XVIII kolejka FGE:AZS KK Jelenia Góra-Tęcza Leszno

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 21 stycznia 2009, 21:36

wlodi9 pisze:I bardzo dobrze

bardzo dobrze w kontekscie meczu czy istnienia klubu...?

gratki dla leszna ale niestety moja opinia podobna jak Micha23 :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 21 stycznia 2009, 22:28

Coleman jak zagrała w waszej ocenie pytam sie ludzi co byli na meczu ?
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Adolfini
Amator

Postautor: Adolfini » 21 stycznia 2009, 22:28

Chciałem tylko nawiązać do pewnej dyskusji ktora tu trwala pomiędzy mną i szanownym gronem eksperckim które stwierdziło ze nie mam racji uwazajac Shields za lepsza i bardziej przyszłościową zawodniczkę...dlugo nie musiałem czekać żebyście drodzy forumowicze "odszczekali" swoje glupoty.

tak na przyszłość pozwólcie ze ja jako kibic Teczy który mial porównanie sylwetek Coleman i Shields i widzial ich gre wiecej niz RAZ (bo co niektórzy umieją ocenić zawodniczkę po jednym spotkaniu bravo zajmijcie sie skautingiem naprawde) bede mogl wyrazic swoje przemyślane zdanie pod wpływem długich obserwacji zawodniczek.

Koszykarz pisze:Coleman i Shields to ta sama półka jesli chodzi o umiejetnosci..

Za RYAN przeważa jednak doświadczenie w FGE - onA MYŚLI na boisku a Shields za dużo rzuca - w dodatku niecelnie...

a co do wątku WNBA - Coleman nie musi grac w WNBA by PRZYĆMIC wielokrotnie zawodniczki które tam graly/grają...

bart81 pisze:Shields? Ta ktora ma zawsze tak słaba skutecznosc i tyle strat??? Nie dorasta do piet Coleman na razie:)

Szymon pisze:Moim zdaniem, to Ty Adolfini powinieneś się ogarnąć!!

Shields - 8meczy, śr. punktów 19.0 ev. 13.3
Coleman - 15meczy, śr punktów 17.1 ev. 20

Dla mnie póki co lepiej wyglądają osiągnięcia Coleman! I nie mam tutaj na myśli evealu w którym to prawie przepaść jest między tymi zawodniczkami ale o średnią punktów. Im więcej meczy rozegranych tym większe prawdopodobieństwo że przytrafi się jeden,dwa mecze które zaniżą średnią. Poczekajmy aż Shields rozegr 15 spotkań w lidze i wtedy porównajmy z dotychczasowymi 15 meczami Coleman!!

Koszykarz pisze:100 % racji....
co ważne - COLEMAN już od 3 lat udowadnia że jest dobrym , równym graczem a Adolfini po 8 meczach stwierdza że SHIELDS jest lepsza

Nie odbierajmy SHIELDS umiejętności bo takowe na pewno posiada - ale ona nie wie co to TAKTYKA.

Przeciwnie RYAN - ona najpierw MYŚLI , potem RZUCA..

a Shields odwrotnie...

Poza tym RYAN gra więcej dla drużyny - a SHIELDS nie...

Koszykarz pisze:Prawda jest taka że zawodniczki z Leszna uzyskiwały wysoke EVALE tylko przeciwko słabeuszom (Muks , Odra , PTK , ŁKS) na tomiast RYAN praktycznie w każdym meczu - nawet przeciwko silniejszym zyskiwała lepsze EVALE..

Nie mówie już która z zawodniczek ma lepszą skutecznosc , myśli na boisku i robi mniej strat...

Wszystko przemawia za RYAN

Dzis po meczu z Jelenia golym okiem widac kto w pojedynku Coleman vs Shields byl lepszy i nei chodzi tu juz o wynik pkt, a o ot ze Shields gdy przebywala na parkiecie )tak ta co nie zna taktyki nie mysli i wogole) w 100% spelnila założenia taktyczne i podczas jej przebywania na parkiecie Ryan zdobyla zaledwie 6 pkt i popełniając wiele strat.

