8 kolejka FGE: TS Wisła Kraków - Lotos Gdynia 70-78

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Re: 8 kolejka FGE: TS Wisła Kraków - Lotos Gdynia 70-78

Postautor: bart_81 » 02 listopada 2009, 10:50

kristofer pisze:ech ci napinacze z Gorzowa. Już się wściekają, że nikt ich nie bierze pod uwagę przy obsadzie finału. Sorry, ale ja nie chcę w finale Gorzowa, który znów miałby grać w Eurolidze i kompromitować się. Bo pierwszy mecz to dla mnie była kompromitacja. Porażka 25-punktami z beniaminkiem chluby nie przynosi. Ciekawe ile Praga zaaplikuje punktów Gorzowowi. Myślę, że realna jest stówka.

panie friel - tabela jest pokręcona, jedni mają mniej rozegranych spotkań inni więcej. Na półmetku Wisła nie będzie szósta. Wisła i Lotos są zahartowane grą w Eurolidze, więc już doskonale wiedzą jak rozkładać siły na ligę. Dla Gorzowa to jest nowość, no chyba że Gorzów tradycyjnie będzie dawał d.. w Europie i napinał się w lidze. Do tej pory Gorzów nic nie osiągnął w Europie. Raz miał farta, że w play-off trafił na osłabione CCC.

A co miał niby Twoim zdaniem osiagnac, skoro klub istnieje krotko a w ekstraklasie gra jeszcze krocej? To znaczy ze nowe zespoły nie maja po co probowac swoich sił w Eurolidze? Bo wg Ciebie na wiek wieki przypisane sa tam Wisła i Lotos?

friel
Kadet

Postautor: friel » 02 listopada 2009, 11:11

bart daj spokój koledze nie ma sensu nic tłumaczyć ktoś zwrócił mu uwagę na nie takt jaki popełnił to się zdenerwował później zwrócono mu uwagę na tabelę wściekł się jeszcze bardziej dajmy spokój bo jeszcze polecą ostrzeżenia za odbieganie od tematu szkoda klawiszy
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 02 listopada 2009, 11:18

bart_81 pisze:
kristofer pisze:ech ci napinacze z Gorzowa. Już się wściekają, że nikt ich nie bierze pod uwagę przy obsadzie finału. Sorry, ale ja nie chcę w finale Gorzowa, który znów miałby grać w Eurolidze i kompromitować się. Bo pierwszy mecz to dla mnie była kompromitacja. Porażka 25-punktami z beniaminkiem chluby nie przynosi. Ciekawe ile Praga zaaplikuje punktów Gorzowowi. Myślę, że realna jest stówka.

panie friel - tabela jest pokręcona, jedni mają mniej rozegranych spotkań inni więcej. Na półmetku Wisła nie będzie szósta. Wisła i Lotos są zahartowane grą w Eurolidze, więc już doskonale wiedzą jak rozkładać siły na ligę. Dla Gorzowa to jest nowość, no chyba że Gorzów tradycyjnie będzie dawał d.. w Europie i napinał się w lidze. Do tej pory Gorzów nic nie osiągnął w Europie. Raz miał farta, że w play-off trafił na osłabione CCC.

A co miał niby Twoim zdaniem osiagnac, skoro klub istnieje krotko a w ekstraklasie gra jeszcze krocej? To znaczy ze nowe zespoły nie maja po co probowac swoich sił w Eurolidze? Bo wg Ciebie na wiek wieki przypisane sa tam Wisła i Lotos?

oczywiście że nie. Chodzi mi o to, żeby kluby kwalifikujące się do europejskich pucharów godnie reprezentowały Polskę na arenie międzynarodowej.

Jesteście beniaminkiem Euroligi
w pierwszym meczu przegraliście z innym beniaminkiem aż 25 punktami, zobaczymy co będzie z jeszcze silniejszymi rywalami.
Dla przykładu Wisła w debiucie euroligowym miała bilans 5-7 (o którym Gorzów może sobie pomarzyć). Najwyższa porażka to 26-punktami, ale nie z debiutantem tylko Lietuvosem (obecnie TEO) Wilno
Lotos miał gorszy start w Eurolidze, bo bilans 3-11. Najwyższa porażka to 22-punktami, ale również nie przeciw beniaminkowi, tylko z mistrzem Euroligi - CJM Bourges.

A argument, że klub dopiero niedawno istnieje jest wręcz żenujący.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 02 listopada 2009, 14:47

kristofer pisze:ech ci napinacze z Gorzowa.

Z tego co widze to ty zaczeles napine... a taki byl juz spokoj jakis czas ;)
kristofer pisze:Już się wściekają, że nikt ich nie bierze pod uwagę przy obsadzie finału.

Jak narazie to sam jestes w swojej oponii... :roll:
kristofer pisze:Sorry, ale ja nie chcę w finale Gorzowa, który znów miałby grać w Eurolidze i kompromitować się. Bo pierwszy mecz to dla mnie była kompromitacja. Porażka 25-punktami z beniaminkiem chluby nie przynosi. Ciekawe ile Praga zaaplikuje punktów Gorzowowi. Myślę, że realna jest stówka.

