Adasss pisze:
Trudno mi w 100% coś powiedzieć o zapleczu finansowym, ale znając tamte rejony Polski (rodzina kilkadziesiąt kilometrów od Siedlc) i przyglądnąwszy się sponsorom, to prędzej spodziewałbym się, że będzie to "Konin bis".
Ja wiem zeza bogato tam nie jest, i że Siedlce były jeśli chodzi o zespoły ligowe czarna mapa na mapie sportowej polski jeszcze w większym stopniu niż Konin nawet wówczas gdy było to miasto wojewódzkie, ale czasem znajdzie sie jakiś jeden przedsiębiorca który choćby przez krotki okres ma ambicje pobawienia sie w sponsoring i troche inwestuje w ta zabawę. A pytałem m.in dlatego ze drużyna z Siedlc walczy tez o awans do 1 ligi męskiej, wiec coś tam chyba drgnęło.
Endrju pisze:Co do całej ligi nie mam nic przeciwko obecnemu systemowi rozgrywek. Naprawdę tak bardzo emocjonującego sezonu dawno nie mieliśmy. (ile to męczy o "być albo nie być") najpierw w 6-tce później w 4-ce.
No w Gorzowie i owszem, emocji nie brakowało, natomiast w innych miastach juz az tak różowo nie było. W takim Szczecinie czy Rybniku iles tam ostatnich spotkań to już było tylko wyczekiwanie końca.. Plusem takiego podziału jest natomiast niewątpliwie większa ilość spotkań w których czołówka musi sie sprężyc, i z punktu kibica Wisły (zakładając ze jednak utrzymamy za rok swoja pozycje) to na pewno dobra sytuacja, bo praktycznie wyklucza taką sytuacje jak rok temu gdy Artego wywalczyło 2 miejsce przed PO. W poprzednich rozgrywkach o niespodziankę było dużo łatwiej, bo istotne mecze w Bydgoszczy grali mniej wiecej raz na miesiąc, a teraz - w 2 fazie - już co tydzień. Wiec jak dla mnie system mogłaby zostać choć np wypadałoby zablokować możliwość transferów miedzy klubami przed druga fazu. Bo sytuacja jaka miała miejsce w tym roku ze Rybnik jest pewny utrzymania wiec może puścić swoje "gwiazdy" jest niepoważna.
Co do Konina - nie jestem zwolennikiem "dzikich kart" ale zapewne i tak nie znajdzie sie wystarczająco chętnych, to niech gra. W tym roku oczywiście był a słaby by walczyć o utrzymanie, parę lekcji dostał bolesnych, ale w przeciwieństwie do Rzeszów rok temu wygrał jednak te 2 mecze, a na jego korzyść przemawia tez duże zainteresowanie kibiców.
PS. Po wyczynie Idczak w PP, używanie słowa "kompromitacja" w stosunku do jakiegokolwiek innego zespołu jest niestosowne.