FIBA Cup-2 kolejka

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Re: FIBA Cup-2 kolejka

Postautor: Saletra » 19 listopada 2009, 23:30

p.. pisze:Proszę, teraz komentujcie jakie to Polkowice są słabe, przecież zdobyły mniej punktów od Gorzowa! Przy czym straciły więcej!!

Nie no, oczywiście, nikomu nie podoba się taki wynik. Mnie po prostu bardzo przygnębia, że juz w ogolnej perspektywie, jesli nasze zespoly mierza się z zespołem, który ma cos wspolnego z nazwą "Hiszpania" , to nawet jesli ten zespół byłby z drugiej ligi i tak nasze Panie będą się z nim męczyć.
Takiej Ibizie trzeba było dokopać, przerżnęły wszystko jak leciał w lidze hiszpanskiej. to, ze zespoł ma metkę "hiszpański" nie oznacza ,że nie można mu dowalić 20 pkt.

Gratulacje jednakże z okazji zwycięstwa; mnie bardzo cieszy iz w tym sezonie istotną rolę odgrywa w zespole A.Pietrzak. Oby nie była to krótkotrwała tendencja. Moze wreszcie nasi trenerzy zrozumieją, że nalezy stawiać na najzdolniejszą z danej kadry zawodniczkę i ostro ją ogrywać przez cały sezon. Rezultat? Po sezonie jedna Polka więcej do rotacji i brak strachu, ze z powodu braku ogrania będzie pier.... akcje. a co za tym idzie, robiąc tak co sezon (tzn rocznie stawiając na rozwoj jednej koszykary, przez cztery lata mamy dajmy na to 4 ograne/normalne koszykarki) własnie w terminie 4 letnim; mamy w klubie cztery ograne dziewuchy, plus 2-3 zawodniczki, które potrafia coś zrobić i pozostają w kadrze w danym sezonie. Daje to nam zalozmy w tej perspektywie 4 letniej 4plus 3 równa się 7. Wystarczy trzy koszykary porżadne zza granicy i mamy 10 niezlych koszykarek i długą ławkę z mozliwością rotacji!!

To taka dygresja tylko, miłoby było gdyby znalazł się chociaż jedne klub, który by tak postepował.

Teraz czas zebyscie zbacili Niemry - to bardzo kiepski zespół, nie ma się kogo bać, powodzenia!

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 19 listopada 2009, 23:33

Przepraszam bardzo ale jakie prowokacje bo nie bardzo rozumiem. Wczoraj tak wielu z Was wytykało marną zdobycz punktową AZS-u w meczu z Bourges, a że dzisiaj Polkowice popisały się jeszcze bardziej to już musi być cisza i spokój? Czyżby obóz polkowicki był cudowny i fantastyczny i przy okazji był pupilkiem możnych tego forum? Czyżby obóz gorzowski był beznadziejny i paskudny i przy okazji był zespołem nad którym za każdym razem można się pastwić? Czemu dzisiaj nikt nie napisał, że Polkowice "zachwyciły" ofensywą ze słabym (w stosunku do Bourges) zespołem z Hiszpanii? Czemu jak ktoś już się odważył, został potraktowany jak osoba która popełnił wielkie przestępstwo? Ktoś mi odpowie na powyższe pytania. Albo nie, nie oczekuje odpowiedzi. Pozdrawiam.

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

p..
Amator

Postautor: p.. » 19 listopada 2009, 23:47

Jakie znowu drogi Kubo prowokacje?

Widzę że próbujecie tu usilnie wprowadzić cenzurę. Co Gorzowskie to złe a reszta cacy..
Zastanówcie się do czego to doprowadzić może.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 20 listopada 2009, 00:37

p.. pisze:Proszę, teraz komentujcie jakie to Polkowice są słabe, przecież zdobyły mniej punktów od Gorzowa! Przy czym straciły więcej!!

Kuba: skończ kolejne marne prowokacje, bo za chwilę znów będzie płacz...

A to co to jest jak nie prowokacja :?: Weź sie nie kompromituj, bo najpierw podsycasz atmosfere takimi wpisami jak powyższe a potem udajesz niekumatego gdy ktoś ci zwraca uwagę. Reasumując zwycięzców się nie sądzi! Amen!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

p..
Amator

Postautor: p.. » 20 listopada 2009, 00:46

TO nie jest prowokacja.... Tylko chęć zwrócenia uwagi na to iż WIELKIE POLKOWICE uciułały 48pkt z wiele słabszym zespołem niż Gorzów przy czym dały sobie rzucić o 5pkt więcej niż Gorzów. Mimo wszystko 100 razy więcej gromów poszło na Gorzów.

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 20 listopada 2009, 00:51

p.. pisze:TO nie jest prowokacja.... Tylko chęć zwrócenia uwagi na to iż WIELKIE POLKOWICE uciułały 48pkt z wiele słabszym zespołem niż Gorzów przy czym dały sobie rzucić o 5pkt więcej niż Gorzów. Mimo wszystko 100 razy więcej gromów poszło na Gorzów.

Gorzów aspiruje do miana - najlepszej drużyny w kraju w tym sezonie...
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 20 listopada 2009, 06:26

tadziu pisze:Przepraszam bardzo ale jakie prowokacje bo nie bardzo rozumiem. Wczoraj tak wielu z Was wytykało marną zdobycz punktową AZS-u w meczu z Bourges, a że dzisiaj Polkowice popisały się jeszcze bardziej to już musi być cisza i spokój? Czyżby obóz polkowicki był cudowny i fantastyczny i przy okazji był pupilkiem możnych tego forum? Czyżby obóz gorzowski był beznadziejny i paskudny i przy okazji był zespołem nad którym za każdym razem można się pastwić? Czemu dzisiaj nikt nie napisał, że Polkowice "zachwyciły" ofensywą ze słabym (w stosunku do Bourges) zespołem z Hiszpanii? Czemu jak ktoś już się odważył, został potraktowany jak osoba która popełnił wielkie przestępstwo? Ktoś mi odpowie na powyższe pytania. Albo nie, nie oczekuje odpowiedzi. Pozdrawiam.

Może dlatego że:

a) mecz Polkowic nie szedł w telewizji wiec poza osobami z Polkowic nikt nie mógł obejrzeć tej "cudownej" gry
b) nikt z Polkowice nie zachwyca sie meczem, wspaniałą grą, wielkim sukcesem itd? Ich opinie raczej wyczerpują temat bo że sam wynik jest żenujący to nie podlega dyskusji
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”