18 kolejka FGE:Lider Pruszków - AZS PWSZ Gorzów Wlkp. 62-66

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Re: 18 kolejka FGE:Lider Pruszków - AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski

Postautor: Łukasz_UFB » 23 stycznia 2010, 21:06

Było tak blisko - i wielka szkoda że nie udało sie sprawić niespodzianki :|
Pierwsza kwarta tragedia - dalej lepiej.... Szkoda szkoda....
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

Fanatyk
Żak

Postautor: Fanatyk » 23 stycznia 2010, 21:42

Na pewno cieszy wynik i to, że udało się wygrać mimo słabej postawy od 2 kwarty meczu. Nerwy ogromne, Pruszków postawił się ostro od 2 kwarty co zaskoczyło naszą ekipe. Za to napewno duże brawa dla Lidera. Dobry mecz Sapovej i Kruszyny. Martwi mnie przerażająca liczba strat AZS-u w tym meczu. No, ale co poradzić. Teraz trzeba się skupić na meczu z Orłem, który zapowiada się ekscytująco. Pozdro dla wszystkich ;)

karr.
Nowy na forum

Postautor: karr. » 24 stycznia 2010, 00:24

O matko, co za mecz! Jak można dać sobie wydrzeć taką przewagę z I kwarty... Szacunek dla Liderek z Pruszkowa za wolę walki i zimną krew do końca. Trzeba przyznać, że szczęście nam dopisało... Najbardziej zdziwił mnie brak jakichkolwiek punktów Justyny, ale jak na kapitana przystało zrobiła swoje w kwarcie czwartej i mamy 16. zwycięstwo. :D
Gorzowska potęga !

feri
Młodzik

Postautor: feri » 24 stycznia 2010, 01:14

z wypowiedzi pomeczowych:

Joanna Górzyńska-Szymczak: "Przede wszystkim gratuluję drużynie przeciwnej bardzo dobrej gry..." i tutaj słychać w tle głos Darusza: "w jednej kwarcie" :D

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Postautor: Jack Napier » 24 stycznia 2010, 01:33

feri pisze:Joanna Górzyńska-Szymczak: "Przede wszystkim gratuluję drużynie przeciwnej bardzo dobrej gry..." i tutaj słychać w tle głos Darusza: "w jednej kwarcie" :D

Taka prawda. Nic dodac nic ujac. Po odpadnieciu z Euroligi z zespolu schodzi powietrze. Dodatkowo mam wrazenie, ze Maciejewski robi zaslone taktyczna przed meczem z CCC i tak naprawde w najblizszym meczu zagramy inaczej. Koziorowicz zreszta tak samo ... MUKS jest slaby nawet po trafionych transferach. Ford z kolei na pewno stac na duzo wiecej niz eval 0 i pewnie w sobote sie sam o tym przekonam. Anosike tez mysle, ze zagra duzo lepiej.

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 24 stycznia 2010, 01:51

Piekarską na początku meczu chyba podmienili jak miała 4 na 4 ;P
Ogólnie Spencer lipa... Justyna coś przespała ale na nasze szczęście jak na kapitana przystało na koniec meczu się obudziła :mrgreen: Brawo dla Ludy drugi ładny mecz w tym roku... co cieszy 8) :lol:
Ogólnie uuufff... że wygraliśmy bo była nerwówka...
PS. Na Polkowice prosimy o lepszą skuteczność ;)
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 24 stycznia 2010, 10:04

Ja tam sie ciesze ze i w Pruszkowie i w Gorzowie dzięki szalonej pogoni naszych koszykarek było gorąco i emocjonująco do końca....
Podstawą jest utrzymanie w PLKK, chociaż nie powiem nic złego jak sprawimy jakąs fajną niespodzianke jeszcze w tym sezonie.... 8)

Obrazek
Obrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 24 stycznia 2010, 10:41

Jack Napier pisze:
feri pisze:Joanna Górzyńska-Szymczak: "Przede wszystkim gratuluję drużynie przeciwnej bardzo dobrej gry..." i tutaj słychać w tle głos Darusza: "w jednej kwarcie" :D

Taka prawda. Nic dodac nic ujac. Po odpadnieciu z Euroligi z zespolu schodzi powietrze. Dodatkowo mam wrazenie, ze Maciejewski robi zaslone taktyczna przed meczem z CCC i tak naprawde w najblizszym meczu zagramy inaczej. Koziorowicz zreszta tak samo ... MUKS jest slaby nawet po trafionych transferach. Ford z kolei na pewno stac na duzo wiecej niz eval 0 i pewnie w sobote sie sam o tym przekonam. Anosike tez mysle, ze zagra duzo lepiej.

