. Wystarczyła chwila nieuwagi w obronie, żeby po trafieniu Emilii Lamparskiej za trzy punkty pabianiczanki uwierzyły, że jeszcze nie wszystko stracone. W następnej akcji ełkaesianka Birute Dominauskaite nie trafiła z dystansu, a po chwili sfaulowała Lamparską przy rzucie zza linii 6,25 m. Pabianiczanka wykorzystała trzy rzuty wolne i zapewniła swojemu zespołowi zwycięstwo.

Najlepszą zawodniczka meczu została Agnieszka Pałka, która otrzymała też nagrodę dla najskuteczniejszej koszykarki. Nagrody dla najlepszych zawodniczek w obu zespołach odebrały Katarzyna Kenig i Lamparska.

POLFA PABIANICE - ŁKS 62:60 (18:16, 17:18, 12:10, 15:16)

Polfa: Pałka 20, Lamparska 15, Krupska-Tyszkiewicz 9, Kudłak 6, Gala 5, Hylewska 4, Szemraj 3.

ŁKS: Wlaźlak 18, Kenig 16, Piątkowska 10, Dominauskaite 7, Stańczak, Włodarska po 4, Skorek 1.

(Jerzy Walczyk)

(źródło: www.gazeta.pl - Łódź)
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 06 października 2006, 21:35

Gratulacje :!: :!: :!: Oj ciężko będzie w tym sezonie :? Ale zaletą jest więcej emocjonujących meczów :D

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 06 października 2006, 21:38

A więc obecnośc Renaty na naszej ławce w dniu dzisiejszym nie była przypadkiem :D

Awatar użytkownika
Edzia
Junior

Postautor: Edzia » 07 października 2006, 09:59

Polfa lepsza od ŁKS

Wczoraj odbył się w Pabianicach jeden, jedyny mecz w ramach mającego długoletnią historię, memoriału im. Małgorzaty Gliszczyńskiej. PolfaPabianice pokonała ŁKS Siemens AGD 62:60.

Obrazek

W 35 min na prowadzenie 58:53 wyszły łodzianki Jeszcze na kilkadziesiąt sekund przed końcem meczu miały dwupunktową przewagę. Losy rywalizacji przesądził w zasadzie faul Birute Dominauskaite przy rzucie Emilii Lamparskiej za 3 punkty, która następnie w 100 proc. wykorzystała rzuty osobiste.

Za najlepszą i najskuteczniejszą koszykarkę turnieju uznano Agnieszkę Palkę z Polfy. W pabianickim zespole wyróżniono również Emilię Lamparską, a w ŁKS Katarzynę Kenig.

Polfa, jak informuje prezes klubu Jacek Stępniewski, wzmocni się koszykarką z Czech, 25-letnią Radaną Pechackovą. Powraca też do Polfy Renata Piestrzyńska, wychowanka klubu, która ostatnio występowała w Meblotapie Chełm.

A kto wzmocni ŁKS? Może Leona Krystofova, która nie przedłużyła kontraktu z Polfą?

Tomasz Rosset, prezes koszykarek ŁKS: - Staramy się o pozyskanie wysokiej zawodniczki, ale Krystofova jest dla nas za droga.

Był to ostatni sprawdzian przed inauguracją rozgrywek o mistrzostwo ekstraklasy, która rozpoczyna się już w środę. ŁKS podejmuje, o godz. 18, w hali przy al. Unii beniaminka ekstraklasy Dudę PWSZ Leszno, zaś Polfa grać będzie z Cukierkami Odrą Brzeg.

Polfa Pabianice - ŁKS Siemens AGD 62:60 (18:16, 17:18, 12:10, 15:16).

Polfa: Pełka 20, Lamparska 15, Krupska-Tyszkiewicz 9, Kudłak 6, Gala 5, Hylewska 4, Szemraj 3, Hałęza 0.

ŁKS: Wlaźlak 18, Kenig 16, Piątkowska 10, Dominauskaite 7, Stańczak - Białogór 4, Włodarska 4, Skorek 1, Owczarek 0.

(m. st.)

(źródło: www.naszemiasto.pl / Express Ilustrowany)

Hhmm...., chyba i pan z Wyborczej i pan z Expressu i ja byliśmy na innym meczu :? :roll: . Bo końcówka meczu wyglądała tak -> Sylwia trafiła za 3 na 40s do końca (59:60), odpowiedziała Aga Pałka (61:60), a ŁKS w następnej akcji popełnił błąd 3 sekund. Wtedy faulowana była bodajże Krupa przez Magdę Włodarską, ale nie było jeszcze rzutów. 11 sekund do końca i faulowana jest Szpila, ale przez Sylwię i Emila wykorzystuje 1 osobisty! Pozostałe 10 sekund ełkaesianki nie zamieniają na punkty i wynik to 62:60. A 3 osobiste Szpila wykonywała, a i owszem, ale na półtorej minuty przed końcem spotkania (i wtedy było 59:58 ). Obu panom się przysnęło? :roll: :? :roll:
"Oto jest miłość.