1.Chciec to sobie mozesz :lol:
2.Widze ze po pierwszym meczu juz druzyna z Gorzowa skazana jest na 10 porazek :lol: :lol: (Przypomnij sobie moze nasz pierwszy mecz w Pucharze Fiba... 24 czy 26pkt w plecy z Gospic... jaki byl rewanz kazdy widzial ;)

kristofer pisze:panie friel - tabela jest pokręcona, jedni mają mniej rozegranych spotkań inni więcej. Na półmetku Wisła nie będzie szósta. Wisła i Lotos są zahartowane grą w Eurolidze, więc już doskonale wiedzą jak rozkładać siły na ligę. Dla Gorzowa to jest nowość, no chyba że Gorzów tradycyjnie będzie dawał d.. w Europie i napinał się w lidze. Do tej pory Gorzów nic nie osiągnął w Europie. Raz miał farta, że w play-off trafił na osłabione CCC.

Boze... skad takich ludzi biora :roll: ze tak powiem jak gimnazjalisci "ZAL.PL"

Szymon: friel wykrakał, apeluję o spokój, bo..... wiadomo co ;) .
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 02 listopada 2009, 15:59

krysti10 pisze:Co do meczu Wisły z Lotosem to wg. mnie najsłabiej zagraliśmy w czwartej kwarcie ( bo 6 pkt. zdobytych przez 10 min gry jest wynikiem kiepskim , zwłaszcza przy kilku rzutach spudłowanych z czystych, stu procentowych pozycji... )

Nie przez 10 tylko przez 12 minut bo zdobycz punktowa Wisły zatrzymała się na 64pkt w ósmej minucie trzeciej kwarty i do końca tejże kwarty Wiślaczki już nic nie rzuciły. Lotos zresztą też nie.
ObrazekObrazek

friel
Kadet

Postautor: friel » 02 listopada 2009, 16:04

Dziś oglądałem drugi raz ten mecz i mam takie wrażenie że beż Cohen Wisła nie istnieje tam gdy Liron nie miała pomysłu na akcję nic z niej nie wychodziło wydaje mi się że Wisła powinna mocno trzymak kciuki za to aby nic tej zawodniczki nie spotkało bo wartościowej zmienniczki nie widać
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 02 listopada 2009, 16:13

friel pisze:Dziś oglądałem drugi raz ten mecz i mam takie wrażenie że beż Cohen Wisła nie istnieje tam gdy Liron nie miała pomysłu na akcję nic z niej nie wychodziło wydaje mi się że Wisła powinna mocno trzymak kciuki za to aby nic tej zawodniczki nie spotkało bo wartościowej zmienniczki nie widać

a ja obserwując Wisłę od początku sezonu mam wrażenie, że pod nieobecność Liron, Marta Fernandez na pozycji nr 1 radzi sobie całkiem dobrze, choć nie ukrywam, że liczę na wzmocnienie na PO zza ocenanu na tą pozycję :)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 02 listopada 2009, 16:27

Podaj parę przykładów, kogo chciałabyś zobaczyć w Wiśle na tej pozycji.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 02 listopada 2009, 16:31

rzymi pisze:Podaj parę przykładów, kogo chciałabyś zobaczyć w Wiśle na tej pozycji.

hehe... lepiej nie, konkurecja jest czujna :wink:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 02 listopada 2009, 16:34

Rozumiem. :) Ale z drugiej strony może podsuniesz działaczom jakiś pomysł :wink:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 02 listopada 2009, 16:34

Mi się też wydaje, że Marta daje rade na 1 i moglaby częściej odciążać LC na rozegraniu - przez co mogłoby się obejść bez trzymania Gburii na parkiecie wzamian za np Skorek - no chyba taka gruba nie jest, jak ktoś w trakcie meczu powiedział za mną ( na pytanie innego typa czemu nie gra Madzia). Szkoda tylko, że w 2 połowie nie szły piłki pod kosz tylko nasze wieże pudłowaly z dalszego półdystansu

ps. a mamy już jakieś życzenia na PO?? 8)
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 02 listopada 2009, 22:16

jimmy pisze:ps. a mamy już jakieś życzenia na PO?? 8)

Noooo... Duży tort czekoladowy z wisienką lub małe udka z kurczaka - o takiego czarnego http://www.tapeciarnia.pl/tapety/normal ... zaczki.jpg :)

Ciekaw czy ktoś zrozumie moją metaforę ;P

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 02 listopada 2009, 23:41

W tym meczu widać było ewidentnie , że Lotos gra ze sobą n-lat a Wisła n-miesięcy ( przynajmniej jeśli chodzi o niektóre zawodniczki ).
Oba kluby są mocne przy czym wydaje mi się , że na dzień dzisiejszy Lotos jest mocniejszy, ale to Wisła ma większy potencjał.(ławka)
Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie w dalszej części sezonu. Przewagi wyraźnej którejś z drużyn na koniec sezonu nie przewiduję , wydaje mi się , że będzie wyrównany poziom a decydować będą detale.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”