Co słychać w MTK Polfie?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 10 października 2006, 21:01

A ja bym bronil Trenejro (tak troche przynajmniej żeby bylo uczciwie-i wcale nie ma to związku z przejściem Leo do nas).
Nie zauważylem nigdzie żeby pisal na forum że jest fanatykiem Wlokniarza Pabianice, nigdzie nie przysięgal wierności tej drużynie, w koncu nie wszyscy muszą zawierać dozgonnego paktu z klubem. Wy możecie uważac się za lepszych KIBICÓW, macie prawo ja Wam tego nie odmawiam. Natomast bawi mnie sytuacja gdy teraz wszyscy pytają się Trenejro komu bedzie kibicował? Swojej kobiecie chyba jasne i oczywiste. Rodzice zawodniczek tez chodzą na mecze swoich pociech i nikt sie ich nie pyta komu będa kibicowac gdy corka zmieni barwy. Naprawdę uważam że osoby związane więzami osobistymi z koszykarkami nie powinny podlegac takiej ocenie wg klucza kibicowskiego, tymbardziej gdy wcześniej takie osoby nie byly szalikowcami, fanatykami, ultrasami.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 10 października 2006, 21:07

Neofik pisze:
Szymon pisze:Widzisz, jakoś nie podejrzewam, by kibic Włókniarza miał takie zdanie.
Np. Neofik. Może się mylę, ale jakoś nie podejrzewam by w Derby był za ŁKSem gdyby grała tam jego Żona :? :?: :?:

No nie, no nie jak możesz wogóle o czymś takim myśleć - to byyłby rozwód :D - a tak poważnie, to że żona pracuje w banku to nie znaczy, że musze ten bank lubić lub mieć w nim konto.

Bo pozostajesz przy Banku któremu oddajesz "całe serce swe", który jest twoją "miłością i wiarą" :lol: :lol: :lol:
Nie badźmy Pewexami, nie mieszajmy dwuch systemów walutowych. Co wybuczałbyś żonę gdyby miała w końcówce z osobistch zdobyć punkty decydujące o zwycięswie obcego zespołu??? To się tak łatwo mówi tylko. Na szczęsie ja nigdy nie maiąłme takiego dylematu, bo moja lepsza połowa zawsze grała "tam gdzie powinna". :wink:

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 10 października 2006, 21:18

Mikey pisze: (...) Naprawdę uważam że osoby związane więzami osobistymi z koszykarkami nie powinny podlegac takiej ocenie wg klucza kibicowskiego, tymbardziej gdy wcześniej takie osoby nie byly szalikowcami, fanatykami, ultrasami.

Mikey'u Drogi :!:

Przecież Trenejro ma szalik Włókniarza, jeździł na wyjazdy, był (bodajże raz) obecny na naszym sektorze, na innych meczach (ponoć) także dopingował zespół, zabierał głos w dyskusjach "kibicowskich", co więcej, dawał nam rady i krytykował...... jednym słowem (według mnie) był zaangażowany w temat "kibicowski".

Oczywiście, Trenejro ma prawo teraz być "za ŁKSem", za rok niech będzie sobie nawet "za Gdynią" a za dwa lata "za Jelenią Górą" - jego sprawa.
Chodzi o to, że teraz śmiesznie wyglądają rady których nam udzielał, bo ja, Neofik, Belfer i inni jesteśmy ZA i Z Włokniarzem od 20 lat i jak Bóg da bedziemy przez kolejne 20 lat a Trenejro ???? Hmmm........
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 10 października 2006, 21:20

Szymon pisze:Podpisuję się pod tym napisał Neofik :!: :!: :!:

Zresztą, różnic między Tobą Trenejro a Nami - kibicami Włokniarza jest jeszcze więcej. Choćby to co napisałeś:
(...) Z powodów rodzinnych kibicował będę najbardziej ŁKSowi.(...)
Oczywiście, jeżeli zapytasz o derby, czy też finał MP "MTK Polfa Pabianice - ŁKS Łódź" z powodów chyba oczywistych wspierał będę zespół, w którym występuje moja Narzeczona... (...)

