17 kolejka FGE: Energa Toruń - Orzeł Polkowice 64-60

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

anatol
Żak

Re: 17 kolejka FGE: Energa Toruń - Orzeł Polkowice

Postautor: anatol » 15 stycznia 2010, 21:34

reaktywacja pisze:
Endrju pisze:Moze ktos kumaty z Polkowic sie wypowiedziec czy Ford zagra czy nie ?

Sami pewnie nie widzą. Stara jak świat zagrywka Koziorowicza, której nauczył się prezesa Lotosu - najlepsza informacja to dezinformacja. Jak dla mnie szansa na występ Ford w Toruniu - 50% na 50% (w końcu Polko grają teraz o dużą stawkę, bo mają ochotę na 2 miejsce przed Po, a ewentualna porażka z Energą zbliża ich do Wisły, zamiast do Lotosu...)

No może nie do końca od prezesa Lotosu.W popezednim sezonie w pierwszym meczu półfinałowym w Gorzowie miała nie grać Zohnowa aż tu nagle zagrała i to jak - sama wygrała z Polkowicami.A podobno wogóle nie trenowała po kontuzji i takie tam.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 15 stycznia 2010, 21:51

żadnej tajemnicy bym nie szukał. powód prosty - oficjalna strona ligi www.plkk.pl informuje niezwykle systematycznie o tym kto juz dostał licencję na granie, czyje papiery są w toku itd. ani razu nie przewinela sie jeszcze Ford. To, skoro nie wierzycie Koziorowiczowi i doniesieniom naszej lokalnej prasy, powinno was chyba przekonać ;-)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 15 stycznia 2010, 22:02

Kuba pisze:żadnej tajemnicy bym nie szukał. powód prosty - oficjalna strona ligi http://www.plkk.pl informuje niezwykle systematycznie o tym kto juz dostał licencję na granie, czyje papiery są w toku itd. ani razu nie przewinela sie jeszcze Ford. To, skoro nie wierzycie Koziorowiczowi i doniesieniom naszej lokalnej prasy, powinno was chyba przekonać ;-)

Kuba....Twój post rozwiał wszelkie watpliwości choć ja już od jakiegoś czasu pani Ford 17-18 stycznia w Toruniu się nie spodziewam,a szkoda i dla kibiców i dla widowiska!!!
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 15 stycznia 2010, 22:47

Poza tym Ford ma się stawić w Polsce +- 18-ego stycznia więc powinna być dopiero po weekendzie...
ObrazekObrazek

Semper fidelis
Nowy na forum

Postautor: Semper fidelis » 15 stycznia 2010, 23:30

Ford nie zagra w 100% info potwierdzone na sto %!!! pozdrawaim!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 16 stycznia 2010, 06:05

anatol pisze:
reaktywacja pisze:
Endrju pisze:Moze ktos kumaty z Polkowic sie wypowiedziec czy Ford zagra czy nie ?

Sami pewnie nie widzą. Stara jak świat zagrywka Koziorowicza, której nauczył się prezesa Lotosu - najlepsza informacja to dezinformacja. Jak dla mnie szansa na występ Ford w Toruniu - 50% na 50% (w końcu Polko grają teraz o dużą stawkę, bo mają ochotę na 2 miejsce przed Po, a ewentualna porażka z Energą zbliża ich do Wisły, zamiast do Lotosu...)

No może nie do końca od prezesa Lotosu.W popezednim sezonie w pierwszym meczu półfinałowym w Gorzowie miała nie grać Zohnowa aż tu nagle zagrała i to jak - sama wygrała z Polkowicami.A podobno wogóle nie trenowała po kontuzji i takie tam.

Heh pamietam te czasy... kiedy z gipsem trafiala 9/10 rzutow za lini 6,25 :mrgreen:

Dzieki za rozwiazanie tematu.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 17 stycznia 2010, 12:19

Energi mecz o (prawie) wszystko - rywalem CCC

Aż trzy nowe zawodniczki mogą zadebiutować w lidze w niedzielnym meczu Energi z CCC Polkowice. Oba zespoły dzień później zmierzą się w spotkaniu ćwierćfinałowym Pucharu Polski. Oba pojedynki rozegrane zostaną w Toruniu.