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 07 października 2006, 10:04

Edzia pisze:Polfa lepsza od ŁKS

Wczoraj odbył się w Pabianicach jeden, jedyny mecz w ramach mającego długoletnią historię, memoriału im. Małgorzaty Gliszczyńskiej. PolfaPabianice pokonała ŁKS Siemens AGD 62:60.

Obrazek

W 35 min na prowadzenie 58:53 wyszły łodzianki Jeszcze na kilkadziesiąt sekund przed końcem meczu miały dwupunktową przewagę. Losy rywalizacji przesądził w zasadzie faul Birute Dominauskaite przy rzucie Emilii Lamparskiej za 3 punkty, która następnie w 100 proc. wykorzystała rzuty osobiste.

Za najlepszą i najskuteczniejszą koszykarkę turnieju uznano Agnieszkę Palkę z Polfy. W pabianickim zespole wyróżniono również Emilię Lamparską, a w ŁKS Katarzynę Kenig.

Polfa, jak informuje prezes klubu Jacek Stępniewski, wzmocni się koszykarką z Czech, 25-letnią Radaną Pechackovą. Powraca też do Polfy Renata Piestrzyńska, wychowanka klubu, która ostatnio występowała w Meblotapie Chełm.

A kto wzmocni ŁKS? Może Leona Krystofova, która nie przedłużyła kontraktu z Polfą?

Tomasz Rosset, prezes koszykarek ŁKS: - Staramy się o pozyskanie wysokiej zawodniczki, ale Krystofova jest dla nas za droga.

Był to ostatni sprawdzian przed inauguracją rozgrywek o mistrzostwo ekstraklasy, która rozpoczyna się już w środę. ŁKS podejmuje, o godz. 18, w hali przy al. Unii beniaminka ekstraklasy Dudę PWSZ Leszno, zaś Polfa grać będzie z Cukierkami Odrą Brzeg.

Polfa Pabianice - ŁKS Siemens AGD 62:60 (18:16, 17:18, 12:10, 15:16).

Polfa: Pełka 20, Lamparska 15, Krupska-Tyszkiewicz 9, Kudłak 6, Gala 5, Hylewska 4, Szemraj 3, Hałęza 0.

ŁKS: Wlaźlak 18, Kenig 16, Piątkowska 10, Dominauskaite 7, Stańczak - Białogór 4, Włodarska 4, Skorek 1, Owczarek 0.

(m. st.)

(źródło: www.naszemiasto.pl / Express Ilustrowany)

Hhmm...., chyba i pan z Wyborczej i pan z Expressu i ja byliśmy na innym meczu :? :roll: . Bo końcówka meczu wyglądała tak -> Sylwia
trafiła za 3 na 40s do końca (59:60),
odpowiedziała Aga Pałka (61:60), a ŁKS w następnej akcji popełnił błąd 3 sekund. Wtedy faulowana była bodajże Krupa przez Magdę Włodarską, ale nie było jeszcze rzutów. 11 sekund do końca i faulowana jest Szpila, ale przez Sylwię i Emila wykorzystuje 1 osobisty! Pozostałe 10 sekund ełkaesianki nie zamieniają na punkty i wynik to 62:60. A 3 osobiste Szpila wykonywała, a i owszem, ale na półtorej minuty przed końcem spotkania (i wtedy było 59:58 ). Obu panom się przysnęło? :roll: :? :roll:

Chyba popełniłaś mały błąd. ŁKS prowadził 58:53, Polfa wyszła na prowadzenie 59:58, Sylwia trafiła za DWA i było 59:60, Pałka trafiła też za dwa i wynik brzmiał 61:60. Potem Szpila trafiła jednego osobistego i ostatecznie było 62:60 dla Polfy Pabianice. :)

Awatar użytkownika
Edzia
Junior

Postautor: Edzia » 07 października 2006, 10:14

Tak, tak, Sylwia za 2 trafiła, nie ten klawisz 8) :P.
Ale istotnie różni się od wersji panów dziennikarzy z Łodzi.
"Oto jest miłość.

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 07 października 2006, 10:21

Edzia pisze:Tak, tak, Sylwia za 2 trafiła, nie ten klawisz 8) :P.
Ale istotnie różni się od wersji panów dziennikarzy z Łodzi.

No tak, panowie z Łodzi byli chyba na innym meczu, albo nie wiedzieli co się wokół nich dzieje :lol:

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 07 października 2006, 11:24

hmmm i przy okazji popelnili malutki blad zamiast Palka wyszlo im Pelka :lol:

A co do tej nowej zawodniczki hmmm nie prezentuje sie ona(jak dla mnie ciekawie) wiec napewno nie bedzie to wzmocnienie :? .Moim zdaniem Gala prezentuje sie o wiele lepiej.Chyba ze Herkt zrobi z niej 2 Palke to jak najbardziej.

Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Gwynbleidd » 07 października 2006, 12:23

Czemu Ala nie grała?? Wiem z pewnego zródła ze miała dać odpocząc nodze po meczach we Wrocławiu.
Z Wyrazami Szczerej Niewdzięcznosci,Za To Ze Byłem Z Wami. A Teraz Jesteście Przeciwko MNIE!!!Obrazek

Wróć do „Archiwum”