Przed meczem: Lotos Gdynia - Wisła Kraków (3 mecz)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 28 kwietnia 2005, 23:05

Co za buraki sa na tej basketmanii! A ta aszok to niejest na jednej z fotek na stronie wisly :?:
Wjedzcie im tam Wislacy ekipa na hale do Gdyni pokazcie kto tu panuje!
Jakas komercja mi tu nie wygra z tradycja!

Pozdro Marco
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 28 kwietnia 2005, 23:35

MARAS pisze:Co za buraki sa na tej basketmanii! A ta aszok to niejest na jednej z fotek na stronie wisly :?:

Pozdro Marco

Sorry myślałem , że jesteś prawdziwym kibicem koszykówki
ale jesli pochwalasz chamskie zachowanie {w sumie to nie wiem czy pochwalasz ale napewno jestes za tym przynajmniej z tego postu tak wynika} to wynika z tego , że delikatnie pisząć nie myslisz {żeby nie napisać , że jesteś głupi pomimo tego , że dużo robisz dla tego forum }
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 28 kwietnia 2005, 23:39

KIBIC pisze:
MARAS pisze:Co za buraki sa na tej basketmanii! A ta aszok to niejest na jednej z fotek na stronie wisly :?:

Pozdro Marco

Sorry myślałem , że jesteś prawdziwym kibicem koszykówki
ale jesli pochwalasz chamskie zachowanie {w sumie to nie wiem czy pochwalasz ale napewno jestes za tym przynajmniej z tego postu tak wynika} to wynika z tego , że delikatnie pisząć nie myslisz {żeby nie napisać , że jesteś głupi pomimo tego , że dużo robisz dla tego forum }

Chuligani zawsze razem :wink:

Wjazdu ne bedzie bo Wisła nie jeździ na wyjazdy na kosza. :wink: :lol:
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 28 kwietnia 2005, 23:43

Marco TS pisze:Chuligani zawsze razem :wink:

zróbcie wyjątek wkońcu zobacze najlepszych kibiców koszykówki na żywo bo coś na fotkach Was było ledwo widać :lol:

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 28 kwietnia 2005, 23:48

KIBIC pisze:
Marco TS pisze:Chuligani zawsze razem :wink:

zróbcie wyjątek wkońcu zobacze najlepszych kibiców koszykówki na żywo bo coś na fotkach Was było ledwo widać :lol:

nie bijemy kobiet :lol: :D

i znowu ZONK ob my nie jestesmy kibicami koszykowki wbiij sobie to do glowy
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 29 kwietnia 2005, 06:58

Pielęgnujemy optymizm zespołu

Piątek, 29 kwietnia 2005r.