Drużyny Energi i CCC do tych meczów przystąpią w nienajlepszych nastrojach. Torunianki różnicą zaledwie czterech "oczek" przegrały bowiem rywalizację z Dynamo Kijów w Pucharze FIBA. W tych samych rozgrywkach zespół z Polkowic nieoczekiwanie uległ tureckiemu Botas.

Faworytem obu spotkań są rywalki. Drużyna CCC w tym sezonie spisuje się bardzo dobrze - w 15. meczach tylko trzy razy zeszła z parkietu pokonana. Torunianki mają na swoim koncie dwa razy więcej porażek. Tylko zwycięstwo pozwoli podopiecznym Elmedina Omanicia zachować szansę na dogonienie rywalek. Dlatego niedzielne spotkanie jest jednym z najważniejszych dla Energi w tym sezonie.

Stawka tego pojedynku jest tym większa, że oba zespoły mogą się ze sobą spotkać w pierwszej rundzie fazy play-off. Wtedy do rywalizacji liczone są mecze z sezonu zasadniczego. Porażka Energi oznaczałaby, że w walce o półfinał torunianki startowałyby z bilansem 0:2 i szanse na awans byłyby iluzoryczne. Pierwszy mecz w Polkowicach gospodynie wygrały bowiem 76:73.

CCC, drużyna prowadzona przez Krzysztofa Koziorowicza poważnie myśli o jednym z medali. Aby zrealizować ten cel wzmocniono zespół córką słynnego koszykarza Karla Malone'a Cheryl Ford. Trzykrotną mistrzynię WNBA - to amerykańska zawodowa liga kobiet - udało się pozyskać dzięki Amishy Carter, obecnej zawodniczki CCC. Obie koszykarki grały w jednej drużynie na uczelni i często się spotykają. Ford w Europie grała wcześniej w izraelskim Electra Ramat Hasharon oraz rosyjskim UMMC Jekaterynburg, z którym podpisała jeden z najbardziej lukratywnych kontraktów w historii żeńskiej koszykówki. W Polkowicach Ford zdecydowała się zagrać za znacznie mniejsze pieniądze - głównym powodem była chęć wspólnej gry z Carter. Jednak wciąż nie została zgłoszona do rozgrywek ligowych i jej szanse na występy w Toruniu są niewielkie. I to zwiększa szanse Energi na korzystny wynik.

W zespole CCC czołowymi zawodniczkami są Polki Justyna Jeziorna i świetnie ustawiająca się pod koszami skrzydłowa Daria Mieloszyńska oraz Amerykanki Nadia Parker i Ryan Coleman. Ta ostatnia w sezonie 2006/2007 reprezentowała barwy toruńskiej Nowa Trading Toruń i nie ukrywa, że dobrze czuła się na Pomorzu. - Cieszę się, że mogłam grać w Polsce. Myślę, że kibicom w Toruniu podobała się moja gra. Później chciałam wrócić, ale działacze nie widzieli dla mnie już miejsca w składzie - powiedziała Coleman. W niedzielę i poniedziałek będzie miała okazję przypomnieć się toruńskim kibicom. Pod względem umiejętności nie zmieniła swojego stylu - nadal imponuje szybkością, wszechstronnością i dużą skocznością.

W zespole Energi w ostatnich dniach doszło do kilku roszad kadrowych. Ekipę opuściły Ewelina Gala i Aleksandra Chomać. Ta ostatnia zadebiutowała już w barwach lokalnego rywala Artego Bydgoszcz.