Widzisz, jakoś nie podejrzewam, by kibic Włókniarza miał takie zdanie.
Np. Neofik. Może się mylę, ale jakoś nie podejrzewam by w Derby był za ŁKSem gdyby grała tam jego Żona :? :?: :?:

Dzięki Mikey i majoneez za zrozumienie. Widać nie trudno, gdy podchodzi się do sprawy normalnie, a nie fanatycznie. Ale ten temat był już wałkowany na forum milion razy, więc po co się Szymonku znowu tak pieklisz z Neofikiem?
"Aaaa widzicie? Trenejro nie kocha Włókniarza" No nie kocha, nooo. I co z tego?
Zawsze mnie bawiło jak się napinacie... :lol: :lol: :lol:
I dzięki za wytknięcie różnic między nami. Nigdy jakoś nie miałem specjalnych ambicji, by się do Was - "PRAWDZIWYCH KIBICÓW" - upodabniać.
Ale cały czas namawiam do rozszerzenia horyzontów myślowych, chociażby poza Pabianice.........
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 10 października 2006, 21:42

Neofik pisze:
Szymon pisze:Widzisz, jakoś nie podejrzewam, by kibic Włókniarza miał takie zdanie.

No nie, no nie jak możesz wogóle o czymś takim myśleć - to byyłby rozwód :D - a tak poważnie, to że żona pracuje w banku to nie znaczy, że musze ten bank lubić lub mieć w nim konto.

Nie będę się odnosił do wielce nietrafnego porównania, Neofik. Ale za to postaram się Ci je wyprostować:
Załóżmy że banki: ten, który tak bardzo kochasz i ten, w którym pracuje Twoja żona organizują w tym samym czasie imprezę, dajmy na to wigilię firmową, czy Sylwestra.
Gdzie pójdziesz? Do banku, który kochasz, czy z żoną, którą wesprzesz i która potrzebuje partnera do tańca i rozmowy?
:shock: :shock: :shock:
Pozdrawiam!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 11 października 2006, 07:04

Amerykanka w Polfie?

Dziś rozpoczynają się rozgrywki ekstraklasy koszykarek, składającej się z 12 zespołów. Szkoda tylko, że o tej samej porze (godz. 18) Polfa Pabianice walczy u siebie z Odrą Brzeg, zaś ŁKS Siemens AGD podejmuje w hali przy al. Unii drużynę beniaminka Duda Leszno.

Teoretycznie obie nasze drużyny nie powinny mieć większych problemów z odniesieniem zwycięstw.

Tomasz Herkt, trener Polfy: - Jest całkiem prawdopodobne, że już dzisiaj podpisze z nami kontrakt 30-letnia czarnoskóra reprezentantka USA, mająca za sobą m. in. występy w czołowych drużynach Grecji i Turcji. Skrzydłowa mierzy 186 cm. Ale nawet, jeżeli pozyskamy Amerykankę to nie wzmocni ona naszej drużyny dzisiaj, ani za kilka dni w meczu przeciwko Lotosowi. Może to nastąpić dopiero w przyszłą sobotę, kiedy spotkamy się na własnym parkiecie z CCC Polkowice.

Odra Brzeg to zespół ambitny, wyrównany, którego nie wolno lekceważyć. Musimy więc do tego pojedynku, jak zresztą do każdego, przystąpić w pełni zmobilizowani. Za nami przemawia atut własnego boiska.