Tym razem Wisła nie decyduje się na daleką wyprawę do Gdyni autobusem. Kierownictwo klubu, nauczone doświadczeniem z pierwszego spotkania, zapewnia zespołowi komfortowe warunki w pociągu expressowym. Po wspaniałej grze środowej w Krakowie znów wszyscy wierzą, że można wygrać mistrzowską rywalizację z Lotosem. Co najważniejsze, wierzą w to bardzo same zawodniczki.
I tak jak po zwycięskim półfinale z Polfą dało się słyszeć głosy "my już plan wykonałyśmy", tak teraz ten zespół jednym głosem mówi "damy im radę". Oczywiście samym optymizmem mistrzostwa się nie zdobywa, ale bez niego też nie ma zbyt dużych szans na wygraną. Dlatego pielęgnujmy go aż do ostatniej gry.
Jelena Skerović po kontuzji odniesionej w bokserskim starciu z Ellaine Powell najwyższą formę zyskała właśnie na czas finałów. To samo można powiedzieć o Shannon Johnson co do gry której były w trakcie sezonu spore uwagi. Jakby tego było mało, "przebudziły" się dwie Białorusinki, Maryna Kress i Natalia Trafimava. Mocne wsparcie od polskich zawodniczek takich jak Dorota Gburczyk czy Magdalena Radwan daje w sumie siłę Wisły, której Lotos nie może lekceważyć.
- My już wiemy, że Lotos jest do pokonania i z takim przekonaniem wyjdziemy na każdy kolejny mecz - powiedział trener Wojciech Downar-Zapolski.
Może na wysoką formę Wisły w finale wpływ miała informacja jaką przekazał klkubowi prezes Jerzy Sarna z Can-Packu, firmy sponsorującej drużynę...
- Na pewno będziemy sponsorem koszykarek w następnym sezonie. I na pewno naszym celem w tej współpracy będzie walka o sukcesy krajowe i międzynarodowe - powiedział Jerzy Sarna.
W Lotosie ta porażka wyraźnie popsuła humory trenerowi i zawodniczkom, bo w ostatnich latach zespół przyzwyczaił się do tego, że bierze w tej polskiej lidze co chce i jak chce. Po meczu w Krakowie zła była bohaterka pierwszej potyczki - tak się składa, że wychowanka Wisły - Ewelina Kobryn.
- Mimo wszystko jestem przekonana, że mogłyśmy ten mecz wygrać. Myślę, że zabrakło nam szczęścia w tych końcowych, decydujących akcjach. To denerwujące, gdy coś co udawało się tyle razy, teraz w tak ważnym meczu, nie "zagrało". Ale mamy tak duży potencjał, że jestem przekonana, iż tego mistrzostwa nie oddamy.
Druga trenerka zespołu, Katarzyna Dydek, po powrocie do Gdyni próbowała tłumaczyć przegraną zachowaniem kibiców. Jej zdaniem sympatycy Wisły rzucali podczas gry w gdynianki szpulkami od serpentyn. Dlaczego Lotos nie protestował u sędziów w trakcie gry?
- My nie tłumaczymy tym naszej porażki. O niej zadecydowały błędy zarówno w ataku jak i obronie. My jesteśmy ofensywnie grającym zespołem, a tym razem nie była to nasza silna broń - powiedziała Katarzyna Dydek.
Lotos zapowiada srogi rewanż na swoim parkiecie, ale coraz bardziej daje się odczuć obawę, by ta rywalizacja nie trwała aż do piątego meczu. Bo wtedy wszystko jest wielką niewiadomą.

Komentuje dla nas
Jelena Skerović
Wisła Can-Pack
- To była znakomita gra. Po zwycięstwie odniesionym w takim stylu wiemy, że i z Lotosem możemy powalczyć. Teraz jestem bardzo zmęczona, ale do soboty wszystkie odpoczniemy i spróbujemy wygrać z mistrzyniami Polski na ich terenie. Ja nie mam co do tego wątpliwości, że Wisłę stać na to, by wygrać całą rywalizację o mistrzostwo kraju. O niczym innym nie marzę jak o tym złotym medalu.

Janusz Kozioł - Gazeta Krakowska

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 29 kwietnia 2005, 07:02

Niekwestionowany sukces koszykarek nie jest przypadkowy. Jest za to potwierdzeniem maksymy "Co nas nie zabije, to nas umocni". Jeśli miałaby się ona sprawdzić do końca, to wiślaczki z każdym meczem powinny radzić sobie z Lotosem coraz lepiej.

Wiślaczki nie miały tak łatwej drogi do finału jak Lotos (wygrał rywalizację bez porażki). Ćwierćfinał z AZS-em Poznań rozpoczął się dla Wisły od porażki na własnym parkiecie, w półfinale wiślaczki po dwóch meczach przegrywały z Polfą już 0:2. Wychodzenie z opresji stało się jednak specjalnością krakowianek.

W środę wydawało się, że zmęczona Wisła nie wytrzyma presji (tak jak kilka razy w Eurolidze) i górę weźmie rutyna i doświadczenie Lotosu. Wiślaczki wygrały nie tylko dla siebie, ale i dla... dobra koszykówki. Siedmioletnia dominacja Lotosu uczyniła naszą kobiecą ekstraklasę nudną i zniechęcającą dla kibiców.

Środowe zwycięstwo jest tym cenniejsze, że odniesione nad rywalkami grającymi w najsilniejszym składzie. W rundzie zasadniczej gdynianki wprawdzie przegrały z Polfą w Pabianicach, ale wtedy nie wystąpiła Małgorzata Dydek. W Krakowie Dydek pierwsze punkty zdobyła dopiero w drugiej kwarcie. A na dodatek najwyższa koszykarka Europy przegrała walkę na tablicach z niższą o dwie głowy Maryną Kress. Białorusinka zebrała 12 piłek (6 w ataku!), o jedną więcej od rywalki. W czwartej kwarcie gdynianka, czy to ze złości, czy bezradności, uderzyła Kress łokciem w głowę.