Rozumiem ze przeciwnik nie byl taki jak byc powinien rozumiem ze zaraz powiecie to byl tylko jeden mecz moze miala fuksa itp. Rozumiem tez ze zaraz beda huczne zapowwiedzi zobaczymy co Ashley zrobi przeciwko mocniejszemu teamowi ...ale wiecie co nie ujmujac nikomu zastanówcie sie nad tym co napisaliście powyżej bo nie widzieliście zawodniczki wogole na oczy a mieliscie takie eksperckie zdania na jej temat...heh pozdrawiam

Obrazek

ps. Ryan 14 pkt zdobyła przeciwko rezerwom Leszna a tak skonczyla by z 6-7 pkt to chyba daje do myslenia ze miala dobre krycie :)

I propo tego wszystkiego uwazam ze Ryan Coleman jest bardzo bardzo solidna zawodniczka i naprawde chcialbym zeby byla w Teczy bo gwarantuje profesjonalizm i pewne pkt. Ale rowniez uwazam ze ona juz swoje apogeum osiagnela i bedzie nadal grac swietnie mimo ze ten mecz mogl jej nie wyjsc zdarza sie czasem dyspozycja dnia, czasem poprostu na przeciwko staje dobra zawodniczka i sobie nie pograsz. Dla mnie Shields jest bardziej perspektywiczna i bardziej nie obliczalna a to są papiery na "dużą gre" i tyle, nie musicie sie z tym zgadzac ale pseudo fachowcow ktorzy nie widzieli Ashley na zywo nie zdzierze. Jedna rada nie znacie, nie oceniajcie.

-------------------------------------------------------------------------------------

Łatwa przeprawa w Jeleniej Górze

21.01.2009.
Koszykarki PKM Duda Super-Pol Leszno kontynuują zwycięską passę. W środowy wieczór bez większego problemu rozprawiły się na wyjeździe z Finepharmem AZS KK Jelenia Góra, wygrywając wysoko (54:90).

Obie drużyny zdawały sobie sprawę o co grają. To jednak leszczynianki rozpoczęły ten mecz z większym animuszem i już w 5 minucie prowadziły (5:16). Już wtedy nasze panie miały na koncie cztery celne rzuty za trzy punkty na cztery oddane próby.

Potem na chwilę miejscowe zbliżyły się, doprowadzając w I kwarcie do stanu (16:20) po trafieniu Górzyńskiej-Szymczak. Zespół z Wielkopolski szybko jednak odpowiedział punktami Krężel i Shields i po 10 minutach było już (16:27).

Druga ,,ćwiartka" rozpoczęła się od dwóch akcji Shields. Dzięki temu w 12 minucie spotkania przewaga przyjezdnych wzrosła już do 15 punktów (16:31). Na przerwę zespoły schodziły do szatni już przy zdecydowanym prowadzeniu PKM Duda Super-Pol Leszno, co zapowiadało łatwe zwycięstwo (25:47).

W trzeciej odsłonie podopieczne trenera Gajica były chwilami bezradne, a grające na wysokiej skuteczności koszykarki z Wielkopolski punktowały rywalki zyskując coraz większą przewagę. W 27 minucie po dwóch celnych rzutach osobistych Krysiewicz przewaga urosła do 40 punktów (27:67). Po 30 minutach było (32:74) i była szansa nawet na ,,setkę".