(m. st.) - Express Ilustrowany

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 11 października 2006, 15:07

Wojteg pisze:Amerykanka w Polfie?
Tomasz Herkt, trener Polfy: - Jest całkiem prawdopodobne, że już dzisiaj podpisze z nami kontrakt 30-letnia czarnoskóra reprezentantka USA, mająca za sobą m. in. występy w czołowych drużynach Grecji i Turcji. Skrzydłowa mierzy 186 cm. Ale nawet, jeżeli pozyskamy Amerykankę to nie wzmocni ona naszej drużyny dzisiaj, ani za kilka dni w meczu przeciwko Lotosowi. Może to nastąpić dopiero w przyszłą sobotę, kiedy spotkamy się na własnym parkiecie z CCC Polkowice.
(m. st.) - Express Ilustrowany

Ciekaw jestem co to za amerykanka?
Z taką kasą jaką ma w tej chwili Włókniarz to możemy mieć...
no np. emerytowaną amerykańską chirliderkę(nie wiem czy dobrze napisałem) :D :D :D
A jeżeli to naprawdę amerykańska, wartościowa koszykarka to ciekawe...
czy jest wolontariuszką :?: :D
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Kibic MRKS-U
Amator

Postautor: Kibic MRKS-U » 11 października 2006, 20:04

Octavia Blue :)Przyleci do nas z Majami. a ze sponsoringiem to jest tak że indywidualnie bedzie ją sponsorował Pa-Co-Bank:)
Niezwyciężone niebiesko-biało zielone !

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 11 października 2006, 22:35

Kibic MRKS-U pisze:Octavia Blue :)
Ja mam Fabie Grey i jestem zadowolony. :lol: :lol: :lol: :wink:

Awatar użytkownika
Neofik
Amator

Postautor: Neofik » 12 października 2006, 06:16

A to trochę statystyk i jej zdjęcie. Za dużych osiągnięć to nie ma

Personal

Born Octavia LaDawn Blue on April 18, 1976, in Fort Lauderdale, Florida
Majored in sociology/sports management at Miami
Nickname is “Blue”
Traveled with a college All-Star team to France and Italy
Credits childhood coach, Jim Klemke, for inspiring her interest in the game when she was in the seventh grade
Pregame rituals include a prayer (Psalm 23) and making sure she hits her last warm-up shot
Interests include going out with friends, dancing, drawing and cooking
Lists favorite actor as Chris Tucker
Would like to explore the field of sports management or marketing following playing career

Career Highlights
Has recorded averages of 1.7 points and 1.1 rebounds in 46 career games with the Los Angeles Sparks (30) and Houston (16)
Played in all 30 games with three starts for the Sparks (1998)
Averaged 2.4 points and 1.6 rebounds with Sparks in 1998
Recorded season-best seven rebounds at Detroit on July 25, 1998
Scored a season-high 13 points on August 19, 1998 at Houston, including three 3-point field goals

Season Highs / Career Highs
2005 HIGHS CAREER HIGHS
Points None 13 2 Times
Field Goals Made None 5 2 Times
Field Goals Attempted None 10 @ Sacramento 9/18/2004
Three Point Field Goals Made None 3 @ Houston 8/19/1998
Three Point Field Goals Attempted None 5 @ Houston 8/19/1998
Free Throws Made None 6 2 Times
Free Throws Attempted None 8 @ Charlotte 8/12/1998
Offensive Rebounds None 4 2 Times
Defensive Rebounds None 5 @ Detroit 7/25/1998
Total Rebounds None 7 3 Times
Assists None 2 5 Times
Steals None 3 @ Sacramento 6/30/1998
Blocks None 1 3 Times
Minutes Played None 38 @ Houston 8/19/1998

Obrazek
Obrazek
J...ć Ogólnopolski Związek Fryzjerów, Ich Matki, Żony i Kochanki - Taka refleksja po meczu

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 12 października 2006, 06:36

Ehh... znowu się zaczyna. Skład na mistrzostwo Włókniarz nie ma, nie ma nawet na dłuższą metę składu na medal, jednak te młode zawodniczki jak się ograją będę naprawde mocnym punktem Polskiej koszykówki.
Po co Amerykanka? Kompletny bezsens... cieszmy się z tego nawet, że sytuacja Włokniarza zmusiła do wprowadzania tej młodzieży. Chodź tak dosłownie mówiąc to jedyną zawodniczką, która pograła sobie z Cukierkami była Anita Szemraj... a trener Herkt znów stosuje taktykę tylko grania jedną piątką... to na dłuższą metę nie przejdzie- no fakt jak ma zajechac zawodniczki to lepiej żeby ta amerykanka przyjechała... ale na ławce siedzi młodzież, niezła młodzież ja mogłem się o tym przekonać kilka razy...