Wisła w tym meczu wygrała zbiórki (41:30) i ten element okazał się niezwykle cenny. I choć gdynianki lepiej rzucały za trzy, dwa i jeden punkt, to i tak zeszły z boiska pokonane. Tym samym potwierdziła się kolejna zasada, że w koszykówce wygrywa się przede wszystkim obroną.

W trakcie sezonu sporo było zarzutów w sprawie samolubnej i schematycznej gry Shannon Johnson. Widać wzięła sobie krytykę do serca, bo w półfinałowej rywalizacji i dwóch meczach z Lotosem grała jak na rozgrywającą olimpijskich mistrzyń przystało. Słowa uznania za wytrzymałość i umiejętności (tak jak Johnson spędziła 40 minut na parkiecie) należą się Jelenie Skerović. Sześć lat temu do wicemistrzostwa Wisłę też prowadziły "małe" Krystyna Szymańska-Lara i Eugenia Nikonova.

W środę aż miło było patrzeć, gdy niesione dopingiem krakowskie koszykarki grały jak natchnione. Takich meczów w Krakowie chciałoby się oglądać jak najwięcej. Podobnie myślą kibice, którzy podczas spotkania o wielką stawkę gotowi są wypełnić halę przy Reymonta do ostatniego miejsca.

- Nie zaprzepaścić szansy na złoty medal - to motto powinno przyświecać Wiśle w każdym kolejnym meczu, bez względu na jego przebieg.

Waldemar Kordyl Gazeta Wyborcza

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 29 kwietnia 2005, 09:05

Kibic jedna sprawa do wyjasnienia.

po primo: Nie popieram chamskiego zachowania ale tez nie zabraniam im tego robic na hali w koncu sa u siebie chlopaki i chca sie pokazac z jak najlepszej strony.

po drugie: dobrze przemyslalem co pisze tylko nie uwzglednilem tego wyzej wymienionego aspektu 8)

A co do forum basketmanii to sam sie zgodzisz ze tam panuje nie zdrowa atmosfera :?

Pozdro
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
thomas72
Młodzik

Postautor: thomas72 » 29 kwietnia 2005, 09:58

Kłótnie, kłótnie wyzwiska itp... ehhh
a ja licze ze wreszcie ktos utrze zadartego nosa lotosowi i gdyńskim kibicom, bo mają za duze mniemanie o sobie (kibic bez urazy). chociaz z drugiej strony wiem ze lotos to doskonała druzyna i są najlepsze w polsce, ale stawiam na wisłe i wierze ze bedą miały mistrza polski... wiślanki pokażcie mi ze sie myle co do wczesniejszego mojego stwierdzenia...
pozdrawiam obie druzyny i niech wygra lepszy
ps
czy ktos wie czy bedzie transmisja w tv ??
Obrazek

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 29 kwietnia 2005, 11:17

MARAS pisze:Kibic jedna sprawa do wyjasnienia.

po primo: Nie popieram chamskiego zachowania ale tez nie zabraniam im tego robic na hali w koncu sa u siebie chlopaki i chca sie pokazac z jak najlepszej strony.

po drugie: dobrze przemyslalem co pisze tylko nie uwzglednilem tego wyzej wymienionego aspektu 8)

Pozdro

a to ok dzięki za wyjaśnienie ;) Bo juz myślałem , że oszalałeś ;)

MARAS pisze:A co do forum basketmanii to sam sie zgodzisz ze tam panuje nie zdrowa atmosfera :?

Pozdro

nie zauważyłem na jednym i drugim forum pisze mi sie "dobrze"

Wracająć do tematu W sobote Lotos wygra mecz i mam nadzieje, że w Krakowie nie będzie rozdania medali :?

Thomas dzięki ;)

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 29 kwietnia 2005, 16:27

Ja też uważam, że te wszystkie bzdury, które wygaduje trener K. i inni spowodowane są tym, że Gdynia zaczyna się pocić. Myślała, że będzie łatwo lekko i przyjemnie ( tak jak z nami często bywało :lol: :lol: ) a tu ZONK. Wisełka się stawia. I bardzo dobrze :!: :!: Tak trzymać WISŁA.
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 29 kwietnia 2005, 17:21

Myśle że ten mecz wygra ta drużyna która okaże się zwycięska.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”