Tak się nie stało, bo całą ostatnią kwartę na parkiecie przebywały zmienniczki. Rozrzucała się wreszcie Coleman, która przez 30 minut grała słabo, skutecznie wyłączona z gry przez Shields. Gospodynie odrobiły w ostatniej części gry tylko 6 punktów, a cały mecz zakończył się wysoką wygraną leszczynianek, które zrobiły kolejny duży krok ku grze w play-off.
- Byłem rzeczywiście pełen obaw przed tym spotkaniem, bo Jelenia Góra to nie jest słaba drużyna. Zagraliśmy jednak bardzo dobrze. Tak było przez 30 minut. Świetnie w ataku, na bardzo dobrej skuteczności. Także obrona była bez zarzutu. Świetnie ze swojej roboty wywiązała się Ashley Shields, która miała dziś za zadanie wyłączyć z gry Coleman. Zrobiła to perfekcyjnie, gdyż w tym czasie Coleman zdobyła 6 punktów. Myślę, że wychodzą nasze ciężkie treningi. Nie brakowało nam sił w tym spotkaniu i jestem dobrej nadziei przed meczem z Polkowicami. Żałuję tylko, że nie było z nami Oli Drzewińskiej. Niestety nie zagra też w sobotę. Kontuzja okazała się trochę poważniejsza. Myślę, że gotowa będzie na Wisłę - powiedział Jarosław Krysiewicz, trener PKM Duda Super-Pol Leszno.

Finepharm AZS KK Jelenia Góra - PKM Duda Super-Pol Leszno 54:90 (16:27, 9:20, 7:27, 22:16)

Punkty dla PKM Duda Super-Pol zdobywały: Shields 22, Krysiewicz 16, Krężel 13, Koc 12, Czarnecka 7, Makowska 7, Siwczak 3, Durak 2, Król 2, Nawrotek 2, White 0.

Najwięcej dla Finepharmu AZS KK Jelenia Góra: Coleman 21, Skorek 14, Górzyńska-Szymczak 11.

Kolejne ligowe spotkanie leszczynianki rozegrają w sobotę w hali Trapez. Do Leszna zawita wówczas CCC Polkowice. Początek spotkania o godzinie 18.30. (andre/fot.andre).

zrodlo panoramaleszczynska
Konstytucja RP - Rozdział II Art. 54.

1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 21 stycznia 2009, 22:37

Same Coleman zawsze nie bedzie wygrywac meczy...

koszykarz

Postautor: koszykarz » 21 stycznia 2009, 22:40

Mozarthio pisze:Mam nadzieje ze na 4 kwarte trener nie wypusci rezerw !!! musimy nadrabiac male pkt !!! im wiecej tym lepiej narazie 40 na plusie ponad. Robimy "100"? ;)

ps Ashley Shields MVP i teraz kto mial racje ze Ashley jest bardziej perspektywiczna niz RYan ? pozdro dla Koszykarza naszego eksperta

Człowieku jakim prawem mnie tu przywołujesz ?

To że Coleman jest dla mnie lepsza koszykarsko i OSOBOWOŚCIOWO od Shields to tylko nie moje zdanie .

a prawda jest taka że że gdyby nie kłopoty JELONKI i gra w pełnym składzie i na pełnej koncentracji - to LESZNO by przegrało z kretesem...

Widac dobitnie że zawodniczki Jelonki zagrały na przekór prezesowi - górę wzięły aspekty pozasportowe ...

Życzę powodzenia Jelonce - ale w obecnej sytuacji chyba ciężko będzie o play off...

i pewnie za was wejdą Leszczyniaki... - mam nadzieję że w play off z 8 miejsca szybko ,,nokaucik z Wisłą bądź Lotosem - tak by Mozarthio miał kolejny powód by się przyczepiac.....

Powodzenia dla Jelonki !!! Obyście wyszli na prostą :D

PS. Fajnie że w ocenach Coleman i Shields nie jestem sam : pozdro dla Bart81 i Szymona :)
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2009, 22:42 przez koszykarz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 21 stycznia 2009, 22:41

Jak dla mnie dzisiejszy wynik Coleman świadczy o tym ze w Jeleniej Gorze jest nie fajnie. I o niczym więcej.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

koszykarz

Postautor: koszykarz » 21 stycznia 2009, 22:44

Greebo pisze:Jak dla mnie dzisiejszy wynik Coleman świadczy o tym ze w Jeleniej Gorze jest nie fajnie. I o niczym więcej.

powiedz to napinaczom z Leszna : Mozarthio i Adolphini...