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 12 października 2006, 06:58

Oktavia przyleci z Izreala via Miami do Pabianic
dziś

Wzmacnia się drużyna Polfy. Klub pozyskał sponsora, który na razie chce pozostać anonimowy. Wyłoży on pieniądze na pozyskanie 30-letniej Amerykanki Oktavii Bleu (186 cm wzrostu), która przez ostatnie 3 sezony była najlepszą zawodniczką ligi izraelskiej, a wcześniej występowała w WNBA, w Houston Comets. Bleu będzie grała z logo sponsora na koszulce.

W zawarciu kontraktu pośredniczy była reprezentantka Polski Joanna Cupryś. - Mamy drobne uwagi do treści umowy - mówi trener Tomasz Herkt i w niedzielę wyjaśnimy je. Oktavia przyleci z Miami, jak sądzę, na mecz z Polkowicami.

(mk) - Dziennik Łódzki

Awatar użytkownika
Neofik
Amator

Postautor: Neofik » 12 października 2006, 08:36

Trenejro pisze:(...) Z powodów rodzinnych kibicował będę najbardziej ŁKSowi.(...)
Oczywiście, jeżeli zapytasz o derby, czy też finał MP "MTK Polfa Pabianice - ŁKS Łódź" z powodów chyba oczywistych wspierał będę zespół, w którym występuje moja Narzeczona... (...)

Dzięki Mikey i majoneez za zrozumienie. Widać nie trudno, gdy podchodzi się do sprawy normalnie, a nie fanatycznie. Ale ten temat był już wałkowany na forum milion razy, więc po co się Szymonku znowu tak pieklisz z Neofikiem?
"Aaaa widzicie? Trenejro nie kocha Włókniarza" No nie kocha, nooo. I co z tego?
Zawsze mnie bawiło jak się napinacie... :lol: :lol: :lol:
I dzięki za wytknięcie różnic między nami. Nigdy jakoś nie miałem specjalnych ambicji, by się do Was - "PRAWDZIWYCH KIBICÓW" - upodabniać.
Ale cały czas namawiam do rozszerzenia horyzontów myślowych, chociażby poza Pabianice.........
Pozdrawiam

Ciekawe co powiedzą na Twój temat majoneez i Mikey, jak Leo przejdzie do Gdyni? Co do moich horyzontów to sięgają one dalej niż Twoja przestrzeń mózgowa jest w stanie objąć.
I w zasadzie gówno mnie obchodzi czy Trenejro kocha Włókniarz czy nie.
Kibicowanie jest specyficzną dziedziną życia i uważam, że jeżeli jest się kibicem, z małej czy z dużej litery, to ciężko nagle zmienić sympatię.
I żeby nie było niedomówień - nie mam żalu do Leo, że zmieniła klub - taki jest rynek i takie są prawa pieniądza, trudno oczekiwać od zawodniczki, a tym bardziej z innego kraju, o przywiązanie do barw klubowych. To jest jej praca i szuka najlepszego pracodawcy. Niestety ale również w sporcie "wolontariat" się dawno skończył.
J...ć Ogólnopolski Związek Fryzjerów, Ich Matki, Żony i Kochanki - Taka refleksja po meczu

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 12 października 2006, 09:06