Ekipę prowadzoną przez Omanicia wzmocniły Aida Pilav i Tetiana Szczypakina. Obie zadebiutowały w toruńskiej drużynie już w Pucharze FIBA. Wciąż jednak nie zostały zatwierdzone do gry w Ford Germaz Ekstraklasie. Obie powinny jednak zdążyć ze wszystkimi formalnościami do niedzielnego meczu z CCC. Mniejsze szanse ma Amerykanka Tyesha Fluker, z którą działacze Energi są bliscy podpisania kontraktu.

Dużym wzmocnieniem może być Pilav - wysoka skrzydłowa, która w czwartek wieczorem w swoim pucharowym debiucie zaskakiwała sprytem pod koszami. Nie było w jej grze widać tego, iż dopiero od niedawna trenuje regularnie z nowymi partnerkami z zespołu.

filip.lazowy@torun.agora.pl

Początek meczu Energi z CCC w niedzielę w hali przy ul. Grunwaldzkiej o godz. 18. Bilety w cenie 10 zł normalny, 5 zł ulgowy.

Źródło: Gazeta Wyborcza Toruń

:lol: ehhh... panie Łazowy... :roll:

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 17 stycznia 2010, 16:17

Kuba wybacz bajkopisarzowi!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

anatol
Żak

Postautor: anatol » 17 stycznia 2010, 17:31

Hej torunianie!!!!!!!!! Będzie transmisja na tej waszej telewizji internetowej??????????

Awatar użytkownika
Bodzio
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Bodzio » 17 stycznia 2010, 18:02

jak będzie, to poproszę o link :)
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 17 stycznia 2010, 18:42

albo zaczniemy grać w koszykówkę, a nie w dwa ognie, albo trzeba będzie czym prędzej kończyć te zawody, by jak najmniej wstydu sobie narobić... :evil:

edit: do przerwy 35:26 - to, co grają nasze panie to swego rodzaju nieporozumienie... albo obudzą się w szatni i zaczniemy grać swoje,albo cienko to widzę... zbiórek za mało, strat za dużo, a skuteczność - szkoda gadać. słowem - POPRAWIĆ wszystko

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 17 stycznia 2010, 19:42

Gratulacje dla Energi i przepraszam, że kibice w Toruniu musieli dziś oglądać nasze zawodniczki w takiej "grze"... bezradność, straty, głupie zagrania, skuteczność mizerna, nieporadność i smutek... myślę, że taki zimny prysznic odbije się korzystnie dla naszych, niemniej - szkoda. byla szansa na 2. miejsce przed play-off, tymczasem z taką dyspozycją bać się należy utrzymania w trójce...

64:60. gratulacje raz jeszcze.

anatol
Żak

Postautor: anatol » 17 stycznia 2010, 19:54

Kuba pisze:Gratulacje dla Energi i przepraszam, że kibice w Toruniu musieli dziś oglądać nasze zawodniczki w takiej "grze"... bezradność, straty, głupie zagrania, skuteczność mizerna, nieporadność i smutek... myślę, że taki zimny prysznic odbije się korzystnie dla naszych, niemniej - szkoda. byla szansa na 2. miejsce przed play-off, tymczasem z taką dyspozycją bać się należy utrzymania w trójce...

64:60. gratulacje raz jeszcze.

Ty narzekasz na straty to co mają powiedzieć kibice Torunia????? Chyba tylko jedno - zwycięsców sie nie sądzi!!!!!!!Pomimo miernego poziomu to mecz oglądało się chyba super bo wygląda na walke do upadłego.Ale ten mecz pokazał dlaczego Energa była bliżej awansu w FIBIE.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 17 stycznia 2010, 20:05

Semper fidelis pisze:Ford nie zagra w 100% info potwierdzone na sto %!!! pozdrawaim!

Ale ale.. właśnie - nie zagra w Polkowicach w ogóle, czy tylko w najblizszych meczach?

friel
Kadet

Re: 17 kolejka FGE: Energa Toruń - Orzeł Polkowice 64-60

Postautor: friel » 17 stycznia 2010, 20:06

No trochę szok ..... gratuluje Toruniankom
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”