Już nie pamiętają jak rok temu Coleman wygrywała im mecze :wink:

ŻENUA

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 21 stycznia 2009, 22:44

ja zycze powodzenia kibicą Tęczy, żeby coś zdziałali w "8" ,ale Coleman jest i tak najlepsza :!:

koszykarz pisze:
Greebo pisze:Jak dla mnie dzisiejszy wynik Coleman świadczy o tym ze w Jeleniej Gorze jest nie fajnie. I o niczym więcej.

ŻENUA

ona chyba nie grała w Lesznie tylko w Toruniu :P

Adolfini
Amator

Postautor: Adolfini » 21 stycznia 2009, 22:48

koszykarz pisze:
Mozarthio pisze:Mam nadzieje ze na 4 kwarte trener nie wypusci rezerw !!! musimy nadrabiac male pkt !!! im wiecej tym lepiej narazie 40 na plusie ponad. Robimy "100"? ;)

ps Ashley Shields MVP i teraz kto mial racje ze Ashley jest bardziej perspektywiczna niz RYan ? pozdro dla Koszykarza naszego eksperta

i pewnie za was wejdą Leszczyniaki... - mam nadzieję że w play off z 8 miejsca szybko ,,nokaucik z Wisłą bądź Lotosem - tak by Mozarthio miał kolejny powód by się przyczepiac.....

heh tak :) niech ci bedzie :) odpaśc z Wisla czy lotosem to nie wstyd :) ale powiem ci cos wiecej tak samo by bylo z twoim Toruniem ktory dzisiaj do 3 kwarty meczyl sie nie milosiernie z Lodzia wiec jesli zyczysz komus zle to pamietaj dzis wasza druzyna jest wyzej ale nie martw sie tez szybko was odprawia z kwitkiem bo na moje to macie duze szansena zajecie...6 miejsca :) bo neiktore druzyny maja o jedne mecz mniej a 6 miejsce to moze byc hmm Gorzow lub CCC a wiec bedą baty :)

a rzeczywiscie porownanie 3 ekspertow i przyznanie sie do nich to powod do dumy ...boze widzisz glupote a nie grzmisz hehe

ps Sienot Ryan gral w 1 sezonie w Toruniu ale szybko stamtad uciekla...w drugim sezonie dolaczyla do Teczy i pomogla nam znacznie w 4 miejscu w lidze i nikt tego Koszykarz nie neguje a czemu wywolalem cie tutaj tkaim prawem jakim ty wypisujesz glupoty o Shields nei znajac tej zawodniczk inie widzac jej ani razu na zywo ...przyjedz do Leszna na treningi zobaczysz ocenisz.
Konstytucja RP - Rozdział II Art. 54.

1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

Awatar użytkownika
czuken
Młodzik

Postautor: czuken » 21 stycznia 2009, 22:58

a prawda jest taka że że gdyby nie kłopoty JELONKI i gra w pełnym składzie i na pełnej koncentracji - to LESZNO by przegrało z kretesem...

Koszykarz zamilcz , bo w tym momencie przesadziles.Osmieszasz sie tylko . . .
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię na swój poziom a później pokona doświadczeniem

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 22 stycznia 2009, 00:44

koszykarz pisze:
To że Coleman jest dla mnie lepsza koszykarsko i OSOBOWOŚCIOWO od Shields

Widac dobitnie że zawodniczki Jelonki zagrały na przekór prezesowi - górę wzięły aspekty pozasportowe ...

Synek!
Do spania!
Obrazek

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 22 stycznia 2009, 01:00

koszykarz pisze:

