Dla ułatwienia odsyłam cię zatem do słownika Kopalińskiego http://www.slownik-online.pl/kopalinski/s.php
do usług
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Zyzia pisze:Don Igłata pisze:majoneez pisze:Ano niestety ten sprawdzian okazał sie zbyt trudny dla wielu forumowiczów, i sporo słomy z sapogów się wysypało
Ano Majezon wytłumaczcie może miastowym, co to są te sapogi?
W trzytomowym "Słowniku Języka Polskiego" nie ma. W "Słowniku Wyrazów Obcych" też. Może na forum znajdzie się ktoś z zacięciem etnograficznym i tą wiadomość wzorem Oskara Kolberga lub Bronisława Malinowskiego ( to ten od - "Życie seksualne dzikich" ) uwieczni na kartach folklorystyki ( pojętej szeroko ).![]()
![]()
sapogi /rosyjski/- BUTY
Daniello pisze:Marco TS pisze:Kopniecie Skerovic tez nie fair ale na zachowanie Powell to szkoda słow. Rozne faule widziałem np w pilce noznej brutalne ataki na achillesy, jakies chamskie kopniecia bez pilki by sedziowie nie widzieli ale jeszcze nie spotkalem sie z taka reakcją. Skandal!!!
skandalem jestb twoja głupota , bo inaczej tego nie można nazwać , po przeczytaniu twoich postów na wszym wiślackim forum , jestes biedym człowieczkiem żal mi po prostu ciebie ..chamstwo i prostactwo przemawiua przez ciebie .tyle w tym temacie
majoneez pisze:Cóż, może nie słyszałeć o wyrazach obcych funkcjonujących w mowie naszej polskiej gdzie funkcjonują tak rdzennie polskie zwrty jak "internet" "komputer" "software" itp...
Dla ułatwienia odsyłam cię zatem do słownika Kopalińskiego http://www.slownik-online.pl/kopalinski/s.php
do usług![]()
ze względu na brak konstruktywnej myśli w ostatnich wpisach i ich - nazwijmy to - "piłkarskość", czyli brak pojęcia, blokuję ten temat.
Marco, dostajesz ostrzeżenie. To jest forum koszykówki kobiecej, o której - po całym sezonie euroligowych występów zespołu z Krakowa - nadal nic nie wiesz. Nie wnosisz nic, co miałoby dla zainteresowanych koszykówką, jakąkolwiek wartość, na dodatek pozwalasz sobie nadużywać naszej gościnności.
Drugiego ostrzeżenia nie będzie.

pietroc pisze:KIBIC pisze:Waldi pisze:Ja jakoś nie wyczytałem, żeby inne zawodniczki miały być wyzywanegdzie to wyczytałeś? ..
W kilku wypowiedziach było napisane , że przywitamy lotos a lotos to chyba cała drużyna
hmm ja tam nie wiem, jak dla mnie Lotos to firma od olejow:D:D
Seba pisze:Nie na temat, ale działa![]()
![]()
Chyba powoli z niektórych zaczyna schodzić ciśnienie związane (czasem nie wiem do końca czemu) z bandyckim wybrykiem jednej takiej. I o to chodzi... temat cały żyje swoim życiem, zupełnie nie związanym z resztą KKForum, więc póki nie padną znowu wyrazy uznawane ze "powellowe" (czyt. wulgarne... nie przystojące kulturalnym ludziom), nic nie będę usuwał, bo i tak niewiele to pomoże. Prosiłbym jednak nie wzywać imienia Pana T. nadaremno (to do MarcoTS)... problem innych for (są wogóle takie?
) raczej nie powinny tu nas wogóle obchodzić. Natomiast język ojczysty i dbałość o jego poszanowanie i owszem
Pozdrowionka dla ciągle wqrzonych

Seba pisze:Nie na temat, ale działa![]()
![]()
Chyba powoli z niektórych zaczyna schodzić ciśnienie związane (czasem nie wiem do końca czemu) z bandyckim wybrykiem jednej takiej. I o to chodzi... temat cały żyje swoim życiem, zupełnie nie związanym z resztą KKForum, więc póki nie padną znowu wyrazy uznawane ze "powellowe" (czyt. wulgarne... nie przystojące kulturalnym ludziom), nic nie będę usuwał, bo i tak niewiele to pomoże. Prosiłbym jednak nie wzywać imienia Pana T. nadaremno (to do MarcoTS)... problem innych for (są wogóle takie?
) raczej nie powinny tu nas wogóle obchodzić. Natomiast język ojczysty i dbałość o jego poszanowanie i owszem
Pozdrowionka dla ciągle wqrzonych
Seba pisze:Jak to co... przed cytatem wspomniałeś osobę na "T"... to przynosi MEGA-pecha!!!![]()
Musiałem kilka razy spluwać przez lewe ramię (oplułem pół mieszkania), żeby odczynić zły urok z naszego Forum
Lepiej nie kusić złego...
KIBIC pisze:no mam inne zdanie ale z Administratorem nie należy się kłócić
bo Admin na "swoim" forum ma zawsze racje![]()
Seba wyluzuj
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 0 gości