Mysle ze Anosike zacznie grac swoje dopiero za miesiac poltora... bo przyjechala w podobnej formie jak rowne 12 miesiecy... i duzo pracy jeszcze ja czeka :) Ale na play offy bedzie gotowa.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Postautor: Jack Napier » 24 stycznia 2010, 12:35

Endrju pisze:Mysle ze Anosike zacznie grac swoje dopiero za miesiac poltora... bo przyjechala w podobnej formie jak rowne 12 miesiecy... i duzo pracy jeszcze ja czeka :) Ale na play offy bedzie gotowa.

Ja tam trzymam kciuki aby rozkrecila sie duzo wczesniej. Licze na to, ze to sie stanie jeszcze przed koncem sezonu zasadniczego i Nicky bedzie w formie na mecze z Wisla i Lotosem. One najwiecej nam powiedza na co mozemy liczyc w play-off. Jeszcze podsumowanie naszej gry w Pruszkowie przez Maciejewskiego:

Obrazek

pozdrawiam

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 24 stycznia 2010, 13:19

Gratulacje dla Pruszkowa za walkę. Było bardzo blisko. Nie napiszę nic nowego ale szkoda pierwszej kwarty. I mam takie pytanie. Co z Kristi Cirone? Ona będzie gra w Liderze czy nie?
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 24 stycznia 2010, 13:25

Gdyby Pruszkow miał Egenti to by z pewnością wygrał ten mecz. Na szczęście w dalszym ciągu gra dla Torunia

Awatar użytkownika
Staszek_LIDER
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Staszek_LIDER » 24 stycznia 2010, 13:31

rzymi pisze:Gratulacje dla Pruszkowa za walkę. Było bardzo blisko. Nie napiszę nic nowego ale szkoda pierwszej kwarty. I mam takie pytanie. Co z Kristi Cirone? Ona będzie gra w Liderze czy nie?

...w sumie to nie wiadomo co z nią... była w Poznaniu ale cały mecz spędziła na ławce bo nie była zgłoszona do rozgrywek... a na meczu z Gorzowem nawet na ławce jej nie widziałem... a czy była na hali to nie wiem... jakoś specjalnie się za nią nie rozglądałem 8) .... jak tylko zdobędę jakieś info na jej temat do dam znać.
PTS LIDER PRUSZKÓW!!!

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 24 stycznia 2010, 14:43

Nasz klub szuka w dalszym ciągu "klasowej rozgrywającej" więc zapewne tej pani podziękowano....

Do tego mam nadzieje ze Biba raz na zawsze pożegna sie z kontuzją i będzie grała - wtedy o utrzymanie byłbym spokojny...

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 24 stycznia 2010, 15:21

Jeżeli chodzi o sam wynik końcowy to spodziewałem się podobnego rezultatu. Pruszków przecież walczył bardzo mocno u siebie z Lotosem i CCC. Natomiast sam przebieg meczu bardzo dziwny. To wysokie prowadzenie wyraźnie nas uśpiło i potem było gorąco. Na szczęście zachowaliśmy zimną krew w końcówce i nadal jesteśmy niepokonani 8)

Ładnie zagrała Sapova, swoje zrobiła Richards, zaskoczyła na plus Piekarska.
Na drugim biegunie Spencer. No niestety ja już sie przyzwyczaiłem że gra w kratkę. Ostatnio miała dobry mecz z Koszycami, więc teraz przyszedł słaby.

Debiut Anosike niewyraźny, ale takiego sie spodziewałem. Zresztą Ona ma mieć formę za miesiąc-dwa. I bedzie miała.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 24 stycznia 2010, 15:46

Łukasz (L) pisze:Nasz klub szuka w dalszym ciągu "klasowej rozgrywającej" więc zapewne tej pani podziękowano....

Do tego mam nadzieje ze Biba raz na zawsze pożegna sie z kontuzją i będzie grała - wtedy o utrzymanie byłbym spokojny...

Cirone rozpoczęła sezon w WNBA w Connecticut Sun, zagrała w 4 meczach ale później została waived.. Myślałem, że będzie się nadawać do Was.
ObrazekObrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”