Ja zabiore glos raz jeszcze. Nie wiemco prawda czy Trenejro siedzial u Was w mlynie czy nie siedzial, czy chodzil w szaliku czy nie. Znam pewną osobę, męża pewnej koszykarki o łodzkich korzeniach grającej szereg lat w ŁKS, potem grajacej w Pabianicach i od nowego sezonu grajacej w ŁKS ponownie. Nigdy na ŁKSie nie zdarzylo sie abysmy wypominali mu że po przejściu żony zaczal kibicowac Włókniarzowi, no takie życie, dla nas bylo to logiczne ze jeździ na mecze do Pabianic, przez te kilka lat zawsze moglismy porozmawiać, pożartować,zapytac sie kiedy chce wrócic na swoje dawne miejsce w naszej hali. Ja oczywiście nie znam casusu Trenejro, nie wiem jak zachowywał sie w Pabianicach. Natomiast w dalszym ciągu uważam ze osoby związane więzami osobistymi z koszykarkami nalezy traktowac inaczej. My jesteśmy fanami barw klubowych, druzyn-w naszym przypadku zdrada barw to hańba, wstyd i zgadzam się z Wami w calej rozciąglości że gdybym to ja , simon, Lisu czy Szymon przeszli kibicowac przeciwnej drużynie to byłby to nasz kibicowski koniec-zero szacunku (choc dwa sezony temu niektórzy mi to sugerowali :wink: ). Jednak rodziny czy narzeczeni jak kto woli to inna bajka-konflikt "interesow" jest zbyt duzy. I naprawde rozumiem ideę fanatyzmu kibicowskiego, sam sie dalem w niego wciągnąc natomiast nie nalezy wszytskich mierzyc jedna miarą. Trenejro np jest dla mnie osoba od Leo i traktuje go jak chłopaka Leo a nie kibica LKS jako takiego bo Ełkaesiakiem nigdy nie bedzie (co zreszta ie jest zarzutem z mjej strony tylko faktem). Jesli Leo odejdzie to równiez zrozumiem że T. bedzie sympatyzował z nowym klubem narzeczonej i tyle.Pozdro dla fanatykow :wink:
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 12 października 2006, 09:39

Mikey pisze:Ja zabiore glos raz jeszcze. Nie wiemco prawda czy Trenejro siedzial u Was w mlynie czy nie siedzial, czy chodzil w szaliku czy nie. Znam pewną osobę, męża pewnej koszykarki o łodzkich korzeniach grającej szereg lat w ŁKS, potem grajacej w Pabianicach i od nowego sezonu grajacej w ŁKS ponownie. Nigdy na ŁKSie nie zdarzylo sie abysmy wypominali mu że po przejściu żony zaczal kibicowac Włókniarzowi, no takie życie, dla nas bylo to logiczne ze jeździ na mecze do Pabianic, przez te kilka lat zawsze moglismy porozmawiać, pożartować,zapytac sie kiedy chce wrócic na swoje dawne miejsce w naszej hali. Ja oczywiście nie znam casusu Trenejro, nie wiem jak zachowywał sie w Pabianicach. Natomiast w dalszym ciągu uważam ze osoby związane więzami osobistymi z koszykarkami nalezy traktowac inaczej. My jesteśmy fanami barw klubowych, druzyn-w naszym przypadku zdrada barw to hańba, wstyd i zgadzam się z Wami w calej rozciąglości że gdybym to ja , simon, Lisu czy Szymon przeszli kibicowac przeciwnej drużynie to byłby to nasz kibicowski koniec-zero szacunku (choc dwa sezony temu niektórzy mi to sugerowali :wink: ). Jednak rodziny czy narzeczeni jak kto woli to inna bajka-konflikt "interesow" jest zbyt duzy. I naprawde rozumiem ideę fanatyzmu kibicowskiego, sam sie dalem w niego wciągnąc natomiast nie nalezy wszytskich mierzyc jedna miarą. Trenejro np jest dla mnie osoba od Leo i traktuje go jak chłopaka Leo a nie kibica LKS jako takiego bo Ełkaesiakiem nigdy nie bedzie (co zreszta ie jest zarzutem z mjej strony tylko faktem). Jesli Leo odejdzie to równiez zrozumiem że T. bedzie sympatyzował z nowym klubem narzeczonej i tyle.Pozdro dla fanatykow :wink:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”