ŻENUA

Jabym bardziejnapisał to o Tobie synku , także wyluzuj
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem

matishe
Żak

Postautor: matishe » 22 stycznia 2009, 14:44

Wynik był do przewidzenia :] Takim składem daleko nie zajedziemy.. no ale cóż, pozostaje WIARA.
"WSZYSTKIE ANIOŁY NA ŚWIECIE..ZRÓBCIE CO MOŻECIE"

koszykarz

Postautor: koszykarz » 22 stycznia 2009, 15:47

Adolfini pisze:
koszykarz pisze:

heh tak :) niech ci bedzie :) odpaśc z Wisla czy lotosem to nie wstyd :) ale powiem ci cos wiecej tak samo by bylo z twoim Toruniem ktory dzisiaj do 3 kwarty meczyl sie nie milosiernie z Lodzia wiec jesli zyczysz komus zle to pamietaj dzis wasza druzyna jest wyzej ale nie martw sie tez szybko was odprawia z kwitkiem bo na moje to macie duze szansena zajecie...6 miejsca :) bo neiktore druzyny maja o jedne mecz mniej a 6 miejsce to moze byc hmm Gorzow lub CCC a wiec bedą baty :)

a rzeczywiscie porownanie 3 ekspertow i przyznanie sie do nich to powod do dumy ...boze widzisz glupote a nie grzmisz hehe

ps Sienot Ryan gral w 1 sezonie w Toruniu ale szybko stamtad uciekla...w drugim sezonie dolaczyla do Teczy i pomogla nam znacznie w 4 miejscu w lidze i nikt tego Koszykarz nie neguje a czemu wywolalem cie tutaj tkaim prawem jakim ty wypisujesz glupoty o Shields nei znajac tej zawodniczk inie widzac jej ani razu na zywo ...przyjedz do Leszna na treningi zobaczysz ocenisz.

Człowieku tu chyba nie znasz faktów :

Toruń się męczył w ŁODZI ? Zespół AZS Gorzów wygrał w Łodzi w podobny sposób i jakoś tego nikt nie komentuje...
po 2. ZNAJDŹ MI POST GDZIE OBRAZIŁEM SHIELDS ??? a dostaniesz NOBLA !!! Mówiąc że Coleman jest lepsza od Shields to chyba nie obraza....
po 3. Coleman uciekła z Torunia ??? Powiem tylko że w Toruniu grała dłużej niż w Lesznie - i to właśnie bardziej z Leszna uciekła niż z Torunia...
w dodatku o Toruniu zawsze ciepło się wypowiada - o Lesznie jakoś zapomniała - widocznie miała powody.

Koniec i mam nadzieje że armia leszczyńskich krzykaczy także ,,wuluzyje''.
Każdy ma prawo miec własne zdanie - czyż nie ?

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 22 stycznia 2009, 16:08

koszykarz pisze:
Adolfini pisze:
koszykarz pisze:

Człowieku tu chyba nie znasz faktów :

Toruń się męczył w ŁODZI ? Zespół AZS Gorzów wygrał w Łodzi w podobny sposób i jakoś tego nikt nie komentuje...
po 2. ZNAJDŹ MI POST GDZIE OBRAZIŁEM SHIELDS ??? a dostaniesz NOBLA !!! Mówiąc że Coleman jest lepsza od Shields to chyba nie obraza....
po 3. Coleman uciekła z Torunia ??? Powiem tylko że w Toruniu grała dłużej niż w Lesznie - i to właśnie bardziej z Leszna uciekła niż z Torunia...
w dodatku o Toruniu zawsze ciepło się wypowiada - o Lesznie jakoś zapomniała - widocznie miała powody.

Koniec i mam nadzieje że armia leszczyńskich krzykaczy także ,,wuluzyje''.
Każdy ma prawo miec własne zdanie - czyż nie ?

Skoro przewinela sie w tej dyskusji rowniez moja skromna osoba to wtrace swoje 3 grosze:) Oczywiscie w tym konkretnym meczu lepiej zagrala Shields, ale bylo to spowodowane miedzy innymi tym ze Coleman nie za bardzo miala z kim grac(problemy kadrowe Jelonki), a to nie pomaga w osiaganiu dobrych statystyk. Zwlaszcza ze koszykowka to gra zespolowa. Ja jednak biore pod uwage caly sezon a tu lepiej wypada Ryan. SEZON to jest dla mnie wykladnik a nie pojedynczy mecz. Oczywiscie to jest moje subiektywne zdanie, ktore w tym przypadku jest takie jak Koszykarza, ktorego pozdrawiam:)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”